Siz hiç internetten arsanın resimlerine baktınız mı?
Printable View
Acıpayamda değeri 18.9 milyon TL olan arsanın resmine mi? Bakmaya gerek var mı bilmiyorum.
Yıllık 7-8 milyon kar edebilen, borcu az ama ticari kabiliyeti de sınırlı olan (ürettiği üründen dolayı) bir firmanın gamestop'a benzetilmesi, uçacak kaçacak şeklinde yazılması bence doğru değil.
Firmanın görünen artısı düşük sermayesi olabilir. Ona da nispeten yüklü hisse almaya kalkışan biri olursa pozitif etkiden çok negatif etkisi olur.
kolay gelsin
o halde bir örnek vereyim. Orma D grubu bir hisse . borcu 100 milyona yakın. her yıl her dönem zarar acıkılıyor. geldiği yer ise 0,86 dan 22,30 ... O halde orma ve benzeri gibi hisseler Acsel den daha iyi .. öyle mi anlamak lazım. Orma Gamestop olabiliyor ama Acsel olamayacak mı yani sizce?
Elbet birileri de birleşir sonra vurur alır bu ODUN ve evarelerinin elinden bu hisseyi... sonra arkasından bakarlar..
Kıymetli kardeşim düşuncelerinize saygım sonsuz..Forumda yazan herkesin duşuncesine saygıliyız tabiki.. Ancak ben kendi adıma begenmedigim kotü buldugum bir hissenin forumunda yazmam ve de o hisseyi almam asla ! Insan yatirim yaptigi hisseyi sirketi neden kotüler onuda anlamiyorum !
Evet yukarıdaki yazımda bahsettim ! YENI NORMALLER ARTIK !.. Hisse örnekleriylede karşılastırdım.
Bunu da en iyi zaman ve PIYASA DINAMIKLERI , HISSEYE OLAN RISK ISTAHI belirleyecektir... AYRICA PIYASA AKTÖRLERI COK AKILLILARDİR SENDEN BENDEN COK DAHA IYI BILIRLER HERSEYİ ! Herkes tabiki kendi kararında özgürdür ve bildigi gibi...
Ben kendi adıma öyle düşünüyorum ve de ona göre pozisyon alıyorum..Yatırım tavsiyesi zaten haddimize degil ! Acizane kendimize ancak... YTD selam ve sevgi ile
Bir süre için forumda artık yazmayı da düşünmüyorum...söz PIYASA AKTÖRLERININ artık...Tüm paydaslara ve yatırımcı ortaklara bol kazanclar dilerim..Her tüŕ fikir ve katkılarınızdan dolayı tesekkur ederim..selam ve sevgi ile...
Endeks korkusu yaşanırken tüm kâğıtlar da ACSEL in bürüt takasa girmesi iyi oldu belkide. Ani düşüşlerden kismi etkileniriz belkide. Teğet geçsede olur [emoji23]
SM-A105F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu hissenin en büyük avantajını yanlış yakalamışsınız sayın Pit.Bu hissenin en büyük ve devasa avantajı karadenizde bulunan doğalgazın çıkarılmasında acselin vereceği sondaj akışkanları.Devasa bir pasta olacak kanımca bu konuda yerli üretim yapan tek firma ve önümüzdeki yıllarda alabilecekleri ihalelerin büyüklüğü bu firmayı çok farklı yerlere getirebilir.O yüzden bu hisse evladiyelik olacak al unut 3-5 seneye eğerki bu akışkanları tedarik etmeye başlarsa geleceğin egeen i olacak buraya not düşelim
Öncelikle siz gamestop'ta olanları biliyor musunuz? Bilmiyorsanız , bi araştırın derim.
Bu konunun ne Orma ile ne de acsel ile ben alakasını kuramıyorum.
Orma gamestop olmadı olmaz da acsel'in de bu gibi bir olayla alakası olmaz olmamalı da. Ben cidden benzetmelerinizde bir anlam kuramıyorum.
Size kolay gelsin
Gamestop’u ezbere biliyorum. Bizde yıllardır yapılan açığa satış benzeri işlemlerin organize bir karşı hareketle bertaraf edilmesi yani yüksek fiyattan hisseyi alıp daha düşük fiyattan satma hesabı yapan büyük fonlara karşı reddit yatırımcıları ve elon musk gibi bazı yatırımcıların müdahil olmasıyla hissenin fiyatının düşmesi yerine onlarca kat artması ve fon sahiplerinin milyar dolar zarar etmesi hatta bazılarının batmassı, bazı fon sahiplerin olayı ülke güvenliği meselesi yapıp durumu kurtarmaya çalıştığı durum. Hissenin adı ise gamestop.
