Sana iyilik de yaramıyor. Ben iyilik tarafındanyim. Yön şekil belirtmedim. Senin niyetim bozuk arkadaş. Tmm ben sustum küstüm sana.
Printable View
Yoğun işlem yapıyorsan aynı menkulde bu resmini attığın yerde gereksiz satırları yok edip resim çek sakla.Ya da gün gün fon yönetir gibi akşam raporlama tutacaksın kendin exelde.
Kurumunun Web sayfasından tarih aralığı vererek yapacağın raporlamalarda aslında senin işini görür. Bunun başka yolu maalesef yok.
Dayı bazı long işlemleri yazmıyorum
Tahta gelmiş 94xx e 95xx e
Onu yazamam,fiyat yüksek peşime biri takılır, yönetemez pozu diye
Komisyona gelince... gönderilerimi dikkatli okursan
950000 lönk.. 952000 flat yazmaz... 952200 flat yazar... yani 200 puan komisyon paladan tahsil edilir 😎
Yazmıştım daha önce... traderliğin 1. Kuralı komisyon vermeyecen... istersen hesap patlat... ama komisyon verme
Doğal gaz petrol vs bulununca borsada artış beklenir.
Arkasındayız denilen biri gidip de yanında çalışan biri süpriz şekilde geliyorsa milletin asabı bozulur.
Ben galiba yazdım o zaman açık isim belirtilmedi, muğlak bir şekilde dedikodular eleştirildi.
Seçimlere kadar İsmet Abi formülünden vaz geçildi.
TV'de ilk anket sonuçları geldi dendiğinin ertesi günü gönderilmesi manidar.
gün içi işlemler bölümündeki kar zarar. istediğim kar zarar bölümü değil
sanırım orası gün başı maliyetinide ekliyor çıkarıyor ve gün içine ekliyor. oradan hesap ediyor kar zarar. o nedenle hatalı
bana gün içindeki lazım o nedenle soruyorum zaten. sizin kurumdada bunu çıkarabileceiğinizi sanmıyorum.
kendiniz ya excell vs yollarla hesaplamanız lazım.
yoğun işlem açan bir sistem denediğim için bana gün içi bölümü lazım.
neyse
Sabah düşündüm eğitimli veya akıllı veya zeki insan nasıl yetiştirilir.
Şuna kanaat getirdim zeki adam yetiştirmek için vicdansız ebeveyn olmak gerekiyor. Sürekli karşılaşılan zorluklar kişiyi sürekli uyanık olma ve tehlikeleri düşünmeye itiyor.
Oysa insan fırsatları değerlendirmek üzere yetiştirilir.
ya ne içmesi... ne halüsinasyonu
https://i.hizliresim.com/7gu3so4.jpg
bizimkisi Allah vergisi :kahkah::kahkah::kahkah:
bazen olsa yırttıydık olum :yahoo:
Hatanın sebebi o attığın ekranda yapılan hesaplamalarda 1 komisyon yok( olsa da mesela herkesin komisyonu farklı ama o hesaplamada binde 2,1 ya da 10 binde 21 kesilerek hesaplanıyor olmalı) 2 gün başı elinde olan menkulün maliyeti oradaki hesaplamalara dahil değil.
Benim anketlerden haberim yok önemi de yok. Şu an iktidar ankarayı ve istanbulu kaybedeceğini bilse bile yine de bazı ekonomik politikaları değiştirmesi ya da ödün verebilmesi mümkün değil. Hepimiz buradayız günü vakti gelince ne demek istediğimi iş işten geçince herkes görecek. Bu yazımı dikkate alın. Demem o ki hiç bir şartta bir nebati vakası daha olamaz...... Nokta.
abi başkası yapsa neyse de... sen bari yapma
katlamalı gidecen: çünkü hergünün %lik farkı bir önceki günün kapanışına göre hesaplanır
ırzına geçtin resmen vadelinin
cuma kapanış 100 tele
pazartesi...mal gapma... 92 tele... kapanış 103
salı... 103*1,05=108,15
çarçamba... 108,15*1,07 =115,72
perçembe...115,72*1,01 =116,87
cuma...116,87*1,10=128,55
maliyet 92... satış... 128,55... kar 36,55 tele
kar/ maliyet... 36,55/92 = %39,7
vadelide %16-17 lerde portföy katlarsın (senim dediğin 6 kaldıracın diğer bir söylemi )
92*1,17 = 107,64... portföy*2 mi ? 2
107,64*1,17=125,94... bi daha geldi... portföy*3 etti mi ? etti
128,55 e kadarlık kısmınıda saymıyom... :drunk:
Çünkü dünden elinde kalan menkulü % 1 karla sattın o menkul gitti tavan oldu ; eğer o attığın ekranda o menkulün günlük neti sıfır değilse aslında elinde bin lotun var ama gün içi o işlemi açık yapmışsın gibi hesaplayıp % 9 zarar yazıyor. Sebebi bu.
Gün içi neti sıfır olan menkulünde kar/zarar a ödediğin komisyon dahil değil.
hocam bir saattir bende bunu diyorum ya size :))
bana gün içindeki lazım. dünden kalan veya gün başı maliyetli olanı değil :)
bunu ayıklamam lazım ki. sistemle uyumunu sistemle birebir karını ölçümlemek için.
* gün içindekini ama.
illa neti sıfır olmayabilir. manuel kapatırım .. kalan varsa gün sonu. veya 10 gün sonra vs
neyse anlaşmış olduk
elimde varmış gibi gösteren malı neden hesap ettireyim. yok ki zarar edeyim.
cuma günü yazmıştım... 17.01 den bu yana nette 50.000 pivan almışız diye
https://i.hizliresim.com/sjinqn2.jpg
916942 maliyet+200 pivan komisyon = 917142
917791-917142 =650 pivan net kar açıklamışız
15 günlük bilanço döneminde
ben içmeyimde kim içsin:drunk:
Tamam ama ben sana en başından bu yana exelde tablo tutmadan bunun başka yolu yok yazdım zaten. :)
Exelde otomatik bir sayfa formül olacak o hesaplamalara komisyonu da dahil edeceksin. Neti sıfır olan için
Neti eksi yani elinde dünden olup satttığın mal içinde ayrı bir exel satırında formül yazacaksın.
Yani neti sıfır olan için ayrı neti eksi olan için bir satır exelde formüller değişik satır yazacaksın. Değerleri manuel girip hesaplayacaksın başka yolu yok. :)
Üst akıl iktidarı destekliyor diyorum.
Normalde lira sadece günlük işlerde maaş ve fatura ödemelerinde kullanılıyor, karşılığı da zayıf. Öte yandan dolar tüm dünyada geçiyor burada dolar geçmez denilen yer yoktur.
Öte yandan benim duvar farklı düşünüyor.
İnsan olarak ne görüyorsak ona göre düşünüyoruz arka planda bilmediğimiz şeyler olabilir.
Bu ABD doları sakat olabilir, altın daha güvenli olabilir.
bir insanın psikopat .. veya iyi veya kötü veya dengesiz gibi aklına gelebilecek tüm beyin fonksiyonları genseldir.
gen eksikliği veya bazı sinyallerin beyine ulaşmaması .. o proteinlerin üretilmemesidir.
yetiştirme tarzı önemli ancak beyin anlamında zaten hazır olan birini eğitebilirsin :he:
:drunk:
Emek veriyorsun iyi ki öyle bir şey olmamış ben üzülürdüm yoksa. Sen lazımsın buralara. BEn arada takılıyorum sana sakın yanlış anlama.
Eyvallah Sayın Çıtak bilmukabil bende senin hakkında aynı şeyleri düşünüyorum.
Çocukları serbest bırakın düşsünler, arada başlarına bir şey gelsin, hemen yardım etmeyin vs deniyor.
Normalde çocuğun başına bir şey gelebilir diye artık sokağa bile çıkartmayanlar var, özel okula gönderiliyor, yediği içtiğine vs çok dikkat ediliyor, kitap okusun oradan öğrensin vs deniyor. Ben de o şekilde yapardım gerçi:
6 puvan kar etmişsin. gözü çıkanın gözü kör olsun diyecem ama gözüne bile ulaşmaz :(
Kasımpaşalı, Karagümrüklü, Cerrahpaşalı gibi tabirler var ama Fatih'li diye tabir duymadım.
Semtler de karakteri etkiliyor bence.