Sayfa 614/930 İlkİlk ... 114514564604612613614615616624664714 ... SonSon
Arama sonucu : 7440 madde; 4,905 - 4,912 arası.

Konu: ISYAT İş Yatırım Ortaklığı

1. aynen tam sınırdayım bu sene. temettü ve gelecek olan diğerleriylede alıp bidaki sene temettüye gelmeden yarısını çıkarım yükseldiğinde diye düşünüyorum.

2.  Alıntı Originally Posted by kalvin Yazıyı Oku
    aynen tam sınırdayım bu sene. temettü ve gelecek olan diğerleriylede alıp bidaki sene temettüye gelmeden yarısını çıkarım yükseldiğinde diye düşünüyorum.
    Ferklı bir isim altında alıma devam edebilirsiniz.(Es çocuk

3.  Alıntı Originally Posted by kalvin Yazıyı Oku
    aynen tam sınırdayım bu sene. temettü ve gelecek olan diğerleriylede alıp bidaki sene temettüye gelmeden yarısını çıkarım yükseldiğinde diye düşünüyorum.
    işte o zaman da stopaj oluşuyor. iyi hesap etmek lazım.Şimdi benim maliyet .78 bugün satsam pay başına 2.5kr stopaj oluşuyor. Bu yüzden temettüyü aldıktan sonra satacağım. Böylece temettü netten gelecek ve daha düşük vergi ödeyeceğim.

4.  Alıntı Originally Posted by Serkan74 Yazıyı Oku
    işte o zaman da stopaj oluşuyor. iyi hesap etmek lazım.Şimdi benim maliyet .78 bugün satsam pay başına 2.5kr stopaj oluşuyor. Bu yüzden temettüyü aldıktan sonra satacağım. Böylece temettü netten gelecek ve daha düşük vergi ödeyeceğim.
    evet stopajı unutmustum iyi hesap etmek lazım.

5.  Alıntı Originally Posted by SGEZER Yazıyı Oku
    Ferklı bir isim altında alıma devam edebilirsiniz.(Es çocuk
    devlet baba yemez bunları

6. bu arada çıkıslar 80 ve kademelerinden gerçekleşmiş gözüküyor. a/s 89 gösteriyor ama alımlarla yükseldiği için satım 80 ve 85 e denk gelir.bunlarda temettü oranını kurtaran kısım olduguna göre 80 in altını göremez diye düşünüyorum temettüden sonra.

7.  Alıntı Originally Posted by Serkan74 Yazıyı Oku
    karın bir kısmı zorunlu olarak yedek akçeye konuluyor. aslında dağıtılabilir kar 29 milyon küsür. 2 de yedek akçeden al sana 30 küsür milyon temettü diyor. kağıt üzerinde temettüyü 2 parça göstermiş ama hepsi toplu ödenecek. mart sonu 18.7 Kr. hesabında görürsün.
    şimdi benim anlayamadığım bir nokta var;

dönem karı 31milyon 36bin civarı.

evet bu miktarın bir kısmı kanuni yedek akçeye ayrılıyor. o da 1milyon 573bin

geriye dağıtılabilir yaklaşık 29milyon 792bin kalıyor.

bunun 5milyon 958bini birinci kar payı ve 23milyon 833bini ise ikinci kar payı olmak üzere ayrılyor.

ve üzerine olağanüstü yedekler kaleminden sadece 239bin daha ekleniyor ve toplam miktar olan yaklaşık 30milyon 32bin miktarına ulaşılıyor ve bunun dağıtılması kararı alınması bekleniyor.

bu durumda genel kanuni yedek akçe karşısındaki rakam olan 2milyon 200bine hiç dokunulmamış olmuyor mu?

G3421 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    "Kaybetmekten kaçınmak yerine kazanmayı amaçlayan her stratejinin sonucu kesinlikle yenilgidir." Von Neumann

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul
    Gönderi
    3,057
    Temettü için her TCKN başına beyan sınırı 2018 yılı için 34.000 tl'dir.
    yani 68.000 tl ve üzeri temettü geliri elde edilmesi halinde toplam tutarın yarısı bir sonraki yıl beyan edilmelidir.
    Bu tutarın altına vergi 0'dır.
    syg.
    Son düzenleme : Trade Shark; 21-02-2019 saat: 18:13.
    “Sermaye piyasası, sabırsız kişiden sabırlı kişiye para aktaran bir araçtır". Warren Buffett
    "Don't be dazzled by the stock market.. It's a giant distraction" John Bogle

Sayfa 614/930 İlkİlk ... 114514564604612613614615616624664714 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •