Sayın çelik özelden soru sorabilir miyim cevap veriyor musun. Hayırlı sahurlar
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Printable View
Sayın çelik özelden soru sorabilir miyim cevap veriyor musun. Hayırlı sahurlar
Merhaba. Öncelikle söylemem gerekirse polemik yaratmak gibi bir niyetim yok. Genel ortaya bir düşüncemi belirtiyorum. Fakat burda kimse kimseye zorla hisse aldırmıyor. Araci kurumundaki AL tusundan kendimiz sorumluyuz. Borsaya gireyim kumar oynamak gibi bütün varımı yoğumu bir hisseye yatırayım 1 aya zengin olayım derdinde olanlar zaten üzülür. Borsanın ne olduğunu anlatma derdinde değilim fakat. Burada forum yazıları takip ediliyorsa kredili işlem yapılmamasını, yatırım tavsiyesi olmadığını, acil ihtiyaç duyulan parayla işlem yapılmamasını vb. gibi belirtilmiştir.
Benimde sanel hissem var. Pörtfoyümde riskli olabilecek olan hisselerede yer veriyorum. Çünkü araştırdım. Borç durumunu ,forumdaki sanel topiğindeki geçmiş yazıları. Karar bana aitti. Bazen kaybetmeden öğrenilmiyor. O zamanki şartlarda ekstrem durumlar gerçekleşti. Merkez bankası başkanı durumları yabancı çıkışları vs. Risk herzaman var. Elbet ülkenin mali durumunun güçlenmesi için yabancı yatırımcının gelmesi için endeksler illaki toparlayacaktir. Paradan ve zamandan ve fırsatlardan zararda olabiliriz. Fakat kimseyi yargılama hakkımız olduğunu düşünmüyorum. Hataları kendimizde aramalıyız.
Herkesin kendi sorumluluğunda olduğu konusunda %100 size hak veriyorum.
Burada şöyle bir yanılgı içine düşüyoruz;
Her şey güzelken, hisseler iyi kazandırırken, bize o hisseyi tavsiye edene methiler düzerken kimse "övgüye gerek yok, kendi risk algınız ve kararınız doğrultusunda risk aldınız ve kazandınız" demiyor.
Ancak işler tersine dönüp piyasa tepetaklak olduğunda insanlar "hayıflanmayın, kendi risk algınız ve kararınız doğrultusunda risk aldınız ve kaybettiniz" yazabiliyor.
Bir nevi kazanın doğurduğuna inanıp öldüğüne inanmamak.
Bu arada benim de ihlgm'den sanel'den metro'dan bir ayda %35-40 a yakın zararım var. Tek kelime sitem etmiyorum. Sanel'de %40 karı görüp satmadım. Zarar eden şirket defter değerinin 13-14 katına gelmiş ve bir an olsun "pahalı mı?" diye düşünüp realizasyon yapmak aklıma gelmedi.
Sorumluluk tamamen bana ait.
Ancak dediğim gibi, övgüleri onaylayıp yergileri onaylamamak bana göre doğru değil. İtiraz ediyorsak her ikisine de, kabul ediyorsak da yine her ikisini de etmeliyiz.
Sent from my LM-G710 using Tapatalk
Celik Comak hocanın telegramına giren herhangi bir arkadas var mı? Gördüğüm kadarıyla bazıları benim gibi tekrar tekrar rica etmis ama bir icraat yok. Hayır hem göçü başlatıp hem sırra kadem basmak nedir anlayamadım :) Hoca "hisselerim sagda solda paylasılıyor" demisti gerekce olarak ama telegramdakiler belirli bir güven sorusturmasından mı geciriliyor sanki? Forumda bir kalite vardı enazından, tadı tuzu kalmadı simdi. Telegramda zaten hisse paylasan onlarca sayfa vardı ve hic bir samimiyeti yok malesef. Herkes bir reklam pesinde arkadaş:)
Bir kez bende ricada bulundum sonuç ve cevap alamadım. Borsada işler iyi giderken pohpohlanmak bazılarının hoşuna gidiyorken testere piyasasını görünce çil yavrusu gibi dağıldılar. boş beleşler her dönem olacaktır.
Biz kaybolmadik herkesi eklemek için çaba sarf ediyorum arada kacirdiklarim var buda normal mümkün mertebe de ... sitem etmeyiniz lütfen sanel konusundaki fikrim devam ediyor ucuzken paylaştım şu an halen paylaştığım fiyatın üzerinde pirimde yapti sataydiniz elimde halen tutuyorum sanel zaman ve sabır çok önemli ben pazarlamacı değilim bizi bilen bilir bilmeyen kendi gibi bilir .
Sanel topiginde benle alakalı yazı yazan olmamış borsa tilkisi nick li biri için yazılan çizilen olmuş ki ben kimseye zorla mal aldırmıyorum sadece paylaşırım al sat işine karışmaM asla
[emoji106][emoji120]
Teşekkür ederim. Kadir Geceniz Mübarek olsun
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kervan gıda hakkında yorum alabilir miyim birkaç aydır tutuyorum. Şirket alımı kapı attı ama hala bir baskı var?
Sn çelik haftalık kripto özelden paylaşabilir misiniz
konu kapandı, telegram guruplarındaki paylaşımlar bizi ilgilendirmez.
bekledim, devam eder diye, ama sadece beni de ekleden başka bir şey yok.
forumun amacı telegram/twitter gibi guruplara üye sağlamak değil.
tekrar eskisi gibi devam edecekseniz, özel mesajdan ulaşın açayım başlığı.