Teşekkür ederim çorbaciyan. Bol kazançlar
Printable View
Arkadaşlar KKM en iyi faizi hangi banka veriyor?
Eurobond işin içine girince o ülkenin cds puanındaki hareketlerde önem kazanıyor.
Pek bilgim yok ama kısa vadeli t+1 valörlü döviz mevduat fonlarına bir ara göz atmıştım, örn,
"Ana para kaybı riski çok düşük olan KDL – KT Portföy Beşinci Katılım Serbest (Döviz) Fonu, müşterilerimizin USD birikimlerini ve nakit akışlarını kısa vadeli olarak değerlendirebilecekleri bir fondur. Gerçek kişilerde %10 stopaj ile vadeli hesaplardan daha avantajlı olup belirli bir vade sınırı yoktur."
https://www.ktportfoy.com.tr/fon/kdl
Birde kapalı uçlu fonlar var sanırım ' örn
Deniz Portföy Kar Payı Ödeyen Serbest (Döviz) Fon ( DCV )
"Fon, belirlenen yatırım dönemi sonunda yatırımcılara sabit getiri sağlamayı hedefleyen ve yalnızca nitelikli yatırımcılara sunulan kapalı uçlu fonumuzdur.
Alım Satım İşlem Detay Yapısı
Fon paylarının alım satımı, Amerikan Doları (USD) üzerinden gerçekleştirilir. Fona yalnızca belirlenen talep toplama döneminde alım talimatı verilebilmektedir. Satım İşlem Detayı: Yatırımcıların belirlenen değerleme gününden (Salı iş günü) 2 (iki) işgünü öncesi Cuma (iş günü) saat 15:30’a kadar verilen talimatlar, (Salı T İş günü) Akşam hesaplanacak pay fiyatı üzerinden T+1 iş gününde ödenir. Vadeden önce pay satışlarında, fondan çıkış yapılan payların çıkış fiyatından hesaplanan cari değer üzerinden %1 çıkış cezası komisyonu uygulanmaktadır. Kapalı uçlu 3 yıllık vadeli Eurobondlara yatırım yapılmaktadır. Altı ayda bir kupon ödemesi yapılır. Vade sonu 07/02/2025."
https://www.denizportfoy.com/Fon/Detail?id=72&code=DCV
Tek tek incelemek lazım.
ünlü jo'nun manitası mudizzz gecelik vakıftan gene % 39 ile margarinliyor...
pardon yanlış yere fişekledik yazıyı ... rock'n roll baby yeeahh
Buradan takip edebilirsiniz.
https://www.hisse.net/topluluk/showt...55881&page=639
Selam arkadaşlar. mevcutta elinizde hangi fonlar var? hscb'nin HKR'si hsyf olan HVS ile hemen hemen aynı kağıtlara sahip olmasına rağmen portföy limiti olmadığı için çok daha iyi getiriyor.
TPP (teb pusula serbest) yabancı ağırlıklı ve uzun vadede de AFT YAY vs. sollamış. mükemmel getiri sunmuş. Demek ki oldukça aktif yönetiliyor.
hedef portföyün HKM'si oldukça başarılı giriş yaptı.
GZN de oldukça aktif yönetilen iyi bir fon.
Bunların arasında kararsızlık yaşıyorum. TPP+HKR yapacağım gibi duruyor ama Dolar buralarda durursa TPP getirisi epey törpülenir gibi. Kafam karıştı.:)
Önerilerinize açığım. Özellikle elinizdeki fonları öğrenmek isterim.
