Fon yöneticisi global porttaki kayıp riskini zaten göze almazdı bence. En çok takip edilen fonlardan biri. X ve youtube fon camiası böyle toksik bilgileri vermeye devam ediyor. GPH sahibi GLYHO'da bugün tavan yaptı. :)
Printable View
Tlref düştü, 48.88..ppf lerin getirisi bir miktar düşecek.
borclanma araclari fonlarina bakabilirsiniz ama ben ga1 icinde hazine bonosu olmasina ragmen para piyasasi fonu gibi vadeliye cok yakin getiriler goruyorum ikinci el degeri dusundugunuz kadar yansimiyor. Eurobond fonlarinda fiyat daha sert hareket ediyor cds ve amerikan faizine gore.
Bist30 dışı kağıtlarım vardı onları tamamen fonlara çevirdim.
Daha önceden tuttuğum fonların yanına yenilerini de ekledim.
Bakalım görelim ne olacak.
Kendi portföyüme yeterli özeni göstermediğim için fonlara kaydırdım portföyümü.
Biraz daha hisse var elimde ama onlara güveniyorum. Bir tane büyüme şirketi hariç tamamını fona dönebilirim.
Geçtiğimiz yıldan bu yana fonların gerisinde kaldı benim portföy.
Kendimi yıprattığıma değmiyor...
Neyse artık, daha büyük oranda ben de aranızdayım yer açın bana lütfen :)
Herkese bol kazançlar!
Bu fon işlerine bende geçeceğim sanırım.Bist ağırlıklı tavsiye edeceğiniz neler var? Kendimiz hisse takibi yapıyorken bir baltaya sap olacağımız yok😂
Ben portföyü azaltıp hepten fona geçeli çok oldu. Memnunum.
KRS için alım zamanı yaklaştı, hatta yavaş yavaş alınabilir gözüküyor.
KRS içinde bol miktarda yabancı hisse fon bulunuyor, dolar da yavaş yavaş çıkıyor, ben de bir süredir ikilemde kaldım yabancı hisse içeren fon alayım mı diye, bir yandan o taraf çok çıkmış gibi geliyor bir yandan da daha çıkacak gibi geliyor.
altının onsu 2454 dolarla tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü diye haber yapılıyor... 15 sene önce de 2000 dolardı.:) 15 yılda yüzde 20 artış... gerçekten mükemmel bir yatırım...:)))
-KRS saf hisse fonu değil. Gerekirse hisseyi sıfırlayabilir.
-Ayrıca bu fon dolarla Tefas üzerinden alınabiliyor.. Diğerleri ya sadece TL ile ya da dövizle alınacaksa sadece kurucuya müracaat edilerek alınabiliyor.
-ABD'de faiz indirimi sinyalleri gelirken yabancı hisselerde artış beklenebilir.
-Trump'ın seçimleri kazanma ihtimalinin güçlenmesiyle de hisse tarafı güçlenebilir.
Ama benim için en büyük artısı dolarla Tefas'tan alınabilmesi ve gerekirse hisseyi arttırıp gerekirse sıfırlayabilme esnekliğinin olması.
Açıkçası ben bunu dövizle alınması durumunda döviz bazında en iyi getiriyi sağlayan bir fon olarak düşündüm.
Dövizle alınabilen ve döviz bazında kayda değer getirisi olan diğer fonları bilen varsa ve yazarsa faydalı olacaktır.(Ben ayrıca TPJ ve DZM'yi de izliyorum)
https://www.kareportfoy.com.tr/kare-...doviz-fon-krs/
usd bazında getirisi güzel, tabi bunu her zaman sağlayabilir garantisi verilemez ama şu anda durum bu.
Tek kafamı kurcalayan " ABD doları (USD) üzerinden alım satımı
gerçekleştirilen katılma paylarının döviz cinsinden anapara kur
farkı gelirlerinin vergilendirilmesinde Hazine ve Maliye
Bakanlığı’nın ilgili düzenlemeleri dikkate alınır." açıklaması.
Kur farkından vergi mi kesiliyor tam çözemedim.
hocam benim bildiğim dolar ile alıp satınca kur farkından vergi kesilmiyor. geçen cuma as1 fonumu satmıştım. bu hafta hesaba geçecek vergi kısmını kontrol edicem.
Bir de sorum var. Muhteşem yedili biraz yavaşladı, Russell 2000 deki küçük hisselerin ön plana çıkacağı yorumları var. Russell 2000 etf i iwm son bir haftada %11 yüksekmiş. Russell 2000 şirketlerine yatırım yapan var mı?
Bazı fonlar eskiden yapmışlar, ama sonra hepsi teknoloji hisselerine dönmüşler, isimlerini bile değiştirmişler.
Ben russel 2000'e yatırım yapan yerli fon bulamadım.