Biz dünkü ergen değiliz. Uzun yılların yatırımcısıyız...
Orma ile acselin elbetteki uzaktan yakından bir ilgisi yok. Orada bir ironi yaptım. Daha onu bile anlamamışsınız.
Mesele şu orma o zararla ve sermaye ile nerelere geldi siz acselin hak ettiği fiyatlara gelme ihtimalini yadırgıyorsunuz..
Hisseyi beğenmiyorsanız ne diye buralarda vakit kaybediyorsunuz....
Selamlar dostlar...bence sakinlikte fayda var...bakalım önümüzdeki süreçte acselin nasıl olacağını göreceğiz..inanıyorsak sorun yok...
Orma eğer haketmediği fiyatlara geldiyse büyük ihtimalle manüple edilmiştir. Acsel kendi halinde düşük cirolu bir şirket. Kötü bir şirket değil bilakis iş hacmine göre de başarılı Bi şirket. Ancak mevcut ürettiği ürünlerle de ne uzar ne kısalır.
Bunun dışında bir yatırım ve büyüme hikayesi olmazsa yıllarca enflasyon kadar büyür ancak.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Sayın ortaklar;
Bu şirketin ,Halka açıklık oranı / Hisse sayısı ve Cuma günü kapanışına göre, Son fiili dolaşım oranını paylaşabilir misiniz.??.
Teşekkürler Sn Riva..
Sanırım 5.6 milyon adetlik hissenin de Büyük çoğunluğu yastık altındadır...
SPK ne kabahat buldu da Hisseye brüt takoz koydu haalen anlamadım...
Fizana giden / uçan nice kağıt varken onlara ses çıkarmayıp, Acıpayama acımasızca davranmaları anlaşılır durum değil..
Bence çifte standart ve kayırmacılık...
Cuma günü, Borsa' eksi kapanış yaparken ,hissenin 22.54 TL + fiyattan günü tamamlaması normal seyrine döneceğine işaret olarak yorumlanabilir... Pazartesi hisseyi izleyelim..
Bilançosunu da görelim...Fikrimiz de netleşir..
SPK nın bu hisseyi brüt takasa alması tamamen garabet yani VBTS kapsamında brüte alınması gereken o kadar hisse varken..
Kar olayına takılmayın en son politeknik hissemi fazla kar üretemiyor diye 75 ler de satmıştım ondan sonra uzaya çıktı :)
Buda uzaya çıkacak dostum. Fakat mesele şu ki o uzaya çıktığında biz o uzay mekiğinde olacak mıyız olmayacak mıyız?
o mekikte olmamamız için aç gözlü ODUN tahtacı ve avareleri bıktırma, yıldırma ve her türlü kirli oyunla hisseyi baskılıyorlar. Bu formunda hisse 7 Tl iken de bu şekilde muazzama yıldırma politikaları vardı. O zaman da yazmıştım ne kadar baskı varsa o kadar yukarı gidecek diye. sonra hisse 23 Tl leri gördü. inanmayanlar varsa geri ye dönük yazdıklarıma baksınlar.
Bist istanbulda bu hisse kadar pozitif olan bir elin parmağını geçmeyecek kadar hisse var. ama aç gözlü ODUN tahtacı ve avareleri bist 1100 seviyesinden bu yana bu hisseyi bilerek ve isteyerek bilinçli bir şekilde baskılıyorlar. Diyebilirsiniz ki bu hisse Bist endeksi ile doğru orantılı hareket etmiyor ! haklı da olabilirsiniz ama düşerken gayet güzel eşlik ediyor. :)
Uzun yıllardır borsadayım bu hissenin ODUN tahtacısı ve avareleri kadar aç gözlüsüne denk gelmedim. Her bir hissenin tahtacısının saygı duyarsınız veya duymazsınız bir tarzı vardır. Fakat bu ODUNl'arın ne karakteri ne de bir tarzı var. Sanki hasbel kadar eline bir para geçmişte bu hisseyi almış gibi davranıyorlar. O yüzünden yabancılar bile el çekti hisseden.
Kim el çekerse çeksin. Kısmetse daha 2 yıl vade ile buradayım. :)
Allah herkesin gönlüne göre versin .
Sayın Haytalı,
Uyarınız için çok teşekkür ederim. Haklısınız kurduğum cümlelerde ismin yerini aldığı için zamir haliyle "avane" yani "yardımcı" anlamını kullanmak daha doğru olur.
