Dolar ile alınan dzm, neden olumlu, neden olumsuz etkileniyor? Mesela kur artışı, düşüşü, cds açısından
Printable View
Dolar ile alınan dzm, neden olumlu, neden olumsuz etkileniyor? Mesela kur artışı, düşüşü, cds açısından
Klasik arbitraj var ancak istatistiki arbitraj da yapıyorlar. Başarıları da buradan geldi şimdilik.
Yani X liralık hisse sepeti yapıp, aynı anda X liralık da endeks shortluyorlar. Kendi hisse sepetlerinin Bist30 endeksini yendikleri oranda ekstra kazandırıyorlar. Sepetin yükselişte daha fazla yükselip, düşüşte daha az düşmesi üzerine kurulu bir strateji.
HMG de aynı formulü uyguluyor.
Şimdilik MGH'nin sepeti daha iyi gitti.
KKM ve DDKM'ye vergi geldi.
Diğer tüm stopajlar 31 Ekime kadar aynı kaldı.
Stopaj falan önemli değil de, geçen ay elektriğe bu ayda doğalgaza %38 zam geldi.
Teşekkürler. Oran vadeye göre değişiklik gösteriyor.
https://bigpara.hurriyet.com.tr/habe...ldi_ID1481555/
3. Dünya Savaşı ihtimali haftaya Altına ve Gümüşe yeni rekorlar kırdırır mı?
Russian IL-76 aircraft, known for transporting heavy weapons, has landed in Tehran, Iran
https://en.muraselon.com/2024/08/rus...-photo-report/
arkadaşlar iş portföyün TPR kodlu fonu, azimut'un bir iki serbest fonu ve istanbul portföyün IIS kodlu fonlarından almayı planlıyorum. bu fonlar tefas'ta işlem görmüyor. bu fonlardan alan var mı aramızda? ve portföy şirketine bizzat başvurarak mı alınıyor bunlar bu durumda? selamlar...
TPR özel fon. Herkese satmazlar.
"Sadece İş Portföy Yönetimi A.Ş. ve İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş.’den portföy yönetimi hizmeti alan kişiler
adına fon katılma payı alım satımı yapılabilir.
Katılma paylarının alım ve satımı kurucu tarafından yapılır."
denmesine rağmen bence bu şartları taşıyanlara bile satmazlar
Zaten TPR'de 3 kişi gözüküyor.O 3 kişinin de bu forumda olacağını sanmıyorum.:)
IIS'yi ise şöyle alınıyor.
Alım Satıma Aracılık Eden Kuruluşlar ve Alım Satım Yerleri:
Katılma paylarının alım satımı kurucunun yanı sıra kurucu ile katılma payı alım satımına
aracılık sözleşmesi imzalamış olan Kurumlar tarafından yapılacaktır. Bu kurumların unvanı ve
iletişim bilgileri aşağıda yer almaktadır.
Unvan İletişim Bilgileri
İŞ YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.Ş. İş Kuleleri, Kule: 2, Kat 13, 34330 4.Levent, İstanbul
0212 350 20 00
BURGAN BANK A.Ş. Maslak Mah. Eski Büyükdere Cad. No:13 PK: 34485
Sarıyer İSTANBUL
0212 371 37 37
INFO YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.Ş. Mecidiyeköy Yolu Cd. V Plaza No:14 Kat:8-9 34387
Şişli/İSTANBUL
ALTERNATİF MENKUL DEĞERLER A.Ş. Ayazağa Mh. Cendere Caddesi No:109M 2D Blok 34485
Sarıyer / İSTANBUL
ŞEKERBANK T.A.Ş. Emniyetevler Mh. Eski Büyükdere Cad. 1/1A Kağıthane
İstanbul
Tel: 0212 319 70 70
ŞEKER YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.Ş. Büyükdere Cad. No:171 Metrocity A Blok K:4-5 Şişli
İstanbul
TACİRLER YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.Ş. Etiler Mah. Nisbetiye Cad. AKMerkez B3 Blok K:9
Beşiktaş İstanbul
TFG İSTANBUL MENKUL DEĞERLER A.Ş. Reşitpaşa Mah. Eski Büyükdere Cad. No:2 / 4
Sarıyer/ İstanbul
Tabi hepsi için ayrıca NİTELİKLİ olmak lazım.
my finans teşekkür ederim. TPR enteresan ve aslında kendi sayfalarında bile fonlar arasında listelenmiyor. tefasta görünüyor ama dediğiniz gibi 3 kişi var... garip bir fon... mail attım bakalım yanıt ne gelecek. bu arada istanbul portföyünkünü ise o yazılan yerlere bizzat başvurarak alabiliyorum sanırım... azimut'ta da durum aynı olmalı... teşekkürler...
durum vahim , yabacı lari satsakmi beklesekmi ne diyorsunuz ?
Böyle durumlarda sabretmeyi öğrendik. Panikle satıp çok zarar ettim önceden.
fed in müdahalesi gerekiyor , eylül beklemek felaket olur
A1 Portföy ünvanını değiştirerek Pardus Portföy adını almış. Bu değişiklik ile ilgili bilgisi olan var mı? Sebebi nedir acaba?
Çok fena köşeye sıkıştım her turden 10-15 fon var cok büyük zarar yazdim bugün, yarın muhtemelen yine aynı olacak. Çıkmak için geç kaldım kendi adıma.
bizler de aynı durumda sayılırız, çarşamba günü düştü diye 5 çeşit fon aldım, önceden de 2 tane vardı, yüksek miktarda da değişken var, eski aldıklarım hariç hepsi zararda, pazartesi düşüşünde bazılarına bir miktar daha ekledim, işin kötüsü düşüş devam edebilir diyorlar 9.300-9.500 civarına kadar, kol mu kesmeli yoksa düşüş devam ederse ekleme mi yapmalı karar vermek zor şu durumda.
