yeter bu soğanın çanağına artık bi kulp neyim yapsa da rahatlasak :plc: ya da seçmen iyice ikna olsun ekonominin neye sardığına belki daha hayırlı olur
yeter bu soğanın çanağına artık bi kulp neyim yapsa da rahatlasak :plc: ya da seçmen iyice ikna olsun ekonominin neye sardığına belki daha hayırlı olur
Evet haklısın ama işte en büyük hatamız zaten o çok bilmişlere inanmak. 2018 kur atağında bende senin gibi çok güvendim. Yahu dedim koskoca TCMB ve TC devleti oturup kuru izlemez herhalde, göz göre göre vatandaşı silkeletmezler. Ama malesef yaptılar. dolar 4 lirayken almadım bana zorla taa 6 liradan aldırdılar sonunda canımdan bezdirip. Velhasıl bu ülkede siyasilere de onların şakşakçı sözde ekonomistlerinede zerre güvenmemeyi acı reçetelerle öğrettiler. Uzun vadede olduğunuz için bozamamışsınız ama siz arada kalmanız normal. ben genelde aylık giderdim.
bu arada aktroll ler ne yapıyor diye iş yerinde koyu koyun üssüme danıştım damat çok sağlam adam onu indirmek için dıjj güçler bastırıyor babacan olsa adamlar mutlu olacaktı dedi ya la... vay babayynn sanki citi yle ben girdim toplantıya
Dolar 6 tl lerde iken yüzde 30 40 kredi genişlemesi yapıldı..
Dolarda bu boşluğu dolduruyor..
8.4 da dolacak bu boşluk..
Onun için bu ay faiz artırmadılar..
8.50 nin üzerinde DOLAR overshoot olmaya başlamış demektir..
Tabi hemen müdahele etmezler alan açmak adına..
Onun için beklentim 9 tl leri geçince iyice karşır ortalık
Ya edelim etmeyelim faiz mi enflasyon dolar mı faiz derken
10 tl yi vurur ciddi müdahele gelir..
Ciddi müdahele öncesi katar para yollar borsa diptedir dolar tepede..
15 milyar dolar atar..
Bir kısmı borsaya girer..
Bir kısmıda tahvile..
Yillik %7-8 faiz ile para sactilar.
Simdi enflasyon hedefleri bile %12
O paralar hep altin ve dovize gitti zaten..
Syg,
O dönem tam bir Gold Rush yaşandı. Benim asgari ücretle çalışan arkadaş bile gidip 6000 lira kredi çekip altın almıştı çok iyi hatırlıyorum. Geçenlerde konuştum, imkanım olsa 20 bin çeker alırdım diyor. Böylede hayırsever bi hükümetimiz var sağolsunlar vatandaşa sudan ucuz kredi dağıttı :)
8.28 açın bir şarkı bence
Ekonomi yönetimi maşallah
YAL-L21 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
An itibari ile emekli maasim 287 USD..
2011 yilinda emekli olurken 800+ USD idi...
TL bir iluzyondur..
Syg,
Ben de 2016 basinda emekli olmustum...
Miktar vermiyeyim ama dolar bazında oran olarak 40%'ini çaldılar....
Kim çaldı bilmiyorum.
SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ben emekli değilim ama yılbaşından bu yana maaşım 350 dolar eridi , bu ülkede dövize endeksli maaşla çalışmak lazım serbest bölgede falan :oleyo:
Yeşil soğanda up up zamanları başladı. Faizin ucu görünür yakında
Yatırım tavsiyesi olmayıp kişisel görüşümdür.
Ara PPK yaptıracaklar.. :one:
Bundan yaklaşık 1.5 ay önce bir mesaj yazmıştım buraya. Döviz şoku da yesek faiz arttırmayacaklar demiştim.
Bugünlerde döviz şoku yaşıyoruz faize elleri gitmiyor.
Yatırım tavsiyesi değildir
daha lütufda bulunup glp yi bile kullanmadılar dün aofm bile düştü hala seviyeye bakmıyoruz diyor !! hiç olmazsa kur gelişmelerini yakından takip ediyoruz de ! eskiden geç de olsa bir yetkili çıkar durumu sakinleştirirdi mesela bunun gibi '' https://www.dunya.com/ekonomi/simsek...-haberi-338795'' şimdi rekabetçi kurdan başka bir kelam edilmiyor
Mevduatçılar 1 aydır aynı faize ekmeğini bandırıp duruyor.
Dolarsa öylemi. :kmk:
Ara ppk mara ppk hikaye.
Faiz lobisinde yer almak , olmuyor, yakışmıyor.
Bugünlere dair çok önemli tespitler ve öngörülerde bulunmuş.!!
videonun sonunda da doğru yolu bulmuş.
zamanı olan izleyebilir.
https://www.youtube.com/watch?v=ukmcz75y2vs
Mb ne kadar gecikirse, faiz artışı o kadar yüksek, borsa bir o kadar ucuz olur. Yabancı gibi düşünmek lazım. Dolarda parabolik yükseliş (günlük 5% ve üstü) olduğunda, bozdur doları yatır bıst-30 hisselerine yada uzun vadeli mevduata. Aralık ayı bu anlamda kritik. Aralık ayında 18% mevduat faizi görürsek, doları bozdurup paranın yarısını bıst-30 hisselerine, yarısınıda 1 yıllık mevduata yatırmak mantıklı olabilir.
Aktif Rasyo yeniden düzenlenmezse mevduatta hiçbir şey olmaz.
Bankayı kredi vermeye zorlarsanız, vermezse ceza verirseniz, yüksek faizle istenilen oranda kredi vermekte zorlanacak banka ne diye mevduat toplasın.
Bugün Ağırlıklı Ortalama fonlama oranı %13,08 olmuş.
Merkez Bankası Ağırlıklı Ortalama Fonlama Maliyeti %13.08 (Önceki %12.87)
10.69 - 24 Eylül
10.88 - 25 Eylül
10.99 - 28 Eylül
11.08 - 29 Eylül
11.12 - 30 Eylül
11.20 - 1 Ekim
11.32 - 2 Ekim
11.38 - 5 Ekim
11.45 - 6 Ekim
11.47 - 7 Ekim
11.56 - 8 Ekim
11.64 - 9 Ekim
11.93 - 12 Ekim
12.03 - 13 Ekim
12.12 - 14 Ekim
12.18 - 15 Ekim
12.26 - 16 Ekim
12.39 - 19 Ekim
12.47 - 20 Ekim
12.52 - 21 Ekim
12.75 - 22 Ekim
12.88 - 23 Ekim
12.92 - 26 Ekim
12.87 - 27 Ekim
13.08 - 28 Ekim
burgan 13.75 olan oranı 13.50 ye indirdi (100 k)
Günün en çarpıcı yorumlarından biri...
Yalniz ayni zamanda en sinir bozucu, zira yurdum insani bu savurganlığı değerlendirirken biz tasarruf manyaklari bu fırsatı da es geçtik...
Borç ile yaşamak iş yapmak genlerimize işlememiş çünkü...
Ülkenin savurganlarini, 5 lira kazanıp 15 liralık yaşayanlarıni, 150 ye kredi ile aldığı arabayı 1 ay sonra 180/e satan firsatcilarini finanse etmeye devam edelim biz...
Kabul etmek lazim, biz bu isi bilmiyoruz...
Sadece onları değil, 15 milyon kadar sosyal yardım alan insanın tüm maaşını da yaklaşık 10 milyonluk, çoğu beyaz yakalı ücretli çalışan insanlar ödüyor. Hemen hemen tüm ötv'nin abuk subuk vergilerin en temel nedeni de bu. Bizim şehirdeki belediye 1 milyon kişiye suyu bedava yaptıktan 1 ay sonra normal su ücretine zam geldi. Ama tabi sosyal devlet aşığı bir toplumuz. Yaşasın belediye diye alkışladı herkes. Bedava olan her şeyi hep beraber ödediğimizin bir gün farkına varar umarım toplum.
13 veriyor şube daha fazla vermiyor.
28/10/2020
AnadoluBank..
500K..
33 gün..
13,75..
günlük 13 daha iyi bence , burganda
Gunluk 10.85 veriyor burgan
Burada riskli yatırımlardan kaçıp güvenli liman olarak görülmüş mevduat faizinden bahsediliyor çoğunlukla. Elde bir miktar döviz bulunması gerektiğini zaman bize kanıtladı. Eğer marttaki gibi bir dip yaşanacak olursa o zaman faize park etmekten vazgeçme zamanıdır diye düşünüyorum. O zaman ister kripto para, ister hisse senedi olsun alınan her riskli yatırım faizden çok daha fazla getiri yapacak. Çünkü ralli hemen ardından gelecek.
Bu arada cumhuriyet bayramimiz kutlu olsun...
Yazılarım yatırım tavsiyesi değildir.SM-M307FN cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yüksek kur ile cari fazla yaratılıp kurun kendini dengelemesi beklenecektir.Bundan sonra faiz arttırmak demek ekstra işsizlik ve ekstra batık işletme demek olurki bu yolu tercih etmeyecekleri belli oldu.Kur çıktıkça insanlar kademe kademe TL'ye geçip ev , araba veya harcama yapacaklardır.Faizi yukarı alırlarsa TL'ye geçen yüksek faize park ederki bu istenmeyen bir durum. Bu nedenle enflasyona paralel faiz artışı olabilir fakat kuru aşağı almak için yüksek bir artış beklemiyorum.YTD saygılar