Yeminlen, tüylerimiz diken diken oluyo:)
Printable View
Yeminlen, tüylerimiz diken diken oluyo:)
SP500 vadeli 4305 seviyesinde duramadı. Artık bir düşüş trendinde olduğunu teyit etti. 4230-4245 bandı sonraki desteği. Bir %1'lik daha düşüşü var oraya varması için. Oraya vardığında toplam düzeltmesi zirveye göre %-7 olacak. Sonraki desteği ise 4138. Bir %2.3 düşüş daha demek
https://www.tradingview.com/x/6EgLyqmy/
DAX da son durum aşağıdaki gibi. DAX SP500'e tam uyum içinde değil. Normalde şu an DAX'ın 15.049'un bayağı altında olması gerekirdi ama orada tutunmaya çalışıyor. DAX bence daha kritik eğer DAX'ı salarlarsa biz de aşağı gideriz. DAX'ın sonraki desteği %1.65 aşağıda
https://www.tradingview.com/x/JwWeZKlJ/
Şayet trend yukarı dönecek ise
sabah görülen ve görülecek düşüşler
düşük olarak kalmalı
tekrar altına inmemeli
panık satış olacak ise
ilk 5-10 dk da olur
viop 1- endeks ler 0.50 eksi de..
TUPRS THY açılış ile birlikte saldırdı..
Birazdan fışkırtırlar yine yukarı..
Masa sallanıyor ağalar sıkı tutunun. Anlık poz yazmayacağım 5 dakika sonra değişebiliyor, diyeceğim o ki tahmin ettiğim üzere hareketler sertleşmiş durumda, dikkat.
SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
merhaba. konuyla ilgili uzun vadede tecrübesi olan arkadaşlardan görüş almak istediğim bir konu var. ben ali perşembe'nin ilk kitabından öğrendiğim destek/dirence atrx0,5 indikatörü mesafeli stop, atrx2,5 mesafeli kar al sistemiyle kazanmaya çalışıyorum. misal şu an altında yükseliş oldu 1762 spottan 1 long viop aldım, 1739'a stop koydum 1829 kar al yaptım. dolarda 8,86'a çıkınca long oldum, 8,74 stop ve 9,15 kar al, borsa 1399'a düşünce şort oldum 1420 stop ve 1350 kar al. 1420 ye yükselirse de bu kez 1399 stop olarak 1470 hedefli longa geçeceğim. yani şort ve longları üst üste bindirerek sürekli pozisyondayım. spotta bu rakamları gördüğüm an vadelide rakam ne olursa olsun alıyorum ancak bu işe başladığım 1 aydır yerimde saymaktayım. açıkçası bana mı denk geldi bilmem sürekli stoplarım patlıyor kazandığım karlar boşa gidiyor. yanlış yaptığım birşey mi var? 1 yıllık bazda kazanca geçermiyim?
dax %2 eksiden toparlamaya devam ediyor. saatlikte boğa dojisi var şimdilik.
saat 11 de duruma bakacağız.
Tekniğe kafası basmayıp sabah akşam burada, burası dip şurası dip yazarak kendini kandırırsın.
sonra çıkar elinde dipten aldığın tahtaların neden gitmediğini anlatırsın senin gibiler bitmez.
Ama azaldınız şu 27 senelik forum hayatım gördüğüm kadarı ile .
bu yüzden beceremediğin veya bilmediğin silahı elleme sonra elinde patlamasın insanların emeğine saygı göster.
sonra bir daha dip dip dip gezme memet efendi.
hadi kolay gelsin.
ben hisse bazlı konuşmuyorum; arada çok düşmeyenler illa olur xu100 dışında filan ama endex kağıtlarının hemen hepsi düşer yurt dışı sert satış yerse... ama az ama çok... bu dow da bir düzeltme yapacak elbet; 1.5 senede %100 yaptı nerdeyse... nereye kadar gidecek...
Thy 13.84 e kadar tolere edilebilir sarkma..
Herkese bol kazançlar.toaso da maliyet 50.86
Zaten bu da stop rakamı..
Herkese bol kazançlar..
M2101K9AG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu yöntemin kesinlikle spotta işe yarar..hatta BTC de bile işe yarar ..
Her yorum her tarif değerlidir..
Ama bu kitapta bana göre anlatılan vadeli ve Forex te biraz mahçup eder
Tüm serisini okumusluğum var
https://i.hizliresim.com/q5651bz.JPG
BIST de düşüş trendinde haftalık kırmızı barların boyu ..
Genelde düşüşler şelale şeklinde ve o kağıt bu kağıt dinlemeden bam bam oluyor..
4 haftadır güya çöküyoruz ama aslında normalde 1 haftada yapacağımız bar boyunu zor bela yaptık..Hatta bu haftayı yeşil kapatacaz gibi..
Düşmeye çok da istekli değil gibi..
Bir şelale kokusu alındı ise yan-patron kağıtlarında ciddi düşüşler görmemiz gerekirki zaten inanılmaz primli hemen hepsi.
boncuk gibi dizilmeleri lazım gelir en çok düşenler listesine..
froto ya bakıyorum chip krizi falan..bana mısın demiyor..
doas keza öyle..
toaso malum..ki ciddi bir kriz gelecek olsa otomotiv etkilenir..
tuprs 15 20 tl ralli de..
Böyle çöküş olmaz ..
Sadi Kaymaz
@Dragonomi
· 16s
Çin hükümetinden devlete bağlı enerji şirketlerine:
— Kış için yeterli kaynağı temin edin
— Ne pahasına olursa olsun..
(Bloomberg News)
Bunlar daha iyi günler.
4 kitabı da okuduysan bilmen gerek iz süren olmazsa o iş yaş. Altın ve dolar Trade için 24 saat açık piyasa gerek Viopta yaparsan olmaz. Periyot da önemli ATR kullanıyorsan ATR nin stabil olduğu bir periyot seçmen gerek malum 15 dk da mesela ATR 100 pips olur 20-25 bar sonra 200 olabilir stop 1/2 ATR koyduysan böyle değişken piyasada kazanamazsın sürekli stop olman ondan olabilir.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Sadi Kaymaz
@Dragonomi
·
11d
#Doğalgaz Avrupa'da bugün aşırı oynak.
Sabah 100 avroyu aşıp sert geri çekildi.
— Almanya'ya Rus gazı akışı azaldı
— Çin şirketleri uluslararası pazara dalabilir..
Böyle zamanlarda yükseliş olacak ise
ya acılıştan sonra hızla almalı
yada çok geçmeden
ilk 5-10 dk içinde
bir panık satış yaptırmalı ve öyle almalı
şimdi ikiside olmadı
panık satış henüz olmadı
yukarı ciddi tepki de olmadı
sanki destek buralar deyip alana
veriyorlar gibi
dow vs bizi ilgilendirmiyor bence..
korelasyon ise dow jones 5000 6000 li seviyelerde şuan bizt
tl grafik te 200 günlük altında zaten keriz kopartıp duruyor kerizleri fiyatlıyor aylardır bıktık dayi..
saygılar
https://i.hizliresim.com/y25hjut.png
bu dow kaç canlı arkadaş... 32,000 li rakamları yakarsa cümbüş başlar...
zaten dünya düşmeye başlarsa bizimki önden koşar çok çıkmış gibi...
Az önce Şahap ile görüştüm. Artık hücre enflasyonuna bakacağız dedi. Hücre enflasyonunda ne var dedim. Oda çali süpürgesi, pinpon topu, temizlik bezi var dedi
Abi nerden çıkıyor bu SHORT..
Öyle birşey demedim yav..
"Evet toaso short "diye ironi yaptım..
Elimde toaso spot var korkumdan 500 aldım..
Gene diyorum toaso shortta kimse olmayacak tıpkı sasa gubrf kozal pgsus ta olduğu gibi buyrun yeni maliyetli portföy..
https://i.ibb.co/mGXDhy0/Screenshot-...satakippro.png
Bu portföy resmimi atma diyenler çok oluyor ama işte böyle yanlış anlaşılıyoruz..
Bu dediklerinize ve tespitinize diğer şeyler ile bağdaştırmanıza imzamı atarım..
[emoji122][emoji122][emoji122][emoji122]M2101K9AG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
TL mevduatta stopaj dün sondu uzadı mı ayıcıklarım boğacıklarım
yanıt yazan arkadaşlara çok teşekkürler. tek ekranda viopu bile takip başımı ağrıtıyor spotta alım satım daha zor olacak gibi. hem dolar/tl'ye karşı dengeleyici faktör olan bistin zaten spotu yok. neyse madem zarar bari etmiyorum, 1 sene deneyelim bakalım.
Yine gelmişiz bir gün önceki 1502-1508 aralığına bakalım nasıl, ne yöne gidecek. 1508 üzerinde rahatlar.
Mesai de olduğum için cep telefonu evde olursam pc..
İşin gerçeğini konuşur isek şu dolar zirvelerinde endeks dibi daha bulamadı..daha doğrusu pala dibi nerde yapacak inan kendi de bilmiyorum..
Bu görüş bana ait..M2101K9AG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yine gelmişiz bir gün önceki 1502-1508 aralığına bakalım nasıl, ne yöne gidecek. 1508 üzerinde rahatlar.
Ayı kapattık. Bugün işlemsiz olabilirim. Fırsat doğarsa çekinmem.