Sabah Eco Türkt de Perihan Tantuğ un konuğu;kurumlar satmıyor,satanlar zarar yazacak diyordu.
LİNK BU
https://www.youtube.com/live/VP_h4FN...mjfj1nz7tBA3U4
An itibari ile 4,5 saat geriye alıp seyredebilirsiniz.
Son 2 haftada portföy 350 k eridi.
Pandemi zamanında çok daha beterlerini gördük buradaki çoğu arkadaşla. O anlamda şerbetliyiz. :)
Ama her zaman en az %10 kadar ppf bırakmak lazım kenarda. Alım fırsatları verir dönem dönem borsa..
Alternatif Yatırım fonlarını merak edenler şuraya bakabilirler.
https://www.fonmap.com/tr
evet bu dönemde en iyisi beklemek aslında ama insan dayanamıyor düşüş olunca zararı azaltırım diye alıyor, sonra da tam tersi zarar artıyor, abd seçimine de daha çok var epey dayak yiyeceğiz anlaşılan, bu ara çıkışlara inanıp gaza da gelmemek gerekiyor, çeşitli bahanelerle 8600 desteğine kadar indirmeseler bari.
Abd secimlerine kadar sakinlik beklerken erken sirkeleme oldu , japonya sikintida besbelli , abd faiz indirim döngüsünde iken faiz artırması bunu belirtiyor , abd mevcut hükümet biraz Trump a karşı oyun planı yapıyor gibi ,zararları cikarip.yilbasina kadar likit de kalmak gerekli sanirim
VIX geriliyor. 65 lerden 25 lere kadar geldi. 15 lerin altına öbür hafta iner diye düşünüyorum….
Nasdaq hızlı yükselmişti düzeltmesini yapıyor. Buraları dipler olma ihtimali yüksek. Faiz indiriminden sonra bekliyordum düzeltmeyi. Beklenti satın alınır diye. Ama erken oldu biraz.
Bizdeki hikaye başka tabi. Banka bilançoları beğenilmedi, kredi kullanan şirketler de buna paralel düşüyor. Buralar bizde de dipler bana göre. zaten bu saatten sonra nakde geçip zararına ya da kardan zararına satmak çok mantıklı gelmiyor. Önümüzdeki hafta 10400 l-500 lere gelir bizim bist 100 diye düşünüyorum. Eylül ortasına kadar da eski zirveyi yakalarız gibime geliyor. Elbette ytd :)
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Amerikadaki Chapter 11 trendi (iflas eden firma sayısı) grafiği 2000 ve 2008 krizleri öncesini anımsatıyor.
İşte bu yüzden fiziki Altın dün rekor kırdı. Kırmaya da devam edecek. İflas eden bir firmanın bonosu veya hissesinin değeri sıfır 0 olur. Ama fiziki Altın, her zaman her yerde para eder. Amerikalılar da bundan dolayı fiziki Altına hücum ediyorlar.
https://pbs.twimg.com/media/GUydegqWEAAtLNE.jpg
Bu dususlerde alim yaparken izlenecek strateji nasil olmali.
Dususten daha az etkilenen mi
yoksa daha fazla etkilenenen hysf lerden mi almak lazim?
benim de bir türlü cevaplayamadığım sorulardan, yıllardır fon alır satarım bir türlü strateji belirleyemedim, hisse fonlar için portföyün ne kadarını ayırayım? düşüşlerde hangi kademelerde alım yapayım? çıkışlarda bir miktar satayım mı? kaç çeşit fon alayım? düşüşlerde hangi fonları seçeyim, düşenleri mi düşmeyenleri mi? tabi bunlar kişiye göre değişiyordur mutlaka risk algısı, deneyim ve araştırmaya bağlı, mesela yanlış ama benim ki daha çok şansa kalıyor.
MAC al koy bir kenara. Ben öyle yaptım, biraz da koçların hisseleri var. Arada maliyet iyileştirmeye çalışıyorum.
Teb mgh fonu da cortlamaya başladı
Cortlamayan kalmasın.
Günaydın bol kazançlar dostlar. Hisse senedi piyasası sıkıntılıyken, ppf ve borçlanma araçları fonları bir nebzede olsa parayı koruyor..Bu arada ppf ler ortalama günlük 0.13, borçlanma araçları fonları 0.14 getiriyor.
Fonları 5-10 günlük performansına göre değerlendirmeyin ve yatırım yapmayın. Yanıltıcı olur.
Cortlamış bir durum görünmüyor.
Aksine başarılı olmuş.
MGH fonun risk değeri 2. Fonun amacı mevduat faizini geçmek.
Tefas ta fonları karşılaştır. 3 aylık getiri sırasına göre diz. (fon yeni olduğundan henüz 6 ay performansı yok)
Fonun 3 aylık getirisi %17,34
Kıstas alınan mevduat faizini geçmiş.
Fon, dövizi bisti, mevduatı 5'e katlayacağım vaadinde bulunmuyor ki :)
3 aylık performansta 675 tane fon içinde 7. olmuş
Fon daha ne yapsın;? Akşamları yatırımcılarını diskoya mı götürsün :)
T+1 valörlü fon alış talimatı verdim, sn halkbankası lütfetmiş %13repo bağlamış %11.05neti, başka bankalar kendi ppfsinde tutuyor ne iş deyince, bizde böyle diyor, hadi baybay o zaman
DZM yönetim ücreti günlük %0,00274 den %0,00547 ye yükseltilmiş