Ghana has stopped payments on its eurobonds - ****ing Sri Lanka and Zambia (and for that matter Venezuela and Lebanon) in default.
https://twitter.com/Brad_Setser/stat...mL3D2Xctju6Nfw
Printable View
Ghana has stopped payments on its eurobonds - ****ing Sri Lanka and Zambia (and for that matter Venezuela and Lebanon) in default.
https://twitter.com/Brad_Setser/stat...mL3D2Xctju6Nfw
Dostlar MTV deki yeniden degerleme bizim icin uygulanmiyor degil mi ne dersiniz............ biz 156K yi baz alalim 2023te
arkadaslar bi yardimci olurmusunuz. simdi diyelim 1000 dolarlik eurobond almak istiyorum. alacagim eurobondun su anda iskontolu oldugunu görüyorum. 1000 dolara 1100 nominal alabiliyorum. peki vade sonunda ana para olarak 1000 dolar mi yoksa 1100 dolar mi geri alacagim?
1100 nominal olmaz, 1000 nominal ve katları şeklinde olur. 1000 nominal=1000 dolar diyebiliriz. Vade sonunda bu 1000 doları alırsınız bu değişmez. Şuanda satın alırken fiyat hergün değişir. 950 dolara alırsanız iskontolu olmuş olur, 1050 dolara alırsanız primli olmuş olur. Ancak sizi yanıltmasın iskontolu alınca ucuza almış olmuyorsunuz. İskontolu olanın genelde kuponları düşük olur primli olanında genelde kuponları yüksek olur.
Yani 950 dolara 1000 nominal aldığimda vade sonu 1000 dolar mı ana para olmuş oluyor?
Gesendet von meinem SM-S908B mit Tapatalk
Merhaba bondlar 1.000 $ nominal değerliler diye biliyorum. Şöyle örnek vereyim. Bugün 26.01.2026 itfa tarihli 1.000 dolar nominal değerli eurobondu 945 dolardan alırsınız(iskontolu). İtfa tarihinde ise kupon ödemenize ilave olarak 1.000 dolar alırsınız.
Bugün yine 05.02.2025 itfa tarihli 1.000 dolar nonimal değerli eurobondu 1.044 dolardan alırsınız(pirimli). İtfa tarihinde ise kupon ödemenize ilave olarak 1.000 dolar alırısınız.
Vakıfbank'ın aşağıdaki linkinden önce Ürün: Eurobond ve işlem Tipi:Alış'ı seçin. Sonra gelen listeden almak istediğiniz Eurobond'u işaretleyip, alta Adet(nominal) alanına 1000 veya katlarını yazıp Hesaplayı seçin. Gelen sonuçların altında ödenecek kupon yazısını tıklarsanız alacağınız kuponlar ve toplam tutarı görebilirsiniz.
https://www.vakifbank.com.tr/tahvil-...px?pageID=2378
Aslında bankacılık yazılımlarında mevzuata göre eksikler olabiliyor. Normalde şubenin Genel müdürlük birimine yada mevzuat bölümüne sorup ona göre işlem yapması lazım. Diğer yandan banka bu işten bir vergi sıkıntı yaşamayacağı için bankacılık uygulamasıda izin verince açmış olabilir.
Bildiğim kadarıyla 18 yaş altı çocuklar için hesap bildiriminde veli vasi bilgileride maliyeye bildiriliyor.
Bende çalışıyor. Farklı browser ile deneyin isterseniz.
Elimde XS1623796072 var, İşbankası usd %7 faizli 21000 nominal.. 29-12-2022 de %7 kupon ödemesi var. Bunu şimdi satmak, veya Ocak ayında satmak arasında elime geçecek toplamda ne gibi farklar olur ? Siz olsanız ne yapardınız ?
merhaba arkadaşlar. bu eurobond'ların da hisseler gibi grafiği var mı acaba ? yani eurobond faiz grafiği ?
bir de her bankanın eurobond faizi aynı mı oluyor ? x bankasında faiz % 6 iken y bankasında faiz % 7 olabilir mi ?
https://www.bourse.lu/issuer/Turkey/26760
Ben bu siteden takip ediyorum genelde. grafiğide güzel. cds gözükmesede grafikten kabaca anlıyorum.
Bankalar arasında fark vardır muhtemelen en güzeli kirli fiyat üzerinden 1000 nominal bond ne kadar onları karşılaştırarak alabilirsin. Ancak anlamlı fark olduğunu sanmıyorum. Esas önemli olan cds ler yüksekken alabilmek. Ozaman ciddi kar ediyorsun. Mesela 2 ay önce 700 dolara satılan 2033 vadeli bond şuan 840 dolar. O zaman almak lazımdı. Bankalar arasında 3-5dolar oynar fazla oynamaz diye düşünüyorum.
Bir eurobond u sattigin anda SAK SAK SAK diye vergi beyan etmeniz gerekir
Saygilarimla
Bu on uyaridir, biliyor isen cevaplara gecebiliriz....
Simdi sattiginda bu donemdeki KURU baz alirsin
Ocaktan sonra sattiginda da o donemi, ama ne olursa olsun bir satis islemi var ve VERGI vermelisiniz...
