Sormamda sakınca yoksa altın gümüş vs. kıymetli madenlerin oranı ne portföyünüzde sn. Hkm..cevap vermeyebilirsiniz..
Printable View
Dohol vardı en son onu da artık borsalardan korktuğumdan çaktım gitti.
deklare edilen enflasyon ile fiyat hesaplamasi yapilicaksa o zamanm arz ve talep ile olusan fiyati baz almamiz gerekiyor . Kagit uzerindeki islemler sonucu olusan fiyati degil :)
1980 de altin 840 i gorurken Arz talep ilemi gordu yoksa kardeslerin yaptigi manipulasyon ile mi ? e o zaman 1980de altin su kadardi ve enflasyona gore bu kadar olmasi gerekiyor deniliyorsa
O zaman 1980 de 50.35 i gormus bir gumusun simdi fiyati ne olmali
Mart 16-17 sinde FED toplantısı var..Tahvil faizleri yükselmeye devam ederse FED başkanlarının açıklamalarını takip etmek lazım..izleyebildiğim kadarıyla Avrupadakiler erken havlu attı, paniğe kapılmış gibiler..o yüzden diyorum Sn. Hkm çirkin kızların en çirkini euro..:)
En güzel kızları biz aldık zaten sn enki,boşverin o kağıt parçalarını,insanlık 4000 yıldır yanılıyor olamaz.Bu çakallar ne kadar baskılarlarsa baskılasınlar altın altındır gümüş gümüş,cuma ne oldu da yüzde 4 aşağı düştüler,şubat sonu kontrat bitimi zamanları falan bunlar boş işler ,ben olay emtiada bitecek diyorum.
Fed ne yapacak elinde tek silah var çekiç,her zaman çivi çakacak yani para basacak.E düz mantık bu kadar paranın sonunda yapacağı iş 1929 da ne olduysa o olacak.
Amerikada gümüş piyasasında olanlar inanılmaz,herkes nisanda çarşı karışır diyor,çok ilginç bir zaman dilimine giriyoruz.
er
Yok yahu sn enki allahtan dolar TL paritesi var,bu hükümet iktidarda oldukça nasılsa arada dolar patlar,gram altın gram gümüş bazında zararda olmıyacağımızdan,psikolojimiz amerikalılara göre daha sağlam kalır.Onlar dümdük dolarla oluşan fiyatı görüyorlar ondan düşüşler onlarda kemiksiz gözüküyor, TL bazında düşününce bizde arada havayastığı var:))))))))Sert darbe almıyoruz.Yani elbet uzun vadeli yatırımcı olmak lazım o ayrı.
Valla ben de öyle düşünüyordum da olan biten bazı şeyler artık beni endişelendiriyor.
Zamanlama başka bir şey..FED in M2 bir senedir %25 artmış, üst üste trilyonluk paketler, buna rağmen Powell enflasyondan pek korkmuyor gibi açıklamalar yapıyor..Mantıklı olabilir belki, QE ler pek enflasyon oluşturmuyor, Abd ekonomisi daha toparlanamadı ve istihdam yetersiz, para dolaşım hızı ise oldukça düşük..yapacak bir şeyim yok, uzun vadeciyim ama kendimizi daha aşağılarda bulabiliriz..
ha bir gün deli gibi yükselir hiç alım fırsatı vermez ama biz o güne kadar yamulabiliriz..:)
Valla amerikada enflasyon yok demeleri koca bir yalan.Açın bakın dolar bazında emtiada ne olmuş,pirinç,kahve ,şeker,soya,altın,gümüş,nikel,platin neye bakarsanız bakın son bir yılda fiyatı en az yüzde 30 artmış.E bu nasıl iş bunlar enflasyon yaratmıyor mu.Üstelik bu vatandaşın cebine direk para koyma farklı bir iş bu para direk harcanıyor.Eskiden fed bankalardan çöp olan ne varsa alıyor onların yerine dolar veriyordu .Bankaların bilanço düzeltmesi dışında bu para kısmen borsalara akıyordu.Şimdi olan başka basılan para direk milletin cebine gidiyor,adam üretmeden parayı alıyor,amerikanın üretimi covid nedeniyle bir yıldır düşüyor,sen para arzını artır üretim düşsün milletin cebine karşılıksız para koy enflasyon olmasın,con ahmet in makinası icat edildi de biz mi duymadık sn enki.
Ama sanki spek kağıdındayım gibi oluyorum bazen o ayrı.Speğin planını anlamazsan borsada da adamın canına okurlar, aynı şey.
Aln işte en son çakallığı bizimkiler londra ile anlaştı dolarda yaptı.O kadar dolara basmalar,gavurların o kadar saçma sapan dolar düşecek raporu,not düzeltmeler,nacinin her gün sıkı duracağız,gerekirse yıllarca yüksek faiz veririz beyanatları falan sonunda ne oldu.Millet bir dolar satmadı,senin rezervin ekside cari açık veriyorsun ,bütçe açığı veriyorsun,harcamalarından kısmıyorsun sen önce şu açığını kapat da ondan sonra konuş dedi millet,dolar almaya devam etti,oyun bozuldu,benzerini altında gümüşte bekliyorum.
Bana kalırsa ceplere koyulan para o kadar fazla değil..Bernanke nin dediği gibi helikopterden atmıyorlar henüz..Ayrıca enflasyon yok değil elbet ama %2 yi geçerse de tolerans göstereceklerini söylediler zaten..Powell ın kastı bu olabilir..kısaca ılımlı enflasyon teloransları dahilinde..
Diğer bir konu ise 'hard currency' denen paraların bir özelliğide dışarıya transfer edilmesiyle içerden ziyade dışarıda enflasyon oluşturması sanki..
Sn enki ha bizim tüik ha amerikadaki istatistik kurumu emin olun orda da aynı olay vardır.Amerikada fiyatların artmaması mümkün mü hiç.
Fakat umutluyum, faizler artıyor onsun düşmesi lazım derken bir gün memlekette enflasyon olduğunu çok pis hatırlayacaklar..:kahkah:
Fed geçen martda ipin ucunu kaçırdı.Artık son perdeye yaklaştık,bundan sonrası 1929 krizi.Şu anda 1927 1929 arasındaki son borsa çıkışını da geçen martdan bu yana simule ettik,devamında 1929 da çarşı karışmış,bu yıl içinde ben çöküşü bekliyorum.
Siz de topiği seviyorsunuz ben de sn enki.Eh çoğunluk yatırımımız da altında.Göreceğiz olacakları,elbet pek çok seye akıl sır erdirilemedi şimdiye kadar,ben bu balonların bu kadar şişirilebileceğine de ihtimal vermiyordum ama oldu.Kimbilir belki de siz haklısınızdır.Ama finansal açıdan benim haklı çıkmam ikimiz için de daha mantıklı sn enki.Umarım yanılmışımdır diye dua edin bence:)))))))))
Sn enki normal işleyen kapitalist bir sistemde bence sağlıklı olan deflasyondur,esas olan üretimin çok paranın az olması çok üretip aynı malı daha ucuza almamız daha sağlıklıdır.Bu bile milletin kafasına yanlış işleniyor.Enflasyonun nesi iyi olacak ki.Bence asıl istenen şey sağlıklı bir sistemde sağlıklı bir deflasyondur,ama alım gücünün azalmasından kaynaklı deflasyon değil,üretimin çokluğundan kaynaklanan deflasyon.
3-5 sene yükselmesinde azar azar toplayalım.
Malı ucuza alacaksın demişler
FED acil durum ilan eder ve bilin bakalım ne yapar,faizler artmasın diye para basar,sonra o bastı diye borsalar artar, her şeyin fiyatı artar falan:)))))))))))Yok yok o film bitti,eskiden iki film birden oynatan sinemalar vardı,genelde ilk film komedi,ikinci film gerilim filmi olurdu.Başka iki film birden oynatan sinemalar da vardı da onlar konu dışı arkadaşlar.