Sayfa 611/1000 İlkİlk ... 111511561601609610611612613621661711 ... SonSon
Arama sonucu : 7998 madde; 4,881 - 4,888 arası.

Konu: YATIRIM FONLARI ( & Mevduat faizi karşılığı oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by admustafa Yazıyı Oku
    Ben kötü demiyorum performans düşüyor diyorum. Haftalık 0.53 diyor ama haftaya negatif başladığımızı söylemiyor Sn.r.lucas. Aylıkta da getiri %2'ye düşecek gözüküyor böyle devam ederse. Şu an ki ortamda mevduatla karşılaştırdığımız da çok iyi
    Fark ettim .en azindan diger bilindik degisken fonlara nazaran dusmeye basladi sanki demek istiyorsunuz.

2.  Alıntı Originally Posted by Maydonozcu Kamil Yazıyı Oku

Bu grafiği daha önce de asmıştım buraya. Arada kaçaklar olsa da (mesela kesik çizgili bölge) gayet güzel iş çıkarıyor. Özellikle banka yoğun ve hisse yoğun fonlarda olanlar buna benzer grafikler oluşturup kendine göre bir sistem oluşturmalı. Diyeceğim ancak onu da diyemiyorum. Çünkü endeksin % 20 kazanç sağladığı bir dönemde % 34 kazandırmış (TCD çok daha fazla) fonlar var. Endeksimiz daha ziyade banka ağırlıklı hareket ettiği için banka yoğun fonlarda daha çok işe yarıyor.

Hisse yoğun (ya da banka yoğun) fonlar yerine kendi takip ettiği hisseleri almak sonuçta herkesin özgür kararı ancak fon piyasasına bulaşmış olanların temel sıkıntısı kişisel yatırım strateji ve prensiplerini uygulama noktasında beyindeki nöronlarına hakim olamaması. Bunu becerebilenin zaten fon piyasasında işi olmaz.

Grafiğimize dönecek olursak, daha önce de ifade ettiğim üzere an itibariyle 103 bin 105 bin aralığında bu yılın ilk aylarında oluşmuş olan maliyetlenme bölgesi test edilmekte. Güç göstergeleri henüz böyle bir atağın başarıyla sonuçlanacağına dair işaret vermemekte. Bankalara sağlanan likiditenin bilançolar üzerinde iyileştirici etki yapacağı muhakkak. Zaten PD/DD olarak gelişmekte olan ülke bankalarına göre oldukça iskontolu işlem gören bankalarımızın 9 aylık bilançolarla birlikte enflasyona paralel düşen faizler eşliğinde yeni bir grafik çizebilme potansiyelini göz ardı etmemek lazım.
    üstat grafik ile ilgili biraz detay verebilir misin? Günlük mü? üssel hareketli ortalama var sanırım 2 tane? Onlar kaçar günlük hareketli üssel ortalama? Teşekkürler.

3.  Alıntı Originally Posted by Maydonozcu Kamil Yazıyı Oku

Bu grafiği daha önce de asmıştım buraya. Arada kaçaklar olsa da (mesela kesik çizgili bölge) gayet güzel iş çıkarıyor. Özellikle banka yoğun ve hisse yoğun fonlarda olanlar buna benzer grafikler oluşturup kendine göre bir sistem oluşturmalı. Diyeceğim ancak onu da diyemiyorum. Çünkü endeksin % 20 kazanç sağladığı bir dönemde % 34 kazandırmış (TCD çok daha fazla) fonlar var. Endeksimiz daha ziyade banka ağırlıklı hareket ettiği için banka yoğun fonlarda daha çok işe yarıyor.

Hisse yoğun (ya da banka yoğun) fonlar yerine kendi takip ettiği hisseleri almak sonuçta herkesin özgür kararı ancak fon piyasasına bulaşmış olanların temel sıkıntısı kişisel yatırım strateji ve prensiplerini uygulama noktasında beyindeki nöronlarına hakim olamaması. Bunu becerebilenin zaten fon piyasasında işi olmaz.

Grafiğimize dönecek olursak, daha önce de ifade ettiğim üzere an itibariyle 103 bin 105 bin aralığında bu yılın ilk aylarında oluşmuş olan maliyetlenme bölgesi test edilmekte. Güç göstergeleri henüz böyle bir atağın başarıyla sonuçlanacağına dair işaret vermemekte. Bankalara sağlanan likiditenin bilançolar üzerinde iyileştirici etki yapacağı muhakkak. Zaten PD/DD olarak gelişmekte olan ülke bankalarına göre oldukça iskontolu işlem gören bankalarımızın 9 aylık bilançolarla birlikte enflasyona paralel düşen faizler eşliğinde yeni bir grafik çizebilme potansiyelini göz ardı etmemek lazım.
    Üstadım çok güzel bir yazı kaleme almışsınız, teşekkür ederim

4.  Alıntı Originally Posted by sevinen Yazıyı Oku
    üstat grafik ile ilgili biraz detay verebilir misin? Günlük mü? üssel hareketli ortalama var sanırım 2 tane? Onlar kaçar günlük hareketli üssel ortalama? Teşekkürler.
    Mavi renkli olanın periyodu 23, turkuaz ise 35.

Ben de yeni yeni öğrenmekteyim sayın dostlarım. Kimseyi yanlış yönlendirmek istemem. Yüzlerce indikatör arasından, çok değişik periyotlarla denemeler yapmaktayım. Şimdilik en elverişli sinyaller verenler bunlar.

Mesela bu grafik de GARAN. İndikatörler ve periyotlar aynı ve (arada 1-2 kaçak olsa da) güzel sinyaller vermekte. Sanırım geride yazmıştım, bu grafikteki sinyalleri banka yoğun fonlar için kullanmaktayım. Fon grafiklerini aynı zaman aralığındaki matriks grafiği ile birleştirmek için photoshop benzeri programlar deniyorum ama tam öğrenemedim. Becerebilirsem foruma asarım.

5. TCD aylık getiri sıralamasında liderliği AED'e bırakmış

6.  Alıntı Originally Posted by r.lucas Yazıyı Oku
    Gpg nin 3 gune nefesi yetmiyor.o getiriyi hafta ici yapsa 42 ye denk gelir gunluk.
    GPG'nin %75'i mevduat, repo ve % 10'u da bono
    Haliyle ancak bu kadar oluyor.
    Bence daha da düşecek getirisi, faizler düştükçe.

7.  Alıntı Originally Posted by Maydonozcu Kamil Yazıyı Oku

Güzel çalışmalarınızın devamını bekliyoruz üstadım

8.  Alıntı Originally Posted by admustafa Yazıyı Oku
    TCD aylık getiri sıralamasında liderliği AED'e bırakmış
    10.12.2018-11.12.2018 arasında ne olduğunu anlamadan o fona girmek cesaret ister.
    KAP bildirimlerine baktım son beş bildirim var o döneme ait bildirim yok.
    O dönemde bu fonda olanlar 11.12.2018 sabahında uyandıklarında şok olmuş olabilirler.

Yıllık bazda 65 fon arasında 64. olmuş.

Ama son 1 ayda da atağa geçmiş.

Sayfa 611/1000 İlkİlk ... 111511561601609610611612613621661711 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •