Bu da güzel bir habermiş şimdi detaylarına bakacağım.
Printable View
hissebaşı net yıllık karı net yıllık yaklaşık 1 tl olan türk telekom borsada 19 tlden işlem görüyor ken hissebaşı net karı 11,50 tl olan akbank 16 tlden işlem görüyor. şimdi bende YAZIYORUM Kİ ADALETİNİZ BATSIN EKONOMİ YÖNETİMİ ADALETİNİZ BATSIN AKBANK ÜST YÖNETİMİ ADALETİN YERİN DİBİNE BATSIN BANKACILIK DENETLEME KURULU ADALETİNİZ BATSIN HEPİNİZİN.!!!!!!!!!!
Olmayan adalet batamaz.
Ben de sitem etmek isterdim ki. Sitem ettiğim de muhatap alabileceğim bir insanoğlu göremiyorum. Akbank yönetimi deseniz ruhsuz robottan farkı yok.
Yatırımcının üzerinde geçtiler. 2022 de en kötü hisse performansı gösteren 2 bankadan biri.
Bu ruhsuz robotlar maaş veya huzur hakkı alırken tamamen büyüme, şirket karlılığı ve hisse performansı gibi kriterlere bağlı maaş almalılar. Onun dışında sıradan bir memurdan farkı yok hiçbirinin.
syg.
Bu hissenin iyi yanlarından biri de çok sayıda küçük yatırımcı olmaması,eğer fazla olsa buraları bugün dolar taşardı,böyle olması çok daha iyi
temettümüz HAYIRLI OLSUN ARKADAŞLAR ŞİMDİDEN
akbank 29 mart 2023 1 lot = 1,55 tl para dağıtacak.
AKBNK Önceki yılları incelediğimizde.hep şubatın son iki günü hem temmettü teklifi hemde Gen. Kurul tarihini açıklamış...Bu sefer sadece temettü var.Gen kurul tarihi yok? sebebi acaba sermaye artırımınımı planlıyorlar diye düşünüyorum..Üstad lardan bu konuda yorum bekleriz.Selamlar..
bedelsiz ve sermaye artışı çok ama çok dillendirildi.
YÖNETİM KURULUNUN buna dönük iradesi var ancak TEMETTÜ konusunda zihin okumak kolaydı.
bu konuda bir istek ve irade olsa bile son dakika aceleye gerek yok, seçim bi olsun bakalım mevzuatlara ,
sektrörel hukuki düzenlemelere avantaj veya dezavantajlarına denilebilir de....
bu ve benzeri durumlar olabileceğinden mesela yaza veya sene sonuna ertelenebileceğinden hemen bu genel kurulda BU YÖNDE kesin karar beklemiyorum. şahsen ytd
olursa KLASİK TABİRLE İYİ HABER VE beklenen gerçekleşecek süpriz olmayacaktır.
bu genel kurulda %50 ve altı ihtimal dedikleriniz olabilir , sene sonuna kadar ise %75 ihtimale çıkar , 2024 kalır mı bekleyip görelim .Hiç artmama ihtimali ise 2025 yılına kadar %5 kadar düşer diyorum. ytd
20 tl dolar olmuş bu sermaye artışı bir açıdan mecburi hale geliyor matematik gerçekler ve teknik sebepler var .
Sn.Deniz Ali kardeşim,sermaye artırımı için tatminkar ve samimi yorumunuz için teşekkür ediyorum...bu temettü ödeme günü öncesi. ve sonrası hisse fiyatının temettü ödemesinden sonraki seans fiyatı ne kadar düşer bi örnekle açıklarsanız sevinirim.Teşekkür ederim.
şu an toplantı ve raporlamadayım bir şirketle baeraber akşam 17:00 gibi yazarım, saygılarımla.
1.73x5.2=9 milyar TL çıkacak banka kasasından (özkaynaklardan) temettü için
9 : 60= %15 yani banka 2022 karının %15 ini temettüye ayırmış
Hisse geri alımı için 1 milyar TL ayrıldı
Bu 2 kalemim toplam maliyeti 10 milyar TL
2022 4Ç özkaynaklar 153.5 milyar TL idi.
2023 1Ç yani 2023 yılı 31 Mart itibariyle özkaynaklar 153.5-10+26.5 (tahmini 1Ç net karı)= 170 milyar TL
Hisse başına defter değeri 31 Mart 2023 itibariyle = 32.70 tl
Hisse 16 tl de sürünüyor
Temettü ve hisse geri alım için özkaynaklardan 10 milyar TL çıkacak. Ama geriye 2022 net karından 60-10=50 milyar TL hala mevcut. 29 Martta temettü ödendikten sonra %92 gibi bir bedelsize gidip sermayenin 10 milyara çıkma ihtimalini yüksek görüyorum.
F/k 1 .44 hbk 11.54 pd/dd 0.56
Hisse fiyatı 16.63
Yüzde ~10 temettü
Güler misin ağlarmısın burası BIST fiyatlamaya bak dalga geçiyorlar..
AKBNK
- AKBANK
Alış
17,400
TL |
Satış
17,410
TL |
Saat
*Bank of America, AKBNK-Akbank için hedef fiyatını 23,4 TL'den 17,75 TL'ye düşürdü, tavsiyesini "nötr" den "endeks altı getiri" ye indirdi
Boa sanırım bu sabancilarin satış haberini önden aldı...
Şerefsizlik diz boyu...
Ytd.
Koca şirket sahipleri, milyar dolarlık insanlar, 80 milyon Tl lık kar payının vergiden ari olması için banka rallisinin başlaması esnasında saçma sapan işler peşindeler. Amaç ne vergiden kaçınmak. Yediğin hurmalar gün gelir totonu tırmalar.
Bu zamanda yapılacak iş mi bu. Eylül banka rallisini sonlandıran sabancının sahol ve akbanktaki yüklü satımları. Bu banka rallisinde % 15 işbankla aramızda fark açıldı.
Saçmalık, terbiyesizlik, düzenbazlık. Bu saçma düzenin de bozulma zamanı geldi artık.
Arkadaşlar..işbank borsa platformundan borsayı takip etmekteyim...önceden şirket bilgilerinde kayıtlı sermayesi:5.200 milyar tl. yazmaktaydı bu gün baktığımda kayıtlı sermaye:6.010.180.012 tl yazıyor...bu artış nereden kaynaklanıyor?
Sulandırma yapmışlardır.
Bilgi için linkleri okuyunuz/seyrediniz.
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1121697
https://www.youtube.com/watch?v=sM58X_o_W0s
akbank için hedef fiyat ve yorumları akşam yazarım,
borsa bir evrim geçirecek koza ören böcek kelebeğe dönüşecek onun sancılarını 15 işlem günü daha yaşarız fikrindeyim.
Akbank , Sabancı ve Çimsa'da Ak yatırımdan özel emir işlemleri..
https://i.hizliresim.com/n4ltuf5.png
AKBNK aylık takas, Yatırım Fonu alışı dikkat çekici olmuş,
https://i.hizliresim.com/3kr2ixd.PNG
Yatırım fonlarına geçen 52 milyon hisse Akbank portföyden. Büyük ihtimalle ortak satışı olabilir. Akbank yaklaşık bir aydır çok zayıf performans gösteriyor. Belki temettü yaklaştıkça diğer bankalardan pozitif yönde ayrışabilir.
Böyle bir fiyatlamanın hiç bir mantıklı açıklaması yok. Bankalar arasında fk ve pd/dd olarak en ucuz banka. Bunu haketmiyor. Ayrıca temettü verimliliği açısındanda en iyi banka olmasına rağmen
Akbank, kriptoya Ak Yatırım’la girdi
https://www.dunya.com/kose-yazisi/ak...a-girdi/688694
"Türkiye’de hızla büyüyen kripto para platformlarına bir dev daha katılıyor. Akbank’ın yüzde 100 iştiraki olan Ak Yatırım, kripto platformu Stablex’in ana hissedarı olmak için resmi kurumlara başvurdu.
Yatırımcıların son yıllardaki gözdesi kripto paraya bir dev daha adım attı. Akbank’ın yüzde 100 hisselerinin sahibi olan iştiraklerinden Ak Yatırım, Türkiye’nin son dönemde hızlı büyüyen kripto para alım-satım platformlarından Stablex’e ortak olmak için resmi adımı attı.
Geçen yıldan bu yana görüşmeler yürüten taraflar anlaşırsa ve resmi onaylar çıkarsa Ak Yatırım Menkul Değerler, Stablex Bilişim Teknoloji A.Ş.'nin çoğunluk hisselerini devralacak ve ana kontrolü yönetecek. 2020 Mayıs ayında Jihad Shannak tarafından kurulan ve sermayesi 7.6 milyon TL olan İstanbul merkezli Stablex, Türk Lirası’yla kripto para alım satım işlemlerine aracılık ediyor.
Şirketin kurucusu Jihad Shannak, Dubai merkezli Orion Investment’in Türkiye iştiraki Orion Investment Menkul Değerler A.Ş. ve Noor Capital Market Menkul Değerler A.Ş’de üst düzey yöneticilik yapmıştı.
Blockchain ve kripto para analiz şirketi Chainalysis “2022 Kripto paranın Coğrafyası” raporuna göre Türkiye bu alanda dünyanın en güçlü ülkelerin den biri. Bazı kaynaklara göre ilk 5’te yer alan Türkiye, Chainalysis’in Küresel Kripto Uyarlama Endeksi’ne göre 154 ülke arasında 12’nci sırada bulunuyor.
Chainalysis raporuna göre, Türkiye'de ortalama günlük kripto para işlem hacmi 533 milyon dolar. Stablex ve Akbank ilk kez geçen yıl Ağustos ayında görüşmeye başlamıştı. Stablex’in CEO’luk koltuğunda oturan Turgut Güney, Akbank’ta 2011 ve 2017 yılları arasında Akbank Teknoloji ve Operasyon Genel Müdür Yardımcılığı (COO) görevini üstlenmişti."
-dünya-
Arkadaşlar Akbankın nakit temettü tarihi bellimi
3 NİSAN diye biliyorum.
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1116997
Bilmeyen var ise;30 mart seans bitimine kadar alan temettüyü hak eder.
Teşekkürler Sayın Nikrece
Hissede ky kalmadı galiba. Yoksa herkes pusudamı bekliyor. Bankacılık endeksinde bundan ucuzu yok. Temettü verimliliğindede yok. Aslında rasyoları en sağlam kağıttır ama yabancı ilgisi olmayıp grupta sahip çıkmayınca kağıt sürünür olmuş. Hiç olmazsa VF sahip çıksada hisse biraz kendine gelse.
Bunun ne derdi var acaba...hem en ucuzu hem de en fazla baskı göreni..
1- Ortak satışı yaklaşık 52 milyon lot. Gerçi bir fona toptan satılacağı bildirikdi.
2- büyük yatırımcılar nakit temettüden kesilecek % 10 stopajı ödememek için ve temettü sonrası daha düşük fiyatlardan almak istemeleri. Temettü sonrası beklenti biter ve beklentiler gerçekleşince hisse fiyatı bir nebze olsun geri gelir.
