Ha para önemli değil ,böyle basit bir konu için öyle yüce makamları meşgul etmene gerek yok seavoice kardeşim,para dediğin ne ki.
Printable View
Ha para önemli değil ,böyle basit bir konu için öyle yüce makamları meşgul etmene gerek yok seavoice kardeşim,para dediğin ne ki.
hocam sen teknik konusunda ön yargılısın.. neden? çünkü öğrenmek için ya üzerine eğilmemişsin ilgilenmemişsin ya da anlamamış kestirip atmışsın.. yani tekniği okuyup idrak edip, bir işe yarayıp yaramadığını görmeden hüküm vermişsin gibi düşünüyorum.. kaldı ki bu iş ilgilenilen meslek edinilen bir iş.. ne insanlar var bu işle uğraşıyorlar.. ben hiçbir zaman teknik analizciyim demedim kendime.. çünkü değilim bu benim işim değil.. kusura bakma ama havaya sen sokuyorsun beni yok kutsalın yok iyi olabilirsin falan vs.. yok abi benim çok yanlışım var ben her an yeni hatalarımı keşfediyorum vay anasını bu yanlışmış diye.. dolayısı ile benimki amatör bir ruh olabilir fakat o dahi ciddiyet gerektirir zaten.. bu işin temeli amatör ruh aslında.. sonuç itibari ile bu benim mesleğim değil ve olmayacakta vesselam..
Seavoice kardeşim ben 20 yıldır borsayı takip ederim,galip ağanın işlem yaptığı tüm patronların speklerle anlaşma yapıp milleti dolandırdığı,elin hintlisinin bile gelip vurgun yaptığı(reysaş olayı ilgilenenler elin hintlisisnin çevirdiği dolabı internetten bulup bakabilirler)bir borsada ne tekniği olacak.Adamlar bildiğin sahtekar o grafiklerde katakulli yapmayacaklar mı.Al satlarla tek lot almadan tek lot satmadan istedikleri gün işlem hacmini on katına çıkarıyorlar,daha geçen ay 380 milyon lotluk işlem doholde tek günde olmadı mı o işlemleri kim yaptı.Olay kendi dinamiklerinde yürüse hadi inanalım uğraşalım,hep çakallıkların döndüğü spk nın bunlara izin verdiği bir mecrada para kazanmaya çalışıyoruz.
o panikloss tu teknikloss değilki.. teknikloss korona öncesi haftalık kobrayla gelmişti ama emminin aylık kobraları bizi ralliye devam ettirir şeysiyle dikkate almamıştım.. yanıldım.. bu kadar basit.. işte o meşum çizginin altında 180 lere gelebilir diye yazmama rağmen kendim bile 192 lerde teknikloss yapmadım.. emminin temeline inandım dolarına sarıldım ama sonrası malum şelale.. ha ondan sonra korona geldi vs işin tuzu biberi oldu..
Valla ben temele inanırım şirket sağlamsa,geleceği varsa hava da fırtınalı değilse mesele yok.Ama bak benim de göstergelerim var.Hep bir gözüm amerikan borsalarında ,orda çöküş bir başlarsa rakam temel falan dinlemem kaçarım.Yoksa normal havada spek ne yaparsa yapsın satmam,hatta alırım.
Bak değerli kardeşim ,ben aylarca altın gümüş dedim ,eski yazılarımda görebilirsin.GMSTR,GLDTR falan çok uzun zaman önce o mecralarda yatırım yaptım.Tezim doğruymuş para kazandım.Önemli olan uzun vadeli trendi yakalamak.Arada osilasyonlar olur.Ana trendi yukarı olan enstrumanı yakalamaya çalışacaksın bence.Trendi görmek yakalamak en ama en önemli iş.Şimdi dohol un 10 yıllık grafiğine bak 1.6.2016 da 0.46 o günden beri çıkışta osilasyonlar olur,ama trend yukarı işte bu belli.Altının 10 yıllık grafiğine bak 1.8 .2018 de 1191 dolar ons o günden beri çıkışta.Ben arada yüz dolar ons yukarı da çıksa aşağı da inse umursamam.Yukarı trenddeki bir enstrumana bir yerde katılmak lazım.Sır falan yok benim tüm çabam ana trendleri anlayıp yukarı trendi olan enstrumanlara para koymak.Ha altında da dohol de de bu trendleri doğrulayacak temel analiz donelerim elbet var,bunlar sağlıklı çıkışlar ikisi de devam eder diye düşünüyorum.
Top secret falan seavoice kardeşim ,sen de şeettin konuyu,üç beş finansal piyasalarda gelirini artırmaya çalışan küçük yatırımcılarız sadece, durum bu kadar.Ha dohol istediğim hareketi yapsın gelen paranın hepsini de gümüşlere ekleyeceğim bak ne kadar basit bir oyun planı.Gelecek yıl borsa yılı değil gibime geliyor ,aslında dünyada ortam çok tatsız.
Bak altın gümüş neden artacak dersen ilgili enstrumanların topiklerinde sayfalarca yazılarım var,ordan şeedebilirsin konuyu bu topiği fazla meşgul etmeyelim alakasız enstrumanlarla.
ya bırak abi osilasyonu sirkülasyonu.. yani öyle terimlerle kafakola getirme abi beni canım sıkılıyor.. spekmiş amerikan borsasıymış sırtlanlar varmış geç bunlar done falan değil abi.. ben para kazanamadım ama 2016 ağustos ayında banvitin grafiğini çizdim bak alta linklerini koydum.. ve sordum, geçmişteki görünümü kopyalayacakmı? kimbilir.. spek bilir o bilir bu bilir boşver abi.. ben grafikle anlarım şifaen işlemez bana söylediklerin.. osilasyonu çiz göster.. grafiğin işe yaramadığını bana grafikle göster ki, terk edeyim grafiklere bakmayı abi.. 20 yıllık borsacı grafiği ortaya koyar.. yapıştır grafiği..
http://666kb.com/i/dbglnfkza5grtaib2.png
https://www.hisse.net/eforum/showthr...3#post13527893
Seavoice bana banvit deme ,bazı kağıtların grafiklerine bakamıyorum.Bu forumda sıkça yazan borsayı bana öğretti diyebileceğim bir arkadaşım saatlerce kağıt 2.5 da iken bana dil döktü,kulak arkası yaptık:)))))))) Hata etmişiz,gerçi o da yüzde otuz falan bir karla çıktı,devamı malum.Aynı adam bana 2010 da 1000 lot egeendüstri aldırmıştı.14 liraydı fiyatı 14 bin lira üç ayda 20 bin olmuştu ne güzel para kazandık dedik çıktık,devamı da malum.Borsadır tabi neler neler oluyor.Benim ana gelirlerim borsadan değil seavoice buradaki param kumarbaz ruhum için burada :))))))))Vay vay vay şimdi baktım egeendüstri 739 olmuş epeydir bakmıyordum,dedim ya bazı kağıtların sayfasına hiç girmek istemiyorum maalesef.
Seavoice teknik işinden cidden anlamıyorum,ne desem cidden boş,işe yarıyor dersen yarıyordur.Misal sen kaç yıldır borsadasın,yüzdesel olarak koyduğun para düşünülürse kaç yılda yüzde olarak ne kadar kazanmışsındır.Bir teknikçi olarak skorun nasıl.İşe yarıyorsa en azından enflasyonu yeniyor olman lazım
abi sen osilasyonla şey ediyorsun top secretımmı fazla geldi yani.. hayret bişey.. kusura bakma dötümüzü kaldırdın akşam akşam.. buyur bak bera holdingi 26 nisan 2017 de zebun üstadla tartışmışız.. o da temelcidir.. senden kötü olmasın.. ne güzel yakalamışız zamansallığını ama tabi onuda almadım :evil:
https://www.hisse.net/topluluk/showt...738#post320738
Şimdi baktım banvite seavoice ben banviti düşünseydim temelini incelemedim bak şimdi temelini bilmeden asla para koymazdım ama 10 yıllık grafikte sen bu kağıdı nerden alırdın dersen 1.3.2019 da 9.91 de dip yapmış beklerdim yüzde 10 çıkınca 10 liradan alırdım.Tabi borsacı arkadaşın bana tavsiye verdiği 2.5 değerinden sonra bir daha yüzüne bile bakmadım kağıdın.,
Seavoice lafı karıştırma:))))))) Anladığım kadarıyla iyi bir teknikçisin.Kaç yıldır borsadasın yıllık kazancın yüzdesel olarak nasıl.
ya sorun zaten burada.. benden bu işin verimli olup olmadığını ölçemezsin, çünkü ben iyi bir traderda değilim, ki sana iyi bir referans oluşturayım.. ben 6 yıllık borsacıyım ve 6 yılda kaybettiklerimi toparlamak için uğraşıyorum.. dolayısı ile tekniğin tırışka olup olmadığını benim kazanıp kaybettiklerimden anlayamazsınki.. gördüğünü inkar eden biri değilsen, buyur iki örnek grafiği ve yazışmaları tarihleriyle koydum.. yani sen hala bana sen ne kazandın yada kaybettin ona bakam ben diye soruyorsan allah yardımcın olsun ne diyeyim :kmk:
şu ışıklı rızanın temel analizini yaparmısın? ama bana hiç işte spek hisse tehlikeli şu bu bahane sunma.. yapabildiğin kadarıyla bir temel analiz rica ediyorum.. dibini kazı bak bişeyler bul ben anlamam.. rasyo detaylarını matriksten çekip atayım yoksa elinde?
