Maceraya hiç gerek yok. Eıc ve eıb uzun süredir hiç üzmedi.
Printable View
sorma kardeş ben de dün portföyümden %10 alım vermiştim bugün çok pahalıya alır diye endişeliydim, herşeyin yükseldiği ortamda eksiye geçince bu kez de ucuza aldığıma sevinemedim içimde birşey cız etti: )) terste kalacaksan türev kullanma demi. neyse bugün hatalarının farkına varmışlardır umarım. pzt aynı şeyi yaparsa behlül kaçar: ) kimsenin derdini çekmiycem artık. mis gibi rpd dururken gereksiz macera olur.
Bu arada zdd, eıb gibi defansif değişkenlerin de getirisi düşecek.Bunlarda ağırlıklı olarak faize duyarlı enstrümanlar var.
Hatta herşeyin yükseldiği şu günde zdd -0,057 yapmış, sebep içindeki tahviller, bonolar olmalı.
O yüzden onlardan da bir şey beklememek lazım.
Olsa olsa mevduat üstü getiri yaparlar ki bu da gerçek enflasyona karşı paranın erimesi demek olur.
bond lar avantajli olmus , vergi mevzuati onuda frenletiyor
NZH nin getirisini yazan arkadasimiz vardi.
Rica etsek bakabilirmi.
M2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Rpd +0,311%
Fon yaklaşık %60 altın, %40 gümüşe yaptırım yapmış.
Elde tutulan tüm ETF'lerin %40'ı madencilik şirketleri üzerine. Yakın geçmişte bunların dip yapması performansa negatif etki etmiş gözüküyor.
Değerli metallerde kuvvetli yükseliş trendleri sırasında genellikle madencilik hisselerinin, emtia fiyatlarının da üzerinde değer kazanması beklenir. Böyle bir dönemde fonun performansı yatırımcıları mutlu edebilir.
Merhaba,yeni kurulan bir fon ve icerigi cok hosuma gitti.degerlendirmek isteyen olursa bakmanizi oneririm.kuruldugundan beri takip ediyorum hisse ve vadeli islemler.geri kalan parada repoda.arbitraj yapiliyor kisacasi.ama gunluk olarak daha uzun vadeli.borsa dusse bile getirir tipki garanti agresif degisken gibi.hisse ve vadeli tarafi azaltilip baska birsey alinirsa cikacagim.arbitraj guvenli para kazanmaktir.
https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=IJA
Tesekkurler.M2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Faiz oranı düşer düşmez bankaların genel mdlerinden şubelere telefon gidiyor ve o gün açılan tüm hesaplar, tabelada veya sitede oran değişmese dahi anında yeni faiz oranından işlem görüyor. Hatta 14.01i geçe faiz oranını öğrenip eski faiz oranından internet üzerinden hesap açayım da üç ay rahat edeyim deseniz bile izin vermiyorlar, yeni orana güncelliyorlar.
Eli kulaginda oda dusurur.
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard and Poors(S&P), Türkiye'nin kredi notu ve görünümünde bir değişikliğe gitmedi.
S&P'nin değerlendirmesinde Türkiye'nin bu yıl sağlanan destekler, ihracatta güçlü toparlanma ve iç aktivite ile yüzde 8,6 büyümesinin beklentiği belirtildi.
Açıklamada, tüm bu gelişmelere rağmen Türkiye'nin ödemeler dengesi pozisyonunun zayıf, para politikasının ise öngörülemez olduğu ifade edildi.
S&P, "Enflasyon yıllık yaklaşık yüzde 20 ile derecelendirdiğimiz 137 ülke arasında 8. sırada bulunuyor" değerlendirmesinde bulundu.
Kredi derecelendirme kuruluşu, bankacılık sisteminde risklerin artması durumunda notların düşürülebileceği uyarısında bulundu.
https://www.foreks.com/haberDetay?id...f47e00018cd11a
Nkolayda düşürecek pazartesi .
RPD nin performansı azaldı gibi. Birikimleri korumak çok zor ne yazıkki.
PPF'ler %15,5 - 16 civarına gerileyecek.
Çoğu değişkende faizli enstrüman içerdiğinden gerileyecek.
Enflasyonu %20 kabul edersek en az net %21 getirmeyen hiçbir fon parayı koruyamamış olacak.
Ayrıca fonları değerlendirirken şu son 1 ayına bakmayın, son 1 ayda dolar da borsa da arttı o yüzden çoğu fon iyi getirmiş gibi gözükse de aslında onların başarısı sayılmaz pekte.
fon sayfasında faizli fon konuşulması garibime gidiyor, herkesin risk algısı farklı ama risk almadan kazanç yok arkadaşlar.
bu forumda TGE emtia fonunun keşfettim ve bir miktar aldım şimdi keşke daha fazla alsaydım diyorum.
son altı ayda 42% bırakmış allah bereket versin.
kesinlikle ahkam kesmek veya iyi bir yatırımcı olduğum iddia yok, tek emin olduğum TL varlıkta durmamak ve biraz da olsa risk almak gerektiği.
benzer şekilde şirketten aldığım yıllık primi (kabaca 3 maaş) shitcoine yatırdım orada oynuyorum. dolar cinsinden çok az kazanmış olsam da dolar cinsinden işlemler olduğu için orada da şimdilik kahrolacak bir durum yok.
https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=TGE
hocam rpd'nin olayı bu, faiz üstü risksiz getiri. bu fondayken muhtemelen ciddi anlamda paranın dolar karşısında erimesini engellemiş olursun. uzun vadeli yüksek kazançlar arıyorsan sana uymayabilir. ben bir hedef koydum her ay %20 artırıyorum rpd payımı. keşke daha çok alsaymışım demem sonuçta riskli araç ama şimdilik harika yönetiliyor borsalarda düşüş olduğu zamanlar (bence) çeşitli ayarlamalar yapıp bir şekilde günlük faiz getirisini bari veriyorlar ki bu harika. keşke kelimesini kullanmaktan kaçınmak daha doğrusu o durumlara daha en baştan girmemek gerekiyor, keşke daha fazla alsaymışım diyenin keşke hiç almasaymışım demesi de yakındır genelde.
Değişken fonlar getiriyi zaten faizden yapmaz, asıl getiri hisse kısmından olur, o yüzden faiz düşüşünün olumsuz etkisini kafaya takmak yersizdir. Mevduat faizinin %10-15 bandında dolaştığı dönemlerde değişken fonlar 2021 yılından daha fazla kazandırmıştır.
Değişken fondan değişken fona fark var.
Benim bahsettiğim değişkenler eıb, gpg, zdd gibi değişkenler.
Bunlarda faizin çok büyük ağırlığı var.
Zaten bunların getirilerinin faizlerle büyük ölçüde bağlantılı olduğu geçmişte de görüldü.Bir önceki faiz indirim dönemlerinde bunlar da gerilediler.
Haaa TCD, FID, IPB gibi değişkenler için faiz önemsizdir.
O yüzden genelleme yapılamaz.
Cumhurbaşkanı Erdoğan AİHM kararına rağmen tutuklu bulunan iş insanı Osman Kavala"nın serbest bırakılması çağrısında bulunan büyükelçiler için "Talimatı verdim, 10 Büyükelçinin bir an önce istenmeyen adam ilan edilmelerini halledeceksiniz dedim" açıklaması yaptı.
https://tele1.com.tr/erdogan-aciklad...ilecek-493034/
birkaç ay sonra silah satın bize diye ne yüzle gidecek yanlarına? bir yüzle gidemeyeceğine göre yalvarmaya gidip yine türkiyeyi küçük düşürecek. daha 3 ay önce istenmeyen adam ilan edildiği halde amerikaya gitti ve amerikada şehir valisi tarafından bile karşılanmayan ilk devlet başkanı olarak tarihe geçti, bi dahakine planı ne? kaçak göçmen olarak girmek mi? ne yüzle bizi ab'ye alın diyecek? yada sorosun yanına bir dahaki gidişinde dünya sermayesini ve iş adamlarını türkiyeye yönlendir nasıl diyecek? hiçbirşey yapamayıp en sonunda her zamanki gibi çark ettiğinde lira tekrar değer kazanacak mı hayır. paranın değeri devletin değerini gösterir, bizim değerimiz de eriyip gitmekte. bi stalin bi mao bi franko evet dünyaya meydan okuyorlardı ama zeki insanlardı, tahsilleri vardı, görgü sahibiydiler liseli ergen gibi davranmıyorlardı ve en önemlisi ülkeleri kendi teknolojisini üretiyordu.
Çok absürt soru olacak belki ama gerçekten bilmiyorum.
Bahsettiğiniz kurum fonları ile etf dedikleri borsa fonlarının farkları nedir?
Saygılar.