Allah her politikacıya 180 derece değişen her söylemi alkışlayan kitle versin..
Global politikacılar ahhhh keşke bizde de olsa diyordur..Ama mevlam sadece bu topraklara vermiş bu kesimi.. Şans...
Printable View
Çayı içe içe anca patladı redlbl,yarın go go go devam bence, niye çünku kandırıldık
Borsacı her zaman pozunu bilir, bilemeyen zaten :he:anladınız
Gıda hafta sıda olabilir
https://www.hisse.net/topluluk/showt...68#post6955068
7
Tek uyan kişi bozkurt :notr:
Bundan da alıntı yapmıyacaksak ...köyü satmalarında haklılar :rules::kahkah::dvr:
oysa şanlı osmanlıyı yeniden diriltecektik... 20 senede asımın nesli oluşacak.. o ahlaklı ve dürüst insanlar dinden öğrendikleri ahlak haram helal nedir bilen. refah ve muassır medeniyetlere yükselip refah ve bollluk içinde yaşacaktık.
sonuç..
tututğunu sten. para için yapmayacağı şey olmayan.. uyuşturucu bağımlısı .. fakirlikten kırılan bir millet.
gösteriş ve şatafatı... "para = itibar" kelimeleri ile eşdeğer turan bir rejim sonucu bu hale geldik.
nesil neyi öğrendi .. çalışarak hiç birşey olamayacağını..
kirasını bile ödeyemeceği bir ülkeye döndük.
siyasal islam budur. !!
sonrada atayizlere laf atarlar... bunlar dinsizlik propagandası yapıyr diye :he:
100 trilyon atayiz sizin yabdığınızı başaramazdı oysa haci abey. :kahkah::kahkah::kahkah:
:drunk::drunk:
https://www.youtube.com/shorts/teszmaWcP_0
:whistling:
* miktarının bir anlamı yok! Çünkü miktarını değiştirmiştim!
Sn. *Bozkurt atış pardon tahmin maratonunda sıkı bir rakibimdir. :)
Haydeee öyle olsun :one:
Şampiyonluğunu erken kutlayım :)
https://www.youtube.com/watch?v=t4-X...el=ArkivaShqip
Değerli şahsında tüm dostlarıma tekrar tekrar bol şans :)
Başlığa ait bilgiler
Bu başlığı şu anda 89 kişi okumaktadır. (16 üye ve 73 ziyaretçi)
mert45, 3520, ABKA+, ahfado, Ayasofya 2005+, BaşKara+, beta_, D83, Denizdenizli61, EMLAK, işçi74, KARADUMAN, katırcı_bedri+, maverick_nd, realities, snob77
SİYASAL İSLAM deniliyordu..Bir de SİYASAL ALEVİCİLİK çıkmış...X de sürekli karşılaşıyorum.
13 yıl boyunca ''Araplara neden geliyorsunuz,Süriye de bizim ne işimiz var diyen zihniyet'' 1 milyon suriyeli katledilirken,sednayada tecavüzler varken duymayan kesim...
Zulmu işleyen kesimin elebaşları ŞEBBİHALAR cezalandırılınca ,Oradan buraya koridor açmak istiyorlar.Söz konusu NUSAYRİLER olunca tüm bakış değişti..Bunun adını koymuşlar.Oysa onlar da arap ama siyasal bakış olmuş..
Nur topu gibi bir kavramımız oldu..
Her türlü SİYASALLIĞA KARŞIYIZ...
Hakkaniyet-vicdan ve insancıl bakış açısı temel olmalıdır.
Ozgur ozel denen elemanı muhalefet indirirse ordan cumhur ayağına büyük kurşun sıktı
Tek kozları hdp apo karşılığından çok oy alıyorlardı
Çok büyük hata yaptılar ama bu ozgur denen zavallı bu gollük pası çöpe atar
Bu bebek katili pic ile ilgili yapılan anlaşmada konuşulanlar çok feci milletin midesi bulunacak akp li fln ayirtetmeden
bugünlük bu kadar kafir ve zındıklık yeter :he:
benim dizi + film saatim gelmiş.
buradaki gözlem analiz ve yorumlarım tamamen şeytanların ve iblislerin eseri olup.. ** algolliydim hatırlamıyom.
:drunk:
https://www.hisse.net/topluluk/showt...81#post6955081
https://www.youtube.com/watch?v=U4q4...dizadeOfficial
Tamam ..gönlün olsun .. illa son olacaksın :rules:
beni kastetti ..ters indikatör benim .hep kaybeden benim ..hiç arkadaşı olmayan benim ..naapimm..kader
Ooolum bak sabaha karşı gene aricaklar acil ..uyumam lazım :he:
Sayın sevgili *Bozkurt ...değerli şahsında tüm dostlarıma bol şansssss :)
dayı, atayiz olman dünya meselelerine hatalı bakman anlamına gelmez..ben öyle düşünmem yani..
bak ne güzel mantıkla yürümüşsün, hayattaki oyunları şeffaf şekilde ayırıyorsun..neden, çünkü bilimi referans alıp, muhakeme yapma iraden var..bilimi referans alan atayizlerin bu özelliğini seviyorum..
bana deselerki dürüst atayiz mi yosam inançlı hırsız mı ..sonuna kadar atayiz derim..herkesin inancı kendine..bana insanlık lazım..
avrupa inancı ile avrupa olmadı..bunu anladığımız zaman biz de bu kurtuluşa erecez ama umudum kalmadı benim..
bunun atayizlikle alakası yokki..
dini bütün her ne dindense. müslümanım diyelim. yine aynı şeyi söylerdim.
çünkü sonuç bu.
işin içinde inanç yok.. 2*2 = 4 e inanıyormusun diye sorulmaz çünkü. 4 olduğu kabullenilir. doğrusu budur. :drunk::drunk:
benimde zaten dinlerle işim yok.. insanların davraşları geçmişi kainat vs bunlarla işim var. merak konusu.
ama insanlık tarihine baktığında mecburen dinlerinede bakıyorsun bu insanlar kendileri yiyen timsahlara neden tapmışlar diye soru sormak kaçınılmaz oluyor.
oysa limon limon olacağını nereden biliyordu ? demekki limon çekirdeğine akıl veren bir zat var !
mantığı ile örtüşmeyen şeyler..
limona akıl veren zat.. timsaha tapan güneşe tapan insana akıl vermemiş demekk ?? :))
benim gördüğüm şu ..
inançlar sadece felsefi anlamda türemiş.... felsefenin ötesine gidememişler.
bu nedenle tonla tanrı tonla dinvar.
bağ yine şeytan ve iblisler enseme ve kulağıma fısıldayıp neler söyletti yaww.
töbe yaraaaab
Senin elemanlar bu ziyonistlere hala tek kurşun sıkmayacak mı
Zaten ateyiz PKK yı da Suriye ordusuna ekleyeceklermiş.
İsrail'den Şam'a hava saldırısı: 11 ölü
https://www.yenicaggazetesi.com.tr/i...lu-873190h.htm
malesef bunu çok azı yapar işte..tabiki doğrusu budur..
yani senin düşüncen özgür olduğu için böyle rahatsın..
özgür olmak herşey olmasada çok şey..
yalan olmasın şöyle bir olay yaşanmış; Peygamber in amcasını öldüren kişi savaş sonunda Peygamberin huzuruna getiriliyor..neden öldürdün diye soruluyor..diyorki öldüren kişi; ben köleyim, onu öldürmem karşılığında sahibim bana özgürlüğümü verecekti..ve bu sözlerden sonra o kişi serbest bırakılıyor..tabi burda fikir olarak değil belki ama yinede özgürlüğün önemini anlatma açısından güzel bir mesaj..
fikir, ekonomik ya da bedenen özgür olmayan kişinin sağlıklı düşünmesi çok zor..
bana göre özgür olmadan sorgu olmaz, sorgu olmadan da insan ve dolayısyla müslüman olunmaz..
gerçek müslümandan bahsediyorsak..
işte atayizlerle gerçek müslümanın en çok yaklaştığı nokta burası..
adam her türlü hırsızlığı yapıyor ve sen buna onay veriyorsan kusura bakma ama böyle müslümanlık yok..
siz müslümanlar böylesiniz diyen atayizler bu farkı görmeli..
biat etme kültürü bu arab coğraflasının bir kültürü.. bu nedenle bunu terk edemezsiniz. bu yaşa gelmişken mümkün değil.
küçük yaşta çocuk düşer.. annesi babası bak ana sözü dinlemedin allah cezanı verdi gibi söylemler ..
yani tepeden inme bir inançla ve bu inanç türü hangisi ise içine doğduğun o kültür ile düşünce yapında ona göre şekillenir. başına gelip gelebilecek herşeyde işin içine tanrıyı katmak..
ruya görmek bile tabiri için kitaplara bakmak.. açıklamalarda dervişlerin ruyalarından alıntılar yapıp iyiye dalalet vs vs tonla örüntü.
belirleyen tek etken. içine doğduğun toprak :)
japonyada doğsaydın böyle br beyin yapın olmayacaktı. geçmiş mısır tarihinde doğsaydın seni canlı canlı yiyen timsaha tapıyor olacaktın.. seni izleyen diğer insanlar ise. tanrı kendine kurban seçti onurlandırıldık demekten başka seçeneğin olmayacaktı !
doğduğun kültürü seçemeyeceğine göre. özgür iradan kısıtlıdır. bu nedenle yine mitolojik baktığında olaya insanların özgür iradesinin olmadığını görürsün.
halbuki bu doğru değil.
valla dayı bilim; özgür ve sorgulayıcı düşünce gerektirir..ben şu kadar özgürüm bundan sonrası beni aşar, işime gelmez vs..diyen kişi gerçek özgürlüğe ulaşamaz..beyin hiçbirşeye şartlanmayacak..inanç ayrı..o kişiye özel..kimsenin orayı kurcalama hakkı yok..bize insanlık lazım..
rahmetli anne annemin çok güzel sözü vardı; doğruluk dost kapısı dolanır gelir hepisi, derdi..böyle insanlar da var..Allah bu insanların varlığını arttırsın inşallah..
bize din diye yutturulan şeylerin belki %99 u uydurma..öyle şeyler yazıyorlarki sorgulayan insan bunlara inanması mümkün değil..bunları kim ayıracak..tabiki sağlıklı özgür beyinler ayıracak..
uydurma veya değil benim için bunlar önemli değil .
iyi yönü en azından cennete gideceğini hayal edip kendini teselli ediyorsun.
yok olma korkusu ile yüzleşmeden.
iyi şeyleri var yani :drunk:
ben gider..
Ellerinde KELEŞ dışında silah yok.BUNLARI İSRAİLE KIRDIRMAK MI İSTİYORLAR.Adamlar daha kendi meselerini çözememişken ve güçleri yokken bunu yapmaları aptallık olur.
UYGUN ZAMANDA,karşılık vereceğiz dediler...İSRAİLİN işi olsa İSRAİL neden hala ŞAMI bombalasın...GOLAN TEPELERİ ZATEN 16 yıldır işgal halinde.
İSRAİLLE HİÇ bir ülke baş edemez.Ne RUSYA NE DE ÇİN...Çünkü İSRAİL DEMEK DİREK ABD demektir.Bunu her avam bile bilir.DOĞRU ZAMANLAMA ÇOK önemlidir.
HTŞ selefi-mücahit ordudur.Müslüman kürtlerle ÜMMET şemsiyesi altında müttefiktirler.Sorun olmaz.Zaten SURİYEDE IRKÇI SLOGANLAR da olmayacak.Ama PKK ile aynı yerde durmaları bile mümkün değil.
Çünkü İSLAMA göre PKK direk MARKSİZ bir örgüt olarak görülür.CİHAT etmekte hiç bir tereddüt göstermezler.
13 yıldır dediğimiz gibi..''Bize ne araplardan-SURİYEDEN...Onları kendi hallerine bırakalım...:)''
Yokluk ispatlanamaz ama varlık için TEK bir delil bile yeterlidir.
Dünyada kırmızı koyun vardır,iddiasını ispatlamak için tek bir kırmızı koyun bulmanız yeterlidir.
Ama bu iddianın yokluğu için tüm mağaraları-okyanus diplerini..yani dünyanın her deliğine bakmalısınız.
yani KAİNATIN YARATICISININ VARLIĞI için tek bir delil-anlayamadığımız tek bir olay bile yeterlidir.
Ama yokluğu için tüm delillerin çürütülmesi lazım.
İnsanın yaratılması-kainattaki formüller vs..binlerce olayın esrarı çözülemiyorsa inkar olamaz....
Mesela en net olanı.Şuanda var olan medeniyet 120 milyar insanın-tüm insanlığın toplam zekasının ürünüdür.Ama bu medeniyet-teknoloji hala basit bir canlı oluşturamıyor.EVRİMİN OLDUĞU TÜM ATMOSFER ŞARTLARINI hazırlamamıza ragmen ve canlıyı oluşturan tüm elementleri bir araya getirmemize ragmen..ASLA -ZİNHAR bir canlyı oluşturamıyoruz..Hareket eden -üreyen bir varlığı...
Yani ne yaparsak yapalım bir hücreyi hatta o hücrenin organeli olan mitikondriyi oluşturamıyoruz...OLAYIN İÇİNE RUH gibi bir şey giriyor..orada kitleniyoruz..
ABKA dayı, şu din inanç meselesini bırakalım bence..din yaşanmak için vardır konuşmak için değil..
ama insanlık herkese lazım..doğrucu, dürüst, çalışkan, çalmayan insanlar lazım bize..biz bunu yaparsak bizden eyi müslüman olmaz merak etme..işe inançtan başlarsak hata ederiz..ahlak dürüstlük çalışkanlık lazım..
müslüman çalmaz..çalana destek vermez..burası net mi..net..bunun aksini yapan müslüman olur mu..olmaz..insan olur mu..yine olmaz..atayizler ve gerçek müslümanlar bunda hemfikir mi..evet..tamam..orta yol bu..
iste yeter dayucuğum .. tanrının konumunuda atayım mı. ?
bulamayan sensin biz napak :he:
https://www.youtube.com/watch?v=31D7K-yIklE
güneşe oraya buraya tabanlarında tanrısı gayet güzel konumları yerleri belliydi. timsahlarında.
bulamayan sensin tanrıyı :kahkah::kahkah::kahkah:
bilimciler atayizttir yalan söyelüyolarrrrr diyip.. limon çekirdeği dna sından tanrıların varlığını ispat etmeye çalışıyorlar.
neyle bilimle :he:
:kahkah::kahkah:
eyyyyyyyyyyyyyy limon çekirdeğine bile akıl veren zaat.. insana neden vermiyorsun ?
burda okuduklarımdan sonra bende düşüncelerimi paylaşayım.burası viop sayfası,burda en aykırı hisse,altın vs varlıklar konuşulup paylaşılmalı.her seçim de akp ve mhp li vatanseverler muhalefete pkk ve apo nun serbest bırakılma iftirasını yapmadımı? osman öcalan trt de bildiri okumadımı? sayın reisimiz dediki benden habersiz okumuş.ekoya oy veren sisiye oy verir demedi çünkü şimdi sevgili kardeşi.nas varken sana bana ne oluyorken huzur hakkı adında 10 maaşlara varan ödemeler nasıl kim tarafından yapıldı,yokluktan intiharlar yaşanırken.yap işlet ihaleler neden dolar bazlı yapılıp ekonomik buhrana sebeb olundu.daha çok örnekler gerçekler varken.hatta diyanetin başındaki islam ahlakına aykırı hareketler de bulunurken nasıl burda insanlar uzaklaşmasın.son sözüm eskiden şu oldu bu olduyu bırakalım.iktidar kimde itibardan tasarruf olmaz olmazsa burda da din olmaz.
Kabin Bagajı Carry-On
yeni bitti.. güzel film. tavsiye ederim.
esas soru o degil
Esas soru su; neden ulkenin yonetiminde bir tane musluman yok? 600 milletvekili ustune burokratlar ust duzey yoneticiler mudurler danismanlar vs vs binlerce insan ozenle cimbizla hem ateistlerden secilmis?
Ulke muslumansa bu kadar ateist nereden peydah olup tepeyi kaplamislar? Hic dusundunmu?
Bana kalkipta ateist olduklarini nerden biliyorsun deme
Esas soru, Gamet bu forumdan ne kadar ücret alıyor?
Daha doğru soru ise ücret alıyor mu?
Halen kendisinden bir cevap gelmedi.
Yoksa bir ücret almıyor mu?
Daha Önce Kanada'nın 51. eyalet olması gerektiğini belirten Sarı kafa , Trudeau'ya "vali" diye hitap edip ,para teklif edip ucuza kapatmağa çalıştığı Grönland'a göz dikip Danimarkanın tepkisini çekmişti ..şimdide Panama devletini Panama Kanalının geri almakla tehdit etti.
yarın birgün Boğazın güzelliklerinden Akdenizin güneşinden vs.den söz etmeğe başlarsa
kollayın _ ....
Günaydın cemaat bol kazanclar
Redmi Note 9 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
işte benim meselem bu
KEMALİST, KEMALİZM diye birşey yoktur
onun adı bizim zamanımızda ortaokulda okutulan ATATÜRK İLKELERİ ve İNKILAP TARİHİ dersinde olduğu gibi
ATATÜRK ve ATATÜRKÇÜLÜKtür.
biz kendimizi böyle tanımlarız... ATATÜRKÇÜYÜM deriz, kemalistiz demeyiz
KEMALİST'i kim der ?
Atatürk'e Türk'ün atası olarak bakamayan, kabul etmeyen, ondan nefret eden, fırsatını bulsa ona küfür etmeye kalkan, menderes ile birlikte ülkeye kangren gibi yayılan genelde imam hatip okullarından mezun olan, tarikatlar ile yayılan kendini islama daha yakın gören kesimler;
aşağılama ve küfür maksatlı olarak KEMALİST der.
eee... sen benim kutsalıma söveceksin, ben gerimi duracağım
neyse artık...bende senin kutsalının...
sen bana faşist kemalist dersen, bende sana hırsız islamcı derim
Dili kemiksiz , politik diplomatik dil kaygısı olmayan Aklına her geleni söyleyen bu muhteremin
Bizim gibi rutubetten nem kapan borsalarda
Geçmişte olduğu gibi
Derin volatilite yaratacağı anlar açıklamalar sıkça olacaktır
Ocak başı itibarıyla açığa satış yasağının kalktığı da düşünülürse
2025 Borsacılar için hareketli ,hararetli ,eğlenceli olacak diye düşünüyorum
Gümüşte Çok hareketli geçecek haftanın ilk gününde ara ara Yemyeşil ara ara kırmızı bir tablo bizi beklemektedir. Gümüşte yerinde al - satlar yaparak çokça kazanç elde edilebilecektir.Pozu olanlar dikkatli izlesin......
Din yaşanmak için vardır konuşmak için değil ne kadar yanlış bir önerme...
Hele de inanmayanların binbir done ile bak burada bir yanlış olabilir öyle kuru kuruya inanma ile geldiği bir zamanda...
Bu doneleri çürütmekle uğraşmayan ya da çürütemeyen bir kişi inancını eksik yaşıyordur, sorgulamadan yaşıyordur, yaratanın istediği acaba bu mudur...
Gerçi bir tarafta da çok da fazla sorgulama, orası seni aşar muhabbeti var... Bu da doğru bir önerme mi tartışılır...
İçine doğduğumuz topraklar ve aile inançlı olup olmama konusunda temel belirleyici öğelerden ikisi...
Ama sonrasında kişinin kendisinin de bu yolu zenginleştirmesi gerekiyor...
Benim mesela kişinin aklı, düşünebilmesi, zeka, insanın bedenindeki ve doğadaki kimi zaman kaos içinde de olsa düzen ve bunların yanında "adalet" mevzusu gibi noktalarım var...
Ama din konusu maalesef öyle pürü pak bir mesele değil bunu da kabul etmek lazım...
Türkiye'nin 2025 not takvimi
25 Ocak 2025 Moody's
31 Ocak 2025 Fitch
25 Nisan 2025 S&P Global
16 Mayıs 2025 CI
30 Mayıs 2025 Scope
25 Temmuz 2025 Fitch ve Moody's
17 Ekim 2025 S&P Global
24 Ekim 2025 Scope
15 Kasım 2025 CI
Dalga analizi. tüm vadelerde olası bullish perspektifin. güncel resmedilmiş hali. başka bir deyişle imzamdaki olası wave 5 rallisinin 24.12.2024 de başlamış olabileceğinin güncel resmedilmiş hali.. ytd. kısmet...
https://i.hizliresim.com/svythyg.jpg
https://x.com/Darkwebhaber/status/18...MKqfUg7oQ&s=19
Ayni dönem Mansur Yavaş ne demiş
Millete atılan iftirayı kendileri yapıyor sonra insanlar dinden neden soguyormus