Sayfa 608/1001 ÝlkÝlk ... 108508558598606607608609610618658708 ... SonSon
Arama sonucu : 8001 madde; 4,857 - 4,864 arasý.

Konu: YATIRIM FONLARI VI ( & Mevduat faiz karþýlýðý oranlarý )

1.  Alýntý Originally Posted by hayrani Yazýyý Oku
    dün bir arkadaþ aþaðýdaki fondan bahsetmiþti. sanýrým osmanlý fonlarý yeni kuruldu veya tefaþta yeni iþlem görüyor olacak ki 6 aylýk getiriler görünmüyor. aylýkta ve üç aylýkta harika iþ çýkarmýþ. fon tanýtýmý da enteresan geldi bana. sizler ne dersiniz?
    Birinci Hisse Senedi Yoðun Fon - OPH
    Fonun Stratejisi
    Fon, Borsa Ýstanbul’da Hisse Senedi Piyasasý’nda iþlem gören hisse senetlerinin analiz edilmesiyle deðer yaratma potansiyeline sahip ve temettü verimi yüksek hisse senetlerine orta/uzun vadeli yatýrým yapar. Bir hisse senedinde toplam portföyün %10â€ËÅ“undan fazlasý olacak tutarda yatýrým yapmaz. Haber/olay bazlý hýzlý fiyat hareketlerinde kýsa süreli pozisyon alabilir ayrýca pahalý bulunan hisselerde pay vadeli kontratlarý aracýlýðý ile kýsa veya ucuz bulunan hisselerde uzun pozisyon taþýyabilir.
    Yatýrýmcý Profili
    Hisse senetlerine yüksek oranda yatýrým yapma isteði olan, yüksek risk profiline sahip ve orta/uzun vadede tasarruflarýnýn büyümesini hedefleyen yatýrýmcýlar için uygundur.
    Neden OPH
    •Profesyonel fon yönetimi, uygun portföy daðýlýmý ile yüksek pozitif getirili ay oraný.
    •Hisse senetleri aracýlýðý ile iyi varlýk daðýlýmý,
    •BIST 100 Getiri Endeksi üzerinde getiri imkaný,
    •Vade günü beklemeden, minimum tutar zorunluluðu olmadan kolay alýþ/satýþ imkaný.

Ben bugün konuþtum bunun için aslýnda Osmanlý Portföy ile, OPI ve OPH var hisse yogun tarafta, ikisinin de relatif getirileri oldukça iyiydi endekse göre. Dün bir arkadaþ söylemiþti burada evet. Ýkisinin farký ise , biri zaman zaman türev enstrümanlar kullaniyormuþ, diðeri hiç kullanmýyormuþ. Öyle dedi yetkili.
    Hatta yine onlarýn yönettiði OKD var deðiþken tarafta ve oldukça iyi.
    Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanýlarak yatýrým kararý verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doðurmayabilir.

2.  Alýntý Originally Posted by hayrani Yazýyý Oku
    dün bir arkadaþ aþaðýdaki fondan bahsetmiþti. sanýrým osmanlý fonlarý yeni kuruldu veya tefaþta yeni iþlem görüyor olacak ki 6 aylýk getiriler görünmüyor. aylýkta ve üç aylýkta harika iþ çýkarmýþ. fon tanýtýmý da enteresan geldi bana. sizler ne dersiniz?
    Birinci Hisse Senedi Yoðun Fon - OPH
    Fonun Stratejisi
    Fon, Borsa Ýstanbul’da Hisse Senedi Piyasasý’nda iþlem gören hisse senetlerinin analiz edilmesiyle deðer yaratma potansiyeline sahip ve temettü verimi yüksek hisse senetlerine orta/uzun vadeli yatýrým yapar. Bir hisse senedinde toplam portföyün %10‘undan fazlasý olacak tutarda yatýrým yapmaz. Haber/olay bazlý hýzlý fiyat hareketlerinde kýsa süreli pozisyon alabilir ayrýca pahalý bulunan hisselerde pay vadeli kontratlarý aracýlýðý ile kýsa veya ucuz bulunan hisselerde uzun pozisyon taþýyabilir.
    Yatýrýmcý Profili
    Hisse senetlerine yüksek oranda yatýrým yapma isteði olan, yüksek risk profiline sahip ve orta/uzun vadede tasarruflarýnýn büyümesini hedefleyen yatýrýmcýlar için uygundur.
    Neden OPH
    •Profesyonel fon yönetimi, uygun portföy daðýlýmý ile yüksek pozitif getirili ay oraný.
    •Hisse senetleri aracýlýðý ile iyi varlýk daðýlýmý,
    •BIST 100 Getiri Endeksi üzerinde getiri imkaný,
    •Vade günü beklemeden, minimum tutar zorunluluðu olmadan kolay alýþ/satýþ imkaný.
    bazan çok sabýrsýz oluyorum ve hemen cevap istiyorum. bu noktada Osmanlý portföyü arayýp bir görüþme yaptým. söylenenler kýsaca þöyle:
    fon, yeni kurulan ve oldukça aktif yönetilen bir fon. açýklamalarda da yazdýðý gibi orta ve uzun vade hisse yatýrýmýna ilâve olarak kýsa vadeli fýrsatlarý da kovalayan, ayný zamanda da olasý düþüþlerden en az zararla korunabilmek için türev araçlarý da kullanmaktan çekinmiyoruz. þirketin fon yöneticileri konusunda da çok hassas ve seçici davranýyor. bu kapsamda daha önce merilinc'te aktif görev yapan Ömer beyi transfer ettik ve iddalýyýz. kýyas yaparken bist100'ü baz alýyoruz ama endeks fonu olmadýðýmýzdan getiri ne taraftaysa biz de o tarafta olmaya çalýþýyoruz. fonumuz yüzde yüz hisse ve türev araçlardan oluþuyor. ikinci hisse fonumuz ise daha çok temettü hisselerine aðýrlýk veriyor. durum, kýsaca böyle.

3. IPV

9 haziran.....7,741169...cds 424...dolar 6,78
    10 haziran...7,746185...cds 439....dolar 6,79
    11 haziran...7,743343...cds 444...dolar 6,81
    12 haziran...7,727283...cds 474..dolar 6,83

eurobond faizleri artýnca(fiyat düþünce) IPV ZARAR yazýyor,usdtry ARTSADA birbirirlerini bir süre kompanse etmiyor...ama daha sonra eurobond faizleri düþmeye baþlayýnca(fiyat artýnca) IPV ninde yüseldiðini görüyoruz..

uzun vadeli IPV ve usdtry grafiklerine bakýnca üstüste yapýþýk gidiyor...dolayýsýyla IPV uzun vadeli düþünülmesi gereken bir fon...

bu yazdýklarýmda yanlýþ,düzeltilmesi gereken bir þeyler var mý?konuyu doðru öðrenmiþ miyim? hadi not verin.

4.  Alýntý Originally Posted by hellistheothers Yazýyý Oku
    Ben bugün konuþtum bunun için aslýnda Osmanlý Portföy ile, OPI ve OPH var hisse yogun tarafta, ikisinin de relatif getirileri oldukça iyiydi endekse göre. Dün bir arkadaþ söylemiþti burada evet. Ýkisinin farký ise , biri zaman zaman türev enstrümanlar kullaniyormuþ, diðeri hiç kullanmýyormuþ. Öyle dedi yetkili.
    OKD Oyak’ýn
    Osmanlýnýn deðiþkeni OPB

OPB ilk çýktýðýnda baya popülerdi
    sonrasýný alanlar anlatýr

5.  Alýntý Originally Posted by zenci42 Yazýyý Oku
    IPV

9 haziran.....7,741169...cds 424...dolar 6,78
    10 haziran...7,746185...cds 439....dolar 6,79
    11 haziran...7,743343...cds 444...dolar 6,81
    12 haziran...7,727283...cds 474..dolar 6,83

eurobond faizleri artýnca(fiyat düþünce) IPV ZARAR yazýyor,usdtry ARTSADA birbirirlerini bir süre kompanse etmiyor...ama daha sonra eurobond faizleri düþmeye baþlayýnca(fiyat artýnca) IPV ninde yüseldiðini görüyoruz..

uzun vadeli IPV ve usdtry grafiklerine bakýnca üstüste yapýþýk gidiyor...dolayýsýyla IPV uzun vadeli düþünülmesi gereken bir fon...

bu yazdýklarýmda yanlýþ,düzeltilmesi gereken bir þeyler var mý?konuyu doðru öðrenmiþ miyim? hadi not verin.
    Yerli eurobond fonlarý kriz ortamý fonlarý deðil
    TDG dolarla daha uyumlu

Not:Ýyi🙂

6.  Alýntý Originally Posted by hellistheothers Yazýyý Oku
    oph'de türev araçlar oluyor, opide olmuyor.

7.  Alýntý Originally Posted by hayrani Yazýyý Oku
    bazan çok sabýrsýz oluyorum ve hemen cevap istiyorum. bu noktada Osmanlý portföyü arayýp bir görüþme yaptým. söylenenler kýsaca þöyle:
    fon, yeni kurulan ve oldukça aktif yönetilen bir fon. açýklamalarda da yazdýðý gibi orta ve uzun vade hisse yatýrýmýna ilâve olarak kýsa vadeli fýrsatlarý da kovalayan, ayný zamanda da olasý düþüþlerden en az zararla korunabilmek için türev araçlarý da kullanmaktan çekinmiyoruz. þirketin fon yöneticileri konusunda da çok hassas ve seçici davranýyor. bu kapsamda daha önce merilinc'te aktif görev yapan Ömer beyi transfer ettik ve iddalýyýz. kýyas yaparken bist100'ü baz alýyoruz ama endeks fonu olmadýðýmýzdan getiri ne taraftaysa biz de o tarafta olmaya çalýþýyoruz. fonumuz yüzde yüz hisse ve türev araçlardan oluþuyor. ikinci hisse fonumuz ise daha çok temettü hisselerine aðýrlýk veriyor. durum, kýsaca böyle.
    iþte görmek istediðimiz fon yönetimi
    saðolun bilgiler için.

8.  Alýntý Originally Posted by hayrani Yazýyý Oku
    oph'de türev araçlar oluyor, opide olmuyor.
    kaptan inceledim biraz oph ý gözüme kestirdim
    ytd

Sayfa 608/1001 ÝlkÝlk ... 108508558598606607608609610618658708 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •