Yapı kredi bankası
32 gün
%18.75
Yapı kredi bankası
32 gün
%18.75
usd
odea 1,50 hojgeldin
burger 1,60 düz.. 1,80 32 gün swap.. 1,90 70-90 gün swap
hsbc 0,50
teb 0,50
Fiba dan güzel olduğunu düşündüğüm yeni bir mevduat ürünü geldi..
32-45 gün %10 para piyasası fonu
%90 22.15 faizli mevduat
Fonlar mevduat süresince bozulamıyor..
Tonlarca piyasa fonu var.!!
Bak.!!!
Şirketler şartelleri kapattı.!!
Personelini eve gönderdi.!!
Kış günü macera aramaya gerek yok.!!
Her geçen gün zam üstüne zam yağıyor.!!
Negatif 35-55 faiz olan ülkede kediye ciğer teslim edilmez.!!
Al Benjamin koy cebine bekle.!!!
Anlık günlük haftalık aylık düşünme.!!!
BüyükResimde hep kazanırsın.!!
Saygılar.!!
Kendime masallar.!!
Masallar e.!!
Bes yildir fibayla calisiyorum.
İki tane ppf sii var.
Fil ve ffd
Fil gunluk 0.047
Ffd. 0.034. Fil olursa bi derece
Ama ffd ise ise yaramaz
Ffd faiz ortalamasini dusurur.M2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
https://www.hisse.net/topluluk/showt...43#post5733143
Hesabı patlatamadılar.!!!:oleyo:
Durmak yok yola devam.!!!
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!!
Sadece ppf ile değil
8 farklı fonla da yapılabiliyor fon+mevduat.
istereniz hisse fon+mevduat bile var.
https://www.fibabanka.com.tr/vadeli-...mevduat-paketi
Kısa vadeye bakmam.!!
Ben hep uzun vadeli düşünürüm.!!
Anlık günlük haftalık takılmam.!!!
Yola çıkarken önceden hedef belirlerim.!!
Paskalya tatiline kadar ilk hedefim.!!
Beklentim çok büyük olmasa zaten girmem .!!
Risikoya.!!!
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!!
Haklısınız fakat %100 dolarize olamam.. Maximum %30 dolarize olabiliyorum üstünü yapacak cesaretim yok açıkcası..
Hsbc %21.5 onerdi. Halkbank dolar korumali (cevirmeli diyim) %19 önerdi. Halkbank evadeli dolar %1 verdi.
SM-A520F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bizim yıllık Odea dönüşleri Nisandaki TÜFE'yi baz alacak. Nisan enflasyonu için öngörüsü olan var mı? %25 cepte diyorum ben kabaca ama bunların ne yapacağı belli olmaz. Şubat biraz gösterge olabilir.
Mart enflasyonu ve Mart ayı enflasyonun yıllık tüfeye katkısı Nisan ilk haftası açıklanıyor.Dönüşler Nisan ayında olduğu için Mart ayının enflasyonu ve yıllık tüfe oranı baz alınacaktır Nisan ayı vadeli dönüşlerinde.Nisan ayı enflasyonu ve bunun Tüfeye katkısı ise Mayısta açıklanıyor. Yanlış mı biliyorum?
Nisan vade dönüşünde tüfe 45-50 arası olacağını tahmin ediyorum.20 Netle bağlayan biri en az bunun üstüne 20-25 daha koyacaktır.
Nisan vadeliler için 4 nisanda açıklanacak tufe baz alınacak.
Enflasyona endeksli mevduatlarda iyi getiri sağladı, yaşanan enflasyon çok yüksek olsa da %50 getiri 1 yıl için cash parada çok iyi bence. Yalnız kafama takıldı bankalar bu mevduatlardan ciddi zarar etmiyor mu? %30-40 ile kredi satıyorlar.
Diğer uygulamaları bilmiyorum ama odea özelinde bu uygulama geçen sene Martta başladı yıllık olarak ve çoğu insan da 365-395 gün aralığıyla bağladılar, ben de dahil. İlk sonuçları Mart sonunda alırız muhtemelen. Ben de %25-30 arası bir faiz bekliyorum ama güvenmiyorum da. Giderler bir hesap icat edip enflasyonu %20 açıklarlar oturur bakarız elimizden bir şey gelmeden.
Fena hemde :kahkah:
Hocam sanmıyorum o kadar oynamaları mümkün değil. Enflasyonu 45-55 arası bir yerde tepe yaptırıp orada yıl sonuna kadar gidecek yıl sonu 25-35 bir yerde bitirirler. Nisan gibi enflasyonu indiremezler mümkün değil.
gene yanlis yere
Burada %18 ile % 19 ile bağladım diye oran paylaşanlar aklınızı peynir ekmek ile mi yediniz???
Enflasyonun kağıt üstünde %40, realitede muhtemelen iki katı olduğu yerde bu oranlarla para mı bağlanır...
%17'den KKM yap daha iyi en azından dolara yatırım yapmış gibi olma nedeniyle psikolojin yerinde olur... Öteki türlü yıllık yüzde 1-2 fazla alsan ne olur, aylığı maksimum %0,17...
%20 üzerine + %25-30 daha ilave diyorsunuz sanırım.
Sizde ki tereddüt bende de var Tüfe den sıfır atabilirler yada Tüfeyi hesaplarkan yıllık enflasyonu değil 2-3 yıllık enflasyonun ortalamasını baz alacağız denilebilir.Ben artık hiç birşeye olmaz olamaz diyemiyorum.
Ocak enflasyonuyla birlikte Yıllık tüfe %45 ve üzeri olacak bunu kendileri de kabul ediyor artık.Dediğiniz gibi Şubat-Mart son anda alavera-dalavera olmazsa Nisan ayının ilk haftası açıklanan enflasyon verisiyle yıllık tüfe 50 civarında çıkacak.Bizim enflasyona endeksli hesapta Nisan ayında net %45-50 faiz cepte.
Odeabanktan açmış olduğum enflasyona endeksli hesabın dün sözleşmesini talep ettim.
Özetle 1-Hesap açılışında verilen faiz oranı 2- Vade dönüşü yıllık tüfe oranı.Hangisi yüksekse vade dönüşü o oran üzerinden faiz ödemesi yapılıyor + 0.25 puanda banka ilave ediyor.
Burada hesap açan çoğu arkadaşın vade dönüşü benim gibi Nisan ayında.Nisan Tüfe yıllık % 50 olursa %50 net faiz +0.25 ilave ile vade dönüşleri yapılacak.
Su an sadece kur korumali mevduat urunu mevcut saniyorum enflasyona endeksli mevduat urunu mevcut degil diye biliyorum.
Her zaman tl mevduatda kalan hic bir zaman vazgecmeyen, muzmin mevduatci dedem icin soruyorum.
Ay sonu parayi 3 aylik kur korumali mevduata baglamak mi yoksa enflasyona endeksli mevduat urunu ciktigi zaman ona mi baglamak mantikli acaba ?
Tuik enflasyonu`nu 3 ay sonra dusuk cikarmak mumkun ama kur u baskilamak kontrol altina almak zor seklinde dusunuyorum. Yanlis mi dusunuyorum bilemedim. Yoksa iki mevduat urunude 3 ay sonra birbirine yakinsar mi acaba ? :)
Enflasyona endeksliyi 2-3 ay önce kaldırdılar
Şurada var gözüküyor hala.
https://www.alternatifbank.com.tr/bi...i-vadeli-hesap