Merhaba sayın telovole
RTH yeni kurulduğunda çok aktif yönetiliyordu sonrasında çabuk büyüyünce diger fonlarda oldugu gibi duraklama dönemine girdi.Şu anda aktif yönetilen GZN var.Fakat TPP de değerlendirilebilir.Zaman zaman fikir alışverinde bulup topikte paylaşım yapmak dileğiyle.Tabiki yatırım tavsiyesi değildir
Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
hocam tpp iyi ve hoş ama en az alabilmek için 350 bin üzeri bir işlem gerekiyor. bu da oldukça nahoş bir durum. tamam limit olsun ama hiç değilse 20 30 bin falan olsun. çok insafsız davranmışlar. geçen gün nitelikli yatırımcılık işini halledince açıkçası hayal kırıklığına uğradım. şöyle baktığım kadarıyla tefaşa açık aklı başında fon sayısı, oldukça az. GZN'DE STOPAJ VAR MI BU ARADA MERAK ETTİM. BİR DE HKM HAKKINDA NELER DÜŞÜNÜRSÜNÜZ? BİRAZ ALSAM MI DİYORUM.
Selamlar sayın Hayrani evet GZN stopaja tabidir. HKM çok iyi bir fon, bende var ama halka arz olduğu anda almıştım. Aldığımdan beri %60 civarında bir kazanç var, agresif yönetilen bir fon, bilginiz olsun
M2006C3MG cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
TPP yatirim yapacaklar sunuda unutmasin ama. Bist ralli donemindeyken bu fon adeta emekledi. O zamanlar cok soylendik ama sabrimizin karsiligini aldik 🙂 Cikacaginiz zamanda t+3 valor var fonda. Cuma gunu saat 1 den once satis emri veriyoruz para carsamba gunu saat 2 - 3 gibi gelecektir hesabimiza. Yanlis hatirlamiyorsam eger.
Ayrica fonun gecmis getirisini ayri degerlendirmeniz gerekli. Bu son 1-2 aydir iyi getiriyor fon ama onceki aylarda emekledi. Fon viop piyasasindan ayri olarak bazi zamanlar opsiyon piyasasinda da pozisyon alabiliyor.
Fonda yoneticigi degisikligide gerceklesti Alen Bebiroglu yonetiyordu fonu eskiden. O ust yonetici oldu yatirim biriminde. Artik fona karismiyor diye biliyorum. Kap dan ne zaman degisiklik oldugunu incelemek gerekli ayrintili.
Yatirim tavsiyesi degildir.
Bir bankadan nitelikli yatırımcı beyanında bulunduktan sonra diğer bankalarda da serbest yatırım fonlarından alabiliyor muyuz yoksa her banka için serbest yatırım fonlarını açtırmak için tek tek konuşmamız mı gerekiyor?
serbest döviz fonu olarak neyi önerirsiniz.Tefas ta göz gezdirdim isin içinden çıkamadım.
tefasta içeriklere baktığımda kamu dıs borçlanma aracı derken tahvili mi kastediyor.
tahvil ağırlıklı bir döviz serbest fon alınabilir mi? malum cds 4xx lere kadara geriledi.
hocam selamlar. katılım hisse fon tarafında hkh, tartışılmaz bir alternatif olarak rüştünü ıspat etti. diğer yandan hkp serbest katılım hisse fonu, kısıtlamaların da olmamasıyla çok daha iyi gidiyor. lâkin almak istediğimizde bir sürü işlem gerekiyor sanırım. özellikle de uzun vadeli yatırımlarda aktif yönetim ve güzel getiri, olmazsa olmaz haline geliyor. bu noktada hkp'yi de hkm gibi tefaşa açsalar ne kadar güzel olurdu
Hkh hangi gün getiri açıklıyor ?
Sn hayrani selamlar.
Hedef portföy hisse fonları(Yunus Şahin ve Yaşar Yıldırım yönetimindekiler) ben de başarılı buluyorum.
Hisse fonlarda serbest yerine normal hisse fonları tercih ediyorum, o yüzden dediğiniz serbest fonların alımı için prosedürün ayrıntılarını bilmiyorum.
Tefastaki normal hsyflerin, mevzuat açısından zorunlu olarak çeşitlendirme yapmaları bana daha güvenli geliyor. Serbest hisse fonlarda isterlerse tüm parayı tek hisseyede yönlendirebiliyorlar, o yüzden bana serbest hisse fonlar yüksek riskli geliyor.
Saygılar
Teşekkür ederim bekleyelim bakalım ne getirecek
Euro Serbest fonlarda Ziraat Akik ZP9 surekli eksi getiriyor. Dandik bir fonmus. Dusuk yonetim ucreti olanlar genelde kotu getiriyorlar.
Granti EUZ ve Isbank IUF daha iyi getiriyor.
usd düz mevduat faiz oranlarını ve
ddkkm opsiyon primlerini kaldırdılar, faizlerini iyice düşürdüler..
Rotayı dolar bazlı yatırım fonlarına çevirdik.
Hayırlısı ..
TL fonları bu aralar döviz fonlarından çok daha iyi getiriyor. Döviz fonları yapacağını yaptı. Bundan sonra böyle getirmez uzun bir süre. TL fonları, özellikle de özel sektör borçlanma fonları önümüzdeki 6 ay için mantıklı olabilir.
Serbest döviz fonlarinin getirileri ( döviz bazlı ) bir arkadaş yaziyordu ,bayadjr yazmıyor
Burgan On müşterisiyim. Burganbank özel bankacılık müşteri temsilcisi ile yaptığım görüşmede On müşterilerinin banka politikası gereği nitelikli yatırımcı beyanında bulunamadıklarını söyledi. Çözüm olarak başka bir bankada 1 milyon üstü varlığı gösterip o bankadan nitelikli yatırımcı statüsüne geçtinken sonra MKK sicilinize işleniyor. Biz MKK sicilinizden statünüzü güncelleyebiliyoruz dedi. Bana saçma geldi bu durum. Burganbanktan nitelikli yatırımcı bildiriminde bulunan var mı?
Bu döviz serbest fonlar çok az getiriyor. Uğraşmaya değmez. Eurobond ve DİBS daha cazip bunlara göre. Ayrıca 200bin$€ alım üstünde özel şirketlerin eurobond ları epey iyi oluyor.
selamlar dostlar , Serbest Fonlarin alimlari gercekten zor , cogu yatirimci almiyor , ozellikle Hedef portfoy ,
garanti den iki adet buldum ama , onlarinda getirileri cok yuksek degil
GHS
GHB
garantide Serbest fonlar
bende kendime NOT olsun diye yaziyourm, bunlar var , ileride belki elerim bazilarini, belki ekleme yaparim bakalim
GBH-GP 1.HİSSE SEN.SERBEST(HİS.YOĞ)FON (Nitelikli yatirimci , alt limit yok)
GHS-GPY HİSSE SENEDİ(TL)(HİS.YOG)
RPD-RE-PIE PORTFÖY BİRİNCİ DEĞİŞKEN FON
MAC-MARMARA CAPITAL PORTFÖY HİSSE SENED
TMG-İŞ PORTFÖY YABANCI HİSSE SENEDİ FON -
BUY-AK PORTFÖY BÜYÜYEN ŞİRKETLER HİSSE -
HKH-HEDEF PORTFÖY KATILIM HİSSE SENED
NNF-HEDEF PORTFÖY BİRİNCİ HİSSE SENEDİ
IHT - İŞ PORTFÖY İHRACATÇI ŞİRKETLER HİSSE SENEDİ
IKP- İŞ PORTFÖY YENİLENEBİLİR ENERJİ KAR
GZL-GP TARIM VE GIDA SEKTÖRÜ DEGİŞKEN F
ZDZ ZİRAAT PORTFÖY AGRESİF DEĞİŞKEN FON (almayi dusunuyorum, kactir karsima cikiyor )
şahsi fikrim değişken fonlar bu ara gayet iyiler. halka arzlara da girip alım yapıyorlar.
benim portföyüm değişkenlerde.
GZN de değişen bir şey oldu da ben mi kaçırdım. Var mı takip eden.