Faizler bu kadar yüksek olunca beklentinin altında kaldı. Geçen sene faizler çok daha aşağıda oldu halde 0,187 veren şirket faizlerin %20lerde olduğu ortamda yine 0,187 verince bir anlam ifade etmedi.
Printable View
Faizler bu kadar yüksek olunca beklentinin altında kaldı. Geçen sene faizler çok daha aşağıda oldu halde 0,187 veren şirket faizlerin %20lerde olduğu ortamda yine 0,187 verince bir anlam ifade etmedi.
Şöyle bir ibare var; Kâr dağıtım tablosunda yer alan 2.200.210,18 TL tutarındaki Genel Kanuni Yedek Akçe, olağanüstü yedek akçeler kaleminden karşılanacaktır.
Geçen sene vereceği kar açıklandıktan sonra %5 gibi yukarı çıkmıştı. Bu sene hiç hareket yok hatta neredeyse aşağı düşecek. Bakalım ilerleyen günlerde hareket başlar mı ?
Ama gerçekten saçma bir karar verdiler.
2017 faizler %12 sen 0,187 temettü ver
2018 faizler %20 olmuş sen yine 0,187 ver. (Hemde geçen seneden daha çok kar elde ettiğin halde.)
1.05 1,06 olur mu diye beklerken 1 TL ye düştü :)
Bari 2-3 sene böyle devam etse de 300 milyon üzerine çıksak; o zaman en azından daha fazla kar elde etme imkanı olur. Olumlu bir şeyler bulmaya çalışıyoruz.
Gerçekten can sıktı; 1 yıldır bekle, ne seviyelere geldi. 1TL ye düştü bile, şimdi temettü verse 0,81 olacak ki çok düşük bir rakam. Taban bile olursa şaşırmayın, kademeler bom boş.
toplam satıştaki miktar 5,188 milyon - alışta toplam miktar 414 bin taban bile olabilir . ama şunu unutmayın borsada adam yukarı yazıyor ise ki 5 milyon yukarı kademeleri doldurmus ,akıllı niye oraya yazıyor diye düşünmek lazım .acaba keriz silkeleme mi yoksa gelir umuduyla girilen lotlar mı ?
serkan şu gönderdikleri rapora bigöz atsana ben baktım orda şöyle bişey yazıyor. acaba 2 kalemdemi ödeme yapıcaklar belirli tarihlerde.
Ortaklara Birinci Kâr Payı:5.958.455,2
Ortaklara İkinci Kâr Payı :23.833.820,8
Genel Kanuni Yedek Akçe :2.200.210,18 ( bu yedeklere ayrılması gereken kanunu pay heralde.)bunu olağanüstü yedek akçeler kaleminden karşılanacak
toplama bakın. miktar açıkça belirtilmiş:https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...42ff1c1216.jpg
G3421 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
temettü belirtilen tarihte belirtilen oranda tek kalemde yapılacak. benim anladığım bu. https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...5832f62e71.jpg
arkadaşlar 0,72 den gelen bir kağıt için kar bazında 0,187 oranını geçen çoktur ,herkez hesap kitap içersinde şuan ,o bakımdan satan olur kagıdın düşüşü normaldir,bakalım satıs duracakmı yoksa devam edermi.oran işyatın klasık temettü tablosuna uyumlu ancak oran portfoy büyüklüğü ve şuana kadar yapılan kara göre düşük kaldı bu bakımdan temettü oranının üstünü yakalayan kaçıyor , temettü son gününe kadar hatta son gün bile bir fırtına kopabilir diye düşünmekteyim hele şu oranı kurtaranlar bir tükensin görelim.
https://www.google.com.tr/url?sa=t&s...QAbPoOMRvIKYM5
1. temettü sanırım ödenmiş sermayenin %5'lik kısmı. yani dağıtılması zorunlu olan kısma tekabül eden miktar.
eyv. serkan hesapladınmı kaç gayme girecek cebe ? benim cebe 63,200 bizim dükkanda 5 maaş verse 15 bin lirada nisanda yatar iyi para alacagız mart sonu . ama tekrar hepsi işyata girecek böylece kagıdımız çoğalır seneye daha iyi bir karla karşılasırız hisse fiyatı olarak
aynen tam sınırdayım bu sene. temettü ve gelecek olan diğerleriylede alıp bidaki sene temettüye gelmeden yarısını çıkarım yükseldiğinde diye düşünüyorum.
bu arada çıkıslar 80 ve kademelerinden gerçekleşmiş gözüküyor. a/s 89 gösteriyor ama alımlarla yükseldiği için satım 80 ve 85 e denk gelir.bunlarda temettü oranını kurtaran kısım olduguna göre 80 in altını göremez diye düşünüyorum temettüden sonra.
şimdi benim anlayamadığım bir nokta var;
dönem karı 31milyon 36bin civarı.
evet bu miktarın bir kısmı kanuni yedek akçeye ayrılıyor. o da 1milyon 573bin
geriye dağıtılabilir yaklaşık 29milyon 792bin kalıyor.
bunun 5milyon 958bini birinci kar payı ve 23milyon 833bini ise ikinci kar payı olmak üzere ayrılyor.
ve üzerine olağanüstü yedekler kaleminden sadece 239bin daha ekleniyor ve toplam miktar olan yaklaşık 30milyon 32bin miktarına ulaşılıyor ve bunun dağıtılması kararı alınması bekleniyor.
bu durumda genel kanuni yedek akçe karşısındaki rakam olan 2milyon 200bine hiç dokunulmamış olmuyor mu?
Temettü için her TCKN başına beyan sınırı 2018 yılı için 34.000 tl'dir.
yani 68.000 tl ve üzeri temettü geliri elde edilmesi halinde toplam tutarın yarısı bir sonraki yıl beyan edilmelidir.
Bu tutarın altına vergi 0'dır.
syg.
Bir de 35 milyonu viop’da ezmeselerdi verebilecekleri kar payini dusunun.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ben bu şekilde düşünmüyorum. Evi arabayı sigorta kasko yaptık, ev yanmadı ve araba kaza yapmadi tüh bak 5.000 tl zarardayım diyor muyuz? Demiyoruz. Dolar 7den 5.50ye düşerken iyiki viop var dedik mi? Dedik.
O zaman dolar yükselirken neden viop yapıldı diye sormayacağız.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
burada bir düzeltme yapmam gerekiyor sanırım. dağıtılabilir net dönem karının %30u ya da bir önceki yıla ait oluşan net aktif değerin %5inden hangisi yüksekse o 1. temettü olarak dağıtılıyor zorunlu olarak. bu durumda dağıtılabilir dönem karının %20si olan 5milyon 958bin 1.temettü olarak belirlenmiş oluyor. https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...65846991c3.jpg