p100 8800 beni şaşırtmaz ,,tabi inişler çıkışlarla
Printable View
p100 8800 beni şaşırtmaz ,,tabi inişler çıkışlarla
hadi altın kır artık 2500 doları overall %30 büyütmüş olalım dolar bazında...
çok şeymi istiyorum 2024 için... :)
son durum nedir denmiş dün emlak la muhabbet yaparken düşüncemi söyledim.
ayın 23 den beri yön aşağı dedik.
pozisyonum yok nakitteyim takip ettiğim badem sporun oynadığı tahtalar var duruma göre kademeli alım yapıcam.
benim durum şimdilik bu yönde özelden görüşümü soranlar için.
teknik temel bence hiçbisi paylasmayın onunda manası kalmadı ... adamlar parayı mevduata kaydırdı olusan enflasyondan ötürü bilancolar bozuldu vs ... bence son 20 yılın en kötü borsası .. bizler gibi içeride kalanlar tövbe edip gelmemek üzere kaçacakta fırsat olmuyor ..
Eskiden gel gel neyim çekerlerdi, onu bile yapmıyorlar, hisseler manda moku gibi düştüğü yerde kalıyor
Çıkayım temiz hava alayım biraz
endex sana emanet reiz gözkulak ol
toparlanıyor galiba. güzel daldırıp çıkardı.
saatliklerde iyi hacim oluştu.
https://i.hizliresim.com/5vw5nqv.png
oyun alanı içinde kurulu teknik tuzaklar 2 li tepe 2 li dip hangisi çalışıcak bakıcaz.
bugun 2 tarafta yön konusunda kararsız buda belirsizlikle alakalı.
Yok, artık yeni sistem bu, yatırımcı için:he:
https://x.com/1gawur/status/18231641...ZyXswuQdA&s=19
10920..satış yazdım..
Günaydın cemaat bol kazançlar...
Vergi dairesinden geliyorum valla Mehmet herkese ödeyin lan verginizi tebligatlari hazırlamış... Tabii ki bordrolular..
Redmi Note 9 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
az bi ++ olsa hemen eksiye geçirmek için mücadele eden bir sapık pala var..
Palaylan bahse girdim bakalım ne olacak ?
Geçen hafta NIKKEI ile carry tradeden dolayı likidite problemi yaşandı...1 MİL. DOLARLIK SORU ŞU?
A-Eğer oluşan fırtına gecici bir yaz sağanağı ise sıkıntı yok..Buralar orta vadeli alış yeridir.3 yıldır çalışan sistem çalışır...AL-BEKLE...
B-Oluşan fırtına bir kasırganın öncü emaresi ise işte o zaman daha düşü yeni başlıyor.son 3-4 yılda borsaya girenleri takmayın.Onlar bu günleri görmediler.
B şıkkı olursa ve bu küresel bir krize dönerse(2008) bıst100 ün 7200 olması gayet doğaldır..isteyen 2008 e baksın..
Bu sıralar en son dikkate alacağınız son 3-4 yılda borsaya giren üstatlardır..2020 den önce en az 4-5 yıl geçmişi olan kimseyi dikkate almayın.:)
NIKKEI izleyelim...OLası BASRA KÖRFEZİ gerilimi petrolu artırırsa...JAPONYA FAİZ ARTIRIR..ve bu da 20 tr. dolarlık cary tradeyi zora sokar...
DAHA ÖNCE TİMSAH GÖRMEMİŞ ANTİLOPLAR KENARDA BEKLESİN:)..LÜTFENNNNNNNNN
Geçen hafta koskoca nikkei, bizdeki tek lotla basamak değiştiren hazan yaprakları gibi savrulan sığ kaatlar gibiydi.
Futureslarını izleyenlerin gözleri şaşı olmuşdur.
https://i.hizliresim.com/ldottm4.gif
Aslında en güzel kazanç timsah yanında su içmek ama bazan timsah yakalarsa hiç affı olmuyo :)
o zaman dayu teknik analiz yapsın :drunk:
https://i.hizliresim.com/9svkl81.jpg
soldan sağa :
(kırmızı oklar ) MAVİ-KIRMIZI ortalamadan çok yukarda olduğu üçün, onun gücü ile balonu şişirebildiğimiz kadar şişirdik (magenta kutu )
sonrası : ''lem bu BİST, 112xx etmez... bas bas... ederine kadar ''
şuan ederinden de 200 pivan aşağıda... ''bu kadarda etmez, çöp lem bu borsa :yahoo: dahada bas...'' aşamasındayız
Apka yukarda japonya üzerinden yorum yapmış şimdi 2 ay önce çıkan 2.250 milyar dolarlık yabancı pıst 100 de olsaydı bu DÜŞÜŞ olurmuydu:)olmazdı.Bizim düşmemizin nedeni jeopolitik ve kendi ekonomik sıkıntımızın şirketlerin bilançolarına verdiği zarar dün gelen işsizlik verisi devamında artması bekleniyor özellikle kışın buda şimşeğin yukarısı tarafından sıkıştırılacağı vs dedikoduları , kalan not indirim hikayesinin daha zor olacağı vs vs zaten piyasan sığ 3.44 leri görmüş %40 dolar bazlı pirim yapmış bir borsadayız.Yönetenler ne kadarda OYUN yeri değil desede kendi sistemleri ile lunapark oldu pist 100:)
Gelelim ABD resesyon hikayesine ben buna izin verileceğini düşünmüyorum japonlarıda kankası ABD idare edecekdir.global bir sıkıntı olacaksa seçimler bitirilip 2025 1. çeyreğinden sonra bekliyorum
Öyle bir kitle var ki sadece yükselen piyasa gördü, trendler ve aratrendler arası geçişteki düşüşleri, ana düşüş trendi sanıyorlar, işlerin ne derece kötüleşebileceğini bilmiyorlar, ayrıca yapılan sistemlerin çoğu bu dönem baz alınarak yapıldı,
O yüzden sistemli gidenler için tavsiyem, ne yapıp edin, yatayı, düşüş trendini ve yükselen trendi iyi ayırt eden bir sistem yapın, trendlerin ara trend mi ana trend mi olduğunu da iyi anlayabilmesi lazım, yani akıllı bir sistem gerekiyor.
Evet bu zor ve çok çalışma istiyor ama güçlü bir düşüş trendindeyken long açan bir sistem sizi batırır, aynı şekilde güçlü bir yükseliş trendinde short açan sistemde size iyi şeyler yaşatmayacaktır. Optimizasyonların sihrine kapılmayın.
Pala sondajın sonuna geldi sayılır. Son bir kere daldır da batan batmayan belli olsun.
dün akşam paylaştım bizim hikayemiz kendi içinde sıkıntılı .
şimşeğin koltuğa oturmasıyla gidildi finansçılarla konuşuldu güvence verildi sordular hikayeniz ne ekonomik ortodoks politikalar bunu uygulayacakmısınız evet dedi şimşek şimdi bu programda ne olur faiz artırımı,not artırımı,cds aşağı gelmesi yabancıya bu sunuldu 1 bölümde ykbnk satış hikayesi ile dizi çektiler 3.44 tepe dolar bazlı .şimdi bize kendi gerçeklerinizle hareket edin diyor piyasa oda bilançolarda saklı şirketlerin benim gördüğüm bu.
Kime ne anlatıyorum yahu..Ben bile zirvede bir dağıtım var diyerek 3.20 dolardan herşeyi mayısta sattım.(buradaki her mudavim bunu biliyor)
Global çete 3-5 aylık öngörüde bulunur ve onun hazırlığını yapar.ŞİMDİ 8 TEMMUZ VE 12 TEMMUZDA gönderdiğim mesajları vereceğim...FORUMDA HALA DURUYOR..KIVIRMA YOK...SON KEZ YORUM YAPMIŞTIM..
sonra sileceğim..çünkü zamanı gelince onları tekrar göreceğiz..
İran spor çıkmış akşam 02.00 diye msj atıyor :) dötünün dibinde biz top sahasına atıcak diye bekliyoruz çıkar türbüne atarsa bu kafa ile kim alım yapsın pıst 100 de piyasa bu belirsizlikten dolayı ABD kaynakları çarşamba veya perşembe diyor saldırı konusunda hatta Ankara ABD büyük elçisi dün bu konuda yorumlaması vardı.
Bi tüyoda ben vereyim, asla endekis şort açmayın, hisse şort daha mantıklı çünkü
Senin hisse yükselmeyebilür ama endekis mecbur yükselir
Forum beni yoruyor..BENCE HERKES HAKLIDIR..tartışmaya gerek yok..herkes aynı düşünürse piyasa olmaz....
kolay gelsin.
bir tüyoda ben vereyim geç kaldın bu yüzden her hissede şort açılmaz sadece vur kaç bunu sana 3.44 dolar bazlı gördüğümüzden beri söylüyorum ogun kchol başta olmak üzere bütün portföye sattığımda sen bana daha karpuz kesicez demiştin hatırlıyorsun bende sana çok çoşku var dediydim.Bak aynı seneryo eregl altın bulduk dedi millet başladı 80-90-100 graflar çizmeye :)nerde eregl 49 larda badem spor oyununu iyi okuyan güzel kazanır kim nederse desin.3 tır garajda bekliyor mal almak için ama belirisizlik bekletiyor bizi yoksa hangi tahtaya salça olacağımıza kadar hazırız endeks döndüğü zamanda ben haber vericem benden sonrada Nuri yorum yapacak:drunk:
İş bittikten sonra ben bildim muhabbeti burda hiç bitmiyor zaten :he:
Aynı muhabbet endekis 4binde de vardı. Yahu siz anlamıyorsunuz herif endekis mühendisi
Senin hisse endekis 8bin seviyesinde işlem görüyorsa suç benim mi :drunk:
Endekis lönk devam ediyorum. Sindoma abi sen ne diyorsun şortmusun, dönünce ben dediydim deme ama :kahkah:
Mallanirken bunu da göz önünde bulundurun. :)
https://x.com/elonmusk/status/182307...oHr9-bLbA&s=19