Eurobond için bir excel yapıp forumda paylaşsak güzel olacak sanki.
sn Servetbey siz bu konularda çok bilgilisiniz.
Eğer destek olursanız bir şablon paylaşıp herkesin faydalanmasını sağlayabiliriz.
Excel de yapılacak olan her şeyi ben yapmaya hazırım...
Eurobond bence al-sat yapmak icin alinacak bir deger degil.
Bunlar kacmaya karar verdiklerinde, caldiklarinin cogu dolarda oldugu icin, bir anda 30 TL. ye cikarmi ?
Yaparlar mi ?
Neleri yapmadilar ki.
DIKKAT
Hazine ve Maliye Bakanı Nebati: Tüm ücretli çalışanlar, yıllık 120.096 liraya isabet eden ücretlerinden gelir ve damga vergisinden muaf olacak..
#SONDAKİKA | Gelir vergisi tarifesinin ilk dilimi 32 bin liradan 70 bin liraya, ikinci dilimi 70 bin liradan 150 bin liraya, üçüncü dilimi 250 bin liradan 550 bin liraya, dördüncü dilimi ise 880 bin liradan 1,9 milyon liraya çıkarıldı.
Buna gore 2023 icin ilk 150bin liralik kupon getirisine vergi yok, uzeri cikarsa dilimlerdeki datalara tabiyiz.....
2006 öncesi ihraç edilen eurobondlarda: alım satım kazancı vergilendirmesi için şunlar yapılır:
1-) Satım tarihinden bir ay öncesinin UFE'sinin alım tarihindeki UFEye bölümüyle ortaya çıkan değere bakılır.
1.1-) Bu değer 10%dan fazlaysa alım fiyatı bu değerle çarpılarak güncel maliyet hesaplanır.
1.2-) Bu çarpan değeri 10%'dan düşükse doğrudan TL bazlı alım fiyatı bugüne endekslenmiş alım fiyatı olur.
2-) Satım fiyatı - bugüne endekslenmiş alım fiyatı arasındaki farkın 58 bin TL'den fazla kısmı beyan edilir.
2006 sonrası ihraç edilen eurobondlarda 58bin'lik istisna yoktur. Satım fiyatı - bugüne endekslenmiş fiyat farkının tamamı için gelir vergisi ödenir.
Ne zor iş eurobond işlemleri, bulmaca gibi... Şu işi bir düzene soksalar!
Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Arkadaşlar, Halka arz borsada popüler eurobond Teminat gösterek halka arz olacak kim ne kadar cok para koyarsa o oranda Lot vericekmiş (söke un halka arz oluyor) genel kanı aldıktan sonra 4-5 tavan yapması buraya kadar tamam güzelde
eurobond teminat kabul ediyor söke un fakat nakit para yı değilde eurobondu bozarsa ben yanarim 3 sene oldu cunki alali %40 vergi gelir ustune alım satım makası? eurobond teminatla halka arza giren varmı?
bankanızdan halka arz esnasında teminatların sırasını seçebilmeniz lazım. eurobondu en sona koyun veya teminat listesinden silin. Garanti bank da bunlar yapılabiliyor. Ayrıca teminatı yüksek tutmanız halka arzdan gelecek hisse sayınızı arttırmak için gerekli. Ve halka arzdan %3-5 oranında hisse alımı olacaksa temiantınızın %95 ine hiç dokunulmaz sadece 3 gün bloke olarak durur.
deneyimli arkadaslar tebden eurobond aldım 1-2 yıl oluyor ama cok cesitli... şimdi kupon odeme tarihlerini bulamıyorum :) varmıdır bunun bir mantıgı yada gosteren bi yer...
Ben USD lari teminat gosteriyorum...
Ama yatirim hesabindan parayi cek diyorum, elbette lot belli olunca yatirim hesabinda o kadar TL birakmam gerekiyor, onu alinca USD lardaki bloka cozuluyor
Eurobond lari teminat gosteremedim ben secenek var ama kabul etmiyo sistem hatasi sanirim...
MT ye sorarim bir ara...
selamlar, eurobondların mart ayı gelir vergisine nasıl dahil edileceğini nerden ögrebilirim ? k
Forumda önceki konulara bakarak oldukça fazla bilgi edinebilirsiniz.
O sayfalarda paylaşılan şu video oldukça detaylı bilgi içermekte.
Örneklerle Gelir ve Kurumlar Vergisi Yönünden Eurobondların Vergilendirilmesi
https://www.youtube.com/watch?v=vVtLApf4m1w
https://www.ekonomim.com/finans/habe...-haberi-679453
Hazine ve Maliye Bakanlığı, 2023 yılı dış finansman programı çerçevesinde ABD doları cinsinden 2033 vadeli bir tahvil ihracı gerçekleştirmek üzere bugün Citi, Goldman Sachs ve Standard Chartered Bank'a yetki verdi.
11 Ocak Çarşamba 16:05
HAZİNE'NİN 10 YIL VADELİ EUROBOND İHALESİNDE İLK GETİRİ BEKLENTİSİ %10,125 CİVARINDA OLUŞTU - Kaynak: Bloomberg