bunu ABD de yapti bir suru insan ama kredi skorlari 7 sene dusuk kaldi ve eninde sonunda borclarini odettiler
Kimse borcunu odemekten kacamadi
Printable View
yine yanlissin
dunyada 196 ulke var kendini 3-4 ulke ile degil dunya ile karsilastir
son 30 seneedir yada 20 senedir rekor rekordur ciddi bir trenddir
efendim bunun sebebi turkiye hukumeti degilmiste ucuz ucak ucuz benzinmis
ee yeni zelandadaki turist sayisinin sebebi yeni zelanda hukumeti mi yoksa ucuz ucak dusuk faiz ucuz benzin degilmi?
bak ben sana hakaret etmiyorum. Diyorumki global ruzgar bu ve TR yi de etkiliyor. Rekor rekordur trend de trend dir. TR de dolar cok ucuz yani gecmise gore alim gucune gore cok ucuzladi bunu ben hissediyorum her gittigimde
petrol butun dunyada ucuz elektronik ucuz alibaba cok ucuz, isteyen internete girip alibabadan yani cinden hemde GUMRUKSUZ mal getiriyor kullaniyor isterse satiyor
3 ay once ABD den iphone getirmeye kalktim burada millet ozelden bana link yollamis "abi TR de bunlar ayni fiyat diye"
sen uyumana devam et. Turkiye fakir degil demiyorum TUrkiye dunya ile cok yaklasti diyorum. Turkiye artik dunyanin bir parcasi. Biraz yurtdisini gez gor mesela Amerikaya gel. Sonra bak nasil gidip istanbul havalimaninda yerdeki mermeri opuyorsun. Ben open cok gordum
buna amerikalilar urban sprawling diyorlar
ben 4MM nufuslu bir sehirde oturuyorum ama sehir o kadar geniski Istanbul un belki 5 kati buyuklugunde
simdi bu iyi bir seymi?
hayir
cunku uzaydan uydudan baktigin zaman heryer beton olmus tamam aralara parklar koymuslar agaclar dikmisler ama iyice baktigin zaman mahvetmisler dogayi
iste bu yuzden ben o parklara bile gidemiyorum. Heryer autocad le cizilmis gibi dogal hicbir sey kalmamis. Heryere hali gibi cimleri ekmisler ama cim suni cim. Agac suni agac yani genetigi ile oynanmis o bolgeye uyarlanmis
Cim desen gercek cim degil Turkiyedeki cime benzemiyor. Magazada satiyorlar cimi hali gibi seriyorsun suluyorsun cim topraga saplaniyor
Butun bu yesilligi ayakta tutmak icin binlerce ton kimyasal madde sikiyorlar (monsanto - roundup kimyasali su anda mahkemelik). Bu cimler uzerinde cocuklar oynuyor filmlerde ne guzel gozukuyor degilmi? Uzerinde o kadar oynaniyor ama cimler ezilmiyor buzulmuyor himm neden acaba? :) gercek cim degilde ondan
Binalar hep ahsap ama ilk once ahsap olmasi iyi zannediyorsun sonra icine oturunca bakiyorsunki sabah aksam tamir gerektiriyor ve kilima hic durmamasi gerekiyor cunku durursa o zaman kuf tahtayi yiyor. Betonun gozunu seveyim
heryere kilcal damar gibi yollar yapmislar ama yollar hep parali ve sik sik tikaniyor. bizim burada 26 seritli otoban var. Turkiyeden bakinca bu iyi bir seymis gibi gozukuyor ama o 26 serit tiklim tiklim doluyken sen bu otobanin 10 mil otesinde oturuyorsan ne kadar genzine bogazina kukurt ve sulfur ve benzen giriyor?
Maalesef Istanbul da da bu gelismelerin aynisi yasaniyor. Otobanlar kilcal damar gibi yayiliyor ama esas yayilan kanser hucreleri. Koctas ta bu cimlerin aynisini gordum icim burkuldu uzuldum. Ama yapacak bir sey yok. Sizler amerikayi cok seviyorsunuz onlar gibi olmak icin cirpiniyorsunuz ve sonunuzda onlar gibi olacak.
ABD dunyada en fazla kanser hastasi olan ulke. En fazla cocuk alerjisi en fazla ilac tuketilen ulke. Hasta sehirler insanlari hasta ediyor. Istanbulda ayni yolda gidiyor. Uzuluyorum ve yaziyorum buraya sabah aksam ama kimse beni anlamiyor.
bi dediği bi dediğini tutunca dişimi kırıcam
Amerikan sistemine gecilince yeni durum bu. Bi biraksaniz Amerikan hayalini sistemini dusuncesini dunyanin en mutlu en mureffeh ulkesi olacak ama yok illaki amerika. Neden? Cunku beyaz adam akilli biz aptaliz, beyaz adam yapiyorsa bi bildigi vardir
mankafalar
Adrese dayalı sistemin sonucu: Fen lisesi yanında daire 7 bin TL!
http://haber.sol.org.tr/toplum/adres...-bin-tl-216214
Panama Papers ta basbakan binali den sonra berat albayrak ve calik holding in sirketleri ortaya cikmis
ya kardesim bu offshore u yasaklayin olsun bitsin. Kapiyi acik birakip ondan sonra hirsizin pesinden kosmak tam bir ahmaklik
http://t24.com.tr/haber/paradise-pap...nt=sharebutton
İstanbul un çoğu yerinde batık inşaatlar var. OHAL olmasa yüzlerce işbilmez müteahhit iflasını isteyecek. :)
Ha şu var. Bir de usulsüz iskan verilip projesini berbat kalitede olanlar var. Onların sonu da ilk depremde 17 Ağustos 1999 depremindeki usulsüz evler gibi olacak.
Belediyelerin usulsüz verilen iskanları tespit edip altına imza attıranları hapse göndermek için başvuru yapmaları lazım.
17 Ağustos 1999 da ne olmuşsa şimdi yine aynısı ilk depremde kalitesiz yapılar da olacak.
Bazı imşaatlara bakıyorum nasıl iskan verildiğini aklım almıyor. Rüşvet verilmeden hayatta hiçbir akıllı mühendis altına imza atmaz. Vebali var bu işin.
Yeni VELİ GÖÇER ler çıkacak karşımıza ilk depremde!
Beyler
Bir kisinin vefatindan sonra mirascilari gayrimenkullerin kendi uzerlerine nakli icin tapu nakli yapmasi gerekiyor. 2 ay once Atasehirdeki tapu mudurlugune gittik. Ucagim kalkmadan onceki gundu. Oradaki adama butun arsalarin evlerin falan belediylerden elimize verilmis kagitlari verdik. Adam kagitlara bakti ve dediki
bunu verin 1 hafta sonra gelin bunun isi 1 hafta surer
Bende dedimki
Istanbul disindaki arsalar icin oradaki tapu mudurlugune gitmek zorundamiyiz yoksa siz buradan hepsinin tapu naklini yapabiliyormusunuz?
cevap
Hayir biz buradan yapiyoruz sizin baska tapu dairelerine gitmenize gerek yok
-----------------
Ancak 1 hafta sonrasina dedigi icin cunku bekleyemezdim bizde gittik avukatimiz zaten vardi ona verdik kagitlari o halletsin dedik
Simdi avukat whatsapp tan mesaj atmis teker teker butun tapu dairelerine ayri ayri gidilecekmis cunku hepsine ayri harc yatirilacakmis
Bana pek inandirici gelmedi. Konu hakkinda tecrubesi olan varmi?
Bu arada tapu nakli yapildiktan sonra vergi beyannamesi yapilmasi lazim ama onu zaten belediyelere teker teker sorduk mektupla hallediliyor dediler.
Bu tapu nakil isinde tecrubesi olan varmi?
Vay canına, yahu adam ABD'de, bir ayağı Türkiye'de, s.kinin değmediği şehir memlekette yok!
Kayseri, Urla, İzmir, Çeşme, İstanbul... Daha paylaşımı yapılmamış, ne s.kim tapular çıkacak!
Ahmetg forumdaş,
Size saygı duyuyorum. Akp li olmadığınızı , yobaz hiç olmadığınızı beyan etmişsiniz. Dediklerinize inanıyorum. Şahsen , akp li olup olmamanızın hiç önemi yok yurdumun legal bir partisi , ama yobaz olduğunuzu yazılarınızdan hissetsem , sizinle zaten tartışmam bile.
İstanbul da belki de yaşamıyorsunuz demişsiniz bana. 49 yaşındayım , doğma büyüme İstanbul'dayım. Lisans da dahil (İTÜ) , tüm eğitimimi İstanbul da aldım. Hiç Amerika ya gitmedim , bilmiyorum. 30-35 ülkeye gittim , Avrupa , özellikle Afrika ve Uzak doğuda zamanında iş dolayısıyla da bir kaç aylık ikametlerim de oldu , Avustralya ve Yeni Zelanda yı da görme fırsatım oldu. Bu yazdıklarıma inanınız lütfen.
Yazdıklarınıza , benim de görüşlerine iştirak ettiğim Hısım,discretus,thron forumdaşlar özellikle 'refah patlaması !!! ' ile ilgili , karşıt görüşlerini beyan etmişler ki doğru ve mantıklı yazdıklarını düşünüyorum ben de.
Buradaki herkes gibi ben de ülkemi çok ama çok seviyorum. Neredeyse çeyrek yüzyıldır buralardan çok uzaklarda gurbet hayatı yaşamanız , sinirlerinizi bozmuş bence , bunun gayet insani bir zaaf olduğundan da şüphem yok. Sürekli İstanbul bedava , oradaki olanaklar Amerika da yok , siz nelere sahip olduğunuzun farkında bile değilsiniz şeklindeki eleştirilerinizi burada,diğer topiklerde okuyoruz yazdıklarınızı.
Bakın , nacizane 3 tane evim var . Yaşlı bir anneciğim var , Allah gecinden versin , ondan sonra da kalacak daire ve dükkan da olacak. Allah size daha çok versin , belki sizin kadar olmasa da belli bir dolar birikimim de var. Akarım zaten var. Anlayacağınız çok şükür ki tuzum kuru benim. Şunun için yazıyorum bunları. Özellikle İstanbul'da emlak fiyatlarının artmasına itirazım hiçbir şekilde zaten olamaz benim. Ama kazın ayağı öyle olmuyor maalesef.
Bir ülkenin ederi vardır , budur enternasyonal kriter kanımca. Bu ederin altını doldurayım. Manzara , doğal güzellikler , vergi avantajları doğru , bu faktörlerden bazılarıdır. Ama bakın siz de ne güzel söylemişsiniz , siz Türkiye'yi 6-7 ülke ile karşılaştırıyorsunuz , geri kalan 190 ülke ile neden karşılaştırmıyorsunuz demişsiniz. Doğal güzellik ve manzara açısından ele alırsak İstanbul da sadece Boğaz değil ki. Silivriden Gebzeye , Kilyosdan Eminönüne , Şileden Maltepe ye kadar , Çatalcadan Bağcılar G.O.Paşa ya kadar da her yer İstanbul. Ama şahsi görüşüm manzara ve doğal güzelliklerden daha da değerli olanı , hak , hukuk , adalet , insana saygı ve verilen değer , yeşillik , trafik, genele yayılmış metro kolaylığı vs. Gayrimenkulü değerli kılacak faktörler bunların toplamıdır. Ülkemiz ve özellikle İstanbul , sık sık vurguladığınız doğal güzellikler de dahil buna , en son yazdıklarımdan hele hiç bahsetmeyeyim , lütfen siz de özellikle bu konularda ısrar etmeyiniz, hakikaten komik olur. Cumhurbaşkanı bile kendisi itiraf etmişken , bence siz de zorlamayın daha fazla.
Ezcümle , çeyrek yüzyıl ben de ülkemden 10000 km uzaklarda yaşasam , belki ben de sizin düşündüklerinizi düşünebilirdim. Ben , düşüncelerinizi bu perspektifte dikkate alıyorum şahsen.
Selam ve sevgilerimle.