https://i.hizliresim.com/xZ1F5p.png
Ya sakın alınma seavoice kardeşim.Ben yıllardır borsada işlem yaparım,çok teknikçi arkadaşla karşılaştım,bakıyorum bakıyorum genel de pek yüzdesel olarak başarıları iyi değil.Sana özel değildi sorum.Cidden işe yarıyor mu merak ettim.O değerli borsacı arkadaşıma sormuştum bu konuyu o da bana senin inanıp inanmaman önemli değil herkes inanıyorsa sistem çalışabilir demişti,aslında o zaman mantıklı gelmişti bana,ama benim tarzım değil temeli kötü bir kağıdı grafiğine bakıp asla almam temeli iyi kağıdı da grafikle asla satmam, e o zaman öğrenip ne yapacağım kullanmadıktan sonra öğrenmek manasız gelmişti bana.
Seavoice sen bu şirkete para koydun mu cidden.
Seavoice çemaş bu holdinginmiş şimdi kabaca baktım,çemaş al bari o mecrada kumar oynayacaksan çemaşın rasyoları daha güzel geldi bana.Doholun kasasında dolar olmasa 0.46 dan bile almazdım.Aç bak dohol 1.25 iken PD /DD 1 in üzerinde idi şimdi kağıt 2.12 PD/DD 0.76 falan 1.25 iken kağıt alınmazdı 2.12 de benim aklıma göre ucuz:))))))))Sen gel öyle patron kağıtlarını boşver gel dohole koy tüm paranı rahat et.Emminin dişlerini reis söktü eski emmi değil ,artık patron kağıdı sayılmaz dohol.
Ha bak borsadır bu işler belli olmaz reysaş gibi rıza da hintlilerle anlaşır bir şekil yapar sonra benden bilme,ben kalvinden zamanında duyduğum kadarı ile bu holdingi biliyorum,yoksa ilgimi çeken bir durumu hiç olmadı.
İlla o gruba para koyacaksan habire millet çemaş diyor,operasyon çekilme olasılığı çemaşta daha fazla gibime geliyor,Ama ben öyle kağıtlara bir lira koymam,adamı vezir de eder rezil de rezil olma olasılığı genelde daha fazladır.
Aha altın işlem görmeye başladı ,1980 oluverdi,asıl olay altın ve gümüşte olacak arkadaşlar,5 yıl boyunca ikisi de sürekli artacak ,aslında borsa falan gereksiz ya neyse serde kumarbazlık var,piyango bileti aldık bekliyoruz diyelim:)))))))
Yahu seavoice sen beş dakikada bana temel analiz yap dediğin kağıt koca holding, iştirakleri var tek tek beklentileri var bilançoları var gelecekleri var sektörleri var,senin bu soruyu bana sorman bile aslında borsacılığa yakışmaz ya neyse.İnsan beş dakikada şirket rasyolarına bakamaz sen bana holding inceletiyorsun,teşekkür edeceğine ettiğin laflara bak.İyi bekle bakalım rızanın kağıdında bakalım ne para kazanacaksın.
hkm yetiş beşiktaşa temel analiz yapıyorlar :oleyo:
https://i.hizliresim.com/GXE18T.png
Emmi hariç herşeyi yazmissiniz,
Bu nasil emmi sevdasi,?
CPH1909 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Uyanın ey ahali.
Kagıdı bastıkca merril yopluyor milyon milyon.
Kör göze parmak sokmak gibi.
Kağıtta yapılan aylık kapanışları önemsiyoruz.
Ocak 2020 yükseği 2.08
Haz kapanış 2.10
Tem kapanış 2.11
Yılın yükseği 2.08 üzeri kapanışları iki aydır başarıyla yapıyorlar.
Bıgun de ağst 2.08 üzeri olmalı.
Kağıtta yüklü beklemeye devam. Çözülmeyelim.
SM-J415F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Merril robotu kagıdın saatlik ve 4 saatlik ve gunluk grafiğini çiziyor.
Yapı kredi robotuyla.
Güncel destekten ya da bi tık üstünden kapatıyor yada güncel dirençten ya da bi tık altından kapatıyor son günlerdir.
Güzel teşkilat kurmuşlar. Bana mal toplama hareketleri gibi geldi son zamanlarda olan.
Dirençten satıp destekten alan ky'ye de helal olsun.
Her an ucabilir havasıyla buna da cesaret ettirmediler.
İzlemeye devam. Hayırlısı.