SPOT
https://megaimg.net/i/i/pXYZVN.png
Printable View
Uzun zaman sonra stoplu bir short denemesi yapalim bakalim..İddaalı değilim hayirlisi olsun :)
Ya anlaşacak bizimkiler
Yada halkın başına gelen kuşun başına gelecek..Full Belarusa 10 nlaraca sefer var.
Hemde Amerika dan dört katı yüksek fiyatla
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
normalde gunde 1 seferi vardi bazi gunler 2 oluyordu
Ekonomi tas catlasin 3000
Business ise 6000 den yukari hic gormedim
simdi siz Amerika'nin 3 kati yazinca bakayim dedim
ekonomi 6000 olmus business 12.000
Belavia bir cok hava sahasindan ucus yapamiyor son krizden sonra
bu sebebten dolayi belarus Turkiye ucusu belavia ile 4.5 saat suruyorsa thy ile 3 saat suruyor ve dogal olarak thy tercih ediliyor
+Belavia hava yollarinin ucaklarin sigortalarini ve lisanslarini yenileyemiyor
filodaki ucak sayilari bu sebebten dolayi 10 a kadar dusecek diye duymustum
ama bu tercihden dolayi thy fiyatlara saglam gecirmis
su bilet fiyatlari cok sacma mil olayi insallah uzunca bir sure kaldirilmaz yada tarifelerinde degisiklik yapilmaz
2021 nisan ayinda 2 kisi Istanbul dubai gidis gelis business 68.000 tl idi
Miller + vergi ile 12.xxx tl ye almistim
Miles and smiles kredi karti her eve lazim[hatta cok yurtdisina ucuyorsaniz en az 3-4 bankadan lazim] harcama yapip mil biriktirmek icin degil Avans mil alip alisverisimle odemek istemiyorum diyerek cezasini odemek nisan ayinda ceza 0.06 idi simdi onada zam yapmis thy 0.07 yapmis
Istanbul dubai 2 kisi 140.000 mil 0.06x140.000=8400 try + 4000 vergiler = 12.500 gibi bir rakama denk gelir
Belarus'ta putin destekli diktatör var yönetim de. Ülke olarak İstanbul'dan küçüktür ama başta diktatör olunca her yerin huzurunu bozuyor.
Kuzey ıraktan adam taşınıyor.
Belarusa gidenler hep bu güzargahtan.
Ve orda organize işler var.
Tek havayolu malum olan
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
gençler nasıl eğleniyor muyuz şey 10 a dayandı :oleyo::oleyo::drunk::drunk:
pala neden hala almıyor ki madem ralli var... Hemi de dowun palası destek atmışken.
Taşınan Açıklar
https://megaimg.net/i/i/8XP1eN.png
Şimdi bazı şeyler burada yazılamıyor , yalnız cem okullu bu petkm tahtasını gelip bam bam yapamaz , yaptırmazlar.2019 da sandalye masa satan ne tahtalar nereye gitti biliyorsun cauti , bunların hepsi ekip ve valizle paralarla yakalandılar alt lig tahtalarında görürsün , burada ozamanlar yazdık .Cem okullunun arkasındaki önemli o sembol .
ha piyasada olan için fark etmez kim götürürse götürsün ismi önemli değil.
Pıst 100 patimi çekiyor , yoksa şortçu mu topluyorlar 2 günlük hareketlere bakıldığında :)
bu yüzden piyasada olanlar dikkat etsin.
her harekete hazır olmak gerekli.
kolay gelsin sizlere.
Elon Musk, Tesla hissesi satışına devam ediyor
Elon Musk, yaklaşık 687 milyon dolarlık daha Tesla hissesi sattı.
ABD'li elektrikli araç üreticisi Tesla'nın CEO'su Elon Musk, şirketteki hisselerinin satışı konusunda Twitter'dan yaptığı anketin ardından bu hafta yaklaşık 5 milyar dolarlık hissesini sattıktan sonra dün yaklaşık 687 milyon dolar değerinde ilave hisse daha sattı.
İndikatörlere bakıldığında bitmiş görünmüyor ama eli kulağında diyebiliriz. Sonrasında (tabi ki sayım son anda sapıtmaz ise) 5.1 zirvesi var.
Zirve sonrası ise daha karmaşık. Kimine göre bu zirveden sonra 28500 civarına büyük realizasyon (ikinci grafta siyahla başlayan kırmızı ile devam eden senaryo),
bana göre ise 35125 civarında 5.2 dibi ve 38300 +- 1300 hedefli 3 aylık ralli ve daha sonra 28500 civarına doğru büyük realizasyon (ikinci grafta siyahla başlayan yeşil ile devam eden senaryo).
Lenovo P1a42 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Zaten 10 nu bi geçtimi önü açık, şuan 10 psikolojik yer
Sıkıntı yok, belki biz göremeyiz ama 30-40 sene sonra bi altı sıfır daha atariz. emsal teşkil etti bi kere
Thy-Pegasus pair trade inde thy yi periye tercih etmek büyük hata olmuş gözüküyor. Son üç günde göreceli performansları ortada. Pair trade de çok sağlam argümanların olmalı, yoksa çift kaşarlı tost gibi yerler adamı, çift taraflı zarar yazarsın.
pair trade'de zamanlama her şeydir.. burada trade'in rakamını vererek yazıyorum eğer poz alıyorsam.. mesela şimdi pozum yok, parite (pgsus/thyao) 5.55 civarında vadelide.. bir ay önceki yerine geri geldi.. ondan önce 5.10 lara kadar çekilmişti.. buralarda gidip geliyor.. ama kendi göstergelerime göre olgunlaşıyor..tercih diye bir şey yok, fırsatlar diye bir şey var..
garan da bugün de mi damper dayamış yine biri ?
https://imgyukle.com/f/2021/11/12/kibgXs.png
bu da 6 ekim dibine göre havacılık hisselerinin % performansı.. alt indikatör spot pgsus/thyao
bir ara garan/isctr üzerine çok oynuyordum.. ama son dönemde epey tahmin edilemez oldu..neticede sınırlar belli sabırla çok uzun vade poz alırsan yine bir şeyler çıkabilir oradan yerine göre, zira bazen gerçekten isctr çok ucuz kalıyor garan'a göre.. ama frekansı düşük, aylarca pair trade sonucu beklemek hoş değil, teminatı bağlıyoruz boşu boşuna..
endeks/hisse olabilir ama korrele hisse bulman lazım, kalkıp endeks ile kozal trade etmeni tavsiye etmem..ayrıca zamanlama sorunu var.. diğer yandan endeks vs sepet hisse de olabilir, ki mesela sepet içinde 2 banka 2 holding 2 sanayi vb..varyasyonlar sana kalmış, kodlaması biraz daha zor oldu, ama yapılıyor..
vioptan bağımsız sadece hisse bazında düşününce bana göre tr de en iyi kağıt isctr. ikinci kağıt hangisidir bilemiyorum.
her sektörde iyi kötü yatırımları var. piyasanın rağbet etmemesi bir şirketi kötü yapmaz.
o öyle değil şöyledir diyenler de olabilir ama fikrim şu ortamda değişmez.
hani edebiyat sanat geyikleri olur ya. yaşar kemal amerikalı olsa nobel alırdı, şener şen de oscar alırdı.
işc de bence öyle. ama doğru zamanda, doğru yerde.