Bankamız Yönetim Kurulu'nun 16.02.2023 tarihli toplantısında;
Akbank pay piyasasında sağlıklı fiyat oluşumu ve istikrarının desteklenmesi suretiyle pay sahiplerinin menfaatlerinin korunması için;
· Sermaye Piyasası Kurulu'nun II-22.1 sayılı Geri Alınan Paylar Tebliği ile konuya ilişkin 14.02.2023 tarih ve 2023/10 ve sayılı Bülten'i ile duyurulan 9/177 sayılı İlke Kararı çerçevesinde pay geri alımı yapılmasına,
· Bankamızın çıkarılmış sermayesinin %1'ini temsil eden 52.000.000 TL nominal değere sahip 5.200.000.000 adet paya kadar geri alım yapılmasına,
· Geri alım işlemi için ayrılan fonun azami 1.000.000.000 Türk Lirası olarak belirlenmesine,
· Geri alım işleminin, yapılacak ilk genel kurul toplantısının gündemine alınarak, genel kurulda pay sahiplerinin bilgisine sunulmasına,
· Geri alım işlemlerinin karar tarihinden itibaren 31.12.2023 tarihine kadar olan sürede gerçekleştirilmesine ve geri alıma ilişkin konularda Genel Müdürlük'ün yetkili kılınmasına,
Bankanın geri alım yapacağı hisse miktarı 52 milyon lot
Sabancı ailesinin borsada satmak istediği Akbank hissesi 52 milyon lot...
Burada bir ali cengiz oyunumu var acaba ? Anlayan arkadaş varsa açıklasın lütfen..
Geçen yıl 2022/1 ilk çeyrekte 8 milyar kar etmişti.. Bu sene 2023/1 ilk çeyrekte 20 milyar açıklayabilirmi?? Son çeyrek 2022/4 karı
yaklaşık 22 milyar idi.. eğer kar artışı bu şekilde giderse F/K 1.1 e düşüyor..
Kar artışı BDDK şubat ayı bülteni bankacılık kar-zarar rakamları açıkladığı an konuşmakta fayda var . Bankalar pek de düşüşe eşlik edemiyor . Olağan üstü bir durum olmaz ise Akbank için vasat şartlar yaşandığında= 1 çeyrek 20 milyar tl üstü kar 2 çeyrek benzer 20 milyar son 6 ay ihtiyatlı senaryolarda kredi -mevduat makas dengesi ve faiz koşulları yüzünden hafif düşüş 15-18 milyar tl veya orta sert düşüş 12-15 Milyar tl çeyreklşl ortalama beklenebilir .
En kötü veya olası senaryoda . 2023 net karı 70- 74 milyar tl olabilir . Gayet güzel bir net kar beklentim var .2023 yılında .
İyi senaryoda 90-100 milyar tl bekleniyor .
Fk 1.20-1.30 düşemeyeceğinden bunun hayalini kuranlar neyin peşinde merak ediyorum ? Akbank için 2.50 dolar hedefine doğru yolculuk er geç başlar, endeks 5000-7000 arasında bile oyalansa sıkışmada kalsa bankacılık endeksi ayrışma Arayışına erken girerse yatırımcısını sevindirir .
25-26 tl hedefine 1.60 tl temettüyü + kar ve enflasyon etkisi olacak 8-10 tl ekleyiniz .
35-38 tl arası sene sonu fiyat hedefi net ortaya çıkar .
Ziraat Yatırım 31 + 1.60 tl Nisan 2023 temettüsü = 32.60 tl hedef vermiş gerçeğe en yakın hedef oydu diğerleri yalan dolan uydurma hedeflerdir .
Enflasyon % 60 senelik ama akbankın 12 aylık hedefi % 30-35 adama gülerler,iş bankasının ise hedefi bazılarına göre sıfırmış 12 aylık !! Garipsedim gerçekten komik bile değildi ! hem akbankın tarihsel Fk dan % 60-75 iskontosu var .
Bankalarda 12 ay -24 ay ve üstü orta -uzun vade sabredeceksiniz arkadaşlar başka türlü enflasyon üstü para kazanamazsınız . Reel getiri için sabır şart !