Sayfa 598/744 İlkİlk ... 98498548588596597598599600608648698 ... SonSon
Arama sonucu : 5945 madde; 4,777 - 4,784 arası.

Konu: Yatırım Fonları XI

1.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    https://www.kareportfoy.com.tr/kare-...doviz-fon-krs/

usd bazında getirisi güzel, tabi bunu her zaman sağlayabilir garantisi verilemez ama şu anda durum bu.

Tek kafamı kurcalayan " ABD doları (USD) üzerinden alım satımı
    gerçekleştirilen katılma paylarının döviz cinsinden anapara kur
    farkı gelirlerinin vergilendirilmesinde Hazine ve Maliye
    Bakanlığı’nın ilgili düzenlemeleri dikkate alınır." açıklaması.

Kur farkından vergi mi kesiliyor tam çözemedim.
    hocam benim bildiğim dolar ile alıp satınca kur farkından vergi kesilmiyor. geçen cuma as1 fonumu satmıştım. bu hafta hesaba geçecek vergi kısmını kontrol edicem.

Bir de sorum var. Muhteşem yedili biraz yavaşladı, Russell 2000 deki küçük hisselerin ön plana çıkacağı yorumları var. Russell 2000 etf i iwm son bir haftada %11 yüksekmiş. Russell 2000 şirketlerine yatırım yapan var mı?

2.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    https://www.kareportfoy.com.tr/kare-...doviz-fon-krs/

usd bazında getirisi güzel, tabi bunu her zaman sağlayabilir garantisi verilemez ama şu anda durum bu.

Tek kafamı kurcalayan " ABD doları (USD) üzerinden alım satımı
    gerçekleştirilen katılma paylarının döviz cinsinden anapara kur
    farkı gelirlerinin vergilendirilmesinde Hazine ve Maliye
    Bakanlığı’nın ilgili düzenlemeleri dikkate alınır." açıklaması.

vergi alınırsa sıkıntı olur ancak usd ile direk abd hisse senedi fonuna yatırım yapan fon alabilmek harika bir şey

3.  Alıntı Originally Posted by bozdogan82 Yazıyı Oku
    hocam benim bildiğim dolar ile alıp satınca kur farkından vergi kesilmiyor. geçen cuma as1 fonumu satmıştım. bu hafta hesaba geçecek vergi kısmını kontrol edicem.

Bir de sorum var. Muhteşem yedili biraz yavaşladı, Russell 2000 deki küçük hisselerin ön plana çıkacağı yorumları var. Russell 2000 etf i iwm son bir haftada %11 yüksekmiş. Russell 2000 şirketlerine yatırım yapan var mı?
    Bazı fonlar eskiden yapmışlar, ama sonra hepsi teknoloji hisselerine dönmüşler, isimlerini bile değiştirmişler.
    Ben russel 2000'e yatırım yapan yerli fon bulamadım.
    En güzeli Midas vb, platformlar üzerinden örneğin Vanguard Russell 2000 Index Fund ETF'si gibi etf'leri doğrudan almak olabilir.
    https://www.getmidas.com/abd-borsalari/

4.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    -KRS saf hisse fonu değil. Gerekirse hisseyi sıfırlayabilir.
    -Ayrıca bu fon dolarla Tefas üzerinden alınabiliyor.. Diğerleri ya sadece TL ile ya da dövizle alınacaksa sadece kurucuya müracaat edilerek alınabiliyor.
    -ABD'de faiz indirimi sinyalleri gelirken yabancı hisselerde artış beklenebilir.
    -Trump'ın seçimleri kazanma ihtimalinin güçlenmesiyle de hisse tarafı güçlenebilir.

Ama benim için en büyük artısı dolarla Tefas'tan alınabilmesi ve gerekirse hisseyi arttırıp gerekirse sıfırlayabilme esnekliğinin olması.

Açıkçası ben bunu dövizle alınması durumunda döviz bazında en iyi getiriyi sağlayan bir fon olarak düşündüm.

Dövizle alınabilen ve döviz bazında kayda değer getirisi olan diğer fonları bilen varsa ve yazarsa faydalı olacaktır.(Ben ayrıca TPJ ve DZM'yi de izliyorum)
    serbest fonların özelliği ne, katılım şartları var mı

5.  Alıntı Originally Posted by wolf1453 Yazıyı Oku
    serbest fonların özelliği ne, katılım şartları var mı
    Nitelikli yatırımcı olmak lazım.
    Yani 1 milyon üstü sermaye piyasalarında para bulunmalı.
    Bunun için form imzalanıyor, bankanızda.

6.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    .........................

Usd ile alıyorsanız usd kazancından usd olarak stopaj kesiliyor. Hesaplamalar tamamen usd üzerinden yapılıyor ve tl ye dönüştürülmüyor.

Bu nedenle de kur farkı ile bir ilginiz olmuyor.

Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    -KRS saf hisse fonu değil. Gerekirse hisseyi sıfırlayabilir.
    -Ayrıca bu fon dolarla Tefas üzerinden alınabiliyor.. Diğerleri ya sadece TL ile ya da dövizle alınacaksa sadece kurucuya müracaat edilerek alınabiliyor.
    -ABD'de faiz indirimi sinyalleri gelirken yabancı hisselerde artış beklenebilir.
    -Trump'ın seçimleri kazanma ihtimalinin güçlenmesiyle de hisse tarafı güçlenebilir.

Ama benim için en büyük artısı dolarla Tefas'tan alınabilmesi ve gerekirse hisseyi arttırıp gerekirse sıfırlayabilme esnekliğinin olması.

Açıkçası ben bunu dövizle alınması durumunda döviz bazında en iyi getiriyi sağlayan bir fon olarak düşündüm.

Dövizle alınabilen ve döviz bazında kayda değer getirisi olan diğer fonları bilen varsa ve yazarsa faydalı olacaktır.(Ben ayrıca TPJ ve DZM'yi de izliyorum)

Teşekkür ederim.. Güzel bilgiler...Döviz ile alınabildiğini öğrenmiş oldum..

Alıntı Originally Posted by bozdogan82 Yazıyı Oku

Gpg ve nhp denilmiş Twitter da , r2000 hisse taşıyan , yorumlarınızı bekliyorum

Sayfa 598/744 İlkİlk ... 98498548588596597598599600608648698 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •