Erdoğan: "Devlet içinde devlet olmanın gereği yok"
ne demek bu?
Printable View
Erdoğan: "Devlet içinde devlet olmanın gereği yok"
ne demek bu?
Olan kıbrısa oldu, virüs çıkmasaydı, kıbrısın cumhuru AB'ye girecekti, şimdi AB dağılıyor.
Hem butun Turkiye eve hapis yani ekonomi durmus hemde dolar gidim gidim artiyor
Insanlar hem para kazanamiyor hemde herseyin maliyeti hergun artiyor
Bu yasima geldim ekonomiyi bu kadar kotu hic gormedim. Ufukta isikta gozukmuyor. Ufukta tek gozuken sey yaklasan bir cisim.
İşte şimdi merkez bankasının kasası dolar ile dolu olacaktı... Ne hava atardık ya... Bir karınca olmak var... Bide cırcır böceği. Kar yağmaya görsün bu işler.
böyle giderse borsa değil çalışan şirket kalmayacak....
Ya öyle tabi.. Türkiye ekonomisi öyle stoktan uzun süre yiyecek bir ekonomi değil... Çıt kırıldımdır. Tecrübemiz ile sabittir biz yaşlıların. Günü birlik, kayıt dışı, gurbetcilerin getirdiği dövizler vs. ile döner bizim ekonomi. Dayanır ama zaten düşük olan yaşam kalitesi dahada yerlere iner. Plan, program, istikrar yok bizde... Yeni nesil global dünyadan feyz alırda bir şeyler yaparsa bilmem. Eskiden biz bir şey görmedik dünyada... Şimdi bir tuşla her yeri görüyor gençlik.
Faaliyetlerin Kısmen veya Tamamen Durdurulması ya da İmkansız Hale Gelmesi
Özet Bilgi
Koronavirüs Salgını Nedeniyle Uçuşların Durdurulması ve Alınan Tedbirler
İlgili Şirketler
Bildirime Konu Durumun Niteliği
Tüm yurt dışı uçuşlar ve yurt içi uçuşların önemli bir kısmının durdurulması
Durdurulan/İmkansız Hale Gelen Faaliyetler Hakkında Bilgi
Havalimanı İşletmeciliği
Faaliyetlerin Durdurulmasının/İmkansız Hale Gelmesinin Nedeni
Türk ve yabancı havacılık otoriteleri ile diğer otoritelerin Covid-19 salgınına karşı aldığı tedbirler
İş Akitleri Feshedilen/Feshedilecek Kişi Sayısı
İş akdi feshi öngörülmemektedir.
Şirket Yönetimince Alınan Tedbirler
Personel maliyetleri için Kısa Çalışma Ödeneği başvurusu yapılmıştır. Ayrıca, diğer maliyet kalemleri için tasarruf tedbirleri alınmaktadır.
Yeniden Faaliyete Başlanması İçin Gerçekleşmesi Gereken Olaylar
Otoritelerin karşılıklı uçuş izinleri
Şirketin Süreklilik Varsayımının Nasıl Etkileneceği
Herhangi bir etki beklenmemektedir.
Açıklamalar
Tüm dünyayı etkisini altına alan Covid-19 salgını nedeniyle, faaliyet gösterdiğimiz ülkelerde işletmesini üstlendiğimiz havalimanlarındaki ticari uçuş sayıları, ilgili otoritelerin salgın ile mücadele kapsamında aldığı kararlar uyarınca büyük oranda etkilenmiştir.
Şirketimiz operasyonel maliyetlerini azaltmak için gerekli çalışmaları yapmaktadır. Personel giderleri ile ilgili olarak, Covid – 19 çerçevesinde alınan devlet desteği kapsamında açıklanan Kısa Çalışma Ödeneği'ne (KÇÖ) Türkiye'de TAV Havalimanları Holding ve Grup Şirketleri için başvurulmuştur. Bunun yanısıra 2020 yılı için planladığımız yatırımlardan zaruri olmayan kalemler ertelenmiştir..
Salgının etkisinin süresi ve büyüklüğüyle ilgili farklı senaryolar ve eylem planları üzerine çalışılmakta olup, Şirketimizin yıl başında kamuoyu ile paylaştığı 2020 yılına ilişkin beklentiler, ilgili çalışmalarımızın tamamlanmasının ardından ilerleyen günlerde revize edilerek kamuoyu ile paylaşılacaktır.
At gözlüğü ile bakmamak lazim, birazda yurt dışındaki ülkelerdeki duruma bakin, yeter artık beğenmiyorsanız bu ülkeyi sizi zorla tutan yok.
Sağlık Bakaninin açıklamarini izledim.
Bir sefer daha gurur duydum devletimle.
Abd ' de sokaga cikma yasağı neden oldu?
Yagmalar başladı.
Avrupa'da hastalar koridorlarda yerlerde yatırıyor, ölenin haddi hesabi yok. Olen olur kalan sağlar bizimdir dediler.
TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİ güçlüdür.
İnsan yasasinki devlet yaşasın yaklaşımı ile bakilir.
Ne mutlu bu ülkenin vatandaşıyım.
Ne buhranlar gördü bu millet bu devlet.
Bu nedirki?
Bunun üstesinden de geleceğiz evelallah.
Yagmalar negrolardan osisa. Turkiyeye bulasmamalari buyuk sans.
Bir arkadasim demisti: "Keske 200 sene once buyuk dedelerimiz su allahin belasi pamugu kendi elleriyle toplasaydilar".
Bilinmeyen birsey yok mrtk orda. Her taraf kapali iste. Bircok yerde ama minimum yolcu sayisi garantisi var devletten. Bakalim onlar nasil olacak, ya da Force Major falan giriyor mu isin icine.
Dünya genelinde vaka sayısı 912 bin oldu, günlük 100 bin vaka girişi oluyor. ÇİN şuan en büyük ve tek suçlu. Hastalık görüldüğü an dünyayı uyarması gerekirdi. Tedbirler geç alındı, İstanbul vakalarının ana nedeni yurt dışı giriş çıkışları. Dünya bu olayı atlatacak ve ÇİN bunun hesabını verecek.
Birisi de hemen irkci diyecek simdi. Ya da negronun ne kadar guzel oldugunu, her irkta, her devlette kotulerin bulundugu hakkinda vaaz verecek....
Ta ki negro gelip onun dukkanini yagmalayana, ya da arabasini calana kadar tabi ki. Davulun sesi uzaktan hos gelirmis. %6'lik bir kesim (negro 18-22 yas) ciddi suclarin %73'unu isliyorsa... genelleme yapabilirim kolayca.
2 taneden fazlasini bir arada gordum mu hemen kaciyroum ben. Negro senin yonune geliyorsa ya gasp etmeye, ya vurmaya, ya da sey etmeye geliyordur :)
CORONAVİRÜS COVİD-19 canlı takip:
https://www.youtube.com/watch?v=qgyl...lu6xR7oglnODHM
Sağlık bakanı.Virüs çok çabuk bulaşıyor, biz bunu bilmiyorduk diyor.
Çin italya iran ispanya bağırıyordu. çok cabuk yayılıyor diyordu. 2 ay evvelinden.
siz hala biz bilmiyorduk diyorsanız işinizi yapmadınız demek.
Bu arada eleştiriler devlete değil devleti yönetenlerdir.Devlet bakidir.sapla samanı karıştırmayın.
Her eleştirene insanlara. Tek bildiğiniz beğenmiyorsanız gidin başka ülkeye diyorsunuz.
Bu ülke babanızın çiftliği değil. HEPİMİZİN.
@666 ortak tam sana birsey soracaktım sen yazdın Tavhl la ilgili.Sence Tavhl bu durumda alınır mı, riski çok mu.Daha doğrusu sen olsan burdan Tavhl mı alirdin Thy mi? Tavhl i yakından bildiğin için soruyorum.
Dava Haziran a ertelendi okuduğum kadarıyla ve hâkimin dediği hızlı celselerle H.Atilla davasında olduğu gibi kararı 45 gün içerisinde alabilirler. Bu iyi bir gelişme bana göre. Endeks 80-92 bin arasında kalacak öyle görünüyor bir süre öyle görünüyor.
Biz de 5.00 civarında bu süreyi atlatirsak iyi gibi. Eğer dava sürecinin çabuk bitebilecegi anlaşılırsa senede olumlu yansıyacağını düşünüyorum.
Bu arada fala ve astroloji ye açıkçası pek inanmam ama Ayşen Tok isminde bir astrolog var dedikleri ilginç.
Virüs ortaya çıkmadan çok önce uyarmış ayrıca sterlin in bundan sonra diğer para birimleri karşısında değer kazanacağını iddaa ediyor.
