güzel bir hoşgeldin dedi tahtanin spekisi .
böyle hisseleri severim.
maymun hikayesi gibi eskiler yenileri dövdü heralde :he:
Printable View
Ortak pozitif düşünüp olumlu yazmak isterdim ama bu bataklıktan öyle kolay kolay kol bacak bırakmadan kurtulamayız. Uzun vade bekleyelim diyeceğim fakat 2011 de bu kokuşmuş şirketi portföyüne katan biri için elde var sıfır şu an yani uzun vade de bile zararda hal böyle olunca giriş var çıkış yok.
Her daim yazdım ben artık kabullendim ve paramı hırsıza kaptırdım mantığıyla hareket ediyorum bu şirket özelinde. Altın madeni vs beni hiç heyecanlandırmıyor çünkü bırak altın çıkartmayı iştirak edinmeyi yönetimin fabrikanın altında petrol çıksa üzerine beton döküp kapatacağından yüzde yüz eminim.
Bunların edineceği iştirakler batık firmalar olur genelde.
cok hantal bir senet seçmişim ,üstüne ölü toprağı serpilmis gibi.anlaşılan uzun bir süre hamallik yaptiracak bize
Gubrf yatırımcısı 4 e ayrılır
1.Yeni gelen sazanlar
2.Ucuz diye atlayıp uzuncu olanlar
3.Uzun vade diye diyip çok uzuncu olanlar
4.Vade konusunu unutmuş evladiyelik yatırımcılar(en büyük grup)
bu tahtanin spekisi yok, yakinda gelir
o gelene kadar ucuz ucuz ne toplarsak kâr :drunk:
601 sayfa var bu topicte şu yorumun aynısı "ucuz ucuz toplayalım" şeklinde en az 500 tane yorum vardır... sadece yorumu yazan üyelerin ismi değişiyor onun dışında yazılanlar hep aynı :) neyse ucuz ucuz topla kardeşim sana 1 hafta veriyorum büyük ihtimal haftaya bugün bu topicte yazmayı bırakmış olursun :) biz 3-5 kişi de senin gibi yeni gelen arkadaşlarla aynı muhabbetleri yapıyor oluruz :)
Bu yatırım finansmanın amacı ne çok merak ediyorum, geçen hafta en çok alan firmaydı bu hafta en çok satan firma... 3,20 üzeri topladıklarını 3,07 altına satıyor. Bu takas işi tamamen hava cıva biliyoruz da, bu firmanın derdini bir türlü çözemiyorum. Ytd.
1 hafta cok kisa,bu süre zarfinda o kadar sert hareket ceker mi bu tahta,
beni trenden indirmesi pardon elimdeki lotu geri almasi için enaz 4 tl ye cekmeli yoksa bi lot vermem 2 sene beklerim yine vermem .
bendeki sabir spek catlatir
Spek sıkıştı. Hâla düşenlerden ne lot koparırım derdinde. Ama çok lot toplamış belli. Yoksa bu kadar baskı kuramaz. Adamın lotu çok ama gözü doymuyor. 27 Aralıktaki hareketi hatırlayın. Altın madeni davasında gübre için olumlu karara rağmen tam 100 milyon TL’ye yakın hacim oldu ve o gün %3-4 artıdan tahtayı %4 civarında eksi kapatmıştı. O gün bu hisseyi 3,25 civarı alan çok oldu. Bu onun bunun evladı spek dikkat ederseniz hisseyi 3,30-3,40 arasında sürekli basıyor aşağı. Niyeti belli. Oradan mal alanları 5-10 kademe ile sattırmak. Ama başaramayacak. Zamanı daraldı. Gübre 2018 son çeyreğinde kâr yazdı ve Mart bilançosunda da kâr açıklayacak bence. Yabancı geldiğinde istediği kadar basmaya çalışsın gücü yetmez. Bu benim görüşüm. Katılmayabilirsiniz. Altın madeni , tarımdaki çöküş ve tarıma önem verilmesi zorunluluğu , teşvikler , socar ile ortak şirket kurma konusunda niyet anlaşması gibi hikayeleri var bu şirketin. Boşuna yırtınmasın. Satacak mal yok artık. Bu şirket değeri 180 milyon dolara düşmüş. Şaka gibi. Yaptığı ciroya bak piyasa değerine bak. Ben malıma sahip çıkıyorum ve bu çakala 1 lot bile yok. Tarağımı alır ancak benden.
1000 tane hissem var satcak halim yok .maliyet dip hem..
Redmi Note 4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Aynen ortak çok sıktı bu muhabbet baskı var tek lot satmam felan geçin bu ayakları.....
Bak teknikten anlayan arkadaşlara diyorum ki Vestel 6 ay öncesinde Gubrf ten beter durumdaydı teknik olarak..... ama bir bilanço gönderdi teknik terse döndü ve şaha kalktı kimse de durduramıyor......
Yani demek istediğim sen sağlam bilanço yolla zaten hisseler kapış kapış gider ama böyle b*ktan bilanço yollarsan çakalların oyuncağı olursun..........
Ortak 36 yaşındayım kursuydu, dersiydi, eğitimiydi, kitabıydı her şeyiyle 16 yıldır borsayla haşır neşirim, şunu net söyleyebilirim ki teknik tamamiyle küçük yatırımcıyı hisseye sokmak için yatırım firmaları tarafından bir araç haline getirilmiş durumda Türkiye'de. Teknik yok demiyorum var; ama kuşlu sitede burada birçok yerde teknik paylaşımlar görürüz sanırsın ki herkes iyilik meleği, ortalık küçük yatırımcı para kazansın diye çırpınan hocadan üstattan geçilmiyor. Bak açık ve net söylüyorum %99 u mal pazarlayıcı düzenbaz bu adamların... Neyse konu bu değil aslında. Uzun yıllarda şuna da emin oldum bir hisse ucuzmuş pahalıymış bunların hepsi laf, hiçbir temele dayanmıyor, gubrf yarın birgün 1 tl ye bile düşse hiçbir karşılığı anlamı yok, yani borsadaki hisse değeri şirketin değerini sana vermez, bu da uydurulmuş bir hikaye. Ucuzmuş, neye göre kime göre ucuz. Son bölüm daha can sıkıcı, şu forumda onlarca hissede, binlerce şu şekilde yorum vardır "bu hisse çok ucuz, spek hissenizi almaya çalışıyor, dökmeye çalışıyorlar, spek sıkıştı, zamanı yaklaştı..." ya şu döngüyle yorum yapılan bi sürü hisse vardır. Bunlar da tamamen hikaye, neymiş spek hisseyi almaya çalşıyormuş :) ya komik yani bu yorumlar, spek senin 3-5 hissene kalmaz be dostum, eğer gelecek görürse sürer yukarı, geleceği yoksa satar geçer, bak kaç gündür gelene gidene veriyorlar hisseyi, senin hisseni almaya çalışan adam isteyen herkese şu an emri yazdığın an veriyor yani :)
Neyse ya her hissede aynı muhabbet, anlat anlat bir şey değişmiyor, güldür güldür de skeç vardı bunla alakalı, bakkal elindeki parayla borsaya giriyor, hisse düştükçe düşüyor, ona bu aklı veren eleman da düştükçe "döküyorlar abiii, elindeki malı almaya çalışıyorlar abiii, ucuza hisseni almak istiyorlar abiiii" diyordu :) bulup izleyebilirsiniz.
Sağlam bilançoda gideceğine şüphe yok ama Vestel'de bilançodan oldu bu kadar aksiyon yani! Ne müthiş bilançoymuş 120% yaptırdı! Bilmiyorum vestel i ne kadar takip ediyordunuz, ama 1 yıldan fazla orada geçirmiş birisi olarak size katılmıyorum. Bozkurt orada benden de fazla zaman geçirmiştir, o da fikrini söyler belki.
Hisse düşebilir veya çıkabilir ama ben bu kadar umutsuz olduğum bir hissede beklemem mesela, merak ettim bu umutsuzlukla sizi ve diğer arkadaşı bu hissede tutan motivasyon nedir?
Geldik, gidiyoruz..
Kimse umutsuz olduğu hissede beklemek istemez, zaten umutsuz olmak için de hisse almaz, zamanında bir genel müdürün mal pazarlamasına kapılıp aldım ben mesela bu hisseyi. Sonra takıldım kaldım. Yani bu hissede beni tutan benim için yüksek maliyet. Stop loss'u kaçırma, başka hiçbir sebep yok. Vestel'de de bulundum, orada beklememin sebebi ise sektörel beklentimin olmasıydı...
Kural-1 Borsada beklenti alınır gerçek satılır
Vesteldeki olayı anlamamışsın belli ki....
Yabancı orada karlılığın geçici olmadığını kalıcı olduğunu ve devam edeceğini gördü...
Ne demek istediğimi 2019 sonu bilançosunda daha iyi anlarsınız.....
Gubrf teki son çeyrek karı ise tamamen iran ile alakalı o da üre fiyatı ile alakalı idi.... saman alevi gibi çıktı indi....
Bundan sonra ne gelir kimse bilemez... ama üre fiyatları 250 dolar civarında... yani maliyeti kurtarmıyor....
Biz muhabet ederken gelmiş 2,95'e dayanmış, borsa 1 düşerken bu 2 düşme özelliğine devam ediyor. Ben yine uzaklaşayım biraz, can sıkmaktan başka bir işe yaramıyor bu hisseyi takip etmek... İzleyenler Allah sabır versin, yeni gelen arkadaşlarımız toplamaya devam edebilir, sonuçta bugün dünden daha ucuz :) YTD.
Beğenmeyen satsın kardeşim. Burada çok yok o muhabbet sıktı şu muhabbet sıktı ayağını bıraksın. İşine gelmiyorsa satar gidersin. Bekleyenleri olumsuz etkilemeye gerek yok. Hissenin hikayeleri ortada. Elbet gün gelecek dönecek ve bu da tutulmayacak. Bu hisseyi 8-9 TL iken almak mı riskli şimdi 3 TL civarı almak mı riskli? Bu sorunun cevabı çok açık. Borsa ağlama yeri değil. Hamama girdiysen terlemeyi göze alacaksın. Milyon lotu olan tahtacı düşünsün. Parası pul olup gidiyor. Salsın aşağıya tıpasına çaktığım. Alırım sorun yok.
Sıkıntı yok beklemeye devam...
P.Sar haftalık da hala pozitif, 2.85 altına sarkmadıkça...
Günlükler kötü, haftalıklarda sorun yok
Orayı kırarsa 2.65 oluruz en fazla...
Ölmüş eşşek kurttan korkmazmışş misali...
Biz 4 sene önce beğenip evlendik bu hisseyle..... bekara karı boşamak kolay..... demek istediğimiz yeni evlenecek gençlere evleneceğiniz kızı seçerken çok dikkatli olun....
bu gubrf denen o......pu çok kişinin canını yaktı sizi de yakmasın....
Şimdiye kadar tamam eyvallah, geleni gideni boş geçmedi de... Bundan sonra da öyle olacağının garantisi var mı? Şimdi girenler doğru zamanlamayı yapmış olanlar da olabilir.. Bunu zaman gösterecek.
Önce dipten sağlam bir hacimle sıkı bir dönüş yaparsın millet noluyo derken bi onay alırsın sonra tekrar yukarı vurunca tamam abi bu gidecek dersin...... ama sürekli dipleri yoklayan dönüşe ait en ufak bir alameti olmayan bu lanet hissesi için öngörüde bulunmak şu anda pek akıllı işi değil......
borsa öyle bir yer ki,
mümkün değil bilemezsin. vestelde 2 sene hamallik yaptirdilar, daha önce yani vestel macerasindan önce de elimde thy vardı . 8 tl den ilk alimi yapmistim ben aldıkça düştü, düştükçe de ben topladim,yanlış hatırlamıyorsam 4.80 den döndü ve 9tl ye gelince tüm mali vermiştim ,sonra cikti 20 lere
diyeceğim o ki ortak.
ne yaparsan yap bu borsada kazanmak şans işi
belkide bu hiç dönmeyecek,sürekli düşecek
İmzamı atıyoruz şu yazdığına... İnşallah o kadar süre hamallık yaptırmazlar, arçelikte ilk 24 ten alıp 11,35 e kadar düşüşünü çaresizce izledim ortalamamı 18 lere düşürüp 18,60 gibi zar zor çıktım 2 senede sonra 21 i gördü, zaman kaybı, faiz kaybı, enflasyon farkı da bize giren olarak kaldı. Gübretaş ın tek kurtuluşunun satışı olduğunu düşünüyorum yoksa şu 4 yıllık düşüş daha da sürecek gibi maalesef. Bulaştık buna bi iki senede buradayız gibi bakalım hayırlısı, dolar 5,74 bu gazla seçime kadar 7 ye getirirlerse vay haline gübre gibi dolar karşısında zayıf şirketlerin bilançolarına...
"Şirketimizin İran'da yerleşik bağlı ortaklığı Razi*Petrochemical Co. şirketinin 2018 yılı olağan genel kurul toplantısı yapılmıştır.
Genel kurulda; Razi Petrochemical Co.'nun tahakkuk etmiş*ve dağıtılabilir kâr tutarının 2.618.770.810.000-IRR'ye (İran Riyali) tekabül*eden kısmının temettü olarak dağıtılması kararı alınmıştır. Şirketimize isabet*eden tutar ise 1.280.109.575.956-IRR olmuştur.
Bugün itibariyle sözkonusu tutarın güncel TL karşılığı 51.576.089-TL olup, temettü ödemesinin yapılacağı gün geçerli olan IRR piyasa işlem kuruna göre net temettü tutarı değişebilecektir. Temettünün ödenme zamanı konusunda Razi*Petrochemical Co. Yönetim Kurulu yetkili kılınmıştır."
Geldik, gidiyoruz..
Ortak ben speklere al-sat sat-al yapanlara kızmıyorum kızamıyorum onların işi bu kar etmek... Bunlar ya düşüşe ya yükselişe oynar... Maalesef böyle b*oktan hisselerde düşüşe oynayan hep kazanıyor...
Esas mesele buna çanak tutan beceriksiz yöneticiler... Sen 4.5 milyar ciro yapıp %2-3 bile kar yazamıyorsun... Bu bile beceriksizliğin en büyük göstergesi... Özel sektörde olsa o yöneticiyi 1 dakka durutmaz işten atarlar patron sorar adama arkadaş biz bu kadar ciroyu neden yaptık oyun mu oynuyoruz der kıçına vurur tekmeyi
Hiise başına ne düşüyor ortak çay parası verseler bari[emoji16]
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ortak 5 inci seye girdim bu b...k hissede çay parası veya soğuksu parası verseler razıyım anla artık ne duruma düşürdüler bizi
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hisse 7-8 aydır 2.70 - 3.40 aralığında hareket ediyor..Ortalamalar 3.10 civarında toplanmış durumda ve maalesef aşağıya patlatıyor gibi. Kapanış yaptığı 2.86 da ara desteklerden. Son zamanlarda(neredeyse son 1 yıldır) RSI bu noktadan hep tepki vermiş ama öncesinde sarktığı çok.. Kısa sürede yukarı dönmezse; geçmişte ortalamaların toplanıp dağıldığı noktalara bakarak bu kez güçlü desteği 2.70 lerde bile tutunamaması sürpriz olmaz.
https://i.hizliresim.com/Ba71Ag.png
Gübre Fabrikaları (GUBRF, Sınırlı Pozitif): Şirketin İran'da yerleşik bağlı ortaklığı Razi PetrochemicalCo. şirketinin 2018 yılı olağan genel kurul toplantısı yapılmıştır. Genel kurulda Razi PetrochemicalCo.'nun tahakkuk etmiş ve dağıtılabilir kâr tutarının 2.618.770.810.000-IRR'ye (İran Riyali) tekabül eden kısmının temettü olarak dağıtılması kararı alınmıştır. Şirkete isabet eden tutar ise 1.280.109.575.956-IRR olmuştur. 22.03.2019 tarihi itibariyle sözkonusu tutarın güncel TL karşılığı 51,6mn TL olup, temettü ödemesinin yapılacağı gün geçerli olan IRR piyasa işlem kuruna göre net temettü tutarı değişebilecektir. Temettünün ödenme zamanı konusunda Razi PetrochemicalCo. Yönetim Kurulu yetkili kılınmıştır.