*TCMB Para Politikası Kurulu (PPK), politika faiz oranında değişiklik yapmayarak %14'te sabit bıraktı
Printable View
*TCMB Para Politikası Kurulu (PPK), politika faiz oranında değişiklik yapmayarak %14'te sabit bıraktı
sonradan yapılan yalıtım , yeni nesil nefes alıp verebilen malzemeden olmalı.köpük mü strafor mu nedir onla sonradan yalıtım yapılınca , evin içi nem olur. bu sefer nem yüzünden , yalıtımsızken evin içi 21 dereceyken üşümezken , yalıtım yapılınca evin içi 23 derece de olsa nemden üşürsün. yalıtım bina yapılırken üç katman şeklinde olur . dış , orta ve iç. normali bu sağlıklısı. yeni nesil nefes alıp veren malzemeler var onla kaplanmalı sonradan yalıtım yapılacaksa.
Piyasada pas geçti resmen :)
Pek bi etkisi olmadı. Neyse bu faiz geyiğide bittiğine göre şimdi önümüzdeki yeni havuça odaklanalım.
Bilançolar...
İlk banka bilançosu yapı ile gelicek sanırım ayın 3 ünde. Banka ateşini yakar diye düşünüyorum...
piyasa merkez faizini takmıyor...
resmen kendi kendilerini kadük duruma düşürdüler...
kofik pala ben senin taaaaaa ... ta mavra matia sou ' yunu seveyim.... 10 kontrat bastık lönga hemen geldi aşşağı... haşırt dı bilekboğard 1100 kayme zarar margarinledik. iplikçi nedim olsaydı gitti paracıklar diye kalp krizi geçirirdi
şu kriptolar olmayayıdı iyiydi. orası da bayağı hajim emiyor borsadan
İndi-bindi'ler bittiyse yola devam kaptan :)
Mahfi Eğilmez
@mahfiegilmez
·
12d
Hani faizi indirerek kuru yükseltecektik de ihracat artacak cari açık düşecek sonra da enflasyon inecekti? Yine model mi değişti ne oldu niye indirmedik faizi?
acilen mini kontratın çıkması lazım .
spk dan garanti haberi gelir mi.
TCMB: Haftalık yurt dışında yerleşik kişilerin mülkiyetindeki hisse senedi net değişimi -55,1 mln (Önceki -142,9 mln)
bankalarda göreceli ucuz olarak workbank . zaten garantiye bi güzelleme haberi gelse , ol tugedır yapışırlar yukarı.
ol tugedır : all together
borsa aşağı dolar aşağı formasyonu mu oluştu şimdi?
Kara kemal anladın mı dün sana anlatmak istediğimi .
Aşağı tükürseler sakal yukarı tükürseler bıyık hikayemizi.:)
Özelden neden çengelli bulmaca gibi yazıyorsun diye soranlar oluyor:kahkah:
bugun yoncada 5 dk formasyonu yedirmediniz bana , herşey ulu orta yerde yazıldın mı ateş altında kalırız piyasada ,
arada kafa yorucaksınız dün şahinime söyledim dersi dinle diye:wave:
Fransa'da Meclis Uygur Türklerine yönelik şiddeti soykırım olarak nitelendiren karar aldı
PARİS (AA) - Fransa'da Ulusal Meclis, Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde Uygur
Türklerine yönelik "sistematik şiddeti" soykırım olarak nitelendiren kararı onayladı.
Meclis'te yapılan oylamada, Çin'in Uygur Türklerine yönelik "sistematik şiddeti"
ve "insanlığa karşı işlediği suçu" soykırım olarak nitelendiren karar, 1 "hayır"
oyuna karşı 169 "evet" oyuyla kabul edildi. 5 milletvekili ise çekimser kaldı.
Kararda, Fransız hükümetinden bunu soykırım olarak tanıması istendi.
İktidar partisi Cumhuriyet Yürüyüşü (LREM) milletvekilleri bu kararı destekledi.
-AA-
Durmuş Yılmaz
@DurmusYillmaz
·
1d
Enflasyonun nedeni faiz değil miydi?%50 ye yaklaşan enflayonu düşürmek için faizin düşmesi gerekmiyor muydu?Demekk ki neymiş, enflasyonu düşürmek için TL nin itibarını korumak gerekiyormuş. Evet; soralım tekrar, model mi değişiyor, ne oldu faiz niye indirilmedi?
Pıst 100 için teknik olarak 2 li dibe oynayabilirler.
biraz dow dan ve dolardan destek alırlarsa .
20 dk da 8.500 puan bastı...bu nasıl piyasa ya?
Yine bofa+yfin mı veriyor?
Ak ve tacirler önderliğinde sağlam satış geldi.
Sabah 12.14 den sattığım garantileri 11.85 yerine koydum.
Nasıl manyak bir piyasa belli diil...Noldu da 30 kademe aşağı verdin :)
Ama yatay olacağına böle olsun, daha iyi...
rusya merkez bankası kripto varlık madenciliği ve dolaşımını yasaklamayı önerdi- bloomberg ht
Ek 28210 viop bence
Reuters: Washington, Baltık ülkelerinin Ukrayna'ya ABD yapımı silah göndermesine izin verdi
Citi, TL karşısında uzun dolar pozisyonu önerirken, Türkiye'de enflasyonun bölgesinden ayrışmaya devam edeceğini öngördü.
Citi ayrıca, model portföyünde uzun Rus Rublesi pozisyonunu kapatarak Nötr'e döndü. -matriks-
Bist ve viop ta yine Ekşin var Viop ta 80 puan, bilinen rakamla 8000 puan bastılar.2400 ler gitgellerinin dibi 2350 artık direnç haline geldi.2356 den satış geldi. FED tedirginliği başladı.Anlık ortalama 2320 gün sonu Dow future bozmazsa belki bu civarda kapatabilirler
merrill thy ve halkbank alıyor Bunun gazıyla 2320 ortalamasına gidebilir. Bayram değil seyran değil diğer bankarlarda satan merrill niye halkbak alıyor
Bu da bir soru işareti.thyao da alıcı
Rus donanması "sorumlu" olduğu bölgelerde seri askeri tatbikatlar yapacak
MOSKOVA (AA) – Rus donanmasının ocak ve şubat aylarında "sorumlu" olduğu tüm bölgelerde
seri askeri tatbikatlar gerçekleştireceği bildirildi.
Rusya Savunma Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, 140 savaş gemisinin katılımıyla
bazı askeri tatbikatların düzenleneceği belirtildi.
Ocak ve şubat aylarını kapsayacak tatbikatlara 60 hava aracı ve yaklaşık 10 bin
askerin de katılacağı bilgisinin paylaşıldığı açıklamada, "Tatbikatlar donanmanın
sorumluluk bölgelerinin tümünde yapılacak." ifadesine yer verildi.
Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, 13 Ocak’ta yaptığı açıklamada,
ABD’nin Rusya’ya yönelik askeri baskısını artırması halinde Rus donanmasının çeşitli
önlemler almak üzere görevlendirilebileceğini söylemişti.
- Rus ordusundaki modern silahların oranı yüzde 71,2’ye çıktı
Öte yandan Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Bakanlık'ta geçen yıl Rus ordusuna
alınan silah ve teçhizatla ilgili düzenlenen toplantıya katıldı.
Kovid-19 kısıtlamalarına rağmen geçen yıl savunma sanayisinin iyi çalıştığını ve
siparişlerin temin edilmesi için gereken hızın sağlandığını belirten Şoygu, Rus
ordusuna 5 binden fazla yeni ve modernize silah, askeri ve özel teçhizat alındığını
ifade etti.
Şoygu, bu silahlar arasında 900 zırhlı araç, "Knez Oleg" nükleer denizaltısı ve
"Bulava" balistik füze denizaltısı dahil 3 yeni modern denizaltı, 4 savaş gemisi,
10 hücumbot, 17 destek gemisi, 77 uçak, 29 helikopter, 45 insansız hava aracı,
modernize edilmiş 4 adet Tu-95 stratejik bombardıman uçağı, 3 adet Bastion kıyı
füze sistemi, Pantsir-S hava savunma füze sistemleri, S-350 ve S-400 hava savunma
füze sistemlerinin bulunduğunu aktardı.
Silahların yoğun bir şekilde kullanıldığını, tatbikatlarda, eğitim ve askeri yarışmalarda
kendisini kanıtladığını vurgulayan Şoygu, "Rus ordusu ve donanmasının
modern silahlarla donatılması yüzde 70’i aşarak yüzde 71,2’ye ulaştı. Stratejik
nükleer güç yüzde 89,1’e çıktı. Askeri teknik araçlara servis ise yüzde 95 seviyesinde."
ifadelerini kullandı.
Geçen tahsisli sermayeleri piyasa fiyatının hafif üstüne belirlemişlerdi, sonradan fiyatlar çok aşağıya geldi. Muhtemelen ya geçen seferki fiyatı kullanırlar ya da mevcut fiyatların %10 üzerine belirlerler. Gelen imkan tekrar kredilere gider diyor BBHT'deki analist.
Bir haber geçti Kur Koruma Hesabı için başka bankaya geçilebilecekmiş.
dolar MB sürpriz yapmadı diye düştü herhal ?
sığ piyasada tokat kolay yeniyor