Korona nin 5 Mayıs tan sonra mola vereceğini söylüyor. İşte saturn açı falan onlardan pek anlamıyorum, ilgilenen veya bilgisi olan arkadaşlar varsa inceleyebilir.
Redmi Note 7 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Forum sayfasina geldigin gunden beri yazdigin mesajlara bak.
İsin gücün siyaset, senden baska konuşan yoktu bu sayfada siyaset. Burasi senin atip tutma saçmalama yerin degil.
Bu ülke kimsenin babasının çiftliği degil.
O zaman birazda iyi olan şeyleri yaz istersen, geldigin günden beri yazdigin her mesajın olumsuz.
İlk gun yazacaktim sana sonra bulasma dedim, engellisin bende artik.
Sürekli Devleti ve kurumları kotuluyeceksin, burası senin egolarını tatmin etme yerin degil.
Vay anam, sen de ona kaldiysan isimizi yaman MrSun.
[emoji3][emoji3][emoji3]
İşimiz ona kaldı, Sn 666...Redmi Note 7 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bende engelliyorum bu şahsı. Uyardık dinlemiyor. Yazılarını görmeyiz bari.SM-N960F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
TAV'in pek gelecegi yok, tavsiye etmem.
Risk olarak oteki havacilarla ayni, heryer kapandi iste. Ama oteki havacilardan ayri olarak TAV'in garantili yolcu basina geliri var devletlerden hemen hemen iislettigi butun havalimanlarinda.
Ayrica buyuk ortagi Aeroports De Paris. Onun da %51'i Fransiz Devletinde. Yani batmaz. Kalkdi ki onlar ellerindeki hissseleri halka arz edeceklerdi, TAV onlarin gozbebegi. Para gerektiginde getiriyorlar.
Şakamısınız siz . Neymiş engelliyormuş. Çokta tın.
Gereksiz tepki veriyorsunuz bence. Hukumet elestirilmeyecek de Mozambik basbakani mi elestrilecek artik.
Berk Kardesim, sen de biraz anlayisli olan ortaklarimiza. Onlarin da dedigi dogru, bu konulari biz forumlarda cozemeyiz, kimsenin fikrini degistiremeyiz. Sonuc olarak burada para kazanmak, bilgi paylasmak icin variz. Ben de yapiyordum, azalttim mesela. Cunku faydali oluyor herkes bize bir sekilde, kimseyi incitmeye gerek yok.
Koronadan haber var mi?
Bilgi için teşekkürler @666 ortak
ben sana dedim korona hem bizim hem de dünyanın ortak noktası.
Bu arada korona yasaklansin deyip deyip de su topikte en fazla korona yazan benmisim. Tam 748 mesaj!
Ne yapayim, ortalik karismadan konuyu cevirmek gerekiyordu, aklima o geliverdi hemen elimi yikarken!
bu dow niye çöküyor.
bir iki gün stabili yok mu
iyice yavşadı
Ekrandaki verilerden tek yeşil olanı dolar endeksi.Geri kalan borsalar koyu kırmızı.
Dow.un Çökmesine bu corona bey sebeb bana göre.
İşlerin çığrından çıkmasından korkanlar satıyor olabilir.
Sabah koydum yaziyi. Sonbaharda tekrar gelebilirmis. O baski yapti.
Shutdown'in ne kadar surecegi bilinmiyor. Trump ayrica cok zor 2 haftaya hazir olun dedi.
Şöyle DSÖ covid için bir ilaç açıklaması yapsa da şahlansak ne olurdu ama :)
Yatırım tavsiyesi değildir.
Biz bu virüsü ilk gün gördük, gemide kamarada farelerin yanında gördük, canlı canlı video seslerinde gördük, 302 liradan gram altın aldık. Almadık mı, aldık. Yazmadık mı yazdık. Sonra dedik ki (halkbank son topiğinde son yazım) bu endeks düşerse Halkbanka acırlar mı diye sorduk, sormadık mı.
Ama iş de garibanlığın canı çıksın, o günlerde elimizden tutan olmadı, yoksa uyarırdık herkesi.
Sakal bırakacağım sözüm dinlensin diye, denedim olmadı, beyazlar fazla, hemen korkudan kestim. :)
Gram altında dursaydık, 60 günde 302 liradan 343 liraya gelmişti. Temiz mis gibi izliyorduk.
Dayak bile nasiple olurmuş demeleri bundan.