Bugün ath tazeledi 278.5 gördü sabah
Printable View
Hikayemiz
Anadolu Etap 2009 yılı sonunda kurulan Avrupa'nın önde gelen meyve suyu ve taze meyve firmalarından birisi olma stratejisiyle faaliyetlerini sürdürmektedir.
Kendi fabrikalarında oluşan yüksek kaliteli hammadde ihtiyacını ve taze meyve sektöründeki talebi karşılamak amacıyla 2010 yılında plantasyon yatırımlarına başlamıştır. İlk fidan dikimini 23 Nisan 2011 tarihinde gerçekleştiren Anadolu Etap Ağustos 2015 itibariyle beş farklı bölgede 30.000 dekar alanda kurulu 8 çiftliğinde 5 milyon dikili meyve ağacına ulaşmıştır.
Türkiye’nin tek parça halindeki en büyük meyve çiftliği olan Tahirova Çiftliği’nde şeftali, nektarin, erik, kiraz, armut ve elma yetiştiriciliği yapılmaktadır. 6.200 dekar ile Türkiye’deki en büyük sert çekirdekli meyve çiftliği olan Kumkale Çiftliği’nde şeftali, nektarin ve kayısı yetiştirilmektedir. 15 farklı elma çeşidinin yetiştirildiği Karapınar Çiftliği’nde ayrıca vişne yetiştiriciliği de yapılmaktadır. Farklı meyve türlerine ait çeşitlerin bölge topraklarına ve iklimine uyumunun denendiği ve terbiye sistemlerine ait çalışmaların yürütüldüğü Adana ve Urfa’daki üç farklı çiftlikte şeftali, nektarin, kayısı, nar, badem ve vişne yetiştirilmektedir.
Çiftliklerde vişne, kayısı, armut, elma, erik, kiraz, şeftali, nektarın ağaçlarının dikimi yapılmakla birlikte deneme bahçelerinde onlarca çeşit meyve çeşidi ve cinsi farklı ve yeni metotlar uygulanarak yetiştirilmektedir.
Türkiye’nin en büyük meyvecilik projesi olan Anadolu Etap Ağustos 2014’te Sürdürülebilir Tarım Uygulamaları İlkeleri’ni yayınlayan ilk şirket olmuştur.
Kuruluşundan bu yana geçen sürede Mersin, Denizli ve Isparta’da bulunan fabrikalarıyla Türkiye’de en yüksek meyve işleme kapasitesine ulaşmıştır. Anadolu Etap Amerika’dan Japonya’ya kadar müşterilerine kesintisiz hizmet vermektedir.
Anadolu Etap'ın tarım sektöründe bir fidanla başlayıp Türkiye'nin en büyük meyve bahçesi ve meyve suyu tedarikçisi olma yolculuğunu siz de keşfedin.
‘’Meyveden Meyve Suyuna’’ hikayemiz için tıklayın.
https://www.anadoluetap.com/ciftlikler-ve-fabrikalar
Arpa madeninden altın çıkmış diye bir söylenti var ama bilmiyorum ne kadar doğru
Ytd
Şu sıcaklarda portföyü serinleten tek hisse
Jelibon madeni olmasın o.:kahkah:
https://youtu.be/Uv838aOX1yo?si=ARWZIry02uLCw7Ch
Zamlı biralarınız hayırlı olsun
Bugün bira alan %20 zamlı alacak
https://www.yenicaggazetesi.com.tr/b...ak-817932h.htm
%6 kapatsın
Bereketini görün
Akşama benden bir adet özel seri çalışır
Amin valla, bereket versin... Söyleyecek söz yok, maşallah...
Bu yükselişlerden korkmalı mıyız korkmamalı mıyız, çok iyi bilanço mu fiyatlanıyor, başka bir şey mi bilmiyorum... En son bu kadar para kazandığımda(enflasyonun gerisindeyim) satmadığıma pişman olmuştum, çünkü geri gelmişti :)
buralardan bi 20% falan satma fikri var aklımda ama elim de gitmiyor. büyük ihtimalle ben de pişman olacağım
bütün portföy dağılırken bunun depara devam etmesi ilginç
ytd
Senden pek duymaya alışkın olmadığımız sözler Patrick, satmadığın için duyacağın pişmanlıktan mı bahsediyorsun?
Böyle durumlarda beni satış yapmaya yönlendiren asıl şey o sıralar başka bir şey almaya niyetimin olup olmadığı oluyor. Misal bir ev ya da araba alıyor olsaydım ve paraya ihtiyacım olsaydı göndereceğim hisselerden birisi bu olurdu.
