bu kadar oynaklık normal mi yahu özellikle son dönemde fırtına öncesi hareketliliği midir nedir yani?
Printable View
bu kadar oynaklık normal mi yahu özellikle son dönemde fırtına öncesi hareketliliği midir nedir yani?
Ocağımızı söndürdün yeter artık
AB sıkıntı yaşarken İngiltere'de aşı bolluğu
Bu endişenin arkasında yatan en somut gerekçe de birlik ülkelerinde aşı tedariki kısıtlı kalırken, birlik dışında olan İngiltere'nin hiç aşı sıkıntısı çekmemesi.
https://tr.euronews.com/2021/01/26/a...na-m-sat-l-yor
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Koskoca mercedes araç alımı için minimum 50 bin tl alıyor , ancak vazgeçtiğinizde bu tutarın %15 ini kesip vermeye başlamış.
Herkes şikayetçi. Normalde yıllardır otomotivde kaporanız kesinti olmadan tüm markalarda iade edilirdi.
Hacme bakın, ilginç..
https://www.tradingview.com/x/fwW5qR52/
Bu da OANDA nın..
https://www.tradingview.com/x/X8UsMc1p/
Valla ben bu TUİK verileriyle oynanıyorsa MB' nin EVDS verileriyle de ilave oynanıyordur diyorum. Piyasadan dolar topluyorlar, nasıl belli değil, açık pozisyonlar azalıyor, nasıl belli değil..para nereden giriyor, nasıl gösteriliyor bu giriş belli değil..
Allahtan DXY düşüyor, petrol fiyatları dipte.. Eğer bu DXY bir döner de, petrol fiyatları 80-100 dolara fırlarsa varili, enflasyonlardan enflasyon beğenin, direk mega maliyet enflasyonu, talep olsun olmasın..
Faizleri daha keskin arttıramıyorlar, bir sürü bedava para dağıttılar, bankacılık sistemi kaldırmıyor, işveren kaldırmıyor, daha düşüremiyorlar da..Halk dolarize oldu, çözülmüyor, kasanın boş olduğunu sağır sultan duydu, daha düşse dolar, donunu satıp dolar alacak, yine faize giren para dolara dönüp kaçacak..o da olmuyor...kitlendik burada...artık dış dinamiklere bakmak lazım..DXY bir tık daha düşerse, USDTRY de bir tık düşer veya düşeni toplar MB....ama DXY döndüğü an, yandı gülüm keten helva...gözler ABD enflasyon verisinde, US10Y ve 30Y düşerse ons altında, ama US10Y fırlarsa sert, piyasalarda kırılma oluşur...vaziyet bu..
Kasa boş, cari açık devam, ödemeler ortada, sıfır faiz ortamında %7-8 le para veriyorlar çünkü alacaklılar....IMF ile anlaşmaya zorlayacaklardır..bu kaçınılmaz gibi..
:bravo: harika yorum...
imf olmaz ama :he:
Hadi buyur.
dolar da keriz silkeleme operasyonu yapıyorlar...endişe yok.
1.2-5x den bugüne doların maliyeti kaç ?
bileşik faiz.
kitlenenin ne olduğu konusunu sonra konuşalım..
Anüs manus kalmadi artik, cubuk değil bildigin oklava girdi test icin. Bugün bim'e gittim 17.5 olan peynir 23 küsur olmus, bir tane malûm partili seçici gelmiş yanindakine yag fiyatlarinda gevseme var mi diye soruyor, ben de icimden vazelin surersen gevser hissetmezsin dedim.
2000 yılından beri tüm ihtiyaçlarımı miadina göre yıllık iki yıllık olarak alırım. Patates soğan dahil. Nerdeyse bir oda da bunlar var. Bu şekilde ortalama enflasyon oynandığında yada yükselişte bir yıl etkilenmemiş oluyorum.
O tarafla ilgili Prostat ve basur olanlar kıvranır ama doktora gitmez. Çoğunun acı tecrübesi vardır. Hele ki doktor iri kıyım kocaman parmaklıysa yandı. Eskiden bayanlardan genel cerrahi ve üroloji olmuyordu şimdi bayanlar da bu bölümde var. Vay anam ki vay. Benim omurilik felci sonrasi 20 sene öncesi basur ameliyat yerinde ayrı bir delik oluştu. Babam odaya her gelen doktora branş seçmeden gösterdi. Hastanede görmeyen kalmadı. İnat etti kimseye inanmadan hepsine gösterdi. Çıldırttı beni.
ele verme yok herşey iktisadi. orda bademler yok.
2 lira çıkış yılını baz alıp her seneye %20 koyarsak gerçek dolar değerini buluruz. güncel rakamda sıkıntı yok.
bu yıl %20'yi pas geçecekler diğer yıl %40 toptan eklenecek.
2020 kapanış kuru çarpı 40 bölü 100 eşittir o günkü kur atağının tepe noktası
Hesap çok basit.. 2010 kasım dolar 1,42 bugün 7 lira desek yüzde 500 artış.. Enflasyon ne kadar bence 10 senede en az yüzde 1000. Yani benim hesabıma göre dolar en az 14 ama gitmiyor işte.. Sanki birileri yabancı ile kafa kafaya vermiş pazarda markette vatandaşı, birikimi olanı finansal piyasalarda (altın ve dolar tasarruf sahipleri) ezmeye and içmişler
Bir avı yakalamak için sen ürküteceksin ben berkiteceğim derler
hisse.net kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi