Abi yapma, Türkiye eski Türkiye değil..nerddee o bir gecede..:oleyo:
Printable View
USD/TRY 4,1644 +0,0602 +1,47%
GAU/TRY 175,290 +3,258 +1,89%
USD/ZAR 12,6443 -0,0137 -0,11%
EUR/TRY 4,9977 +0,0752 +1,53%
EUR/USD 1,1997 +0,0004 +0,03%
GBP/TRY 5,6782 +0,0926 +1,66%
araplar pılıyı pırtıyı toplayıp kaçıyor galiba
Dolarcıları, FETÖcü bile ilan edebilirler.
Ekonomik ve sosyal yapıyı bozmak için çete oluşturmak...
Bilinçle, halkın iradesine karşı ittifak oluşturmak...
Yazarlar...
TAHVİL SON DÜN % YÜKSEK DÜŞÜK
2 YILLIK TAHVİL 14,61 14,32 2,03 14,61 14,52
5 YILLIK TAHVİL 13,88 13,42 3,43 13,88 13,76
10 YILLIK TAHVİL 12,95 12,59 2,86 12,95 12,70
GÖSTERGE FAİz 14,61 14,29 2,24 14,61 14,29
Dolar/TL 4,16'yı aşarak rekor sonrası en yüksek seviyeyi gördü
© Reuters. © Reuters.
Investing.com - Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P, dün Türkiye’nin yabancı para kredi notunu BB’den BB-‘ye indirirken not görünümünü ise negatiften durağana getirildi. S&P’nin bu hamlesinin ardından TL varlıklarda sert düşüş yaşandı ve USD/TRY kuru 4,1670 seviyesine yükselerek rekor sonrası en yüksek seviyeyi gördü.
S&P’nin not indirime gitmesine Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ‘manidar’ diyerek tepki gösterdi. Twitter'dan açıklamalarda bulunan Şimşek, ‘S&P kararının zamanlaması oldukça manidar’ dedi ve ‘aşırı ısınma 2017’nin hikayesi, kredi hacmindeki artış 2018’de yavaşladı, finansal koşullar 2017’ye oranla daha sıkı, TCMB gecikmeli de olsa tepki verdi.’ dedi. Açıklamasının devamında ‘Cari açıktaki bozulma büyük oranda altın ithalatı ve petrol fiyatlarının artışından kaynaklanıyor. Tüketici kredilerindeki yavaşlama cari açıktaki artışı sınırlayacak. Ayrıca turizmde ciddi bir toparlanma var. Merkez Bankası para politikasını basitleştireceğini açıkladı. Seçimlerin erkene alınmış olması siyasi belirsizliği azalttı ve piyasalar bu karara olumlu tepki verdi. AB ve ABD ile ilişkilerin iyileştirilmesine yönelik önemli gelişmeler var.’ ifadelerine yer verdi.
TL, bugün dolar karşısında %1,50’ye yakın düşüş yaşayarak en çok değer kaybeden gelişen ülke parası olurken euro, sterlin ve frank karşısında da %1,50’ye yakın düşüş yaşadı.
mb hayal aleminde yaşamayıp zamanında gerekli yerlerde faiz artırımlarını yapabilseydi tahminen şu an dolar 3.5 civvarlarında olurdu. kriz çıkar diye kriz çıkartmak bu olsa gerek. kendi açımdan baktığımda gördüğüm bu.
Uzağa gitmeyin..
Hisse.net te borsa ile ilgili fikirlerine çok değer verdiğim topic sahibi bir üstad, dolara yatırım yapanları vatan hainliği ile suçluyor..
Akp karşıtı bir entellektüel olduğunu düşünüyorum ama dolar konusunda Reis le ortak noktada buluşabiliyorlar....
Gerçekten ilginç...
saygılar/başarılar
Sn Ayhan53
İlgili şahsın piyasa/borsa bilgisi-gelecek öngörüleri gerçekten iyi hatta çok iyi
Neyse dedikodusunu yapmayalım...
Yada isim vererek açık açık eleştirisini yapalım..
Sn DEVİR in söylediği şu:
"Bize yapmadığını bırakmayan bir ülkenin parasını alıp bankada tutan gerçek vatansever olamaz. Senin devletin sana %14 faiz veriyor. Dolar fetişistleri herhalde devlet batarsa ABD'ye göçetmeyi planlıyorlar !
Önemli Not:Sn Devir in borsa ve piyasa bilgileri gerçekten iyi bence...
saygılar/başarılar
İthalata bağımlı ihracat modelini ben mi kurdum...... Eskiden devülasyon olduğunda dış ticaret açığı azalır hatta artı bile verirdi...Şimdi devüle etsen de değişen birşey yok........Sanayicilerin hemen hepsi GYO cu oldu :) rüyalarında göremeyecekleri servete kavuştular........Şimdi de tatlı tatlı yenen hurmalar misali..........acısı çıkıyor.....
Son 40 yılı biliyorum .....
Tüm krizler siyasilerin hataları yüzünden çıkmıştır.
Eskiden daha uzun olan dinlenme fasılları şimdilerde daha kısa sürmeye başladı..
Dışarıda ise dxy'nin yükselmesinden dolayı biraz kaygı var ama herhangi bir panik yok..birde panik olsa ne olacak, sefilleri mi oynayacağız..:(
Türkiye eski Türkiye değil canım..:oleyo:
sığ bakış açısı, doların yükselmesine sebep olan nedir?? dolar düşünce abd en büyük dost mu oluyordu? böyle boş laflar ben yapmadım onlar yaptı demek. sebep sonuç ilişkisi kuramayan birini niye ciddiye alıyorsunuz??
doları yükselten asıl sebep ne sorumlusu kimler?
2014 te bir cumhurbaşkanı adayı hesabında (beyannameye göre) yüzbinlerce dolar para vardı..kim acaba ?
2014 te abd bizimle dost mu idi şimdi değilse?
dolar üzerinden "vatanseverlik" edebiyatı yapanlar ülke çıkarlarının ne olduğunu bilmeyen tipler.
ülke çıkarları vergilerin yerinde harcanıp harcanmadığını kontrol etmektir mesela..ama sorsan bu konuya kafa yormazlar..israf meselesini düşünmezler, "itibarda tasarruf olmaz" diye laf ebeliği bile yaparlar..
bir noktada şu: bu hukumet geçmiş dönemleri ACIMASIZCA ekonomik olarak eleştiriyor ama kendisinin eleştirilmesini istemiyor hemen "dış mihraklar" filan gibi zırvalıklarla itham ediyor.. zavallılar.. gülerek izliyorum bunların durumunu..
faizin yüzdesi önemli değil reel getirisi önemli
alıntıdır
AMPUL VE ŞÜREKASI
24 Haziran’da seçimiyle ülke yeni bir kavşağa giriyor.
Buradan çok farklı yollara gidebilir.
Bekleyip göreceğiz.
Bazı öngörülerimi yazayım.
++
CHP bu hafta CB. Adayını açıklayacak.
Bir şey kesin, dışardan piyango aday yok.
İnce, Büyükerşen ve Kesici’den biri aday olacak.
CHP kendi partisinden birini gösterecek.
++
CB. Seçiminde 1. Turda Malum kazanabilir de,
Kaybedebilir de.
Bu tamamen önümüzdeki gelişmelere bağlı.
Kazanamazsa işi zora girer.
Zira karşısına Akşener gelirse işi çok zor.
++
Malum koltuktan kalkmamak için,
Her yolu deneyecek.
Zaten bunu herkes görüyor.
Kalktığı an hesaplaşma başlar.
Onu oraya çıkaran diğer kuruculara,
Etmediği laf kalmadı.
Bu adamların bildiği çok şey var.
İlk tokat yanındakilerden olacak.
Millet olarak akçeli işleri biliyoruz.
Ama bizim bilmediğimiz bazı büyük işler var.
Yazmak istemiyorum.
++
Gelelim zurnanın zırt dediği yere.
Benim öngörüm.
Ampul+ Bahçeli ittifakı TBMM’de çoğunluğu kaybedecek.
Türkçesi 299’u bulamaz.
Bu durumda 1. Turda seçilse dahi,
İşler çuvala girebilir.
Meclis çok şey yapabilir.
Büyük olasılıkla ikisi de birbirini feshetmeye gidebilir.
Arkasından yeni seçimler gelebilir.
++
Dün Alman gazeteciler buradaydı.
Beraber yemek yedik.
Onların koltuktan kalkmamak ile ilgili,
Öngörülerini bu sayfada yazsam,
Sayfam kapanır.
++
Ampul ve şürekasına işler zor.
Kararmış suratı bekleyin.
Turan Akıncı
iş "topik sahibi" olmaya gelirse, Bendeniz zengin sayılırım. 🙂 topik başına ayda 10 lira alsalar yandım gitti.
