Çok teşekkür ederim hocam.
Çok değerli bilgiler veriyorsunuz
Severek okuduğum bir başlık.
Printable View
KERVT'te 284.984.347 TL'lik çeyreklik ESAS FAALİYET KARI'nın 283.855.703 TL'si Yağ Üretim ve Satışından, sadece 1.128.644 TL'si Dondurulmuş Gıda ve Konserve Üretim ve Satışından. Şirketin ana işi gibi görünen işi sanki boşa çalışıyor. 'İyi ki varsın Besler Gıda!' durumu.. KERVT bence isim değişikliğine gitmeli. Şirketler birleştiği için şimdi Besler'in adı bile anılmayacak artık. Trajikomik.
Teşekkürler hocam. Güzel bir BESLER yorumu olmuş:)
Hocam Oflu bir arkadaşım ile normalde hiç seyretmeyi planlamadığım GS-Ofspor maçını seyrettik. Lakayt insanlara uyuz oluyorum, 8-10 gol atılabilecek maç 2-1 sidik zoruyla kazanılıyor. İçimde bilançolara bakma hevesi bile kalmadı.
ODAS'ı da kaçırabiliriz miyiz acaba yarın NTGAZ gibi diye sormadan edemiyorum, bu arada..
Lakaydların önde gidenlerinden birisi de ARD Yazılım'ın Finans Departmanı. Koskoca Şişecam 50 küsür fabrika 15 küsür şirketin konsolide bütçesini bir hafta önce hazırlayıp vermiş. Sen ne halt edersin de son güne kalır bu bilanço? Sanki sanal stokları sayacaklar..
Teknik-meknik, çok çıkmış filan dinlemeyeceğim, kaçırmazsam yarın ODAS alacağım. İsterlerse bu erişilebilecek en rekor bilanço, bundan sonrası hep bir öncekinden daha düşük gelir desinler, isterlerse bunu zaten fiyatlamıştı desinler..
OZKGY Çeyreklik bazda 2022-2Ç'ye göre hem Satışlar hem EFK düşmüş, ama sırf yeniden değerleme kârı 5.1 milyar TL, EFK'yı da eklersen yuvarlak 5.5 milyar TL Net Kâr yazmış. Burada zaten kazanç değil, varlık fiyatlaması yapan bir sektörden bahsediyoruz. Burada bakılacak en temel üç veri var bana göre:
Sektörüne göre Aktif Kârlılığı ne durumda?
PD/DD değeri ne durumda, sektörüne göre (PD/DD'nin gerçekçi anlamda işe yaradığı belki de tek sektör)
PD/Aktifler ne durumda, sektörüne göre?
Bu sektörde F/K imiş, FD/FAVÖK müş, PD/EFK imiş, ROIC miş boş uğraşlar.
Ne kadar prim potansiyeli var kestirmek zor. Ama GYO olacaksa portföyde bu olacak gibi duruyor.
ODAS böyle güzel bilanço göndermiş, biz de üşenmeyip verilerini paylaşalım:
DEĞERLEME RASYOLARI:
FD/FAVÖK 4,76
PD/EFK 4,69
PD/VFÖK 4,74
PD/FAVÖK 4,42
F/K 5,31
F/NA 4,96
(PD/DD)/ROE 3,44
(PD/A)/ROA 3,66
Ortalama Değer Rasyosu 4,50 civarı. Enerji şirketi için bedava an itibariyle.
DÖNEMSEL BAZDA YILLIK BÜYÜME
Net Satışlar Büyüme %376
Net Faaliyet Kârı Büyüme % 1122
FAVÖK Büyüme % 862
Net Kâr Büyüme % 1554 ..... (Zarardan Kara geçme olduğu için buraya Yıllıklandırılmış Net Kâr değerlerindeki büyüme farkını yazıyorum)
BORÇLULUK VE BORÇ KARŞILAMA ORANLARI
Kaldıraç Oranı % 40,28
Finansal Borç Oranı % 19,05
Net Borç / FAVÖK 0,34
Cari Oran 1,53
Kendi penceremden
Günün Bilançosu ODAS..
Günün Hayal Kırıklığı KARTN..
Yakalayabilirsem yarın portföy bir parçasını netleştirdi..
KARTN, portföyüme verdiğin katkılar için sana dün teşekkür etmiştik.. Yorulmuşsun, sen dinleniver bir müddet...
TE’ye baktım, gelmeyeceğini bildiğim halde tavandan alım girdim ODAS’a.
KONKA girişlerimin önemli bir kısmını yaptım, Allah utandırmasın.
BNTAS girişlerim de tamamlanmıştır. Teknik olarak aşağı sarkması da mümkün ama risk almayı yeğledim. Bu fiyata ambalaj şirketi yok.
Allah utandırmasın. Bol bol kazanırsınız umarım 🙏🏼
Şu an portöyde ODAS, MERCN, KONKA ve BNTAS var.. Eşit ağırlıklı değiller. Bugün almayı planladığım rakamın 2 katı kadar ODAS almak durumunda kaldım. Sabah açılış öncesi TE'de tavan göründüğü için tavandan alım girdim, NTGAZ, VAKKO, AKCNS ve diğer kaçırdıklarım gibi elden gitmesin diye. Gelmez diye beklerken bir anda geldiği gibi epeyce de aşağı salındı, yüzdesini tam olarak hatırlamasam da. Ben de tavandan aldığım meblağın aynısı kadar aktiften tekrar emir verip 2 katına çıkardım, daha sonra daha da ilave ettim. Alım ortalamam maliyet olarak 9,61 civarı oluşmuş. Diğer senetlerin ağırlıklarının 2 katından fazla durumda şu an. Normalde bu tip dengesiz dağılımlar çok hoşuma gitmiyor, ama biraz fırsat kaçırma endişesi ile panik alım gibi oldu iş. Umarım sonraki günler alım fiyatımız açısından üzülmeyiz, yoksa an itibariyle ODAS çok ucuz, dün gece elbette daha ucuzdu :)
Bu akşamdan başlayarak Pazartesine kadar yeni bilançolarla iyi bir filtreleme yapıp bu 4 hisseye ilaveten başka hisseler de ekleyeceğim portföye. MERCN bilançosu son çeyreklik bazda hoşuma gitmedi ama erken davranıp satamadık, elimizde kaldı, ama sektörüne ve beklentilerine göre bir midcap şirketi olarak çok ucuz olduğu için kısa süreli hırpalamalarını tolere ediyorum, her ne kadar daha önceki kazançların bir kısmını 3 günde uçurmuş olsa da.
9,61 yerine 9,16 yazmışım, düzelttim.
Doas, ayen, mndrs, ardyz güzel bilançolar açıkladı. Siz ne düşünüyorsunuz hocam bu şirketler hakkında?
Ayen bilanço güzel, ODAS daha güzel ve daha ucuz olduğu için ODAS tercihi yaptım. ARDYZ bilançosu nominal olarak iyi, ama reel büyüme yok, artı kendi sektör büyüme ortalamasının altında. Potansiyeli daha fazla büyüme gerektirir. Ama benzerlerinin en ucuzu olduğu için yine portföye koyabilirim. Doas’taki büyüme rakamsal olarak tatmin edici, marjları iyi kullanmışlar. Ama adet olarak satışlar beni çok tatmin etmedi. Değerleme açısından alınabilir, ama çok fazla yukarı potansiyeli görmüyorum. Diğer bilançoya kadar belki bir % 20-25 yapabilir. Menderes’te bir şey hoşuma gitmemişti, o yüzden listeme almadım, ama ne olduğunu hatırlayamadım.
Doas’taki hareket temettü ile ilgili daha çok, bundan sonrası için %20-25 potansiyelini kastettim. Ama sektörünün hatta endeksin en ucuzlarından olduğu gerçeği ortada.
Tavanı ODAS’tan beklerken KONKA’dan alacağız galiba, bozmazsa.
Teşekkür ederim deva hocam
Tavan yapıp % 5'lere inmek nedir yaw? KONKA senin yapacağın tavana...
21.86 ortalama ile YATAS'ı tekrar portöye ekledik. Allah utandırmasın.
Gün içinde bir ara ucuz diye MEPET aldım, sonra Galip'in kağıtlarına bulaşmama konusundaki hafıza düzeltmesi gereği bir miktar kâr ile geri devrettim. Zaten Galip'in hiç bir şirketinin hiç bir bilançosuna da güvenmiyorum işin açıkçası.
Sayın deva teşekkürler paylaşımlarınız için, portföyde güncelleme dönemlerimde yararlanıyorum paylaşımlarınızdan. Saygılar.
Hafta sonu kendim için 10 hisselik bir model portföy örneği oluşturacağım ve burada paylaşacağım, filtreleme ve seçim mantığıyla beraber. Her bilanço dönemi bu tip çalışmalar yaparak burada paylaşıp fikir alışverişinde bulunmak hem benim hem de mesajları takip eden arkadaşların faydasına olabilir diye düşünüyorum. Katkıda bulunmak isteyen her arkadaşa bu sayfa açıktır. Dün bilançoların tamamına yakını yayınlandığı için dün gece başlamıştım çalışmaya, bugün devam ediyorum.
Emeğinizi burdaki insanlarla paylaştığınız için teşekkürler 🙏🏼 Analizlerinizi, mevcut durumlara olan yaklaşımınıZı ve öngörülerinizi ilgiyle ve saygıyla takip ediyorum.
10.82 TL ortalama ile portföyüme KERVT'i de eklemiş bulunuyorum. TUK'AŞK' ile KERVT arası yaşadığım gitgeller sonucu kararı KERVT'ten yana kullandım. Bunda temel 2 sebep var: Birincisi rasyolarda son çeyrekte baz etkisi ile geçen yıl son çeyrek zarar yazdığı için bu sene KERVT'de durumu olduğundan daha iyi gösterecek. İkincisi TUK'AŞK' ortaklarından Cengiz Okullu'nun yüklü miktar lotu borsada satılabilir tipe döndürmüş olmasının bir yerden sonra yatırımcı üzerinde negatif baskı oluşturabileceğini düşünüyor olmam. Buna rağmen TUKAS temel olarak yatırım yapmaya KERVT'ten daha uygun normal şartlar dahilinde durumu değerlendirebilseydik.