Ben ise bunları biraz daha aşağılamak için "avare" olarak yani sıfat halini kullanmıştım. Sıfat anlamında kullanılırsa "işe yaramaz, işsiz güçsüz, başıboş, aylak" anlamını alıyor. Sıfat olarak kullanırsak sonrasında ya isim yada ismin yerini alacak bir zamir kullanmamız lazım.
O nedenle uyarınız oldukça yerinde ve doğru oldu. Teşekkür ederim :) Selamlar.
işin doğrusu Acsel'den beklediğim hareketi Vertu yaptı... Darısı bizim hissenin başına...
Bu arada galiba benden başka herkes bu hisseden umudunu kesmiş :) Tekkeyi bekleyen çorbayı içermiş... Yoksa çorbayı yalnız mı içeceğim :)
Sadece izliyoruz grafik islenmeye devam ediyor endeks bozmazsa biseyler olacak gibi hayirlisi bakalim. 60 dklikta tobo yapar mi ki diye de aklimdan geçmiyor değil.
Derken tek fiyat emir toplama haberi geldi. Hisseyi bu gidişle borsanın dışına atacaklar :). Ne yapacaklarını şaşırdılar ODUN tahtacı ve avaneleri... Aslında onlarda haklılar silkeliyorlar silkeliyorlar düşmüyoruz. öyle hırslandılar ki neredeyse silkelemekten ağacı kökünden sökecekler ... :))
Brüt takasta bile elinden gelen kahpeliği yapıyorlar :) Bu onların içinde düştüğü aciziyeti gösterir.
Olsun biz yine buradayız.. Bekleriz.. işimiz ne ki.. kim kime beklerken para kazandırıyor ki... :)
Selamlar dostlar... çalı dibindeyim...beni de unutmayın
VERTU dan çıkan yatırımcıların bir kismının ACSEL E gececeğini duşünüyorum.. RİSK İŞTAHI YÜKSEK YENI NESİL DÜŞÜNEN YATIRIMCI KİTLESI BUNLAR..Z KUŞAĞİ YATIRIMCİLARI ! Zaten eski dogrularında bir anlamı yok artık ! Yeni normallere ayak uyduramayan kendini güncelleyemeyen
yatırımcıya da yer yok piyasada.. Evet . Bu yatırımcıların 3 te 1 i geçse ACSEL e 2 ye 3 e katlamadan gitmezler diye düşünüyorum.. Sadece anlık bir durum.. ve ZAMANLAMA ! Yakindır o da...Kendi düşüncelerimdir ! YTD
Vertu'yu duvardan duvara çarpıyorlar Brüt takas yok bizimkisi iki seans de Brüt takasa giriyor.
ACSEL*** ACISELSAN ACIPAYAM SELÜLOZ SANAYİ VE TİCARET A.Ş.( Kayıtlı Sermaye Tavanı İşlemlerine İlişkin Bildirim )
Özet Bilgi Kayıtlı Sermaye Tavan artışı ve geçerlilik süresinin uzatılmasına ilişkin Sermaye Piyasası Kurulu'na gerekli başvuru yapılmıştır.
Yapılan Açıklama Güncelleme mi ? Evet
Yapılan Açıklama Düzeltme mi ? Hayır
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı ? Hayır
Yönetim Kurulu Karar Tarihi 16.03.2017
İlgili İşlem Kayıtlı Sermaye Tavanı Artırımı
Mevcut Kayıtlı Sermaye Tavanı (TL) 12.000.000
Yeni Kayıtlı Sermaye Tavanı (TL) 30.000.000
Kayıtlı Sermaye Tavanı İçin Son Geçerlilik Tarihi (Yeni) 31.12.2021
Tadil Edilecek Ana Sözleşme Madde No 6. madde
SPK Başvuru Tarihi 17.03.2017
Ek Açıklamalar
Şirketimiz yönetim kurulu 16.03.2017 tarih ve 2017/03 sayılı toplantısında
Şirketimizin mevcut kayıtlı sermaye tavanı süresinin 2016 yılı sonu itibariyle sona ermesi nedeniyle 2012-2016 yılı için geçerli olan 12.000.000-TL kayıtlı sermaye tavanının 2017-2021 yılları arasında geçerli olmak üzere 30.000.000 TL 'ye artırılmasına ve buna ilişkin Şirketimiz Ana Sözleşmesinin Sermaye başlıklı 6. maddesinin ekteki şekilde değiştirilmesine, yasal prosedürlerin tamamlanabilmesi amacıyla Sermaye Piyasası Kurulu ve T.C. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'na başvuruda bulunarak gerekli izin ve onayların alınması için işlemlerin başlatılmasına karar vermiştir.
