Baktım 27.50 de 71 bin civarı işlem var. Sizin mi?
Printable View
Diğer teknoloji firmalarından farklı olarak, yeni yıla ilk 20 günde 3 ihale alarak başlayan Favori hisselerimizden vbt yazılım da günü nihayet tavan kapattı.
29.5 ta ki direncide kırmamız halinde hissenin yolu açık görünüyor.
sadece 1000 lot sattım ama işlem hacmi çok fazla inşaALLAH hata yapmamışımdır
Penta olacak deniyor
Siz bilirsiniz
Hissedeki yoğun hareketlilik ve işlem hacmi ve ortalama çok çok iyi. Direncin üzerinde işlem görmekte.
Hissenin hareketlenmesi son derece ümit veriyor. Sanırım arkası gelecektir.
Bankofun alışları galiba citiye gidecek. Yoksa bu tahtada o kadar alış yapmazdı.Vbt nin yakın takibindeyiz.
Vbt yazılım daha önce görmediği fiyatlarda.Hak ettiği fiyatlarıda görecektir.
Sayın yarasa Bugün tavan kilitlemeden kapatması sorun yaratır mı?
Spk yi bile dinlemediler
Özel durum istendi hisseden
Daha yolun başında sayılır halbuki
Çok güzel çok büyük işler ihaleler aldı
Artık 20 ler geride kaldı 30 lar kulübünde
Penta 300 de on katı
Arasında fark var mi bilmiyorum
Yoksa ya Penta vbtyz ye yaklaşacak ya da vbtyz pentaya yaklaşacak.
Hareketler bunu gösteriyor
Ytd
şirket güzel iş alıyor patron ilgili lakin sıkıntı şu 8 milyon lotu olan hissenin birkaç gündür günlük işlem hacmi dolaşımdaki hisse sayısının yarısından fazla oluyor.böyle olunca da yüksek hacime bofanın makinesi koşa koşa geliyor.ondan sonrada asansör fiyatlamalar oluyor.böyle olmasının sebebi sanırım ky de blok yüksek mal var.dökme çabasıyla aşırı işlem hacmini yükseltiyor.
kendi adıma uzun vade bekleyeceğim..sular durulunca daha keyifli hale gelmesini bekliyorum.yatırım tavsiyesi değildir.bol kazançlar...
Hiç sorun olmaz.Daha alacakları mal var,o yüzden bilinçli olarak tavan alıcılı kapatmadı. Bu gün 29,63 ve yukarısı ile epey mal toplandı .
Bu yarında devam edecektir sanırım.29,63 fiyatı direncimiz olan 29,40 fiyatının üzerindedir.Belki bu seviyelerde devam edebilir.
Vbt Yazılım borsamızın önemli hisselerinden biridir. O yüzden ben bu alımların spekülatif olduğunu düşünmüyorum.Öyle bile olsa yani bugünkü alışlar taşeron alışı bile olsa farketmez çünkü oda bu malları sonuçta sipariş edene verecektir.
Vbt Yazılım, dürüst patronu, şirket değeri ve fiyatı ile para sahiplerinin dikkatlerinden kaçacak bir hisse değildir.
Değeri her ne ise onu bulması kaçınılmaz olacaktır.
----------------------------------------------------------------------------------
Yazılarım , bu forumdaki hisseleri diğer yatırımcılarla karşılıklı görüşlerle inceleyerek fikir alış verişinde bulunmak amacıyladır.
Bu sebeple, buradaki yazılar ve rakamlar, al sat önerisi olmayıp bu amaçla alınıp kullanılmamalıdır.
Şimdi spk özel durum istedi
Şirket yok dedi
Spk işlemleri kontrol ederse ki edecektir
Patron veya adamları mal alıp sattiysa ne olacaktır?
Uzman arkadaşlar cevaplayabilir mı acaba?
Patron bu gibi işlerin içinde olmayacağını bir deklarasyonla bildirdi.Bende burda bunu madde madde paylaştım. Bu ,ortaya çıkıncaya kadar inanmak meselesidir.Ben şahsen patrona ve şirketine inanıyorum.
İnanmayanlara da bir şey demiyorum.
Dikkatli olunmalıdır ifadenize katılıyorum ,borsada riskleri bertaraf edecek şekilde yatırım yapılmalıdır.
Yalnız patronun hisselerini geri alma meselesine gelince , hisseler 19-20 tl ye düşünce benim hisselerimin değeri bu olamaz demiş ve bir kısım hisseyi geri almıştır.(amacı: ''Şirket faaliyetlerinin gerçek performansını yansıtmadığı değerlendirilmiş olup sağlıklı fiyat oluşumuna katkıda bulunmak'' şeklinde açıklanmıştır). 20 ye set çekmiştir.Şimdi alanlar yada toplayanlar 21-30 arasında almak zorunda kalmışlardır.
Geri alım olmasaydı şimdi 25-30 arası alan b.y lar belkide 15-20 arası maliyetleneceklerdi.
Patron geri alım amacını ifade etmiştir.Ve ben ancak bunu yapabilirim demiştir.
Ben şahsım adına patrona teşekkür ediyorum, geri alım prog. uyguladığı için.
Bir önceki yazımda bahsettiğim gibi bu günkü işlemlerde görebildiğim kadarıyla bankof ,aldığı hisseleri tahtanın beylerine teslim etmektedir.
Ne nedir görmek için biraz daha beklemek gerekecek. Bilançolar ve diğer hususlarla ilgili. Acelemiz yok. Şirketle ilgili gelişmelere paralel olarak bizlerinde hareketleri uygun şekilde devam edecektir.
----------------------------------------------------------------------------------
Yazılarım , bu forumdaki hisseleri diğer yatırımcılarla karşılıklı görüşlerle inceleyerek fikir alış verişinde bulunmak amacıyladır.
Bu sebeple, buradaki yazılar al sat önerisi olmayıp, bu amaçla alınıp kullanılmamalıdır.
Şirket iyi bilanço açıklayacak.eyvellah.zaten bunun için alım satım yapıldı
Sıkıntı şu ki patron zırt pırt mesaj atıyor.
Benim değerim bu değil deyip hisse alıyor
Ve spekülasyon yapıldı iki üç haftadır.
Şirket iş almadan birileri haber alıyor tavandan satıyor.simdi de yaptığı hareketlerle spek hareket ediyor ki SPK nin da dikkatini çekiyor.ozel durum istendi.
Spk nin yerinde olsam yüklü para cezası veririm.
İşlemleri incelemeye alıp tahtayı iki üç hafta kapatırım ki aynı hatalari tekrar etmesinler
Ytd
yahu yazmayım diyorum ama.. bir arkadaş 3-5 gün önce en dandik hisseler bile 10 katladı yazıyor sen neden gitmiyorsun diye serzenişte bulunuyor.. sonra gelip şu fiyattan arz oldu buraya geldi iyi kazanç hiç bir yerde böyle kazanc yok diyor.. anladık sattın elin boş.. ama olmaz etik değil ;) vbt avrupa yapılanması ileride daha net yön gösterir..
Tahmin ettiğimiz gibi bankof aldığı malların bir kısmını citiye virmanlamış,bir kısmınıda diğer firmalarla karşılıklı oynamakta bazen alıcı bazende satıcı durumundadır.
Bunlar tahta oyunları ,bunlardan ziyade malum bilanço nasıl gelecek ciro ve net kar ne olacak . Merak ve heyecanla bunu bekliyeceğiz.
Gelecek ciro ve kar, bu yıl içinde bizlere bir gösterge olacaktır.
200-250 mn arası bir ciro ve 50-60 mn civarı bir net kar gelirse bu gayet iyi olacaktır.
Faaliyet dışı gelirlerde artış olursa ,buda net karı artırabilir .Oda bizler için ekstra bir sürpriz getirebilir.
Umudumuz bunlardır, hissedeki hareketlenmeyi de yine
bizim gibi iyi bir bilanço bekleyenlerin yaptığını düşünüyorum.
Bu sebeple, buradaki yazılar ve rakamlar , al sat önerisi olmayıp bu amaçla alınıp kullanılmamalıdır.
Son çıkışın bir düzeltmesini yapıyor gibi.Fakat aynı zamanda taban fiyat olan 27.5 desteğine bu gün itibarıyla getiremediler.
Vbt ile ilgili bilançoyu ve yeni iş haberlerini beklemeye devam edeceğiz gibi görünüyor.
Ereğli Kardemir endeksi uçurdu.
Spek hisse gibi endekse ters hareket etti
Gerçi tüm bilişim teknolojileri düşüş yaparak duzelttiler.
Testere biçiminde yukarı gitmisti.dilerim testere biçiminde aşağı gelmez.
Bu sene büyük temettü dağıtmasi gerekir patronun
Bu kadar kar eden firmanın çok büyük temettü ödemesi gerekir.
Hisse başına 3 TL dağıtmasi gerekir şahsi kanaatimce
Ytd
basarlar diye düşünüyorum patron a güvenmşyorum
https://duyurum.com/saglik-bakanligi...ene-ve-tedavi/
Bu uygulama ile ilgili Vbt nin yazılımları vardır.Meetoz ve doktorvı yazılımları bitmiştir veya bitmek üzeredir.
Ard Yaz. bedellisi sanmıyorum iptal edilsin.O iş bitti gibi.
Firmanında bu işten zararla çıkacağını tahmin ediyorum ama bu karar sonunda tüm ard yatırımcılarının zarara uğradıkları kesinleşti . Güven zedelendiği için bir çoğu satıp gidecek ,bir kısmıda kalıp filmin sonunu izleyecek.
Hisselerin düşüşü vbt ve diğer firmaları da kısmen etkiledi ama onunda artık etkisi geçti.Hatta ard satanların büyük kısmı ve buna fonlar ve yabancılarda dahil, diğer teknoloji firmalarını tercih edeceklerini sanıyorum.
Vbt yazılımda işlerin iyi gittiğini söyleyebiliriz. Daha öncede söylediğim gibi, vbt nin bitmiş ve bitmekte olan değerli yazılımları vardır. Sağlık bakanlığının yeni uygulaması ile ilgili 2 yazılım potaya girmiştir. Bunlarla ilgili diğer hastanelerlede ilgili görüşmeleri vardır.
Stres yapan hisselerden ziyade ,rahat ve huzur içinde bekleyeceğimiz hisseler tercih edilmelidir.
Bilanço geldi üstad
Nasıl bilanço
Yüzde 200 artmış kar
34 trilyon güzel kazanç sağlamış
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1002524
Hayırlı olsun
Normal bir bilanço gelmiş gibi görünüyor.Satışlar 1 yılda % 50 artmış, net kar ise yaklaşık 2.5 kat artmış. Vbt nin düzenli ve sabit gelirlerinin ortaya çıkardığı temiz bir bilanço olarak görünüyor.
Ama tam olarak anlayamadım. Nakit 224 mn var. Bunun sebebi satıcıya 126 mn luk borç ve bu da borçları artırmış gibi gösteriyor.Mal ve hizmet karşılığı emanet alınmış para gibi desek o şekilde de gösterilmemiş , satıcıya borç denilmiş.Bunu bir bilanço uzmanı arkadaşımız açıklarsa çok memnun olurum.
Yurt içindeki kurulu düzenin bir benzerini yurt dışınada taşıma hedefleri olan ve bu konuda ciddi çalışmalar yapan vbt yazılımı ve bu çabalarını takdirle karşılıyoruz.
Bu gelen bilançoyu güzel bir başlangıç olarak görüyorum ve buna istinaden vbt yazılımın gelecekte çok daha süper bilançolar getireceğine inanıyorum.
Galiba biz kendi kendine gelin güvey olmuşuz
Şöyle hisse böyle hisse diye
Logo nun bilançosunu görünce bunu daha iyi anladım şahsen
Ha vbt kötü şirket değil ama ederi bu değil
Fonet ile aynı seviyede olması gerekir yani halka arz fiyatlarına bakarsak bu bilancoyla olması gereen yer oralar kanaatimce
Aynı bilanço onda da var kar olarak
O da saglikj bakanlığından iş alıyor
Dağ fare doğurdu bilanço da 60 bekleyen vardı.
Bu 35 neredeyse yarısı
Çok vasat bilanço denebilir aldığı işlere bakarsak
Bakalım temettü dağıtacak mı dağıtacaksa ne kadar dağıtacak
Elinde olanlar için uzuncuysa tutmaları
Elinde olmayanlar için de 17 18 bandında almalari mantıklı olacaktır.
Koskoca Ereğli 4 tl.temettu dağıtacak neredeyse
Otokar 17 TL
Türk traktör 22 TL temettü dağıtacak
ASELSAN bile 22 TL üzerinde duramazken vbtyz 25 ler çok çok pahalı görünüyor
Bugün yine cezalandıracak görünüyor piyasa
İzleyip göreceğiz.
Ytd
Evet iyi olacaktır geleceğin sektörü yazılım geliştirme
Ama çok fazla yazılım şirketi de var.
Bunu da göz önünde bulundurarak orta ve uzun vadeli beklemek lazım
Ne yazikki sosyal medyada yaygara koparıp hisseyi olduğu yerden yüzde 50 yaptırıp milletin kucağına bıraktılar.tepeden alanlar orta vadede kazanırlar ama kısa vadede surunderecek görünüyor
Ytd
Yönetim kurulu 50 kuruş brüt 45 kuruş net temettü kararı aldı.
Hayırlı olsun.
YT.D.
SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Merhaba,
Bilanço sonrasında, genel kurul gündemini ve kâr payını hızlı şekilde yayınlaması ve Halka Arz fiyatının üzerinde alım yaparak hissesine sahip çıkması olumlu. Yazılım sektöründe nakit kâr payı dağıtmak enderdir.
Logo bile 21 yılda 6 kez nakit temettü ödemesi yapmış. Tesadüf onun da ilk nakit temettü verimi %2 imiş. Bütün bu sebeplerle Birol Bey benim güvenimi kazanmıştır.
İnşAllah yolumuz uzun. Alan satan herkese hayırlı kazançlar.
Ytd.