Sadece ucuz olduğu için bilançosunu beğenmediğim PNSUT almaya elim varmadı işin açıkçası. (Birkaç günlüğüne portföyde tutup cüz'i bir kârla vedalaştım PNSUT ile. Alım sebebim sadece değerleme rasyoları açısından Gıda ve İçecek sektörüne göre ucuz olması ve bilançolar tamamlanana kadar aşırı nakitte beklememe güdüsü idi.)
An itibariyle hisse senedi portföyüm BNTAS, KERVT, KONKA, MERCN, ODAS VE YATAS'tan olusuyor. ODAS ağırlığı diğerlerinden daha fazla, bir süre sonra ağırlıkları eşitleyeceğim. Toplamda 10 parçalı bir portföy ile yola çıkmayı umuyorum 4Ç bilançolara kadar.
MERCN konusunda şu açıklamayı yapayım: 2Ç'den beridir MERCN portföyümde, arada 3-5 kere al-satlar yapmış olsam da. Bu bilançosu geçen yılki verilere göre oldukça iyi olmasına rağmen 3Ç Esas Faaliyet Karı ve Net Kârı 2Ç değerlerinden düşük geldi ve hiç hoşuma gitmedi. Zamanlamayı iyi ayarlayamadığım için de zaten elimden çıkaramadım ve elde ettiğim kârların bir kısmını bilanço sonrası 3 gün kötü fiyatlayarak uçurdu. Bugünkü hareketi sanki gönül alma babından son 3 günün telafisi gibi okuyorum. Elimde tutmaya devam edeceğim. Tek bir çeyreklik kısmen zayıf geldi diye devam eden beklentisi yüksek yatırımların ve iştiraki olan COSMER Kimya'nın halka arzının fiyatlamaya getireceği pozitif etkiyi düşünerek toleranslı davranmaya karar verdim. Bir de sonuçta midcap Kimyasal Ürün üreticisi firmaların arasında değerleme rasyoları en ucuz olanı. O da işin pozitif sebebi tutma fikrimi desteklemesi açısından.
KERVT olağan 'hoş geldin partisi'ni uyguluyor yine bana:)
Merakla beklediğim şeylerden birisi DEVA'nın geçen sefer yaptığı gibi ikili tepe yapıp geri aşağıya sarkıp sarkmayacağı.
Dün KONKA tavanı bozdu, bugün de ODAS tavana çok yakın yere gelmesine rağmen tutunamayıp saldı yine. Ama KONKA gibi ertesi gün kaldığı yerden devam edecekse sorun yok. Şikayetçi değilim hakim bey.
https://i.hizliresim.com/c13vug7.jpg
2022 12 Aylık Bilançolara kadar portföyümde taşımayı düşündüğüm hisseleri bu listeden seçeceğim. Hali hazırda 5 tanesi portföyümde bulunuyor (bold olanlar) ve diğer 5 tanesi için de aslında kararımı vermiş durumdayım ama finansallarındaki trendleri, fiyat grafiklerini ve faaliyet raporlarını bir kez daha gözden geçireceğim.
ARDYZ büyüme kriterlerime maalesef uymuyor. Ama sektörüne göre hem çok ucuz kaldığı, hem de yılın son bilançosunun daha iyi gelebileceğini düşündüğüm için portföyüme dahil edebileceğim hisselerden birisi olabilir yine. Bilişim-Yazılım sektöründe finansallarını en iyi bulduğum hisse MIATK idi. İlk tavanda almadığım için arkasından seyrettiğim, şimdi de 6-7 tavan olduğu için almayı riskli bulduğum bebek hisselerden.
Tekstil, Giyim ve Deri'de VAKKO ve DESA bilançoları oldukça iyi.. DESA bilanço öncesi de zaten aşırı ucuz değildi, bilanço ucuzlattı ama 4-5 tavan sonrası artık ucuz kategorime girmiyor.
Borsada her dönem ve her yaşta yeni tecrübeler edinip, yeni yaklaşımlar kazanabiliyorsunuz. Bu dönemde almış olduğum dersler var. Mesela bilançosunu çok beğendiysem ertesi günü tavan oldu diye almaktan vazgeçme huyum vardı, bu bana biraz pahalıya mal oldu ve bence 5-6 önemli fırsatı kaçırdım. Bu sebeple aynı hataya ODAS'ta düşmedim. Bundan sonra da düşmemeye gayret edeceğim.
Kimyasal Ürünler kategorisinde bulunan MERCN ve ACSEL'in çeyreklik bilançoları aşırı parlak parlak değil Net Kar bağlamında, ama yıllıklandırılmış bazda iyiler. Ayrıca ikisi de ciddi potansiyeli olduğunu düşündüklerimden. Daha ucuz olduğu için MERCN'ı tutmaya devam edeceğim şimdilik.