Sayfa 613/1006 İlkİlk ... 113513563603611612613614615623663713 ... SonSon
Arama sonucu : 8045 madde; 4,897 - 4,904 arası.

Konu: Banka Mevduat faizleri ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) - IV

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by kafkaf Yazıyı Oku
    Piyasa ile savaşmak ya da piyasa ya küsmek olmaz. Uygun miktar ile onların oyununu oynamak daha mantıklı. Ytd.
    Timing isi zor.
    Surekli borsada olmak daha kolay ve getirisi daha cok, tabii dogru kagitta olunursa diye dusunuyorum.
    Ayrica borsada da her yigidin bir yogurt yiyisi vardir.
    Tek bir dogru yoktur, hic bir seyde olmadigi gibi.
    Kedinin siyah mi beyaz mi oldugu onemli degildir, fare tutabiliyor mu siz ona bakin

Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

2.  Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku

Zerohedge'de gördüm bu grafiği. İlginç geldi.
    Fed in bastığı para tahvil ve fonlara gidiyor. Onlarda parayı borsaya sokuyor demek bu. Parasal genişleme durduğunda sıkıntı başlar. Zaten bu yüzden yıllardır sona erdiremediler para basmayı. Ytd.
    Burada yer alan yorumlar, kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle, yatırım veya al/sat tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.

3.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Timing isi zor.
    Surekli borsada olmak daha kolay ve getirisi daha cok, tabii dogru kagitta olunursa diye dusunuyorum.
    Ayrica borsada da her yigidin bir yogurt yiyisi vardir.
    Tek bir dogru yoktur, hic bir seyde olmadigi gibi.
    Kedinin siyah mi beyaz mi oldugu onemli degildir, fare tutabiliyor mu siz ona bakin

Syg,
    Bu temel tartışma zaten. Zamanlama mı, değer mi?
    Hangisine yatırım yapacaksın.
    Örneğin migrosa garana kepeze yatırım yapanda bekleyince kazandı mı diye sormak lazım.
    Bugünden bakınca şunu seç bunu seç demek kolay. Bir zaman dohol yıldızdı. ASELSAN borcunu ödeyemeyen bir şirketti.

4.  Alıntı Originally Posted by kafkaf Yazıyı Oku
    Fed in bastığı para tahvil ve fonlara gidiyor. Onlarda parayı borsaya sokuyor demek bu. Parasal genişleme durduğunda sıkıntı başlar. Zaten bu yüzden yıllardır sona erdiremediler para basmayı. Ytd.
    Para basmanın karşılığı topraktan çıkan altın olduğu zamanlarda bu kadar rahat hareket edemiyorlardı. Şimdi o kontrol mekanizması yok.

O yüzden her sene borçlanma tavanını arttırıp, daha çok para basmak zorundalar. Parasal sıkılaşma falan hikaye. Kısa süreliğine yaparlar, ortalık savaş alanına döner dönmez yine para basmaya başlarlar. Bu işin sonu kanlı biter.

ytd

5. m*gros f/k 75, pd/dd 422. Bunları göre göre yatırım yapıyorsa vatandaş, bu onun problemi. Bu sayılara rağmen hisse anormal performans da gösterebilir(di) tabi. Örnekleri var yurtdışında. tesla, nvidia vs. Ben bu tarz hisselerden uzak dururum.

ytd

6.  Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    m*gros f/k 75, pd/dd 422. Bunları göre göre yatırım yapıyorsa vatandaş, bu onun problemi. Bu sayılara rağmen hisse anormal performans da gösterebilir(di) tabi. Örnekleri var yurtdışında. tesla, nvidia vs. Ben bu tarz hisselerden uzak dururum.

ytd
    2 - 3 FK Bist30 şirketleri var. YKB, Dohol, akkız, zarardan kara geçen tüpraş var, alma düşüncesinde olana mal çok şu an. mgros alana kadar aefes var aynı grup ve çok ucuz. Kısa sürede iskonto kalmayacak gibi ama.

7. 9.6950 tssssss

8.  Alıntı Originally Posted by kafkaf Yazıyı Oku
    Takasbank yabancı takas verilerine (T+3) göre geçen hafta 27 Ekim çarşamba günü yabancı alımı var (bugün açıklanan veri). Yarın sabah açıklanacak olan yabancı takas verisinde de yani 28 Ekim Perşembe (yarım seans) günüde yabancı girişi var görünür muhtemelen. Böylece yarın 4 Kasım Perşembe saat 14:00 de merkez bankası yabancılar hisse aldı diye açıklama yapacak:-)

Halbuki borsada yükseliş 21 Ekim öğleden sonra (MB faiz kararı sonrası) başlamıştı.

21 Ekim den 27 ekime e kadar olan yükseliş için takasbank verilerinde yabancı girişi göremedim.

Bu adamlarda oyun bitmez.

Ytd.
    Tahmin ettiğim gibi :-) 28 Ekim perşembe (yarım seans) günü de yabancı girişi var görünüyor. Dolayısı ile bugün 14:00 de MB, hisse senetlerine yabancı girişi var diye açıklama yapacaktır. YTD.

Burada yer alan yorumlar, kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle, yatırım veya al/sat tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.

Sayfa 613/1006 İlkİlk ... 113513563603611612613614615623663713 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •