Genel kurulda söylediği ilk haberi gönderdi .....bakalım ikinciyi ve üçünçüyü 17 ağustos a kadar gönderecek mi .....2 ve 3 önemli.....ytd
Printable View
Genel kurulda söylediği ilk haberi gönderdi .....bakalım ikinciyi ve üçünçüyü 17 ağustos a kadar gönderecek mi .....2 ve 3 önemli.....ytd
Yarın..
Üstadın da daha önce ifade ettiği üzere, MK nın da sevdiği,
hayırlı gün cuma.
Duamızı esirgemeyelim.
Allah’ım! Beni amellerin ve ahlâkın en güzeline kavuştur. Onların en güzeline ancak sen ulaştırabilirsin. Beni kötü işlerden ve kötü ahlâktan muhafaza et. Bunlardan ancak sen koruyabilirsin.
mehmet bey......cuma.....enteresan bir bağlantı.....
Sayın aysha siz benden daha çok yaşayacaksınız. Ben yazacaktım siz yazdınız. Sayın KM ve Cuma.. Yahu cuma akşamı ( Perşembe gününün gecesi) hürmetine bugün yapilanlar.. Sayın KM bir ara yine duygusal anina gelmiş olmalı ki herkesin 2 M2 lik yere gideceğinden ve hiç birşey getiremeyecegini dile getirmişti. Ben açıkçası,24 senedir yaşadığım, bizzat sayın KM nin neden olduğu olaylar nedeniyle sayın KM nin bu konuda içten olduğunu düşünmüyorum. Daha önce dile getirmiştim sayın KM hisseyi isterse 500 TL yapsın hakkımı helal etmeyeceğim ki yarattıklarını 500 TL ile ödeyemez. Para karşılığı yok..
Sayın aysha bir zamanlsr bu hissenin patron ve yan hesapları tarafından %80 üzeri toplandığını söylemiştiniz. Bu konudaki düşünceniz yine aynı mi, yoksa guncellediniz mi.. Saygılarımla..
Selam,
Yazdiklariniza ve tum samimiyetinize inaniyorum. Anladigim kadari ile bu iliski sizden cok sey goturmus. Saglik herseyden onemli, satin gidin demiyorum ama Kutman i da glyho yu da takip etmekten vazgecin ltf. Soylediginiz sure gercekten cok uzun. Cok yipranmissinizdir bu surede, 500 TL bile bir anlam ifade etmiyor diyorsunuz, gercekten de bu yipranmisligi odeyemez hic bir tutar. Bence birakin takip etmeyi. Her sey olacagina varir. Sagliginiza dikkat edin.
Yok Üstad, globali temettü için tutmuyorum. Tam tersine agresif fiyatlama için ortağım. Depom dolu, bedelli dahil maliyet 2 küsür. Bana Ankara’da natamam bir villa aldıracak spota gelince vedalaşırım. Güncel değer ile 100 lira işimi görür.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
bizim la fontaine birazdan bloomberg e çıkıyor
Giovanni Giustiniani’nin istanbulu savunduğu gibi savunuluyor 14 TL :) sürekli püskürtülüyoruz. Dolar bazlı bakalım bakmaya ama canımız sıkılıyor…
mehmet kutmanınn hissesinde tl yada usd bazlı grafiğin ne önemi var.....onun kafasındaki grafik önemli.....ona da kimse ulaşamaz....ulaştığını zanneden gol yer....ama mk için investment grade önemli ......bunu fiyatlayacaktır diye düşünüyorum....ytd
Sen yine dikkatli ol ..........gerçi investment grade den sonra glyho-gph dünya finansal sisteminde üst kategori olacak......ytd
öyle bir şey dedin ki...şaşırdım kaldım...sanki glyho takasında 3-5 kurumsal vede birçok ufak yada küçük ölçekli yatırımcı varda...teknik bilançonun....şirket hikayesinin vede makro -mikro değışkenlerin etkisiyle oluşuyor.....tekniğı mk yapıyor.......sende ona göre dans ediyorsun.....trend ..mirend yok....sen yine de mutlu ol yeter....mal bu.....o yüzden glyho fazla alamadım....yoksa şimdi adımı yk da görürdün......ytd....
Sevgiliiii prensesim,
Yapma allah aşkına trend mrend yok demek ne demek? rast gele 5 tane grafik ac mesela bucim le globalin grafiğini ac haftalık olarak bak bakalım ne göreceksin? birbirinin kopyası grafikler. . . . hatta grafikleri birbirinin ustune bindir bak bakalım trend mi? yoksa başka sey mi var? az bucuk teknik bilgisi olan bunu zaten görur. . . . . seni seviyorum, lutfen uzme beni. . . . bunlar basit hatalar yapma bu hataları. . . . . . ruzgar estiği zaman butun tekneler yol alır. . . . . kimi hızlı gider kimi yavaş ama hepsi gider ve biz buna trend deriz. . . . . .
saygılarımla,
yapma ya....bilmiyordum....söylediğin iyi oldu.....ytd
Madem biliyorsun daaaa neden ilk yazdığın yazı öyle demiyor?
2023 yılbaşı. 14 lira
2023 ağustos 14 kırıldı gibi.
Konu ne peki.
Konu şu. Tl bazlı kardasın..
Fiyata bakarak tmm
Şuna bakalım esas.
Bu dalgalanmada elindeki lot sayına bakmalısın..
Nereye düştü. Nereye çıktı. O zaman ne kadar vardı?
Şimdi ne kadar var?
Biz 5000 lot eksiyle devam. Buna şükür:)
Sayın KM ne yapmak istiyor???? Borsa kurdu patronun ( bana göre öyle değil ki; sizede banada emrinize böyle bir güç verilse daha acımasız olunabilinir) kafasının içindekiler için beyin jimnastiği yapalım.
Bana göre; sayın KM ; tüm basın yayın organlarında aklınıza gelebilecek her türlü baskıyı görünce hisse satmak istemediğini anlıyorum. Halbuki konjuktur onun yukarıdan satıp alttan almasına imkan vermişti. Halen daha veriyor. Demekki sayın KM için şirket hisseleri önemli. Şimdi sayın KM buna iten ne olabilir ki bunu düşünelim. Benim aklıma iki seçenek geliyor.1,si borsadan çıkmak 2"si şirketin satılmasıdir.
Bu konuda görüşlerini paylaşmak isteyen arkadaşların fikirlerini öğrenmek isterim.. Saygılar
Sayın gündem,
Konjonktürün müsait olduğu zamanlarda yukardan verip aşağılardan topladı zaten. Bir sonraki hamlesinde yine aynısını yapacak. Endeks her gün rekor tazelerken neden bu aşamada hisseyi neden aşağı versin:)
Yapacak başka bir iş bulmadan globali satmaz. 63 yaşında. Çocuğu yok torunu yok ve bekar. Bu yaştan sonra emekli olmak ölümü beklemek demek olur. Kutman yaşamayı seviyor:)
Sayın birnickiste herkesle bahse girerim ki sayın KM hisse fiyatına etki edecek işlem yapmasın bu hisse için 3 basamaklı fiyatlar bile hayal olmaz. Bu arada benim alim gücüm düştüğü için bende hayal fiyatlarımi guncelledim. Nasıl olsa hayal kurmak bedava.. Gerçi sayın BKB benim hayallerime karışıp duruyordu ya..;)))) Neyse şu an beni duymuyor:))))
Son olarak tahta yapıcınin GLYHO ve istiraklerinde hisseleri saymasini yadırgadım ki hiç hoş değil.. Hayat bunlara değmez.... Saygılarımla
Sayın birnickiste bence sayın KM birazda yatırımcı gözünde olmayan itibarını kazanmayı denese/ cabalasa daha iyi olur. Gerçi beni hiç bir şeklide düşüncemin değişmesini sağlayamaz da...
Ben sayın KM adına üzülüyorum .İnşallah Allah ona yatırımcılara kendisini affetmesi için fırsat verir..
genel kurulda sözverdiği tarih bugün bitti...göndereceğim dediği haberleri göndermedi.....klasik km hareketi....gerçekten enteresan karekter....kimse istemeden birşeyler söylüyor.....sonra sözünü tutmuyor......ytd.....
Sayın aysha bilerek yapabileceğinizi düşünmüyorum, inanmakta istemiyorum. Ama Özellikle benim gibi küçük yatırımcıları beklentiye sokarak hayal kırıklığına uğramasına neden oluyorsunuz.Bu gibi açıklamalara daha öncede sizden ve farklı kişiler tarafından maruz kaldik.Ben alıştığım için benim açımdan sıkıntı teşkil etmeyebilir, ama gerçekten benim dışımda küçük yatırımcı varsa onların zarar görmesine neden olabilir.
Son olarak GlYHO olsun Naturelgaz olsun tahtasında olup bitenler gerçekten mide bulandırıcı.bir o kadar da tiksindirici. Sayın KM bu olan biten yüzünden çok kızıyor her geçen gün afedilmeme sınırlarını zorluyor. Sonuçta tahtada olup biten onun kontrolünde . Zamanında bunu bir telekonferansta file getirmişti..
Son olarak Güzelim ülkemin borsasının bu hale gelmesi, getirilmesi, benim gibi küçük yatırımcıların yeni halka arzlar dışında yaşatılmamasi bu vatana yapılan en büyük ihanet olarak görüyorum.
Bende bu ihanete uğramış bir küçük yatırımcı olarak Allah'a dua ediyorum. Duadan başka yapacak birşeyin yok. Bu güç karşısında çaresizim... Allah'tan kalbi guzel ve dürüst yatırımcılar için güç ve sabır diliyorum. Saygılarımla
sn gündem....kimi beklentiye sokacam....daha evvel de yazdım ....genel kurul sonrası verdiği sözleri bence yerine getirmez dedim ve yazdım.....bir gün genel kurula gidip burda söylediklerini km suratına söylesene.....tabiiki hakaret etmeden.....vede yüzde 40 ve 50 yi örnek verdim....ayrıca sen öyle dedin böyle dedin ..teknik böyle diyor yok yolcu sayısı...vs..vs....hepsi booş....bu şirketin sahibi mehmet kutman.....ve sistemi kontrol eden spk.......
Hadi ben hissede yeniyim ama sizler yıllardır buradasınız ve artık çoktan öğrenmiş olmanız gerekirdi. Patronun 2 önemli özelliği vardır:
1. Verdiği her sözü yerine getirir.
2. Verdiği HİÇBİR sözü ZAMANINDA yerine getirmez…
Doğru tespit........sn birnickiste......
Sn.asya,
Siz genel kurula katildinizmi tutanaklarda isminizi göremedim.
Benmi yaniliyorum
Şişşt patron yolcu istatistiklerini mi unuttun? Şal kapı’ı gelsin…
Bu forum sitesinde kendimi figüran olarak görüyorum. Ağam ve tahta yapıcılar benimle egleniyir
Bence figuran değil seyirciye daha cok benziyorsun. . . . . . . . .
Unutmadi, bekletiyor. Nassau ceo su 1. Gun paylasiyordu aylardir. Zaten 15 gun cok fazla bu datanin hazirlanmasi icin. Ama bu ay hazir data 2 gundur bekletiliyor. Kotu gelme ihtimali olmayan bir data neden paylasilmaz. Bir cok senaryo olabilir. Hayal gucunuze kalmis.
Selam.. Benim çok merak ettiğim 2 konu var. Sayın birnickiste özellikle sizin 1 ve 2. maddeleriniz için birebir.
1. Sorum Sayın KM yıllar önce söylediği o söz " GLİ 1,5 milyar dolar verseler satarım,ama Naturelgaza 2 milyar dolar verseler de satmam sözü ki, bu söz herkes farklı yorumlayabilir ama ben sayın KM'nin Naturelgazin GLİ "dan daha değerli olduğunu, belki GLİ satabileceği ve yoluna Naturelgaz ile devam edeceğini dile getirmiş olabileceği
2'si ise İlk günden beri file getirdiğim SOCAR LNg operasyonu ki bunun öyle basit bir satin alma olduğunu kesinlikle düşünmüyorum.
Yaşarsak göreceğiz.. Saygılarımla