Mandrake bura Türkiye sen git ABD de beton işine bulaş, burada 48 yaşında 40 yıllık krediye girip beton alan ileri zekalı yok, Türkiyede anlamadığın işlere kafa yorma, yorulma. O senin dediğin tapu devir işlemini eğer önceden yapmadınsa betonu sattığın aynı gün bu işten anlayan emlak komisyoncun üç beş kuruşa hallediyor, öğren bu işleri her konuda ahkam kesme .
Ben de yazıyom da bana densizlik etti diye aslında doğru dediniz, boşuna sıkıntı kendi kedimize, zaman kaybı ,yok say gitsin ,kendi çöplüğünde öpsün. Adam miras sonrası tapu devri için yok bir hafta sonraya gün vermişlerde yapamamış falan diye söylenip duruyor böyle adama cevap yazdım şimdi kendime kızıyorum, neyse bu son olsun , block et gitsin.
3 tane Istanbul var
benimkisi ortadirek
herkesin Istanbul u farkli. Benim Istanbul umdaki insanlar ki bu genelde Kozyatagi oluyor orada buyuduk, bana ABD nin %99 unundan daha lux ve ihtisamli geliyor
Son cumleye guldugunuzu biliyorum. Aranizda yurtdisina gidenler olsaydi anlardi dediklerimi.
Bu arada ne yazikki daha hala tapu nakli konusundaki soruma cevap veren yok
Internette cevap bulamadim tapu dairesini arasak adam cevap verecekmi bi de aradaki saat farki 9 a cikmis
TC vatandaşı değilse olmuyor umutabi .
Avukat mahkeme vs gerekiyor .
Yoksa basit bir işlem zaten aynı gün hallolur .
Bir tanıdığım vefat edince tc değil diye teyzesinin vekaletini kabul edip çocuklarına devir yapmadılar mahkemeden halloldu .
Uzun vade yatırım tek eşlidir. Trader ise her Çiçek'ten bal alan arı gibidir
bu dedigin dogru degil
Atasehir deki tapu mudurlugune gittim kagitlari gosterdim adam bakti abi tamam butun bunlar hallolur ama 1 hafta sonra gel al dedi
ben cifte vatandasim o yuzden vatandaslik burada soz konusu degil
emlakciya vekalet verenlerede buradan selam artik evlerine hacizmi gelir 1 ay sonra mafyami gelir
hey Allahim
yok onu hallettim
eski faturalardan musteri no hesap no falan belliydi is bankasindan online bankacilik tan odedim ve otomatige bagladim
zaten internet cep telefonu uydu tv kapattim geriside bundan sonra gelmez cunku evin sigortasini indirdim dogal gaz hattinida kestim yani elektrik su gaz gelemez
bir tek DASK denen sacmalik ve aidat. Aidat zaten ayda 130 TL yazin kisinda 200 civari
yeri gelmisken sorayim DASK policesinde rekabet varmi yoksa nereye gidersem gideyim hep aynimi fiyat?
ABD de yasasaydin eger ozdere nin sokaklarinda dolasmanin bile cennette yasamak gibi gelecegini anlardin
ama merak etmeyin hizla amerikalilasiyor oralarda. Ellerinde kopekli insanlar tek basina tatile cikmislar bir suru Avrupada dogmus Turkceyi bozuk konusan dovmeli hizmali gencler heryerde sokak aralarinda bile icki icenler gay ler
masallah hizla amerika olma yolundasiniz. B.k var anasini satayim. TR ye tatile geliyorum yine karsima amerika cikiyor. Ahtapot gibi heryer sarmis bu adamlarin kulturu bi kurtulamadim
Veraset islemlerinde evrakları tapu müdürlügüne verdikten 1 hafta sonra cep telefonuna tapu harç tahakkuk fişi numarası ve ödeme yapılacak banka bilgisi mesaj ile geliyor ödeme makbuzuyla tapu dairesine gidip tapunu alabilirsin
Vekalet her hangi bir kişiye verilebilir çünkü satış yetkisi vermiyorsun adına tapu çıkarma yetkisi verilecek son olarak türkiye deki degışik tapu müdurluklerindeki intikal işi 1 tapu dairesinden yapılabilir
SM-G920F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ben yaşanmış örnek var diyorum yakın akrabam diyorum adam yok diyor .
Tr de doğmadıysa ve tc varandaşı değilsen mahkemesiz olmuyor .
Çifte vatandaşsan bilemem ama vatandaş değilsen kesin olmuyor boşa uğraşma diye dedim . Tr de doğduysan o ayrı tabi
Bu arada otomatik talimat yapmayacaksın fatura gelmesin diye değil yoksa gelip kesiyorlar verasetten sonra birde yapmadığın için ceza ödersin üstüne zamanında almadığın için adrese mektup gönderiyorlar şu zamana kadar üstüne al elektriği suyu diye
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Adam okuduğunu anlamıyor ya dalga geçiyor aklı sıra anlamadım .
Yol gösterdik hem bilmiyorum diyor hemde oluyor diyor iyilik yaramıyor hep kendi bildiği doğru neyse en iyisi blok sanırım
Size de sevgiler saygılar dilerim
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Banliyö hatlarına ilk raylar döşenmeye başladı...
İSTANBULda 4 yıl önce durdurulan banliyö hattının yeniden açılabilmesi için sürdürülen çalışmalar yoğunlaştırılırken, çeşitli kesimlerde rayların döşenmesine başlandı. Çalışmaların sürdürüldüğü bölgelerde yaya ve araçların güvenliği için 24 saat görev yapan işaretçiler görevlendirildi. Bu hat ile Halkalı-Gebze arasındaki uzaklık 105 dakikaya inecek.
29 EKİM 2018’DE AÇILMASI HEDEFLENİYOR(MUŞŞ )
İhsan DÖRTKARDEŞ - Ali AKSOYER / İSTANBUL, (DHA)
http://www.hurriyet.com.tr/banliyo-h...sladi-40637791
Trafik konusundan bahsedilmişti birkaç sayfa önce.
Başka bir forumda, istanbulun trafikte geçirilen zaman bakımından en berbat 10. şehir olduğu bilgisine rastladım.
Paylaşayım dedim.
https://tablet.donanimhaber.com/stor...692afa9763.png
1) cifte vatandas ayni zamanda Turk vatandasi demek
2) Sen bildirmedikce su gaz elektrik kimin oldugunun farkina varmiyor. Akrabalarimdan 15 sene once olen oldu eskiden sahibi oldugu ishani kizina gecti faturalar hala olen baba uzerine geliyor. 15 sene gecmis diyorum. Anladinmi?
Yani sen bildirmedikce haberin olmuyor.
Hani ben dolarin veya dovizin TR deki degeri gecmise gore dusuk her geldigimde daha cok dolar harciyorum diyordum megerse tek ben degilmisim
buyrun asagida bir baskasida ayni seyden bahsediyor ama dolayli olarak
https://eksisozluk.com/turkiye-ekono...ormek--5493528
Yaşadığın problem doların alım gücünün yıllar içinde azalması. Bu amerikanın bir politikası.
Aşağıdaki grafiğe bir göz gezdirmek gerekli.
Türkiye'deki problem ise başka.
https://thumbnails-visually.netdna-s...962b78ea3c.jpg
- Doların alım gücümü düşük ?
- TL mi kıymetli ?(şaka şaka)
- TC de fiyatlar AKILDIŞI mı?
Dipnot; damarlarındaki ''karaborsacılık'' kanını unutma!
Ülke iyice fıkraya döndü. Sanki 15 senede ülkedeki her boş alanı parsel parsel inşaatçılara veren ve bu sayede kişisel serveti 10 milyarlarca Dolar olduğu konuşulan kendisi değilmiş gibi Tayyip Erdoğan şehirlerdeki betonlaşmadan şikayet etmiş :halay: Daha bundan 4 sene önce milyonlarca insan isyan etmese Taksim'in ortasındaki parka alışveriş merkezi yapacaktı, acaba ne değişti.
[emoji122] [emoji122] [emoji106]
LG-K535 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
TLC de ABD de 235000 liraya ev aldı esah esah yalan orasını kanitlayamam ama evde ev yani bizim ülkedeki 500000 TL lik evlere bakıyorum priket duvar boya havuz yok jakuzi yok hatta 10 sene Nevşehir'de çalıştım ultra lux evler diyordu mutfak dolabı yok ne var içinde musluk var iyi
GM 5 Plus cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.