TL bir iluzyondur dedik nokta.
Syg,
TL bir iluzyondur dedik nokta.
Syg,
Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY
Istanbul'dan cikip bir 100-150km doguya her gitmek lazim gercekleri gormek icin.
Ben de Yenikoy-Sariyer arasinda sahilde yillardir yuruyus yapar ve sahildeki yeme icme mekanlarinin kapisinda hafta sonlari kuyruklar gorurdum.
En guzel pahali arabalar da bogaz trafiginde olurdu.
Simdi de pek bir fark olacagini dusunmuyorum.
Artik korona nedeni ile pek cikmaz oldum.
Benim oralara Sariyer daglarindan inmek icin hic bir nedenim de kalmadi ayrica.
Evden bir cikmam en az 100 TL yaziyor.
Bu da baska bir neden..
Syg,
Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY
Her ekonomik kriz siyasi değişim yaratir.
Cari acik sifirlanana kadar kur cikar.denge oluşur.dengeye gidiyoruz.
haklısınız diyecek birşey yok ama en ünlü ekonomistler dahil (içlerinde muhalif olanlarla) MB'nin veya hükümetin oy kaybı vs. TL'yi bu kadar ezdireceklerini sanmıyordu.. ben de bu görüşteydim...herkes MB'den tepki bekledi hatta yeşil bile fiyatladı.. ama şaka sanki yaşananlar
http://zaytung.com/haberdetay.asp?newsid=382256
maalesef faizi dediğiniz gibi tren perondayken yakamıyorsunuz uzun vadeli girdiğinizi haklısınız.
her cafede oturanı zengin sanacaksak ohoooo cafelere avm'lere gidebilenler zaten türkiye'nin azınlık bir yüzdesi. ha gitti diyelim para harcayan kesimleri de daha da düşük bir yüzde. bir türk kahvesi bir su alıp 5 saat mekanda takılan var, bunlar tam mekan iflas ettiricilerdir
avm'ye gidip internetten alacağı şeyleri deneyip veya görüp karar verenler ve fiyat karşılaştıranlar var, bunlar da avm iflas ettiricilerdir.
ev konusuna gelirsek piyasada taze parayla o evler alınmıyor. herkes birbirinin evinin updated versiyonunu alıp üstünü kredi ile tamamlıyor. baby boomer kuşağında muzzzam gayrimenkul var. tabi bunlar fed faizleri %20, tcmb faizleri %200 olduğu, enflasyonun üç haneli olduğu zaman evleri ucuza almışlar şimdi de takas ediyorlar. veya oğlunu evlendiriyor diyelim bir ev bozdurup başka bir yerde ev alıyorlar. mesela bir baby boomer çocuğu (bizim arkadaş) babasının arsasını bozdurup audi aldı geçenlerde.
özet olarak taze parayla değil takasla dönüyor sistem. dolar 50 tl olsun yine aynı olur. milletin umrunda değil hiç bir şey. yeterki evlerin değeri düşmesin.
senin evlerin olsun, sonuçta torunların köle olacak. veya başkaları köle olacak. bizim halk koyun gibi, eli avcu biraz para gören beyaz bmw 5 serisi, bebek'te cafe'de kız kesmek derdinde. kimsede geleceği görme vizyonu yok, matematik bilen yok.
Yer İmleri