Hemen herşeyin flyatinin dolar kuru üzerinden belirlendiği bu ülkede dolardan da reel getiri elde etmek mümkün değil.
Ölçüler hemen her gün tepe taklak ülkemizde. Hele de vatanseverliğin ölçüsü de bunların elinde... Ölçü de hemen her gün değişmekte.
geçmişten kalan TL shortlarımı kapadım
dolarTL de 4.16 short açtim
beklentim mayis 20 leri gibi 3,98 ...
daha önce bahsettiğim senaryoya uygun hareket ediyorum.
Doğrudur..econ101..:)
Her detayı yazmaya gerek yok sanıyorum..:cool:
Birde dünkü bir yazıdan alıntıladığım kısma bakın;
Ha bu arada faiz faiz diye inleyenlerin kime ne faizi verdiği ortaya çıksın böylelikle!!Alıntı:
Finally, there's a jarring inconsistency in the view on emerging markets. Despite hedge fund managers predicting higher yields and lower global growth, and being generally negative on credit and equities -- which are all normally bad for EM -- no-one seemed particularly concerned on developing markets themselves.
A number of people highlighted Turkey as providing an opportunity ahead of its summer election. In that market at least, it seems the lure of yields at 13 percent is hard for London's investors to ignore.
Bende bu stratejiyi uyguladım...
pozisyonum 46 dolar.. ironi = inori
http://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=21861
Genel Kurul Tarihleri, GK dedikoduları vb
neyse herşey yeşil oldu altın dolar euro borsa faiz böyle daha güzel duruyor
malum kişi zamanın birinde birisine çok sinirlendiği için "öyle bırakmam onu" demişti..
dolar mevzusu da belki böyle olacak.. burada bırakmaz ve daha yukarılara çekebilirler.. bir ihtimal..
2016 sonunda 2-3 ayda 3 ten 3.90 a gelmesini hatırlarsak 5 seviyesine ulaşması mümkün olabilir mi? şok artışa hazırlıklı olunması ve özellikle dolarda kısa pozisyon taşıyanların dikkatli olması gerekir. gerek siyasi gerekse ekonomik olarak riskli sulardayız.
4,1742 +0,0700 +1,71%
Tr 2030 %6,42
Parite 1.1970'lere düştü..diğer EM'lerde de kıpırtı başladı..
Ancak akşam FED agresif takılmazsa gevşeme beklenebilir..
Alıntı:
Fed'in güçlü göstergelere rağmen agresifleşmesi beklenmiyor
Fed'in ABD'de sağlamlığını koruyan ekonomik büyümeye ve yüzde 2'lik hedefe yaklaşan enflasyona rağmen sıkılaşma döngüsünde agresifleşmesi beklenmiyor
http://www.bloomberght.com/ht-yazarl...il-sonra-yasak
dth yasaklanabilire getirmiş lafı. dth yasakladığında rezervi neyle koruyacaksın ? altın mı bulduk ya da petrol mü çıktı da haberimiz yok? rezerv olmayınca dış borcu nasıl ve neyle çevireceksin? kredibilite kaybı da cabası..
bazı dış ülkelere güveniyorsak onların zaten kendilerine hayrı hayrı yok..
bu adamlar "ekonomi" yorumcusu..ama futbol yorumcusundan farkları yok..
ya da bir çeşit algı operasyonu yürütüyorlar.. :)
https://i.hizliresim.com/bBN55G.png
Teknik olarak uzun bir aradan sonra fiyatlar 200 MA yı geçmiş ...Yakın geçmişe göre bir artısı daha var 50 MA artık direnç değil destek.....
50MA 200 MA yı da keserse şenlik var demektir henüz o aşamaya gelmedik ama yıl sonu olabilir.............
Bana göre DXY uzun vadeli bir trend oluşturmaya çalışıyor gibi görüyorum........
Ek 18557
Ekonomiyi dolaylı vergi çökertiyor. :( :( :(
Dolaylı vergi sorunu çözülmedikçe yüksek faiz yüksek kur yüksek işsizlik devam eder!
Dolaylı vergi oranı %74 lerde geziyor. Herşey kayıtdışı.
Ağbal: Akaryakıtta ÖTV düşürülmeyecek
Maliye Bakanı Ağbal, akaryakıtta ÖTV'nin aşağı çekilmesi gibi bir çalışmalarının olmadığını bildirdi.
https://www.dunya.com/ekonomi/agbal-...-haberi-413934
%1.55 den geri geldi açıklandığı anda
4,1547 +0,0505 +1,23%