https://i.hizliresim.com/7anJSa.png
Printable View
Yeğenim serkalgooooo beni tanımamışsın, ben mal alınca bilki kağıt gider. Sana ne zaman dedim aksene gel dedim, gelmedin. Sen severdin enerji işini. Neyse bugün sabah arçelik akşama doğru tursg de pozisyon açtık. Bunlar hep kısa neden dersen uvy olacak kadar genç değilim. Malı sadece yükselen trendde taşırım o da ne kadar sürerse. Bu sefer tcell sat tuşunu bende kapatayım diyorum eylüle kadar ama yeğenim çok mal alıyorum. Beceremiyorum.
Neyse tursg in yoksa geri dön, Arçelik zaten her portföyde olur, olmalı.
Bu arada sende yaşlandın hala uvy uvy. Yeğenim hayat uvy olacak kadar uzun değil
Netaş, Turkcell Satış ve Dijital İş Servisleri ile 13 ilde yeni nesil 112 acil çağrı merkezi projesi altyapı kurulumu işi hizmet ve mal alımı kapsamında üç farklı sözleşme imzaladı
Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayınlanan açıklama aşağıda bulunuyor:
Şirketimiz ile Turkcell Satış ve Dijital İş Servisleri A.Ş. arasında İstanbul dahil 13 ilde yeni nesil 112 acil çağrı merkezi projesi altyapı kurulumu işi hizmet ve mal alımı kapsamında toplam bedeli 138.000.000 TL + KDV bedelli üç farklı sözleşme imzalanmıştır. 30/12/2020 tarihi itibariyle imzalanan sözleşmeler 01.01.2021-01.06.2021 dönemini kapsamaktadır.
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/897871
Ağaç yaşken eğilir be dayı, biz artık kuru kereste olduk bu yaştan sonra eğip bükersek çatttadak kırılırz...gençlikte çok aldık sattık çizdik çizildik gayri yaş ilerledi doktor incinmişsin dedi hehehe
Tansiyonu Bluetooth ile ekrana bağlama sende..bak yaşlarımız birbirine çok uzak değil..bizim bi Cevat abi vardı benzetmek gibi olmasın hehehe alıp satıp ekonomiye can verirken kendisi canını verdi...dayuuuu biz gayri Nihat hoca ile huzura doğru programını izliyoruz..elem tere fiş kem gözlere şüş dualar ediyoruz geçinip gidiyoruz be yaww..gel gel bu yaştan sonra bize para değil huzur lazım dayuuu..Selam eder hörmetlerimi sunarım..
Garip yeğenin Serk AL go
Evvela hayırlı cumalar dilerim
Kozalardan ayrılır ayrılmaz Tcell ve kordsa ya niyetlendim .. hayırlısi olsun.. yorumlar için teşekkürler
Redmi Note 4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hadi hayırlı olsun 5G nin uydumuz[emoji573][emoji336][emoji1622][emoji409][emoji582][emoji603][emoji600][emoji595][emoji594][emoji542][emoji545][emoji538][emoji537][emoji2926]
buradan spk. yetkilielerine bir türkiye cumhuriyeti vatandaşı olarak birkez daha sesleniyorum.Yeter artık birkaç tane süzme para kazanacak diye burada yatırımcıları ezdirmeyin.ADAMLAR AYAN BAYAN belli yok bankoff milyon milyon sat tahta göçmesin.GENE VİOP ta endeks gitti diye türkcelle long açan birini kıstırdı bunlar adama stop patlatana kadar veriyorlar gösteriyorlar.Siz bu süzmelere göz yumuyorsanız sizde hırsızsınız kusura bakmayın.BU REZALETE BİR SON VERİN YETER ARTIK.30 HİSSESİNDEN ÇIKARIN KARDEŞİM B KAĞITI.Bu türkiyenin yüz akı şirketi daha fazla rezil ettirmeyin.ABD.DE 5 dolardan işlem gören kağıt burada satış yiyor öylemi.İnsanları dinden imandan çıkarmayın bu soyguna son verin lütfennnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
Sevgili dostum kimi kime şikayet ettiğinde önemli bir konu, 3-4 ay önce adamların bahsini ettiğin pisliklerini icra eden robotu bozulup tahtaya devre kestirince gelen ağır tepkiler akabinde göstermelik bir ceza ile olayı kapattılar. Sonra aynı tas aynı hamam.. Bak unutulup gitti demi ?!
Konu hassas, fazla yazıp ağrısız başa ağrı almaya gerek yok lakin şu kadarını nihai anlamda diyebiliriz sanırım; bizler burada birileri tarafından parası ütülecek kazlar olarak görülüyoruz ve varlığımıza katlanmalarının tek sebebi bu. Ehh buna göz yumanlara da teessüflerimizi iletiriz ancak! Elden gelen bu.:(
Bu kağıt gerçekten cenabet. İş yatırım bile ırzına geçti bu gün.
https://i.hizliresim.com/ZCmodF.png
Şirketimiz Yönetim Kurulu, sermayesinin tamamına sahip olduğumuz bağlı ortaklığımız Turkcell Ödeme ve Elektronik Para Hizmetleri A.Ş tarafından, sermaye piyasası mevzuatı çerçevesinde; bir varlık kiralama şirketi aracılığıyla 200.000.000 TL nominal tutarı geçmeyecek şekilde, Türk Lirası cinsinden, 12 aya kadar vadelerle, yurt içinde, bir veya birden fazla seferde, halka arz edilmeksizin tahsisli ve/veya nitelikli yatırımcılara satılmak üzere yönetim sözleşmesine dayalı kira sertifikaları (sukuk) ihraç edilmesine karar vermiştir. İlgili ihraç Sermaye Piyasası Kurulu'nun onayına tabidir. https://www.kap.org.tr/Bildirim/898477
Kozal da kazandıklarımızı da buraya getirme vakti geldi mi?
Sanki geldi.... Devir Koy sepete devri.
Bu haber olumlu mu ne anlamalıyız bundanSM-N770F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ben geldim ki [emoji3]
Kardeş burdan bunları yazmanın bir anlamı olmaz
SPK ya e devlet üzerinden şikayet dilekçeni yaz. Dikkate alıyorlar ve geçde olsa cevap veriyorlar
Not: doğan kardeşe cevap olarak yazdım
Çok yanlış olur, bence tabi, yani ytd
Bende bütün tam tersini yaptım, Turkcell biraz azalıp kozal aldım.
Arpacı kardeşe cevap olarak yazdım
https://www.ntv.com.tr/galeri/teknol...wkC7xLFadxzKLg
Bu haber sonrası BİP olumlu etkilenir mi dersiniz
Ne güzel benzettin helal olsun , ama unutma bilgilerin gizliliğini onemsemeni tavsiye ederim..
Ziraat bankası - dolar kredi borcu.
Ödenmiş...
Konusu nedir?
Borsa insana çevresine bakmayı , siyaset ekonomi konularında ilgilenmeyi, bilgi ve muhakemenin önemini, 5N1K dan fazlası ile ilgilenmeyi öğretiyor... Kimsenin goremedigini bilgi ile gorebilmek mümkündür.. elbette latife ile mübalağa ettiğinin farkındayım.. benimki beyin fırtınası .. tcell zaten carpanlari ile çok uygun fiyatta.. neye göre emsal şirketlere gore ve hatta kendine gore ( abd deki fiyatina gore) teknoloji sirketlerine göre.. olması gereken yer bu bilanço ile 22 lira gerçekten ama 12 aylık bilanço ile bir tık yukarı.. peki 2021 de ne olur.. bilmiyorum... [emoji1745]
Erdoğan SÜZER
Güncellenme: 03:45, 09/01/2021
Virgin kredisi Turkcell’e gitmiş
Ziraat Bankası’nın Virgin Adaları’nda 1.6 milyar dolar kredi verdiği firma Turkcell çıktı. Kredi sayesinde Turkcell’in Varlık Fonu’na geçtiği bildirildi.
Sayıştay, Ziraat Bankası'nın vergi cenneti olarak bilinen British Virgin Adaları'nda kurulan bir şirkete 2014 yılında 1 milyar 636 milyon 770 bin 735 dolar (Bugünkü kurlarla yaklaşık 12 milyar lira) kredi verdiğini, üstelik kredi taksitlerinin ödenmediğini rapor etti. Ziraat Bankası yönetimi krediyi Çukurova Grubu'na, Turkcell İletişim A.Ş.'deki dolaylı hissedarlığı münasebeti ile Türk ortaklığının devam edebilmesi amacıyla verdiklerini, bu sayede Turkcell'in çoğunluk hisselerinin Türkiye Varlık Fonu'nda kaldığını açıkladı.
Sayıştay raporuna göre, British Virgin Adaları'nda kurulan ve ticari sır gerekçesiyle ismi açıklanmayan 69027035 müşteri numaralı firmaya ilk olarak 25 Temmuz 2014 tarihinde Ziraat Bankası Yönetim Kurulu kararıyla 1 milyar 650 milyon dolar tutarında kredi tahsis edildi. Bu tahsis kapsamında hemen 6 gün sonra 1 milyar 636 milyon 770 bin 735 dolarlık kredi firmaya aktarıldı.
HİÇ ÖDEMEDİ
Kredi 3 yılı ödemesiz 10 yıl vadeli verildiği için 2017 yılı temmuz ayına kadar firmadan herhangi bir ödeme talep edilmedi. 2017 yılı temmuz ayında 3 yıllık ödemesiz dönem bitti. Ancak firma daha ilk taksit ödemesinde adeta patladı, borcunu ödemedi. Bunun üzerine ilk taksit bir yıl süreyle ertelendi. 31 Temmuz 2018 tarihine gelindiğinde firmanın ikinci taksitle birlikte ertelenen ilk taksitten oluşan toplam 288 milyon 644 bin dolarlık borcunu yatırması gerekiyordu. Ancak firma bu borcunu da ödemedi.
Ziraat Bankası firmadan 2018 yılında sadece 17.5 milyon TL'lik küçük bir tahsilat yapabildi. 31 Temmuz 2019'da 144 milyon 322 bin dolarlık 3'üncü taksitin ödeme günü geldi. Firma, diğerlerinde olduğu gibi 3'üncü taksit ödemesini de yapmadı. 4 Ağustos 2020'de 144 milyon 322 bin dolarlık 4'üncü taksitin ödemesi geldi. Sayıştay denetçisi, bu taksitin de ödenemeyeceğini rapor etti.
KREDİYİ TEMETTÜYE BAĞLAMIŞLAR
Sayıştay, krediye teminat olarak 1 milyar 636 milyon dolar değerinde hissenin rehin alındığını, firmanın kredi borcunu telekomünikasyon şirketinin temettü dağıtımı yoluyla ödeyeceğini tespit etti. Ancak Sayıştay, temettü gelirleri ve gelir beklentileriyle kredi geri ödeme planları arasında nakit akım uyumu olmadığı sonucuna vardı ve sadece temettü gelirleriyle devasa borcun ödenemeyeceğini, alacağın tahsil edilebilmesi için alternatif bulunması gerektiğini raporuna yazdı.
Raporda, 2019 yılı itibarıyla Ziraat Bankası'nın ikinci grup yakın izlemede takip ettiği riskli kredilerinin 4'te 1'inin tek başına bu firmaya ait olduğu belirtilirken, firmanın Aralık 2019 itibarıyla piyasaya 1.6 milyar dolar borcu göründüğü ve bu riskin 1 milyar 154 milyon dolarının tek başına Ziraat Bankası'na ait olduğu bilgisi verildi.
‘Turkcell yabancıya gitmesin diye yaptık'
Ziraat Bankası yönetimi, Sayıştay raporuyla ilgili açıklama yaparak, kredi operasyonunu Turkcell'in çoğunluk hisselerinin Türkiye'de kalması için gerçekleştirdiklerini anlattı. Kredi yoluyla Turkcell'in çoğunluk hisselerinin Türkiye Varlık Fonu'na geçtiğine işaret eden Ziraat Bankası, “Bahsi geçen tutardaki kredi, Çukurova Grubu'na, Turkcell İletişim A.Ş.'deki dolaylı hissedarlığı münasebeti ile Türk ortaklığının devam edebilmesi amacıyla tesis edilmiştir. Söz konusu kredi genel bankacılık teamülleri çerçevesinde tahsis edilmiş ve ülkemizin önemli varlıklarından olan Turkcell'deki Türk hissedarlığının korunması amacıyla kullandırılmıştır. Hissedarlar arası uyuşmazlıkların giderilmesinde yol alınmış, bunun sonucunda etkin yönetim yapısının tesisi ile ilgili kredi, Ekim 2020 tarihinde tahsil edilmiştir†açıklamasını yaptı.
Tcell'in %26,2 sinin Telia grubundan 530 milyon dolara alındığını duyduğumda bunun yalan olduğunu düşünüyordum...Bugün çıkan haberler Sayıştay raporu bu düşüncemi güçlendirdi... Önümüzdeki haftalar Tcell için biraz hareketli olacak gibi...
M2003J15SC cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yukarıda belirtilen kredi Çukurova Karamehmet gurubuna verilmiş...hisselerin yabancıya geçmesinin önüne geçilmiş..
Turkcell'deki Türk hissedarlığının korunması amacıyla kullandırılmıştır. Hissedarlar arası uyuşmazlıkların giderilmesinde yol alınmış, bunun sonucunda etkin yönetim yapısının tesisi ile ilgili kredi, Ekim 2020 tarihinde tahsil edilmiştir açıklamasını yaptı.
Değerli dostlar Çukurova Grubu Neden Battı...diye Google araştırma yaparsanız grubun ne halde olduğunu ve batak olduğunu bizzat yöneticilerinden öğrenebilirsiniz...1.6 milyar Dolar Tcell için verildi bence...
M2003J15SC cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Burdan çıkan sonuç zaten varlık fonunda olduğu için çoğunluk turkcel ne olumlu ne olumsuz değişen bir şey yok sadece birkaç gün milleti endişeye soktular SM-N770F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kredinin Turkcell'le hiç bir ilgisi yoktur...sahipliğiyle ilgisi olmuştur..
https://i.hizliresim.com/RrdUZg.png
Kredi karaahmetin pisliğini temizlemek milii şirketin ruslara geçmesini önlemek için yapılmıştı. Genel kurulları iptali ve devlet tarafından atama da saç ayağının diğer tarafıydı.
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hayret ediyorum, de bu kredi Ziraat tarafından verilmeseydi Rus Alfa grubu Turkcell!in çoğunluğunu ele geçiriyordu, Zira Çukurova grubu Rus Alfa'dan 1,6 milyar usd kredi almış ve bunun karşılığında ki kendisine ait tüm Turkcell hisselerini rehin vermişti. Çukurova bu kredinin taksitlerini ödeyemeyince Rus Alfa Çukurova krediyi ödeyemediği için İngiltere de tahkim davası açtı ve kazandı, mahkeme Temmuz 2014 e kadar Çukurova ya krediyi tamamen kapatması için son tarihi verdi ve tabi paraları olmadığı için ödeyemediler, bunun üzerine kredinin kapanmasına saatler kala devreye Türk hükümeti girdi ve Turkcell gibi stratejik bir şirketin Türk olarak kalması için karar alarak Ziraat Bankasından Çukurova ya kredi çıkartarak Rus Alfa ya kredinin kapatılmasını sağlayarak Turkcell'in Ruslar da rehinli hisselerini Ziraat üzerine rehinli olarak geçirerek Turkcell'in Türk olarak kalmasını sağladı.
Virgin adalarına yatan paranın ait olduğu hesapta Rus alfa'ya ait ve kredinin kapatılması vesilesiyle paranın yatırıldığı hesap.
Hayretle okuyorum nasıl böylesi doğru atılmış bir adımın bile üzerinden 6 yıl geçmesine rağmen siyasi amaçlarla çarpıtılıyor oluşuna, doğruları benim gibi borsa da Turkcell i ortaklık yapısı sorunu çözülsün de şu şirkete gönül rahatlığıyla ortak olayım diye takip edenler iyi biliyor.
İşte doğrular bunlar, kimsenin siyasi saçmalıklarına bakarak abuk sabuk yazdıklarından etkilenmeyin kardeşim, malınızı ham yaparlar hehehe...
Maalesef memlekette öyle bir kesim var ki sabah akşam yalan atarak zehirlerini nereye saçacağını şaşırıyor. Koruyun kendinizi ve algılarınızı bu zehirli yapılardan..
Neyse ki herşeyin şeffaf şekilde belgeleri ile Kap da açıklamaları yapılıyor da çıkartıp ortaya koyulabiliyor. Ben üşendim siz üşenmemiş belgesini koymuşsunuz. Teşekkürler.
Memlekette bu kadar pervasızca cesaretle yalan atanlara, yalanın geçer akçe olmasına şaşırıyorum. Ahir zamandayız kendimizi her konu da korumalıyız. Mazallah bu yalan dolanlar her konu da milletin aklını karıştırmak isteyenlerce silah olarak kullanılıyor artık. Allah ıslah etsin hepsini.
Koskoca bankayı yalan dolan şeyler yüzünden açıklama yapmak zorunda bırakmışlar, utanırlar mı acaba? Hiç sanmıyorum!
https://i.hizliresim.com/xrSS1z.jpg
İşte bu kadar, güvenlik kaygıları ve veri güvenliğinin garanti altına alınmasının insanlarda oluşturduğu güven ile Turkcell in yakın zamanda şirketleştirdiği ve iştirakleri arasında yerini alan Bıp servisi hızla büyüyor. Bu hızla büyümenin şirketi milyarlarca dolarlık değere artık rahatlıkla taşıyacak. Birkaç seneye halka arzı gündeme gelecektir. Doğrudan satışı da söz konusu olabilir. Bakalım şirketimiz hangi yolu izleyecek.
————————-
Dünya çapında en çok kullanılan mesajlaşma uygulaması Whatsapp'ın son değişiklikle beraber kişisel bilgilerin Facebook ile paylaşılacağını açıklamasının ardından, Türk kullanıcılar yerli alternatif mesajlaşma uygulamamız BİP ‘e yöneldi.
Türk mühendislerinin geliştirdiği BiP uygulamasında tüm iletişim şifreli bir şekilde taşınıyor ve veriler Turkcell'in Türkiye'deki veri merkezlerinde güvenle tutuluyor.
https://www.aa.com.tr/tr/sirkethaber...yukledi/662032
Öngörü çok önemli , 100 bin kişi hoş gelmiş..
Ben şahsen bip e geçiş için Whatsapp da durumumu güncelledim
Bip den yazarsanız sevinirim [emoji4]
Sadece BİP ile iletişim kurun , buradan cevap vermiyorum..gibi yazabilirim de ;)