Sayın kafkaf bu gün bütün banka hisseleri yüzde 2 nin üstünde yükseldi.
Ve bankaları inanın bu dönemde kimse almaz adamların batık kredileri çok yüksek.
Sayın kafkaf bu gün bütün banka hisseleri yüzde 2 nin üstünde yükseldi.
Ve bankaları inanın bu dönemde kimse almaz adamların batık kredileri çok yüksek.
FED Temmuz 2022 de faiz yükseltir se AKP hükümeti Temmuz 2022 den önce erken seçim yapar çünkü bu belayla uğraşmak istemez. Bu benim acizane fikrim
İnanın ne yaparlar bilemiyorum, küçük yatırımcı da bilemez. Birileri kafasın da bir kurgu kuruyor ve ona göre oynuyor.
Yalnız, herkes 2023 seçimlerinden sonra borsa da ralli bekliyor ise bu adamlar da kimseye bunu yedirmez diye tahmin ediyorum... (hissi kablel vuku)...
Ytd.
Borsaya şu anda girmek bence uygun değil. Pusuda beklemek lazım
FED Kasımda varlık alımı azaltmaya başlıyorum dedi, abd borsaları tınmadı, neredeyse %1 yukarıdalar.
Düşecek, patlayacak, çatlayacak diye diye ne fırsatlar kaçtı.
En güzeli kademeli kademeli, minik minik alım yapmak gibi duruyor.
Yoksa ters köşe yapacak bu borsalar.
https://i.imgur.com/rl4LozH.jpg
Zerohedge'de gördüm bu grafiği. İlginç geldi. :)
Boşuna demiyorlar time in the market > timing the market diye gavurlar.
Sen öyle olacak böyle olacak, dipten alıcam zengin olucam diye beklersin beklersin, o an bir türlü gelmez. O an gelirse bu sefer elin ayağına dolaşır yine giremezsin. Geçen sene o an geldiğinde alması gereken yerde elindekini kaptıran dünya kadar adam vardı.
Her senaryoya karşı hazırlıklı olmak lazım. Giriş seviyesi için kafamda bir yüzde belirledim oraya kadar eklerim. Crash mrash olursa cepten eklerim :)
ytd
Bosporos abey gelip kıraş kıraş demese halimiz harabidi. Full borsa spot mal, artı hisse long, artı kısmen altın hadi bakalım mevduata da dövize de alayına da yarın gider var muhtemelen izleyelim zevkli oluyor böyle.
SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
HT de 3 ekonomist en doğru tespitlerle enflasyonu-ekonomiyi konuşuyor, çünkü aklın yolu bir...
Ahmaklığa artık tahammül edemediğim bir dönemi yaşıyorum, inanılmaz sinirliyim mevcut duruma...
arada gelin guzel sohbet donuyor..
https://www.hisse.net/topluluk/showt...=51480&page=10
Timing isi zor.
Surekli borsada olmak daha kolay ve getirisi daha cok, tabii dogru kagitta olunursa diye dusunuyorum.
Ayrica borsada da her yigidin bir yogurt yiyisi vardir.
Tek bir dogru yoktur, hic bir seyde olmadigi gibi.
Kedinin siyah mi beyaz mi oldugu onemli degildir, fare tutabiliyor mu siz ona bakin :)
Syg,
Bu temel tartışma zaten. Zamanlama mı, değer mi?
Hangisine yatırım yapacaksın.
Örneğin migrosa garana kepeze yatırım yapanda bekleyince kazandı mı diye sormak lazım.
Bugünden bakınca şunu seç bunu seç demek kolay. Bir zaman dohol yıldızdı. ASELSAN borcunu ödeyemeyen bir şirketti.
Para basmanın karşılığı topraktan çıkan altın olduğu zamanlarda bu kadar rahat hareket edemiyorlardı. Şimdi o kontrol mekanizması yok.
O yüzden her sene borçlanma tavanını arttırıp, daha çok para basmak zorundalar. Parasal sıkılaşma falan hikaye. Kısa süreliğine yaparlar, ortalık savaş alanına döner dönmez yine para basmaya başlarlar. Bu işin sonu kanlı biter.
ytd
m*gros f/k 75, pd/dd 422. Bunları göre göre yatırım yapıyorsa vatandaş, bu onun problemi. Bu sayılara rağmen hisse anormal performans da gösterebilir(di) tabi. Örnekleri var yurtdışında. tesla, nvidia vs. Ben bu tarz hisselerden uzak dururum.
ytd
9.6950 tssssss
Tahmin ettiğim gibi :-) 28 Ekim perşembe (yarım seans) günü de yabancı girişi var görünüyor. Dolayısı ile bugün 14:00 de MB, hisse senetlerine yabancı girişi var diye açıklama yapacaktır. YTD.
https://i.hizliresim.com/ci2jpxv.png
Aslında metaverse içindeyiz.
Farkında değiller.
Kimin ne kadar malda veya pozisyonda olduğunu gören biri, bence birileri var. Ona göre basıyor veya çıkarıyor.
Kusura bakmayın ama salakça bir piyasa içindeyiz.
Dudu Ustadan özendim ilk defa borsaya gireceğim ama bakıyorum takip ettiğim kağıtlara bu kadar oynaklık tuhaf.
Oysa koskoca şirketler. Bu kadar açık ara iner, çıkar mı?
Sanki gizli bir el milletin para kazanmasını önlemek istiyor.
Milletin ayarlarıyla bu kadar oynanmaz.
Saygılar
patron cıldırdı.hem borsa hem dolar hem yuro yukarı gıdıyor.koy g.rahvan gitsin cem .Y.dediği gibi...:party:
borsa 1850 hedef....
teknik shortçulara al demiş.
ama bu formasyon hedefini bulamayabilir.
çünkü hikaye yok.
olay tamamen teknik.
https://tvc-invdn-com.investing.com/...fb19788b61.png
[QUOTE=blue70;5592813]patron cıldırdı.hem borsa hem dolar hem yuro yukarı gıdıyor.koy g.rahvan gitsin cem .Y.dediği gibi...
aynı zamanda ev-araba ne varsada yukarı gıdıyor fiyatlar gunluk degişmeye başladı ,gıdayı soylemiyorum bile
Crash ci Bospo yu gören oldu mu?
Dolar bazında endeks hemen hemen aynı yerde. Bence bosporus haklı.
Dolar, borsa, enflasyon
Hepsi yükseliyor sa buna stagflasyon denmez mi?
:-)
Bence en guzel giris...
Ben tekrar dunyaya gelsem hic bir sey yapmaz hisse senedi biriktirirdim, ufak ufak damlata damlata...
Buyuyen, iyi ve durust yonetilen bir sirketin getirisi hic bir seyde yok..
Daire alirsin, 20-30 sene sonra yine 1 dairen olur..
Bu defa hem eskimis bir dairen....
Arsa isi tamamen spekulasyon, sehir efsanesi, birileri almis da yol gecmis de imar degismis de v.s
Sizi 30 sene bekletirler, sizin elinizde iken degerlenmez ama degerlenecegine yakin sizi rahatsiz ederler, huzursuz ederler, sattirirlar ve siz satinca da durum degisir..
Tecrube ile sabitttir..
Syg,
https://i.hizliresim.com/52m16t6.jpg
Nurgül YEŞİLÇAY ne güzel oynamıştı Şellale filminde :plc:
Dikkatli olmakta fayda var, ne aar dik o aar sert.
Günlerdir sizin şu sözünüzü düşünüyorum. Devletten emekli maaşı almaktansa, çocuklarınıza miras bırakabileceğiniz bir hisse senedinizin olması daha iyi zira emekli maaşı miras kalmıyor.
Ama bir taraftanda aklım kodak firmasının sonuna gidiyor. Veya daha uç örnek olan
küresel bir savaş veya felaket olasılığına bu açıdan her şeyden biraz olması iyidir.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kodak firması olayına benzer bir problem yaşayabilmeniz için tek hissede yüklü çakılı kalmış olmanız lazım.
Borsaya girip de tek hissede yüklü miktar tutabilen babayiğitler vardır illa ki ama bence çok doğru bir yaklaşım değil.
Onun yerine çeşitlendirme daha güzel. Sadece Türkiye'den de almamak lazım. Ülkeleri de çeşitlendirmek mümkün.
Şu an ABD - İngiltere - Türkiye şeklinde gidiyorum. 3 ülkede de farklı hisselere giriyorum yavaş yavaş.
Aradan biri batarsa portföy etkilense bile beni batıramaz. (bence) (bmc)
ytd
https://www.dunya.com/sektorler/loji...-haberi-638654
Para fiskiriyeaaaaaaaaaaaaaah
Syg,