Kararsız kalmaya devam edersem ve fiyat çakılırsa en kötü ihtimalde temettüsünü toplamaya devam ederim. Hiç yoktan iyidir.
ytd
80 lira maliyetim var neredeyse 4 katına çıkmış, mantıken koşarak uzaklaşmam lazım da satıp ne alacağım. :kahkah: o yüzden izlerim öyle düşerken :kahkah:
şeytan diyor sat hepsini şişe ye bas ama şişede durduğu gibi durmuyor bu özel seri
acele işe şeytan karışır
aefes ile kalkan şişe ile oturur
ytd
Tuborgu piyasadan silmeye yemin etmiş gibi.:ok:
https://www.odatv.com/ekonomi/efes-b...lari-120052472
Muhtemelen bu adam beni takip ediyor.:)
https://x.com/gokhanzop/status/18109...T7g_WciuCo62VQ
Ne demiştik hisse 200 de iken. Bu yaz o yaz mı!?
Efes Bira ya yatırım yapanlar biranın köpüğünü içecek mi!?
1994 yazında böyle bir durum olmuştu. Tarih tekerrür eder mi!?
Borsanın en pahalı ilk 5 şirketi arasında olması lazım
24 fabrikası var efesin kendisine ait olan bunlar
Birde ccola da 32 fabrikayada %51 gibi ortak
500 milyar piyasa değerine kadar devamke
İnsan yine de korkuyor be... :) Neyse sakinleştik, biraz kalalım böyle... Akşam %1 kapasın bizim olsun.
walla bu gün bu havada bize kitlerler a.q...300 hedefliler malları çaktılar anlaşılan....
Şimdi haftayı güzel kapasın, bu hafta da zil zurna olalım :)
Aslında burada bakılması gereken şeylerden birisi de yıllık bazda ne kadar satış yaptığı.
2010 dan itibaren bu verileri yıl yıl bulup incelersek güncel durumun bir anomali mi yoksa olması gereken mi olduğunu daha iyi anlarız.
10 seneye yakın TL bazında yatay gitmesi mi anormaldi, yoksa güncel durumu mu
Yukarıda tborg u bitiriyor falan denmiş bir haberde, bunu da açıp okumak lazım o da biraz fikir verir olan biten hakkında
Fk sına bakınca olması gereken yerde diyorsun aşağı yukarı
O zaman satışlar 10 sene boyunca hep düşmüş mü? Niye fiyata yansımamış? Halk yat skor karttan bir daha bakayım şuna
Ben teknik olarak bakıp ufak bir miktarla girmiştim ama dişe dokunur miktarlara dönüştü yatırdığım para şimdi daha detaylı bakmak lazım
Haziran 2020, 1.95 milyar usd özkaynağı varmış (13418 mln tl / 6.85 dolar) , Mart/2024'teki veriye göre 2.2 milyar usd
Du bakalım 2. çeyrek ne gelecek bu sene, bu fiyatlamaya göre iyi gelmesi gerekiyor
Şu anki portföyün 6'da 1 i ile pegasus almıştım. Sezon iyi geçecek diye. Hoş tombul kuş gitmese de bu gidiyor.
Neyse ben aldım çat diye 7.5 milyar bilanço açıkladı zarar, akşamına daha... Böyle şansın...
Yarınsı gün EKSİ %6 falan yaptı sonraki gün 4'de 3 ünü falan sattım, kalan zararı kurtarsın daha da düşüş sürer diye. Ama ondan sonra düşüşü bir kaç günde toparladı, sonra biraz 200 lerde süründü, şu an bugüne kadar %25-26 artmış. Ben o arada 4'de 1 i de efese çevirmiştim zaten.
Niye artıyor, işler iyi... Yanii diyeceğim o ki, Efeste'de de işler iyi olmalı... Her ne kadar grafikler ve çıkış bizi korkutsada...
Ya en güzeli fazla kafa yormadan temettüleri yemek. İşten gelmişim zaten, akşam da mı çalışacam evde yaw.
Şirket batıyor mu? Yok. Bacası tütüyor mu? Yes. Temettüler geliyor mu? Ja.
Dann scheiß drauf
Normalde bu çeyrek ve sonraki çeyrek satışlar artacak olmalı.
Avrupa kupasının satışlara ekstra ciddi bir etkisi olmuş olabilir mi acaba? Hisse böyle bir şeyi fiyatlıyor olabilir mi?