Sayfa 615/1002 İlkİlk ... 115515565605613614615616617625665715 ... SonSon
Arama sonucu : 8010 madde; 4,913 - 4,920 arası.

Konu: Yatırım Fonları IX

1.  Alıntı Originally Posted by ozdess Yazıyı Oku
    RPD nin performansı azaldı gibi. Birikimleri korumak çok zor ne yazıkki.
    hocam rpd'nin olayı bu, faiz üstü risksiz getiri. bu fondayken muhtemelen ciddi anlamda paranın dolar karşısında erimesini engellemiş olursun. uzun vadeli yüksek kazançlar arıyorsan sana uymayabilir. ben bir hedef koydum her ay %20 artırıyorum rpd payımı. keşke daha çok alsaymışım demem sonuçta riskli araç ama şimdilik harika yönetiliyor borsalarda düşüş olduğu zamanlar (bence) çeşitli ayarlamalar yapıp bir şekilde günlük faiz getirisini bari veriyorlar ki bu harika. keşke kelimesini kullanmaktan kaçınmak daha doğrusu o durumlara daha en baştan girmemek gerekiyor, keşke daha fazla alsaymışım diyenin keşke hiç almasaymışım demesi de yakındır genelde.

2. Değişken fonlar getiriyi zaten faizden yapmaz, asıl getiri hisse kısmından olur, o yüzden faiz düşüşünün olumsuz etkisini kafaya takmak yersizdir. Mevduat faizinin %10-15 bandında dolaştığı dönemlerde değişken fonlar 2021 yılından daha fazla kazandırmıştır.

3.  Alıntı Originally Posted by melihsah Yazıyı Oku
    Değişken fonlar getiriyi zaten faizden yapmaz, asıl getiri hisse kısmından olur, o yüzden faiz düşüşünün olumsuz etkisini kafaya takmak yersizdir. Mevduat faizinin %10-15 bandında dolaştığı dönemlerde değişken fonlar 2021 yılından daha fazla kazandırmıştır.
    Değişken fondan değişken fona fark var.

Benim bahsettiğim değişkenler eıb, gpg, zdd gibi değişkenler.
    Bunlarda faizin çok büyük ağırlığı var.
    Zaten bunların getirilerinin faizlerle büyük ölçüde bağlantılı olduğu geçmişte de görüldü.Bir önceki faiz indirim dönemlerinde bunlar da gerilediler.

Haaa TCD, FID, IPB gibi değişkenler için faiz önemsizdir.

O yüzden genelleme yapılamaz.

4. Cumhurbaşkanı Erdoğan AİHM kararına rağmen tutuklu bulunan iş insanı Osman Kavala"nın serbest bırakılması çağrısında bulunan büyükelçiler için "Talimatı verdim, 10 Büyükelçinin bir an önce istenmeyen adam ilan edilmelerini halledeceksiniz dedim" açıklaması yaptı.
    https://tele1.com.tr/erdogan-aciklad...ilecek-493034/

5.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Cumhurbaşkanı Erdoğan AİHM kararına rağmen tutuklu bulunan iş insanı Osman Kavala"nın serbest bırakılması çağrısında bulunan büyükelçiler için "Talimatı verdim, 10 Büyükelçinin bir an önce istenmeyen adam ilan edilmelerini halledeceksiniz dedim" açıklaması yaptı.
    birkaç ay sonra silah satın bize diye ne yüzle gidecek yanlarına? bir yüzle gidemeyeceğine göre yalvarmaya gidip yine türkiyeyi küçük düşürecek. daha 3 ay önce istenmeyen adam ilan edildiği halde amerikaya gitti ve amerikada şehir valisi tarafından bile karşılanmayan ilk devlet başkanı olarak tarihe geçti, bi dahakine planı ne? kaçak göçmen olarak girmek mi? ne yüzle bizi ab'ye alın diyecek? yada sorosun yanına bir dahaki gidişinde dünya sermayesini ve iş adamlarını türkiyeye yönlendir nasıl diyecek? hiçbirşey yapamayıp en sonunda her zamanki gibi çark ettiğinde lira tekrar değer kazanacak mı hayır. paranın değeri devletin değerini gösterir, bizim değerimiz de eriyip gitmekte. bi stalin bi mao bi franko evet dünyaya meydan okuyorlardı ama zeki insanlardı, tahsilleri vardı, görgü sahibiydiler liseli ergen gibi davranmıyorlardı ve en önemlisi ülkeleri kendi teknolojisini üretiyordu.
    Son düzenleme : friendly_1980; 23-10-2021 saat: 20:18.

6.  Alıntı Originally Posted by friendly_1980 Yazıyı Oku
    birkaç ay sonra silah satın bize diye ne yüzle gidecek yanlarına? bir yüzle gidemeyeceğine göre yalvarmaya gidip yine türkiyeyi küçük düşürecek. daha 3 ay önce istenmeyen adam ilan edildiği halde amerikaya gitti ve amerikada şehir valisi tarafından bile karşılanmayan ilk devlet başkanı olarak tarihe geçti, bi dahakine planı ne? kaçak göçmen olarak girmek mi? ne yüzle bizi ab'ye alın diyecek? yada sorosun yanına bir dahaki gidişinde dünya sermayesini ve iş adamlarını türkiyeye yönlendir nasıl diyecek? hiçbirşey yapamayıp en sonunda her zamanki gibi çark ettiğinde lira tekrar değer kazanacak mı hayır. paranın değeri devletin değerini gösterir, bizim değerimiz de eriyip gitmekte. bi stalin bi mao bi franko evet dünyaya meydan okuyorlardı ama zeki insanlardı, tahsilleri vardı, liseli ergen gibi davranmıyorlardı olgunlardı ve en önemlisi ülkeleri kendi teknolojisini üretiyordu.
    ikinci bir rahip vakası
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

7.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Cumhurbaşkanı Erdoğan AİHM kararına rağmen tutuklu bulunan iş insanı Osman Kavala"nın serbest bırakılması çağrısında bulunan büyükelçiler için "Talimatı verdim, 10 Büyükelçinin bir an önce istenmeyen adam ilan edilmelerini halledeceksiniz dedim" açıklaması yaptı.
    tam da pazartesi günü hangi hisse fonu alabiliriz diye soracaktım.
    bendeki de şımarıklık işte

8. Çok absürt soru olacak belki ama gerçekten bilmiyorum.
    Bahsettiğiniz kurum fonları ile etf dedikleri borsa fonlarının farkları nedir?
    Saygılar.

Sayfa 615/1002 İlkİlk ... 115515565605613614615616617625665715 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •