Bu sene içinde enflasyonu tek hanelerde göreceğiz...Ver mehteri veeeerrrrr...As bayrakları aaaaassssss...
Printable View
Bu sene içinde enflasyonu tek hanelerde göreceğiz...Ver mehteri veeeerrrrr...As bayrakları aaaaassssss...
Ertem: Kara pazartesi senaryosu iflas etti, şimdi maliyetine katlanacaklar
https://pbs.twimg.com/media/D2p47c1WoAEeEcG.jpg
https://twitter.com/sputnik_TR/statu...33232713601026
dedik london lu oglanlar bu işin altında kalmazlar tahvil den girerler borsan dan deler gecerlerdiye
Türbülans son hızıyla devam...Ver mehteri veeeerrr...As bayrakları aaaaassss...
piyasa açılmadan milleti galyana getirdiler 10 kuruş düşürdüler. ( mazot bitti ) borsa da şenlik yapacağız diye milleti gazladılar 500 puana tav oldular.
şimdi senaryo
usd 20 kuruş yukarı
borsa 2.500 puan aşağı
birde bunun
akşam abd'si var...
piyasa kapanışı var...
ytd.
Yönetimin bu kararlı (!) kur politikasından kim yararlanıyor acaba? :)
Sevgili Üstad,
Her cümlene katılmakla beraber düşünürken, yorumlarken yaptığımız hata şu aslında.
Biz olayları vatan sevgisi, ulusçuluk, devletçilik vb kavramları düşünerek yorumlarken esasında siyasilerin bunlara göre değil, şahsi çıkarlarına göre hareket ettiklerini unutuyoruz.
Kılıçdaroğlunu hiç sevmem son dönemdeki duruşu itibari ile fakat tank fabrikası konusunda söylediklerine de katılmamak elde değil.
Şimdi olay 50 milyon dolar olayı mı yoksa bir yandan menfaat elde ederken diğer yandan bu ülkeyi batırma uğraşı mı?
Ben iktidarın kesinlikle ülke için çalışmadıklarını düşünüyorum, bunu düşündürten de tamamen 2002 den sonraki politikalarıdır.
Umuyorum ki bu ülke kendi insanı ile küllerinden yeniden doğacak, sizin de dediğiniz gibi bir ekonomik modelle ilerleyecek; tekrar üretip tekrar güçlenecek, buna şüphe duymuyorum. Zaman lazım hepsi bu.
bazı yabancı bankalar tl swap pozisyonlarını kapatamadı:yetkili
Yabancı tl yükümlülükleri için eft dün 21:00'a uzatıldı:yetkili
Eft uzatma uygulaması gerekli görülürse sürdürülebilir: Yetkili
Kontrolü kaybeder bir duruma gidiliyor , bu swap konusunu acilen düzeltmek lazım ..
Şimdi... TL basmamamız gerekiyor. Önemli. Darpanenin anahtarını çalsak olur mu acaba :)
Tebrikler MB flush royel e as kaldı. 2 ay dayan.
Bol kazançlar
Eğer seçim sonrasını örneğin salı gününü hedefliyorsa o güne kadar günlük %2.74 ödeyecek yani 6 gün için toplamda %17.64 eder.
sabah 5.3TL'den yakalamayı başardı ise 5.3x1.1764 = 6.2350 TL yapar.
yakalayamadıysa
5.4 TL x 1.1764 = 6.35 TL yapar.
Sorun şu , bu vadede merkez bankasının elindeki araçlar bu rakamların üzerine atmasını çok zorlaştırıyor. Zaman biraz daha uzun olup swap faizi de daha düşük olsaydı riskli bir marjda çalışıyor diyebilirdim. Ama böyle olunca resmen kamikaze gibi dalıyor diyebiliyorum ancak.
Yukarıdaki marjda ben de artık inat için yaptığına ikna olmaya başlıyorum. Yani belirli bir risk bütçesi ayırmış , tıpkı bir junk bond trader gibi hareket ediyor olabilir.
Bist < 94.000
bazı arkadaşlar vardı burada dolar şöyle inecek , buralar yanılsama vs..
iyi izleyin şimdi kumarhanenizin batışını.
93899 vurdu çekti.
Borsanın düşüşü ile dövizin seviyesi uymuyor, ya spottan almadan ileri vadeyle alıyorlar , ya da içeride TL'de sıkışıyorlar.
bakalım reismi kazanacak yoksa margin call yemek üzere olan yabancı bankalarmı. gece bankalar pes ederlerse 5'i görebiliriz gibi geliyor. öbür türlüsü zaten belli :)
Kemal Sunalın bir filmi vardı, tam hatırlamıyorum..
Fuat abi yanıyorsun diye, kıvılcım başladı bile..
Galip Öztürk tahtalarına döndü piyasalar
Merkez bankası , Hazine ve Maliye bu adımın sonrasındaki tedbirleri alabilecekse kesinlikle evet.
Ama aşağıdaki tedbirleri alamayacaksa, politik baskı ile bu adımlardan 1mm dahi saparlarsa sadece kendilerini köşeye sıkıştırmış olacaklar.
http://www.hisse.net/topluluk/showth...09#post3315909
Yabancılar ilk adımın (swap kısıtlaması) nasıl olacağını biliyordu. Bu durumda buna rağmen bu pozisyona girdiler ise bu adımdan sonraki tedbirlerin politik dengeler gözetildiğinde uygulanamayacağını speküle ediyorlar. Buna oynuyorlar. Ben bunu anlıyorum.
investing kafayımı yedi yoksa gerçek mi
bir 6.22 oluyor euro hemen akabinde 6.01 6.02 oluyor
BIST 93.399 vurdu çekti.
Merkez Bankası analitik bilançosu 26 Mart Salı günü
Net rezervler : 20.310 milyar dolar
22 Mart Cuma günü
Net Rezervler: 19.150 milyar dolar
Pazartesi ve Salı günleri 1 milyar dolar döviz depo ihalesiyle piyasaya verdiği dövizi çekti + 3.3 milyar dolar döviz depo ihalesi açarak bir hafta vadeyle piyasadan dolar aldı. Toplamda 4.3 milyar dolar
19.150+ 4.300 toplamda 23.450 milyar dolar
23.450 - 20.310 İki günlük net rezerv kaybı 3.140 milyar dolar.
Rakamlar yuvarlanmıştır.
euro tl kaç şuan arkadaşlar
6.22 mi 6.12 mi 6.02 mi
İşte olması gereken sıkı para politikasından bir kesit.
Önemli olan bunu sürdürebilmek, ancak içerideki faizlere ve ekonomik aktiviteye olumsuz yansıması giderek daha fazla olacağından politik açıdan fazla tahammül edebileceklerini sanmıyorum.
Mart sonu için başarı sağlansa dahi kurların düşüşü TL'de yeni kısa pozisyonlar açmayı daha cazip hale getirecektir.