Zarardan dolayımı satamıyorsunuz (zarar büyük gönül el vermiyor) yoksa zararı kabullendim ona rağmen bile satamıyorum mu demek istiyorsunuz?
Şu fonu almak bir nasip olmadı hep bir sıkıntı...
Printable View
yani burada pokere '' kumar anlamında '' bire bir benzetme yok , onu bir metafor olarak yazdım ... gene dediğim gibi herkesin fikri kendince değerlidir saygı duyulmalı. ingiliz aristokratları magna cartayı ingiliz kralına teklif etmişler ... yani aristokratlardaki demokrasinin kapısını açıp ingiltereye hakimiyet sağlatacak olan düşünce yapısının güzelliğine gel hele ve 1215 yılında oluyor bu olay ... vay be 1215 yılında talep halktan değil aristokratlardan geliyor iyi düşün.... bizde sene 2020 olmuş hala o kafa yapısına ulaşamamışız...
Yatırım fonlarının finansal raporlama esaslarına ilişkin tebliğin
10.maddesinin 4. fıkrası derki;
“ilgili aya ilişkin alım satım detaylarına yatırımcıya sunulacak rapor nüshalarında yer verilmeyebilir”
Yani isteyen fon ayrıntıyı bildirmeyebilir
teknoloji fonun bfy si var mi borsada hisse gibi ağırlık ortalaması
RMX1851 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
TTE : Sabaha gore XTKJS toparladi gibi % - 0.04
SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
dün bir arkadaş aşağıdaki fondan bahsetmişti. sanırım osmanlı fonları yeni kuruldu veya tefaşta yeni işlem görüyor olacak ki 6 aylık getiriler görünmüyor. aylıkta ve üç aylıkta harika iş çıkarmış. fon tanıtımı da enteresan geldi bana. sizler ne dersiniz?
Birinci Hisse Senedi Yoğun Fon - OPH
Fonun Stratejisi
Fon, Borsa İstanbul’da Hisse Senedi Piyasası’nda işlem gören hisse senetlerinin analiz edilmesiyle değer yaratma potansiyeline sahip ve temettü verimi yüksek hisse senetlerine orta/uzun vadeli yatırım yapar. Bir hisse senedinde toplam portföyün %10‘undan fazlası olacak tutarda yatırım yapmaz. Haber/olay bazlı hızlı fiyat hareketlerinde kısa süreli pozisyon alabilir ayrıca pahalı bulunan hisselerde pay vadeli kontratları aracılığı ile kısa veya ucuz bulunan hisselerde uzun pozisyon taşıyabilir.
Yatırımcı Profili
Hisse senetlerine yüksek oranda yatırım yapma isteği olan, yüksek risk profiline sahip ve orta/uzun vadede tasarruflarının büyümesini hedefleyen yatırımcılar için uygundur.
Neden OPH
•Profesyonel fon yönetimi, uygun portföy dağılımı ile yüksek pozitif getirili ay oranı.
•Hisse senetleri aracılığı ile iyi varlık dağılımı,
•BIST 100 Getiri Endeksi üzerinde getiri imkanı,
•Vade günü beklemeden, minimum tutar zorunluluğu olmadan kolay alış/satış imkanı.
Ben bugün konuştum bunun için aslında Osmanlı Portföy ile, OPI ve OPH var hisse yogun tarafta, ikisinin de relatif getirileri oldukça iyiydi endekse göre. Dün bir arkadaş söylemişti burada evet. İkisinin farkı ise , biri zaman zaman türev enstrümanlar kullaniyormuş, diğeri hiç kullanmıyormuş. Öyle dedi yetkili.
Hatta yine onların yönettiği OKD var değişken tarafta ve oldukça iyi.
bazan çok sabırsız oluyorum ve hemen cevap istiyorum. bu noktada Osmanlı portföyü arayıp bir görüşme yaptım. söylenenler kısaca şöyle:
fon, yeni kurulan ve oldukça aktif yönetilen bir fon. açıklamalarda da yazdığı gibi orta ve uzun vade hisse yatırımına ilâve olarak kısa vadeli fırsatları da kovalayan, aynı zamanda da olası düşüşlerden en az zararla korunabilmek için türev araçları da kullanmaktan çekinmiyoruz. şirketin fon yöneticileri konusunda da çok hassas ve seçici davranıyor. bu kapsamda daha önce merilinc'te aktif görev yapan Ömer beyi transfer ettik ve iddalıyız. kıyas yaparken bist100'ü baz alıyoruz ama endeks fonu olmadığımızdan getiri ne taraftaysa biz de o tarafta olmaya çalışıyoruz. fonumuz yüzde yüz hisse ve türev araçlardan oluşuyor. ikinci hisse fonumuz ise daha çok temettü hisselerine ağırlık veriyor. durum, kısaca böyle.
IPV
9 haziran.....7,741169...cds 424...dolar 6,78
10 haziran...7,746185...cds 439....dolar 6,79
11 haziran...7,743343...cds 444...dolar 6,81
12 haziran...7,727283...cds 474..dolar 6,83
eurobond faizleri artınca(fiyat düşünce) IPV ZARAR yazıyor,usdtry ARTSADA birbirirlerini bir süre kompanse etmiyor...ama daha sonra eurobond faizleri düşmeye başlayınca(fiyat artınca) IPV ninde yüseldiğini görüyoruz..
uzun vadeli IPV ve usdtry grafiklerine bakınca üstüste yapışık gidiyor...dolayısıyla IPV uzun vadeli düşünülmesi gereken bir fon...
bu yazdıklarımda yanlış,düzeltilmesi gereken bir şeyler var mı?konuyu doğru öğrenmiş miyim? hadi not verin. :)
11 mayıs MB kuru 6.7827
12 mayıs MB kuru 6.8142
Tahminime göre kur artışına rağmen faiz artışı ağır basacağından yerli eurobond fonları bugünde üzecek gibi
nacizane düşüncem fonların getirilerine baktığımız kadar kötü günde ne kadar götürmüş diğer aynı eşdaş benzer fonlara göre tayfunlu boranlı kasırgalı günlerde ne kadar düşmüş ve niye öyle olmuş onlara da bakmalı ... bu bağlamsallıkta ottoman portfolio nun o iki hisse fonunu dediğim mantıkta da incelemeli.
Artık yeni çıkan ya da çıkacak olan fonları iyi takip etmek gerektiğine inanıyorum.
Çünkü yatırımcıların fonlara yönelmesiyle rekabet ortamı artacak. Bu da lehimize olabilir.
Neden lehimize olur? Çünkü ön plana çıkmaları lazım, bunun için de getiriyi artırmaları lazım. Bu sebeple Osmanlı portföyün yaptığı gibi iyi yöneticileri transfer etmek, fon yönetim ücretini düşük tutmak gibi vb. Hamleler yapacaklarını düşünebiliriz.
Ancak yeni fonların getirileri uzun süre iyi gitmeyebilir. Yeterli yatırımcıyı çekince yönetim ücretini artırmak gibi işler yapabilirler.
Özellikle yeni başladıklarında getirilerinin iyi olacağını düşünüyorum.
Mutlaka yeni çıkanları takip etmeli. Hatta kurumları arayıp yeni çıkacak fonları bile takip edilebilir.
Aklıma gelen öylesine fikirler, kesinlikle dogru olmayabilir. Deneyip görmek lazım.
SM-A320F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
UsBond 10 artışı yada azalisi direkt hangi fonu ne şekilde etkiler arkadaşlar ?
VKY-L29 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
TCA için yeni fiyatımız: 0,051045
CevabI kapsamlı olarak bilmiyorum, ben de merak ediyorum. Ama burada yazılmıştı, altın fiyatini etkilediği. 10 yıllık abd bonduna talep azalırsa, bu altın talebini arttırabilir. Sanırım bu bağlamda yazılmıştı o cevap. Ama bu yazdigimi dolaylı bir etki olarak düşünmek gerek sanırım.
Bir de doğrudan 10 yıllık abd hazine bonosunu içinde bulunduran yatırım fonu var mı acaba?
Eib kuzumuzun gun sonu degeri nedir acaba?
Saygilar.