Dostum ben hızlı öğrenirim.
Limonatayı da severim.
Sence fona teknik analiz yapılır mı?:
https://i.resimyukle.xyz/5xIN6B.jpg
Printable View
Dostum ben hızlı öğrenirim.
Limonatayı da severim.
Sence fona teknik analiz yapılır mı?:
https://i.resimyukle.xyz/5xIN6B.jpg
Yapilmaz.
SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Değerli arkadaşlar, bir süredir forumu takip ediyorum, birçok şey öğrendim. Sn. Hellistheothers başta olmak üzere herkese teşekkür ederim. Yatırım tavsiyesi olmamak üzere bir sorum olacak. Bir miktar tutmama ve oldukça başarılı olduğunu düşünmeme rağmen HSYF olarak NNF' ye elim çok varmıyor. Bu konuya sanırım Sn. Matac' da daha önce deyinmişti. Son KAP raporuna göre porföyün %8.5 'i info yatırım, %2.5' ise gene grup şirketi olan HDFGS hisse senedinde. %4.9'u is İşmen' de. Yani portföyün yaklaşık %11' grup firmalarında. Fazla anlamayan biri olarak nacizane F/K, FD/Favök, sektör için alakasız bir parametre olsa da PD/DD açısından bile İşmen İnfo'ya göre daha avantajlı görünüyor. Elbette yaptığım son derece yüzeysel bir kıyaslama. Grup şirketi olduğu için bizim bilmediğimiz gerçekten güzel gelişmeleri de biliyor olabilir NNF. Ancak fonun bir yatırımcısı olarak beni biraz rahatsız ediyor bu durum. Gerçekten bu iki firma fonun sermayesini değerlendirebileceği alanında en iyi firmalarsa tabii ki sorun yok. Yatırım tavsiyesi olmadan, görüşlerinizi merak ediyorum.
Merhaba,
Elbette defalarca dediğiniz ve bizim de söylediğimiz gibi hiç bir şey yatırım tavsiyesi değil, sadece görüş alışverişinden ibaret. Mesela, MAC fonunda ditaş, celha gibi hisseler varken endeksten yüksek getirirken, en dev hisseleri taşıdığı dönemde son 5 yılının relatif anlamda en kötü performansını gösteriyor.
Ben kendi adıma hsyf yatırım yaparken, portföy içinde oranını belirliyor, ( benim için %30) bir kaç hsyf fona ( 3 ya da 4 ) bölüyorum. Endeks gevşemelerinde biriktiriyorum.
Ancak hsyf'nin taşıdığı hisseler kişisel olarak benim hiç umurumda olmuyor açıkçası, çok çok nadir bakıyorum , o da sadece meraktan.
Benim için tek kriter bist100'ü düzenli olarak geçebilmesi ve tek başarı kriteri benim gözümde o açıkçası bir hsyf için
Daha önce bir kaç defa yazdığım gibi, tüm endeksler dolar bazında er-geç aynı yere dönüyor. Reel yani gerçek getiri yapmanın tek yolu, hsyfler tarafında, bist100'e görece yapılan relatiflerdir.
Sadece relatif yapmadığında huylanırım , bunu 3-4 ay sürdürürse çıkarım o hsyf'den.
Birazcık matematik kullanan, endeks göçse çıksa umurunda olmadan endekse yılda %15 fark atan hsyf'nin bile 5-6 yılda birikimli bileşik fark ile nerelere gidebileceğini görür.
En azından benim 6-7 yıldır fon yatırım felsefem bu.
Portföyü bölüyorum, hsyfleri kendi içinde 3-4 fona bölüyorum. Her fon en az 20-25 hisse alıyor. Bundan fazla risk dağılım yapılmaz.
Dolayısı ile , içeriği ile hiç ilgilenmiyorum ama mesela yöneticileri aynı mı diye haftada bir mutlaka kontrol ediyorum.
Ben şahsen önem sıralaması yapsam, fon içeriği benim için 15.-20.sırada falan gelir muhtemelen. Hatta ben hiç açıklamamalarından yanaydım hep yatırımcı olarak.
Sn.Hellistheothers ve Sn.MarketSoul görüşleriniz için teşekkür ederim. Relatif getiri konusundaki görüşlerinizi benimsedim, çok faydalandım.