Israrla yardım bekliyorum..Özelden de öneri yapabilirsiniz. Sonuçta ben de inceliyorum ve kararımı kendim veriyorum..:ok::wave::rules:
Printable View
Sn şekerli ben size yardımcı olayım,çok ucuza bildiğim bir şirket var beş gün sonra bilançosu gelecek,isterseniz özelden yazarım:)))))))Şu anda 2.20 den işlem görüyor ama bilanço sonrası 2.5 üstü kesin gibi:)))))))))
sonra özelden yazarım.herkes duymasın sn şekerli sadece biz kazanalim
Yan kağıtlara para akıyor düşünün GÖZDE bile yürümeye başladı, KLGYO da bir iki gün duraklar yoluna devam eder diye düşünüyorum. Belki de hiç duraklamadan gider. Benim analizime göre 2.30 a kadar önü açık orada sıkı direnç var, orlara çok yaklaşınca ben hafifledim ama bilinmez.. YTD
Düşünceleriniz için teşekkürler, üstad değilim elbette ancak iyi bir gözlemci olabilirim, bir tahtaya bulaşmadan önce bir hafta tahtayı dakika dakika seyrederim, tahta yapıcıyı çözdükten sonra izlememe gerek kalmaz oyun planını kabaca anlar ona göre hedef belirlerim.
Bu haftayı da bitirdik acısıyla tatlısıyla..Herkese iyi hafta sonları:wave:
2.18 kapanış çok iyi, 2.14 ten tepki geldi bu olumlu, pazartesi yeniden 2.20 üstüne atabilir, 2.15 in altı denenirse o zaman sıkıntı.. YTD
Artık bu saatten sonra 5 tane tavan da olsa beş tane taban da olsa o bilanço görülecek.Kaldı 5 gün.Şu ana kadar ki hareketler çok iyi,tahtacı iyi bilançoyu yukardan karşılamak istiyor gibi.Bu çok iyi ,bilançoyu ne kadar yukardan karşılarsak o kadar iyi.Hareketler ve hedef iyice yukarı çekilir,herneyse bizde malum satış racona ters ,zaten 1.48 de ihtiyaca binaen de olsa gereksiz ve erken bir satış yapmak zorunda kaldım,bile bile lot kaptırdık,herneyse aynen yola devam,ben umutluyum.
Öyle 2.15 altı tehlikeli falan gibi teknik ayrıntılara en azından şu beş gün çok takılmayın.Tahtacı sizin bunlara takıldığınızı bildiğinden size ters hareketler yaptırabilir.Akıl vermek haddim değil ama adetdendir her bilanço yakınlaştığında bu tarz uyarıları yapmak artık benim için görev gibi bir şey oldu.Sizin kapasitenizdeki bir borsacıya akıl vermek haddim değil elbet ,ama gene de bir düşünün.
Siz derken elbet tüm teknikçi arkadaşlar için yazdım.Bu kağıtda muhteşem bir bilanço bekliyorum,genelde bilanço tahminlerimde yanılmam.Bilanço iyi gelmeye gelir de sonrası ne olur elbet milyon dolarlık soru o:))))))
Bu arada bu topiğin muhabbetini çok seviyorum,özellikle çıkış zamanı geldiğinde kağıtdan tamamen çıkmayacağım,genelde tek lot bırakmam hepsini satarım,ama bu kağıda özel belli bir miktar bırakacağım ki arada sohbet imkanım olsun:)))))))))
Sn hissedar nerelerde ya,onla satışlar bilanço vs hakkında baya fikir teattisinde bulunuyorduk,çok değerli bilgiler veriyordu,uzun süredir kayıp.Aslında şahonun pungarı,sn hissedar,sn hayek ,syın GP falan yazsalar ne iyi olur.Özellikle sn hayek bana kağıdı aldırdı sonra kayıp:))))))) Bu arada iyi ki aldırmış orası ayrı.
kileri cemaş ile değiştirdim adet olarak dedim aradaki kazanamadıgım farkı oradan alayım emme ondan da erken inidim yok yok ben bu işi bilmiyorum:vk::vk: .... adesede de malı yarıya indirdik 1.22 kırmaz diye verdik yarısını ... kiler tam aort da kapadı iyi gitti iyi
Bravo sn GP herkesin harcı değil iyi yakalamışsınız.. bizde öyle büyük balık yakalama yok henüz nasip ve birazda beceri işi bu.. ikiside şuan bizde tam olarak bi araya gelmemiş belki kiler de gider 12 tl ye filan belli mi olur 😳😳
Beta0,63 Fiili Dolaşımdaki Pay Oranı87,06% BIST-100'deki Ağırlğı F/K Oranı0,00 Piyasa Değ. / Defter Değ.-0,39 Dibe Uzaklık **60,00% *YıllıkPiyasa Değeri(USD)14.154.613 Piyasa Değeri(TL)263.329.591 Özsermaye(TL)*-669.912.425 Sermaye(TL)235.115.706 Net Kar(TL)
Bu değerlerini verdiğim şirketin 6 aylık zararı da eksi 180 milyon:))))))))))
Kileri 1.5 senedir filan göz ucuyla takip ediyordum 82-88 kruş arası dikkatimi çekti fakat konjonktür almaya uygun değil diye kendim için.. iki bilanço döneminden önce alıp satmaya başladım 1.18 den beri gir çık modundayım fakat benim tarz kazandırmıyor bunu anladım 😔😔 100 kademenin en baba 55 ni alabilmişim iyi değil diye düşünüyorum… çağrınızı görseydim kayda değer bulurdum emin olun denk gelmedim demekki
Bu şirketi 0.26 dan 2.03 e 15 ayda götürdüler
Hangi şirket derseniz yeşilgyo:))))))))) Batık şirketi adamlar isteyince 10 kat götürebiliyorlar.Bizim kiler maşallah 12 belki olmaz da 8 9 allah ne verdiyse istenirse gider, kimse de yahu bu nasıl iş demez.Çok topiğin konusu olmadığı için ,daha doğrusu genelde tekniğe inanarak yatırım yapan forumdaşlar olduğundan temeli pek konuşmuyoruz,bu şirketin temeli çok ama çok sağlam.Uzun yıllar parlak bilançolar yollaması kesin gibi.O yüzden yolumuz bence uzun.
Bende az bir miktar TRCAS var o dahi ciddi bir miktara ulaştı, lot artırmam gerekirken fazla odaklanmadım.
Açıkcası o derece kazancı sadece elimde (kasaya kitleyip ellemediğim - kullanmadığım uzun vade Aracı kurumda) THY hisselerinden elde ettim.
Son 10 gündür nazar değmesin hangi yan kağıdı alsam yüzde 30-50 yaptı. Uzun vadede ucuz ve f/k sı çok düşük kağıtlar yüzde 500-1000 lere gidiyor. THY, TRCAS bunlara örnek. Sn. GP sizi tebrik ederim, sabırla taşıdığınız için, bizi de çağırdınız hatırlıyorum.
Eksi 669 milyon özsermayeli altı aylık zararı 180 milyon olan şirket hala 263 milyon piyasa değeri ile yoluna devam ediyor.Gel de zombi hikayelerine mumya hikayelerine inanma:)))))))))))
Aslında tek kağıda fixe olmanın zararları da var tabi,ben de o turcas çağrısını hatırlıyorum ama kısmet değilmiş diyelim geçelim.
GYO larda değerlemeler çok iyi geliyor, bir dalga daha gidecekler, KLGYO nun 2.30 da direnci var artık PD/DD 1.00 yani bu şu demek, bilanço desteği olmazsa bundan sonrası TIRT.. ucuzlaması lazım.. ya fiyatı düşecek ya da özsermayesi artacak ya da spekülatif gidecek.. temel analizden anlarım genelde tekniğe uygun alım satım yapsamda terste yakalanma riskinden dolayı temeli çok kötü olanlara bulaşmam. YTD
Sn tahminci elbette eminim temel analizden de anlıyorsunuzdur.Benim gözlemim genelde alım satım kararlarınızda temel ne olursa olsun teknik bozuldu mu veya düzeldi mi kararınızı tekniğe göre veriyorsunuz.Ben ise sizin aksinize teknik bilgim sıfır olduğundan tekniğe dayalı verilmiş tek bir alım satım kararım yoktur.Aslında sizin tarzınızda bir yatırımcı için temel analiz bilgisi bence yük,asli kararlarınızı tekniğe göre verdiğinizden ve genelde kağıtlarda trader olduğunuzdan dolayı temel analizi hiç bilmeseniz size daha uygun olurdu.Siz benim tam aksim olmalıydınız:))))))))
İşin temeline gelirsek elbet bu bilanço ile o PD/DD değişecek.Yoksa bu hareket bence olmazdı.Neyse 5 gün kaldı bilanço gelsin de üstüne çok konuşuruz.
Temel de önemli, temeli sağlam kağıtta yüzde 50 yüzde 1000 kazanca kadar beklerim ama temeli zayıf kağıtta maksimum yüzde 40 a kadar beklerim isterse kağıt yüzde 5000 yapsın. İşte fark burada, yoksa haklısınız alım satım kararımı teknik analize göre veriyorum ama temel sağlamsa STOP marjım genişliyor.
Stopları çok disiplinli bir şekilde uyguladığınız için bence sonuç matematiksel olarak çok değişmezdi.Ama siz zaten bunun hesabını yapmışsınızdır.
Naçizane tavsiyemi yineleyeyim sn tahminci beş gün kağıt ne yaparsa yapsın umursamayın cuma akşamı bilançoyu görelim ona göre duruma bakalım.Tabi elinizde şu anda hisse varsa:))))))))) Siz haftasonu riskini de pek almayı sevmeyebilirsiniz diye düşünüyorum
Sn tahminci “ieyho yu inceleyin dediginiz günün sabahından beri aralıksız yükseliyor ben alamadım anasını gittim bende danasını aldım cemaşı aldım zaten 1.13 den beri ara ara alıp satıyorum cemaşı… fakat onuda bugün erken verdim😊😊2.02 den kaldı adese 1.01 maliyetli onuda 1.22 den yarısını verdim kaldı ihlgm birazda akfen.. ihlgm yi bende sn gp gibi yapmayı düşünüyorum uzun süre tutmaya çalışagım ☺☺☺☺ Ne kadar uzun tutarsam artık sn tahminci. Sn gp sn şekerli ve sn hkm bilgilerinizden istifade ediyor ve çok değerli buluyorum bu forumdaki sohbeti de seviyeli ve düzgün görüyorum ayrılmakta içimden gelmiyor son 1000 adet hissemi de satıp kiler taşımama rağmen… forumdan elinizi çekmeyin bilgilerinizi esirgemeyin Desteklere gelirse tekrar almayı düşünüyorum..ben daha çok aort lara bakarak hisse alıp satıyorum