Günlük, Haftalık, Aylık Grafikler ve Veriler Güncellenmiştir...
Temel Tablolar da güncellenmiştir...
Site Grafikler Linki: http://teknik-analiz.com/grafikler.html
NOT: Tabloların güncellenmesi için sayfayı yenileyin...
Printable View
Günlük, Haftalık, Aylık Grafikler ve Veriler Güncellenmiştir...
Temel Tablolar da güncellenmiştir...
Site Grafikler Linki: http://teknik-analiz.com/grafikler.html
NOT: Tabloların güncellenmesi için sayfayı yenileyin...
Herkese iyi geceler...
Uzunca bir zamandır verdiğim bir sözü tutabilmek için günlerce çalıştım. Çok şükür ortaya bir şeyler çıktı.
Bu çalışma benim için olduğu kadar sizler için de öneli olacaktır diye düşünüyorum.
Bir işi yarım bırakmayı hiç sevmem. O nedenle er ya da geç bitirmeye çalışırım...
Bu çalışma ile eğer düzenli olarak canlı veri sağlayabilirsem, her dönem için anlık (şu an için 15 dk. gecikmeli) WM_Sistem grafiklerini doğrudan paylaşabileceğim... :)
Şu an için projenin bel kemiği tamamlanmış oldu. Sadece bazı eksiklikler ve renk seçimleri var. Bunları da zaman içerisinde el birliği ile tamamlarız...
Şu an için WM_Sistem 'in algoritmasını grafiğe aktaramadım. Aslında bu da zahmetli bir iş ama şu ana kadar yaptıklarıma göre kolay sayılır. Sadece biraz zaman alacaktır...
Siz bir inceleyin. Ben de fırsat buldukça gördüğüm hataları ve eksiklikleri gidereyim.
Bu projeyi başarabilmek için çok şeyden fedâkârlık yaptım. Bir şeyi başarmak istiyorsan; "her şeyi ile senin değilse, başarı maalesef olmuyor!!!"
Günlerce bu grafiği hazır olarak çizdirmenin yollarını aradım ve hep bir eksikle karşılaştım. Ben de oturup sıfırdan her kelimesi bana ait olan kodlarla bu paneli hazırladım. Çok şükür mahcup olmadım. Az kaldı her şeyi "olmuyor!" diye bırakıyordum. Son minik bir deneme ile sızan ışığı görüp devam ettim.
- Başarı umutların bittiği yerden yeşeriyormuş...
Mutlaka görüş ve yorumlarınızı bekliyorum. Gerekli ilgiyi görmediğini düşünürsem artık bu işleri bırakmanın zamanının geldiğini ve boşuna uğraştığımı anlayacağım... :(
Proje Adresi: http://www.teknik-analiz.com/candlestick/
NOT: Resme tıklayarak da inceleyebilirsiniz...
http://www.teknik-analiz.com/candles...ck_Panel_1.jpg
Üstad napıyorsun sen Allaşkına, Matriks peşine düşecek !!!
:kahkah::kahkah:
ellerinize ve emeklerinize sağlık sayın T/A.
değme yazılımcılara taş çıkarıyorsunuz, yaptığınız kolay bir iş değil, bu işteki güzel eserleriniz konusunda tebrikler.
linke tıkladığımda bende boş bembeyaz bir sayfa açıldı. bu da bir işaret olabilir benim için, hayatımda yeni ve bembeyaz güzel bir sayfa açıldığını işaret etmiş olabilir.:yes: ancak, şekil üzerinde incelediğim kadarıyla çok faydalı olacağına inanıyorum.
hepimize her yönden güzel bir hafta diliyorum...
Teşekkür ederim...
Dün akşam test edip çalıştığını görünce paylaşmıştım. Sanırım bir sorun var. Ben de çalışıyor ama siz de çalışması için bir ayar yapılması lâzım.
Çözümü bulunca tekrar link atarım...
Sayın mühendis ankara
adres bu.yukarıdaki adres eksik çıkıyor
Öncelikle kendimizi haşlayalım. Biz planlar yaparken hayat bildiğini okuyor.
Hisse % 20 yukarıdan açılıp 1.99 tavanına yapıştı, ardından 1.89'a geriledi.
Kelimenin tam anlamıyla göbeğimiz yıldızları gördü. Olur da bu kadar körlük
olmaz; bir insan bu kadar yanılmaz !
Sonra Azaz'ın yarasına tuz basalım. Hele elinde TKNSA olanların bu ortamda
para kazanması imkansız gibi. :)
En son üstada selam gönderelim. Elinize emeğinize sağlık. Java ve Flash
Player güncellemelerini yeni yapmama rağmen bende de beyaz bir sayfa
açılıyor.
İyi akşamlar...
Sorunu şu an işimizi görecek şekilde hallettim ve link şu anda çalışır durumdadır. Test edip geri dönüş sağlarsanız çok memnun olurum... :)
Deneme amaçlı verileri çektiğim yer, şu an için geçici süreliğine bizi idare eder...
Eğer bu çalışma beğenilir ve devam edersem bu durumda gerekirse parasını verip canlı veri alabilirim. Elbette benim karşılayabileceğim miktarı geçmez ise...
Bakalım gelecekte durum ne olacak?...
Kısaca kullanımı:
Sağa-Sola Kaydırma -> Mouse Tekerleğini oynatarak...
Hızlı Sağa-Sola Kaydırma -> [ALT] Tuşu + Mouse Tekerleğini oynatarak...
Yavaş Sağa-Sola Kaydırma -> [SHIFT] Tuşu + Mouse Tekerleğini oynatarak...
Zoom -> [CTRL] Tuşu + Mouse Tekerleğini oynatarak...
Hızlı Zoom -> [B][CTRL] + [ALT] Tuşu + Mouse Tekerleğini oynatarak...
Proje Adresi: http://www.teknik-analiz.com/candlestick/
NOT: Resme tıklayarak da inceleyebilirsiniz...
Ee olmuş bu abi.
Anlatmaya gerek yok di mi. Görüyorsunuz
:bravo: :yahoo:
Şimdilik Tablet ve Cep Telefonu ile çalışmıyor. Onların kodlarını tanımlamadım...
Sadece ilk başardığım anda sevincimi sizlerle paylaşmak istediğimden hemen taslağı siteye yükledim...
Mouse tekerleği ile çalışıyor sadece. Bir de klavyeden CTRL, SHIFT ve ALT tuş kombinasyonları ile...
Laf aramızda kalsın dua edinde bilge 1-2 gün buralara uğramasın. Gene bizi paylayacak :rules:
Patırdanırım elbet. Bu grafikten kimse birşey anlamamasına rağmen yaşa, varol, nurol
nidaları gırla gidiyor. Grafik endeksin son değerini gösteriyorsa ortada gözüken bir
rakam yok. Eğer belirlenen SMA/EMA değerleri ile standart MACD değerleri arasında
uyumu vurguluyorsa geç sinyal üretiyor. Grafiğin dilinden anlayan biri lütfen ne
dediğini bana da söyleyiversin. :)
Yoldayım. en kısa sürede bilgisayar başına geçince yazayım
GM 5 Plus d cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Borsamız Gelişen İşletmeler Pazarı'nda işlem görmekte olan "MCT Danışmanlık A.Ş."nin
ticaret unvanının "İdealist Danışmanlık A.Ş." olarak değişmesi nedeniyle, bülten adı
13/11/2018 tarihinden itibaren "IDEALIST DANISMANLIK" olarak değişmiştir. Mevcut
"MCTAS" işlem kodu ise 03/11/2018 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere "IDEAS"
olarak değişecektir.
Ben anlayışımın azaldığını biliyor ve her daim de bunu dile getiriyorum. Öyle görünüyor ki artık anlatma yeteneğim de kaybolmuş... :(
Ben Üstadım anlar ve görüş yazar derken, o hiç anlamamış!!!
Ben sizinle grafik paylaşmadım...
Öyle görünüyor ki, grafiklerin üstüne yazdığım açıklamalar okunmuyor! Oturup boşu boşuna yazmışım?!...
Tekrar yazayım:
- Çok önceleri benden Günlük, Haftalık ve Aylık Grafiklerin dışında Saatlik grafikler de talep edilmişti.
- Ayrıca seans içerisinde de son durumu görebilmek istenmişti.
O zamanın şartlarına göre yapabileceğimin en iyisini yaparak siteyi şimdiki haline kadar getirebildim.
Fakat son dönemdeki yorucu çalışmalarım sonunda artık Sistem 'i tüm dönemler için paylaşabileceğim ortamı oluşturmayı başardığı sizlere de duyurmak için link verdim.
Asıl başardığım;
Orada çalışan bir platform olması ve orada geçmiş her döneme ait verilerin grafiğinin çizilebilecek olmasıdır..
Kısaca Grafik gösterebilen bir ortam oluşturmayı başardım.
Uzayınca okunmayacağı için açıklamayı burada kesiyorum. Kafanıza takılan (eğer şu ana kadar yazdıklarım anlaşıldı ise!?) olursa konuşmaya devam edebiliriz...
Yok üstadım kod değişikliği dün olmuş. Ancak açıklama 20 gün önceden
yapıldığı için tarihi Kasım olarak yazmışlar. Biz de onların hatasını tekrar
etmiş olduk. :)
Üstadım sonradan ters duruma düşmeyeyim diye o mesajı yazmadan önce
kullandığım Opera ve Firefox tarayıcılardan kontrol ettim. Bende saatlik grafikler
çalışmıyor. Günlük grafiklerde ise bugünün değil, dünün kapanış fiyatları yer
alıyor. Yani garp cephesinde yeni birşey yok. Herşey eski tas, eski hamam. :)
Hâlâ anlatamadım galiba:(
Şu anda paylaştığım ilk taslak. Üzerine henüz birşey koymadım. Fakat grafikte dünkü değil 15. dk.gecikmeli son veriyi günlük olarak görüyor olmalısınız. Sizin için tekrar Mozilla 'da da test ettim çalışıyor. Sizde de çalışıyordur. Çünkü zamanı otomatik alıyor. Öyle bir durum varsa lütfen grafik atar mısınız?
Şu an sadece günlük ve sadece XU100 için çalışıyor. Dediğim gibi geliştirme aşamasında sizlerin görüşleriniz doğrultusunda yapayım istedim. Sonra şunu şöyle yapalım deyince değiştirmek ilk yapmaktan daha zor oluyor...
Umarım bu defa anlatabildim...
Şu linke tıklayın lütfen: http://www.teknik-analiz.com/candlestick/
Daha sonra mouse tekerleği ile hareket edin.
Son veriyi görmek için şimdilik sayfayı yenileyin... Daha sonra bu otomatik olacak zaten...
Hemen sinirlenmeyin üstadım. Benim hem anlama, hem anlatma kabiliyetim kıt. :)
-Fareyi aşağı/yukarı kaydıracağımız yerde görüntüyü ekrana sığdıramıyor muyuz?
-Son barın hizasında niye endeksin son değeri görünmüyor?
-Geçen söylediğim gibi elin oğlu bizden ciddi çalışıyor. Bloomberg Foreks verilerini
diğerleri gibi 15 dakika değil, 2-3 dakika gecikmeli veriyor.
Arz ederim. :)
Sayın Bilgem,
Yüksek müsaadelerinizle;
Bizler (bireysel olarak ben) günlük hayatın akışı içerisinde, günü kurtarabilmek için yaşayan, vergi SGK kira ve bilimum diğer genel giderler üçgeni içinde daralıp bunalan,
satın aldığı ürünü satıp satamayacağı konusunda günlük sıkıntıları yaşarken dolar ne olacak, euro anasının örekesini mi görecek, yok Başkan bunu dedi, ama muhalefet şunu dedi,
leeyn n'olacak bu işin sonu hay huyu içerisinde debelenirken bizlere umut ışığı olan, tünelin ucundaki ışığı gösteren değerli üstadımızın mottosunu zaman içinde anlayabilenler olarak,
yaşlanmaya başladığımız şu zamanlarda, ilerleyen yaşımızda bile hayatımızdaki bazı şeylerin kalitesini düşürmeden devam edebileceğimizi gösteren bir ışığın peşine düştük.
Bilmiyoruz. Bildiğimiz tek şey zaten o "bilmediğimiz"
Tamam..!
Bilmiyorduk desteği trendi, hatta Fibonacci adındaki adamı da, iyi de Sayın bilgem siz öğrettinizde biz mi öğrenmedik. .)
Bir trend de siz çizin hayatımıza, ama hedefi yukarı doğru olsun. Bir umut, bir ışık olun hayatımızda.Şunu da bilmeniz gerekir evlatlar, bakın bu da böyle çizilir deyiverin bize.
Bizlerde, sizin bu bahşettiğiniz ışığın gölgesinde karanlıklarımızı aydınlatalım, yolumuzu açalım. Gelecek nesillere aktaralım, bakın bu iş böyle yapılır,
kurtların çakalların olduğu bu sofradan, nasıl oturulacağını ve nasıl adabınla yemek yeyip kalkılacağını gösterelim.
BİST in aslanı diyorlardı ona. Hakikaten de öyleydi gözümde. Biilirsiniz. ASELS...
ASELS e tahtada tecavüz edilirken gördüm ben. Biri anlatsa inanmazdım. Gördüm. Adamlar alenen tecavüz ettiler, hemde göstere göstere herkesin önünde
O koskoca dev firmayı ne hale getirdiler. Hemen diyebilirsiniz zaten onun gerçek fiyatı o rakamlar değildi. Tamam doğrusunuz. Değildi belki. Ama hali böyle mi olmalıydı.
...
Bu bir ekonomik savaş sayın Bilgem.
Mermi yerine paranın kullanıldığı, topun tüfeğin kullanılmadığı her türlü namertliğin olduğu, düşenin bir daha doğru dürüst kendine gelemediği, belini doğrultamadığı bir arena.
Eğer Sayın bilgem sizinde söyleyecek bir sözünüz var ise "Ben"
Derseniz ki; bunun için zamanınız yoksa, bir fon yaratalım bu ekonomik savaşı, bu şahlanışı biz böyle yaparız alında görün çakallar,deyyuslar derseniz eğer.
Ben kendi adıma diyorum bunu, SPK kuralları dahilinde tabiki, her türlü mermiyi, tüfeği kullanırım.
Şakası bir yana hakikaten sabah kahvaltısını Bakırköy de yapıp, öğlen yemeğinde Üsküdar da nerede yemek yenir diye düşünürken, metrobüs kalabalık mıdır?
Arabayı burda mı bıraksak gibi basit meseleler yüzünden hayatımızın kalitesi yerlerde sürünürken sizin bizi görüpte "ekmek bulamıyorsanız pasta yiyin efendiler" demeniz, benim açımdan sorun teşkil etmez.
Çünkü siz benim baktığım yerden, eli öpülesi saygıdeğer birisiniz. Ancak sayın Bilgem bizi de anlayınız lütfen.
Tecrübe dediğimiz şey "edindiğimiz bilgi , yaşadıklarımız değil mi?" Şahsen ben tecrübe edecek kadar zamanımız kaldığını düşünemiyorum. Evet itiraf ediyorum.
Üstadın tecrübelerini, bildiklerini, yaşadıklarından elde ettiklerini bir sünger gibi emip öğrenmek hasletinde olduğumu söylüyorum.
Yoook .
Ben sizinle başedemem şu ahir ömrümde bahçeli evimizin, balkonunda
kahvemi yudumlar, çiçeklerimi sular, okeye dördüncü arar, çarşıya pazara gider hanımın siparişlerini alırım, torunlarıma bakar keyfini sürerim de diyebilirsiniz. Bu konuda sizi kimse yargılayamaz.
Yapacak olanın da karşısına ilk önce ben geçerim.
Ancak ilerde torunlarınızın, kendi torunlarına bakacağı bahçeli bir evi olacağının garantisi var mı? Yada o evin olabileceği bir vatanları olacak mı ?
İşte Irak
İşte Suriye.
Gözlerimizin önünde oldu herşey. Bir şey diyebildik mi? Sesimiz çıktı mı ? Anlayabildik mi olayları.? Yorumlayabildik mi yaşadıklarımızı?. Balık hafızamıza işleyebildik mi gördüklerimizi?
Bir televizyon kamerasına konuşan Suriye' li vatandaşın sözlerini gazeteci aktarmıştı yazısına, kamera görüntülerini izlemedim.Ama gazeteci şöyle diyordu yazısında;
"Televizyon haber muhabiri, mikrofon uzatmıştı kendisine.
Suriye’den ülkemize gelen ve çocuklarının ekmeğini çöpleri karıştırıp kağıt, cam gibi atıkları toplayarak temin eden Suriyeli bir vatandaştı.
Ülkesinde yaşananları, Türkiye’ye gelmek zorunda kalmadan önceki durumlarını bir çırpıda özetledi.
Aynen şöyle diyordu;
“Biz Suriye’de önyargılı yaşıyorduk. Birbirimize tahammülümüz kalmamıştı. Suriyeliler arasındaki fay hatları patlama noktasına gelmişti. Şiiler, iktidar olduğu için kimseyi beğenmiyor,
Sünniler, çoğunluk benim diye herkese tepeden bakıyor, Hristiyan zengin olduğu için kürdü ezmeye çalışıyor, Arab’ı başka, Türkmen’i başka konuşuyordu.
Herkes herkesi beğenmeyip aşağılıyor, sosyal medyada karşılıklı incitici, hakaret edici paylaşımların önü alınamıyordu.
Herkes, herkesten uzaklaşıyor, en iyinin kendisi olduğuna inanıyor, başkasını kabullenmiyordu. Hepimiz, en ahlaklı, en namuslu, en dindar kendimizi sanıyorduk.
Sonunda ülkemiz paramarça oldu ve Sünnisi, Şiisi, Arabı, Kürdü, Türkmeni birleştik. Ama nerede biliyor musunuz, Gaziantep Çöplüğünde.
Çöp toplarken artık tartışmıyoruz, yani birlikte yaşamayı çöplüğe düşünce öğrendik. Ama üzerinde yaşadığımız topraklar artık bize uzak..â€
....
....
Yazdıklarımın hepsi tartışmaya açık konular. Buyrun linç edilmeye de hazırım. Boynumu uzattım giyotine
Amma velakin sözlerime şu dizelerle son vermek isterim
"Avazeyi bu aleme Davud gibi sal
Baki kalan bu kubbede bir hoş sada imiş"
Saygılarımla
Lütfen işinize, gücünüze bakın. Bilgisayarın başına geçip yazı filan yazmayın.
Çünkü yazınca destan yazıyorsunuz. :)
http://i66.tinypic.com/2nqv2o1.jpg
Foreksi isterseniz gerçek zamanlı paylaşabilirim. Onda bir behis yok...
Fakat BIST için 15 dk gecikmeli mecburiyeti var.!
Ekrana sığıyor olması lâzım. Görüntü rica edebilir miyim?
Sevincimi hemen paylaşmak istediğimden tezcanlılık edip bir iki bir şey daha eklemeden paylaştığım için görünmüyor... :kmk:
İlk fırsatta görünür hâle gelecektir...
Adamlar mecburiyet filan dinlemiyor. Endeks değerini TRT teleteks
sayfasında olduğu gibi 2-3 dakika gecikmeli veriyor.
Görüntü mü dediniz? Buyrun efendim. :)
http://i65.tinypic.com/n177vc.png
MACD göstergesinin olduğu panel siz de eksik mi çıkmış... Ben mi öyle görüyorum... Yoksa siz oradan kırpıarak mı yolladınız? :)
BIST verilerini bu şekilde veren yerin linkini paylaşırsanız inceleyebilirim. Ben baktım ama bloomber de anlık veri göremedim. Hep 15 dk. gecikmeli idi...
Yok üstadım siz kırpmışsınız. Bana 17" monitör kullanmayın. Zamana uyun,
paraya kıyıp 27" monitör alın mesajı gönderiyorsunuz. :)
Dediğim sadece endeks değeri ile ilgili. Hisse fiyatları diğerlerinde olduğu gibi
15 dakika sonra değişiyor.
https://www.bloomberght.com/borsa/endeks/bist-100
Sizin monitörü desteklememişe benziyor... !
Aynı sorunu yaşayan başka birileri var mı acaba?
Sorunuzu çözmek aslında basit. Fakat bazen özel ayarlar yapılınca (büyütme gibi) bu durumda doğru çalışması için ayar yapmıştım. Fakat sizde çalışmamış gibi duruyor...
Ayarı kaldırıp denemek lâzım...
Artık yarına yeni düzenlemelerle birlikte onu da yapar birlikte deneriz... :)
Veriler için de:
- Sadece endeks içinse sorun değil. Ben size canlı ve anlık endeks yine veririm... :wave::ok:
Dostum ben 666kb.com kullanıyorum... Sıfır reklam...ve büyütme küçültme problemsiz... Ancak görüntünün büyüklüğü maksimum 666kb olacak. Benim bilgisayarda metastocktan aldığım ekran görüntüleri rahatlıkla yükleniyo... Sevgiler...Saygılar...
senin graph şu şekilde :) ....
http://666kb.com/i/dz9avdyvrnnp1jcsa.png