Fark ettim .en azindan diger bilindik degisken fonlara nazaran dusmeye basladi sanki demek istiyorsunuz.
Printable View
Mavi renkli olanın periyodu 23, turkuaz ise 35.
Ben de yeni yeni öğrenmekteyim sayın dostlarım. :) Kimseyi yanlış yönlendirmek istemem. Yüzlerce indikatör arasından, çok değişik periyotlarla denemeler yapmaktayım. Şimdilik en elverişli sinyaller verenler bunlar.
https://resmim.net/f/F03sLw.png
Mesela bu grafik de GARAN. İndikatörler ve periyotlar aynı ve (arada 1-2 kaçak olsa da) güzel sinyaller vermekte. Sanırım geride yazmıştım, bu grafikteki sinyalleri banka yoğun fonlar için kullanmaktayım. Fon grafiklerini aynı zaman aralığındaki matriks grafiği ile birleştirmek için photoshop benzeri programlar deniyorum ama tam öğrenemedim.:) Becerebilirsem foruma asarım.:)
TCD aylık getiri sıralamasında liderliği AED'e bırakmış :)
10.12.2018-11.12.2018 arasında ne olduğunu anlamadan o fona girmek cesaret ister.
KAP bildirimlerine baktım son beş bildirim var o döneme ait bildirim yok.
O dönemde bu fonda olanlar 11.12.2018 sabahında uyandıklarında şok olmuş olabilirler.
Yıllık bazda 65 fon arasında 64. olmuş.
Ama son 1 ayda da atağa geçmiş.
Daha önce Özel Sektör Borçlanma araçları fonuymuş batan ÖST'lerden sonra değişken fon olmuş :) Bu arada Perşembe günü 500 K yatırmış biri :)
Düzeltme: Nisan 2018'de değişken olmuş.
Ata Portföy Yönetimi A.Ş.'nin kurucusu olduğu, Borsa İstanbul'da "AED" kodu ile işlem yapan "Ata Portföy Özel Sektör Borçlanma Araçları Fonu" nun unvanı, fonun dönüşümü nedeniyle 09/04/2018 tarihinden itibaren "Ata Portföy Birinci Değişken Fon" olarak değiştirilecektir. Unvan değişikliği nedeniyle kod değişikliği yapılmadığından Borsa İstanbul'da yapılacak işlemlerde "AED" kodunun kullanılmasına devam edilecektir.
İlave: Ekim 2018'de ATT ile birleşmiş
Ata Portföy Yönetimi A.Ş.' nin kurucusu olduğu "Ata Portföy Uzun Vadeli Borçlanma Araçları Fonu (ATT)" 01/10/2018 tarihinden itibaren "Ata Portföy Birinci Değişken Fon (AED)"un bünyesinde birleştirilecektir. Fon kodu olarak ATT kodu iptal edilecek, AED kodu kullanılacaktır.
Arkadaslar
Bir fonun gecen yillarda gunluk mk sın nereden bula bilirim? Mesela 2017 de bir fonun gunluk getirisin aylık mk olarak incelemek isterdim.
Bir kısmını geri almışlar.
Nisan ayında AED ve SUB
Sermaye Piyasası Kurulu(SPK)'nun ilke kararı kapsamında özel sektör borçlanma araçlarına ve kira sertifikalarına karşılık ayrılması ile yan hesap oluşturulmasına ilişkin esaslar çerçevesinde fon portföyünden %100 oranında karşılık ayrılmış olan Dünya Göz Hastanesi Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin TRFDGOZ71915 ISIN kodlu tahvili için 30.04.2019 tarihinde taksitli itfa ve kupon ödemesi gerçekleştirilmiştir. Karşılık ayıran ilgili fonların Kuruluşumuza başvurusu üzerine söz konusu ödeme işlemleri, karşılık ayrılan tarihteki hak sahipleri için hesaplarının bulunduğu yatırım kuruluşlarının nakit hesaplarına ödenmiştir. İşlemlere ilişkin detay bilgiler aşağıdaki tabloda yer almaktadır
Temmuz ayında da AED,IBG,IBR,SUB'a
Sermaye Piyasası Kurumu(SPK)'nun ilke kararı kapsamında özel sektör borçlanma araçlarına ve kira sertifikalarına karşılık ayrılması ile yan hesap oluşturulmasına ilişkin esaslar çerçevesinde fon portföyünden %100 oranında karşılık ayrılmış olan Dünya Göz Hastanesi Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin TRFDGOZ71915 ISIN kodlu tahvili için 08.07.2019 tarihinde kupon ödemesi gerçekleştirilmiştir. Karşılık ayıran ilgili fonların Kuruluşumuza başvurusu üzerine söz konusu ödeme işlemleri, karşılık ayrılan tarihteki hak sahipleri için hesaplarının bulunduğu yatırım kuruluşlarının nakit hesaplarına ödenmiştir. İşlemlere ilişkin detay bilgiler aşağıdaki tabloda yer almakta olup, ödeme bilgileri MKS'de itfa ve kupon ödeme raporlarından izlenebilir. Bilgi edinilmesi ve gereğini rica ederiz.
Bmeks olmalı iflas eden tahvil borçlarını odeyememisti. Bistten de çıkarılmışti. SM-N9000Q cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sayin admustafa
Tesekkurler. Evet onu zan ediyordum. Baska yerde o mk lar olmasin dusunurdum oda dediginiz gibi yoktur.
Siz iyi bilirsiniz o zamanlardada 20 ve ya 30 % mk varmiydi acaba borçlanma fonlarda? Yani şunu demek istiyorum:
Faizler bu kadar yukselenden once mesela 2014 2015 2016 2017 yillarda acaba fonlarin getirisi nasilmis özellikle borclanmalar
Arkadaslar Bir baska sorum var
Dolariniz olsa simdi ne kadarin portfoyde satip Fona cevirirsiniz? Atiyorum fon riski ve ortalama 19 getiri.
Ek 23385
üstat çizdim söylemiş olduğun ortalamalarla fakat senin grafiğe göre daha geç sinyal üretiyor. Bir yerde yanlış mı yapıyorum?
Sn yuji'nin hisse yoğun tablosundaki 03.10.2019'a ait günlük getiri sıralaması ilginç olmuş.
Sıralama en az zarar edene göre oluşmuş günlük olarak.
En az zarar eden 1. olmuş.
sth, aav, gma, an1, yfv, htt, fı3, stt, vk6
Neredeyse fifty percent risk var.
Bir de fifty cent, i take you to the candy shop:
https://www.youtube.com/watch?v=SRcnnId15BA
Mayıs ayı gibi bir ay yaşanırsa 1 ay devamlı eksi getirebilir.
Zaten fon yöneticisi de mayıs gibi ayların gene yaşanabileceğini açıklamıştı.