Demli kardesim 26 yasinda almisti Erbosu , 80 yasina kadar tutar..tutarmi?
Printable View
Yaklaşık yüzde 60 bir düzeltme azımsanmayacak düzeyde dövizin diri olması ihracatçı şirketlerin lehine olsa gerek bilanço verilerine göre ucuzladı.ytd.
Gamsız olmak bu piyasalarda hele Türkiye de mümkün değil. Yürekler pırpır ederken her iniş ve çıkışta, gamsızlık parayı nereden, nasıl, ne zaman, ne maksatla, ve ne yapılacak diye düşünmeden elde edenlere has birşey olsa gerek.
Tepeyi ve dibi tam kestiremeyen bizler nasıl gamsız olabiliriz ki her kademede boru döşenmesini gözlemlemek ya da döşenen boru verimli mi? akarı,kaçarı var mı?icabında sökülüp atılır mı ? diye düşünmek kolay mı? Ytd
Yarında döşemeye devam eder mi?
Boruyu
Hissiyatımca yarın %7 %8 kapatırız sanki yüklü alım gelir. Tamamen hissiyat
şirketin rasyoları iyi bu kadar satış yemesi düşündürücü bence bu satışlar yabancılardan geliyor yabancılar seçime kadar Türkiye piyasasında pozisyon açmazlar hakim oldukları hisselerde tepki alışları çok cılız kalıyor seçime kadar sürekli hakim oldukları kağıtlarda satış yaparlar siyasal islamcılar istanbul seçimlerinde yaptıklarını genel seçimlerdede yapabilirler düşüncesinde olabilirler birde Türk ekonomisinin içinde olduğu ağır krızi biliyorlar çıkış yolununda milletin seçimle siyasal islamcıları al aşağı etmeleriyle mümkün olduğunu biliyorlar sonuç olarak bir buçuk yıl daha siyasal islamcılardan kurtulamayacağız ya sabır diyeceğiz erken seçim olursa borsaya çok olumlu yansır kişisel düşüncemdir anayasanın düşünce ve ifade özgürlüğü kapsamındadır
Üzülme; doğruların kaderidir yalnızlık. Kargalar sürüyle, kartallar yalnız uçar." Ömer Hayyam
Kartalları hiç sevmem bencildirler, sadisttirler, iki yavru yaparlar bir süre besleyip sonra kendi hallerine bırakırlar yavrular kıyasıya kavga ederler biri mutlak ölmek zorundadır ana baba kartallar onları zevkle izlerler sonuçta galibi yetiştirir her şeyi öğretirler ve yalnız adamı salarlar macera dolu ortama, fırsatları ganimete çevirsin diye. Bu durum bana ters, döşeyeyim boruyu tee Kartal yuvasına kadar.
Kargalar öyle mi gak guk der kafa şişirirler ama çok akıllıdırlar bir yavruları yuvadan düşmeye görsün bütün mahalleyi ayağa kaldırırlar sırf düşen kargayı bir kedi yemesin diye. Sürü de yaşamak görevlendirilen bir çobanın ve iki köpeğin kontrolünde koyun gibi otlamayı gerektirebilir, lakin kurt da sürüyle yaşar ama liderini kendi seçer.Laf olsun torba dolsun, Erbos’u bu hale düşürenlere okuyanlar iki nokta üst üste koysun diye yazdım 100erken işe yarar. Ytd
Bakış açısına göre değişen şey
sağlam basılmalı ayaklar!
Sezarın durumuna düşüp sende mi Brütüs? deyip sızlanmamak için
''Merhametten maraz doğar'' özlü sözünü hiç sevmesem de maalesef tarihin imbiğinden geçip gelen bu sözü haklı çıkardılar çıkarıyorlar.
sizinle hiç karşılaşmadık bilmezsiniz!
100düğüm pulvarda su bitti benden bu kadar Terki joe 70 yaşındayım işim bitti derken Eblek 80 gösteriyorsun çok çile çekmişsin kaportayı deforme etmişsin der gibiydi bakalım nolcek? Ytd
Anlamadığım azimut keriz galiba 137 den malı al 80 gel yüzde yüz zarar yaz olacak iş değil.azımut mal falan filan almadı göstermelik oyun yapıldı millete yukrıdan malı verdiler beklesin bakalım ky dediler.ytd.
kanal içinde kalmaya devam etmez inş...
https://i.resm.im/8RUJzSu.JPG
Hisseler yükseliş trendinde iken
çevreden dışardan gelen sözlere de dikkat edip kulak kesilmek lazım
bi arkadaş
130 ile 140 lira arasında mal verilirken
son silkelemeler dediğinde dışardan bi arkadaş ''kaç lira etmelidir de son silkeleme olsun'' mealinde bi şeyler söylemişti
artık geç gibi görünse de her yukarı sıçrayış mal verme amaçlı olma ihtimali çok yüksek.
Ben bi erbos yatırımcısı olarak 15 seneye girdim tek üzüldüğüm taraf küçük yatırımcıya mal kitlemeleri.ben aldım attım kenara duruyo şu fiyata çıkmış inmiş gale almıyorum aldım unuttum.
Piyasanın gidişatına göre ayar çekiyorlar bu açık kağıdı terkedeceklerini sanmıyorum,150 ye gidince 100 tl ye mal verdik diye üzüldük şimdi dahada aşağılara geldi bu tür hisseler ne ilk nede son olacak parası olan için ortalamayı düşürmek için uygun fiyatlara geliyor, bryat 480 lere götürdüler şimdi 300 lere geri geliyor örnekler çok sanırım pandemiden sonra başlayan hisse furyası sona eriyor gibi merkez bankalarının zamanla uygulayacağı para politikaları için şimdiden piyasalar dizayn ediliyor.ytd.
Kütahyada 70 tl den yakalandık vicdansızlar 30 lara kadar bastılar kağıdı 2 haftada yüzde yüz sonra toparladılar 64 lere kadar yine 2 haftada panik yapıp satmayıp bekleyen 30 tl lerden takviyede yaptıysa zarar etmedi aksine karlı çıktı hasili döner dolaşır aynı fiyata gelirde geçerde yeterki hisse sağlam olsun bilançoda bozulma olmasın,erbos karlılık artarak devam edeceğe benziyor özsermayede güçlenecektir kısa vade değilse pozisyonlar şimdiki zarar kara dönüşebilir. ytd.
465 milyon Özkaynak 10 milyon sermaye si olan Alcar 300 lira ...565 milyon Özkaynak 20 milyon sermaye si olan erbos 96 lira...
Dibi görmeden pacayi sivamamak gerekiyor bir dip gelsin neresi olacaksa artik…
1 yıl önce 25 lerim üzerine cıksın diye yazıyorduk hısse 157 leri gördü
Emtiya fiyatları yukselmesıne pozitif etki etttıgı gibi düşüsünde negatif etkisi olacaktır
Hısse de olumsuz görünüm emtiya fiyatlar
Tabi bilancolar a nasıl yansıyacak o da düşündürücü
Ytd.
95 ufak bir tepki gelmiş ama yeni giriş için halen erken bence, henüz dip değil bence.. endekside göz önüne alırak..
https://i.resm.im/pkqWJRd.JPG
Efe kardesim
Ilk dönem karlarinda Stoklara pozitif etkisi olmus ve karida güzel etkilemisti, buda tabi satin alindi bu hareketle, erbosta hikaye bitmez ama azimutla palamut avi yapilip bu hale gelmesi hos degil , dibe gidiyor , hala 3,5 kat gecen seneye göre bu endekse göre güzel, spek bir yerden cevirir ama sanki tepki gelse dahi daha var gibi Sevehill dostumun yazdigi gibi..
Kutpo yu 2018 de aldım 2020 de pandemıde cıktım dolar zirvesinde pandemi düşüşü ve tek kişinin toplaması benim İcin cıkıs zamanıydı 1 kısının insafına kalmak veya pandemıde hisselerin asırı ucuzlaması esktra kar yazması demekti
Kutpo 5 TL den veya 20 lerden erbos almayıp erbos u 150 lerden almak ve kar beklemek %50 ihtimal dahi olsa alınmaz
Ytd.
Aslında rağbete bağlı bir durum ve sermayedarlar piyasaların nabzına göre hareket ediyorlar,açıkcası geçen yıl pandemi ve kapanmayla başlayan hisse çılgınlığından geçte olsa uyanmaya başladık,geçmiştede nice karlı hisseler vardı yahu diyorduk bu hissede sermayesinin bir kaç kat kar var ama hisse sürünüyor diye hep serzenişte bulunuyorduk fakat olay tamamen rağbete bağlı,baktığımızda hemen hemen herkes bankaların yüzde yüz hatta 200,300 ucuz olduğunda hemfikir lakin talep olmayınca gitmiyor anasını öpsen gitmiyor :) bu aralar piyasaları düzeltmek için bahaneleri buldular merkez bankası faiz indirince medyada faiz lobisi bunu abarttıkça abarttı hepsi uzman kesildi başımıza sanki ülkeyi yönetenler yada merkez bankası yetkilileri hiç bir şey bilmiyormuş gibi,daha önce sezon başında efendim turizmden beklediğimiz gelir gelmez ihracatda pandemiden dolayı düşer diyerek yaygara yapanlar yanıldılar turizmde iyi geçiyor ihracat rekorlar kırıyor, para babaları piyasaları istedikleri gibi yönlendiriyorlar,hissesine güvenen imkanı varsa ekleme yapıp bekleyecek kazanmanın başka yolu yok bu piyasada.herkese bol kazançlar.ytd.
Emtiya artısı hisse de stoklardan ekstra kar yazdı emtiya düşünce nasıl bir bılanco gelir orası belirsiz hisse de asırı düşüş buna baglı
Haber akısı da yok suan bunlar olumsuz etken
Ytd.
https://pirikaptan.com/wp-content/up...0-24-EYLUL.png ... XU100 BIST100 BORSA İSTANBUL
24 EYLÜL: 180 DK TREND ANALİZ+PU OLUŞUM
Wolfe Wave Formasyonunu geliştiren, mum analizlerini detay analiz edip uzmanlaşan Thomas N. Bulkowski, dünyanın önde gelen otoritelerindendir. 35 yılı aşkın hisse senedi alım satım tecrübesine sahip başarılı bir teknik analiz ustasıdır.
XU100 ilgili vadesinde net görüldüğü gibi Bulkowski Wolfe formasyonu hedefini yakalamış görünüyor. 1376-1370 bandı aşağı kırılmadıkça hem PU hem Wolf formasyonu fiyatlanmış olur ki devamında bir toparlanma tepki hareketi görebiliriz.
Çinko fiyatları yükseliyor etkisi ne olur
Azimut söktaştada mal aldı kağıt hiç düşmedi tam tersine gidiyo.ytd.
Gel habole gel var gene
Hissenin grafik demir emtiya ile aynı hareket etmekte
Ytd.
Kaldırdı vurdu tuş sanırım Eblek haklı çıkacak ytd