Fitch Ratings, Türkiye'nin kredi notunu "B+"dan "BB-"ye yükseltti.
Printable View
Fitch Ratings, Türkiye'nin kredi notunu "B+"dan "BB-"ye yükseltti.
Borsa’da not artışının fiyatlanmadığını düşünen ekonomistler vardı. Ben de buna katılıyorum. Yok not artışı fiyatların içindeyse o zaman pazartesi borsaya etkisi nötr olur. Yani her iki durumda da daha fazla düşeceğini sanmam. Testere piyasasına devam ederiz o ayrı. Gene de artış gelmesi olumlu, küresel sermaye Mehmet Şimşek’i destekliyor ee ne de olsa güzel faiz veriyoruz $ bazında. Herkese iyi hafta sonları. Umarım hiç kimse hafta sonuna şortta girmemiştir.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
*Fitch: Türkiye'nin yakın tarihi, en üst siyasi seviyelerde düşük faiz oranlarına olan güçlü inanç ve çıkar grupları ile lobi gruplarının potansiyel direnci göz önüne alındığında, politika geri dönüşleri riski hala mevcuttur
ÖÖ 12:06 · 7 Eyl 2024
·
,
Niye ki piston aşağı olur beklenti görünüm pozitif idi durağana çevirmiş. Bunu duyan palabıyık basar aşağı😀
Bilerek ve de isteyerek şort girdim hatta perşembe den beri...
https://x.com/tanergenek/status/1832...194266400?s=46
Ben not artışının fiyatlanmadığını düşünüyorum. Dolayısıyla görünüm de öyle. Piston zaten aön (al ölü nokta) da.
Dediğiniz beklentiye sahip olanlar da vardır elbet ama onların piyasa yapıcılıktaki etkisinin ne mertebede olduğunu önümüzdeki hafta göreceğiz.