Ekli esas sözleşme değişiklik tasarısı için 17/03/2017 (bugün) tarihinde Sermaye Piyasası Kurulu'na gerekli başvuru yapılmıştır.
Eklenen Dökümanlar
EK: 1 Acıselsan esas sözleşme 6. madde tadil tasarısı.pdf
kayıtlı sermaye tavanı süresi bu yıl doluyor...Hayırlısı bakalim
2017 tarihli haber...paylaşmayacaktim ama tahta çok zorladı..
Hissedeki yapılan usulsüzlüklerle ilgili spk'ya kanıtları iel birlikte kol gibi yazı yazdım. Yapılan işlemlerin screenshotlarını ve loglarını da almıştım. onları da ekledim. aracı kurumların yaptıkları virmanları da ekledim. Madem bu şirketin ortağıyız. o aman hakkımızı arayalım. Bakalım bir şey çıkar mı?
Su an icin grafikte bozulma yok 22 altina sarkarsa 20.90 destek olabilir. buralardan yukari sert hareketler beklenebilir bugun ve yarin en gec pazartesi olmadi sali:)))) salliyorum kaale almayin tabi ki..
ACSEL e kısa vade yatırımcı olarak YESİL YHOL. den çıkarak gelmistim. Ancak hissede kaldıkca ve tanıdıkca orta ve uzun vadeli yatırimcı olarak kalmaya karar verdim...
1. Neden hisse karakterinin ve hareketlerinin YESİL dekine çok benzemesi ! yine YEŞIL in piyasadaki hisse sayısına yakın ( ki o dönem piyasada yaklaşık 4 milyon lot hissesi vardı ) bir oranada yani yaklasık 5.5 Milyon lot hisseye sahip olması ve aynı YESIL deki gibi yaklasık % 40 ının patronun elinde olması...Bunlarda korelasyon ve hissenin onümuzdeki zaman diliminde yapacagı hareketler bakimından birebir gerceklesmesi cok yüksek ihtimalli önemli ipucları ...
2. si şirketin projeksiyon ve vizyonu , büyüme potansiyeli baglı oldugu grup ve yönetim. .özellikle de proaktif büyüme potansiyeli !
Sirketin ; yenilenebilir enerji , e ticaret , bilisim , madencilik alanında yapacagı yeni iş faaliyetleri ortaklik ve satın almalar...ve yine sermayesini güclendirmek icin yapacağı sermaye artışı...
Ben bu şirketi sevdim evet ! Birseyler de yapacak bu sirket...uzun bir yolculuğa birlikte...zamanım çok benim !..
Benden tek bir hisse alamazlar artık bu saatten sonra..öyle sanıyorumki kimsede satmaz bu fiyatlardan artık !
Fazla da kasmasınlar agalar. Oku germesinler kırılırsa ellerinde kalır ! Ytd
Kisa vade bugün icin 22.80 üstü kapatsa yeterli. bugün icin yukarida 22.80 asagida 21.30 ucgen daraliyor bakalim carsambaya kalmadan kendine bir yol cizecektir.Umarim yukarı yönlü olur.
Sirketin bağlı oldugu grubun sirket uzerinde planlari vardır umarim:)) acikcasi sirket icin uzun vade de yatirimla alakali bir bilgiye ulasamadim. Su an düşük sermayesi ve arsa satışı disinda beklentisi yok bildigim kadariyla. Bilgisi olan varsa paylasirsa cok faydali olur.
Şirketin en önemli beklentisi büyüme istegi ve potansiyeli ! Bir sirketin en onemli varoluş amacıdır zaten KÂR etme be BÜYÜME...YESIL de örnegini görüyoruz ve her gün bir baska sırkette. Ki uzaga gitmeye gerek yok. VERTU da bunun en güzel örnegini görürüz zaten sürece bakınca. Yatırımcı kendini sürekli güncelleyen bilgiye ulasan bunlari arastıran önceden gören ve risk alarak satın alandır zaten..gerisi ne oranda basarılı olduguna kalmıstır artık..Kendi düşüncelerim bunlar. Belirttimde zaten kendi adıma sadece...Herkesin düşüncesi kendine..asla da yatırım tavsiyesi degildir...