En güzeli Midas vb, platformlar üzerinden örneğin Vanguard Russell 2000 Index Fund ETF'si gibi etf'leri doğrudan almak olabilir.
https://www.getmidas.com/abd-borsalari/
Amerika'da seçim dönemleri borsaların ralli yaptığı yıllar olmuş hep, ama bana bu kez öyle olacak gibi gelmiyor. Trump'ın gelişini endişe ile bekleyen bir sürü yatırımcı var, adam cart curt konuşmayı da seviyor ki, borsalar hiç sevmez. Diğer taraftan Biden'in mevcut hali de yatırımcıları endişelendiriyordur, ama eğer bir şekilde kazanır sonra Kamala'ya devrederse, ya da şu anda kaybettiğini görüp, yerini birine bırakırsa ve sonra demokratlar kazanırsa ralli beklerim. Onun dışında politikalar netleşene kadar ki bence minimum 6 ay, çok fazla bir şey beklemem.
Bizim taraftan da artık amerikan borsalarından ayrışmak zor, o tarafın dalgalanması bizim de dalgalanmamız anlamına geliyor. Diğer taraftan da bir sürü ağızdan 3. dünya savaşı başladı argümanları duyuyoruz, gerçekten bir savaşa evrilmese bile, durum netlik kazanana kadar inişli çıkışlı günler bizi bekliyor olabilir. Bu dönemler de emtiaların, altının dönemleri oluyor.
getirilere bakınca PPF nin altında kalmışlar. Maşallah ikisinde de yok yok.
Markete gidip bir sürü malzeme alıp yaptığım yemeğin, haşlanmış makarnadan kötü olması gibi:):)
https://x.com/NEOPortfoyPlus/status/1813227091191632195 NHP--> son 1 yıl getirisi %44
https://x.com/gpg_info/status/1813230061769646184 GPG --> son 1 yıl getirisi %37
PPF lere para girişi durmaksızın devam ediyor.
Bu sırada Fonların elindeki hisse senedi dağılımlarına baktım.
- Tam 186 fon için
- Hisse bazında dağılım oranlarının toplamına bakarak
sıralaması alttaki gibi.
(Hisse senedine yatırılan para olarak düşünmeyin)
BIM ve TCELL supriz oldu
İstediğiniz bir fon varsa dağılımına bakıp paylaşırım.
Yada direk dosyayı veririm.
https://i.hizliresim.com/rytp058.jpg
Opb nin içinde hangi hisseler var
S&P 500 endeksini kapsayan bir fon var mı ? Tefas fonu
PPF ler düşmeye başladı, kısa vadeli borçlanma fonları da aşağı yukarı aynı, şu an nasıl bir dağılım yapmak gerekiyor karar veremedim, hisse yoğunları mı arttırmalı, değişkenleri mi yoksa çoğunluk ppf de beklemeli mi?
Moody's Türkiye'nin kredi notunu B3'ten B1'e yükseltti
kırılacak ama ne taraf kıracak tahmin edip pozisyon alan kazanacak herhalde, yine hisse yoğun tarafı olur büyük ihtimalle, şu an endeks çıkıyor gibi görünse de hisselerin çoğu eski zirvesinden çok uzaktalar, bakalım gerçek çıkış ne zaman başlayacak.
hisse fonlarda pozisyonu arttırma zamanı geldi diyemiyoruz bir türlü, diğer türlü de para eziliyor maalesef.
Twitterda da var bunlardan bulbul gibi kimse para kazanamiyormus fikrini tekrar ediyorlar reelde ise fonlarin sovu devam ediyor. Nnf mac nrc ipb 6 ayda 40-50%yi dolar bazli 30%u begendiremiyoruz hala. Ben gayet iyi kazaniyorum mevduatcilara ppfcilere yan tahtacilara aldirmayin hep savundugumu soyleyeyim hic bir zaman gecmis verileri cok iyi olan fonlardan sasmadim ve yan tahtaci hic bir donem olmadim ve halimden memnunum 5 yildir.
Hisse senedi fonları gayet güzel kazandırdı.
Bazı hisse fonlar iyi kazandırdı ama son 3 ayda %15 veya son 6 ayda %35 kazandıran fonlar da oldu mesela, bu alınan riske göre iyi bir kazanç sayılmaz bana göre, tabi fonları da iyi seçmek önemli demek ki, her hisse fon iyi kazandıracak diye bir şey yokmuş anlaşılan. Veya şimdiye kadar iyi getirmiş diye alınan fonlar sürekli aynı şekilde getirmiyor.
Ilk 6 ay 35 yapan fon 35 daha yaparsa yillik 82% yapiyor ve dolar bazli getiri yillik 40-50 oluyor ve bu azmis peh nasdQ ort getirisi yillik 20% dolar bazli