Ben daha agirini yazacaktim bu da hosuma gitti:)
Printable View
Beyler firmanın banka borcu sıfırlandı.. Kesin ve net.. Bilançoda göreceksiniz.. Tabi muafiyet kararı bilançodan çok önce açıklanmış olacak, etkisi olacak mi bilemiyorum..
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Vay arkadaş spk pazar pazar toplanıp yeni bülten çıkarmış ve Cuma günü aldığı kararları iptal etmiş.
Demek ki istediklerinde çok hızlı davranabiliyorlar.
SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
SPK’nın bu hareketinden sonra SPK’dan her türlü kararı alabileceği kesinleşmiştir. Nasıl karar aldığıda görülmüştür.. Zaten burda muafiyetle ilgili en büyük korku SPK’nın yanlış değerlendirme olasılığı.. Yani kısaca hesap kitaba gerek yok biraz insafa kalmış bir karar..
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tamam yanlış karar almış ama gelen tepkilere de kulaklarını tıkıyamamiş ve hatalı karardan dönmüş
Bizde olası yanlı ve yanlış karar alma olasılığına karşı tepkimizi dile getirdik. Eger spk yine de yanlış bir karar alirsa bu iş çok su götürür.
Bizim millet olarak en büyük yanlisimiz aceleciligimiz.bu konuda SPK nin tecrübeli üyelerini ornek almamız lazım.bakin adamlar hiç acele etmiyor yavaş yavaş zevkini cikara cikara hareket ediyor.her geçen gün yatırımcı da heyecan artıyor.ha geldi ha gelecek diye bekliyoruz ama adamlar işini biliyor,biz kivrandikca daha da bekletiyorlar, o gün geldiğinde hepimiz orgazm olmuş olacağız ve spk ya dua edeceğiz.
Bugün nispeten iyi durdu ve son dakikalarda güzel hareket çekti ama benim gördüğüm alıcılarda belirli bir kurum yok.
Yarın devamı gelir umarım.
SPK nın Cuma günkü hukuku hiçe sayan kararı ve muhtemelen gelen tepkiler üzerine hükümetten yediği azar sonrası pazar tatil günü alel acele toplanıp kararı iptal etmesi tüm gözleri SPK nın üstüne çevirdi. Bu saatten sonra hukuksuz karar veremez. Geçen hafta vereceği karar arada kaynayabilirdi ama artık tüm gözler üzerindeyken ben yaptım oldu diyemeyecektir. Bu durum bizim lehimize oldu. Bugünkü harekette bence spk nın kanuna aykırı muafiyet talebininin red edileceği beklentisinin göstergesi. Bugünkü kurla 1.75 çağrı fiyatı gelecek. 2 aylık sürede bugün doldu. Bu hafta kararı açıklama ihtimali yüksek. Sabredenlerin kazanması dileğiyle. Yarın 1.30 u geçeceğiz gibi gözüküyor...
Agzindan bal damliyor Ibrahim kardesim.
Burada gevsek gevsek konusup 3 kurus parasi olup yamyamlik yapanlara ders verilmek uzere.
Cok kufrettik ama dgztedeki basarimizdan sonra hurgzde de yamyamlari sopalayip su konjonkture reel olarak endeks bazinda kol bacak dalacagiz.
Yamyamlar size de 3 un 1i .
genel alıcı kurumlar / satıcı kurumlar
http://imageturko.com/?di=17QLhttp://imageturko.com/?di=ZQ2G
ilk 5 kurum bazında
http://imageturko.com/?di=PKJ7
Arkadaşlar bişey sormak istiyorum diyelimki spk muafiyet başvurusunu reddetti, bunlar bu seferde dgzte de yaptıkları gibi saçma bi çağrı teklifinde bulunabilirler mi milleti iyice yıldırmak ve süreci uzatmak için...
Spk muafiyet talebini red ederse 1 ay ıçerisinde çağrıya baslamak zorunda. Bu bir ayda ne yapabilekse yapsın tüpçü.
1.10cu burda mi sesi solugu kesilmis aldin mi 1.10dan:))
şayet cevap süresi dolmuş ise SPK hala neyi bekler?
knedi mevzuatınada mı uymaz bu SPK?
Kipa’da muafiyet başvurusundan tam olarak 3 ay sonra cevap verdi SPK. Kipa kap haberlerine bakmak yeterli. 2017 Mart başvuru, cevap ise 2017 Haziran başı.
spek daha uyanmadi sanirim hala kalkip kahvaltisini yapip portakal suyunu icince tahtaya gelicek heralde endex %1 e yakin yukseliyor. hurgz yerinde sayiyor.
Bi hareket var bakalım bu sefer gidecek mi
LG-D855 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yine gol değil galiba 34 görüp geri döndü.. Kapanış önemli..
Net bir alıcı yok, karşılıklı enterasan işlemler oluyor yine.. Güzel kaparsa, yarın için ümitlenebiliriz.
Her zamanki gibi once silkeleme sonraki gün 1.40 daha sonra geri asagiya bas sinirleri boz senin bu hallerine alıştık be hurgaz :)
LG-D855 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
evet 1,5 ay geçti eli kulağında haberin.
buda günlük fibolar.
https://resmim.net/f/hCbxBW.png
Kesin olmamakla beraber spk cevap verme süresi 45 iş günü diye biliyorum. 23 mayıs 2018 de başvurduğu için 24 temmuz 2018 de son gün. haftaya bugün cevap vermek zorunda.yüzde 99 red gelir ama maalesef yüzde 1 bile beni korkutuyor
Redmi Note 4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yeni bir tebliğ cikmadıysa kipa için başvuruyu 3 ay sonra açıkladı. Bilginize
Pay alım teklifini yollayacak bir fiyat belirleyecek. Belki spk onuda inceleyecek süreç biraz uzun sanırım
Hürriyet’te doğanın sahip olduğu paylar için 155 milyon usd , Doğan Media international için 4 milyon ( bunun 3,3 milyonu hürriyet çağrısına ilave edilecek) 0,36 usd yerine 0,37 usd olacak. DMİ’de hürriyet in iştiraki. Satış sözleşmesinde her biri için ayrı ödeme yapılmış. Bu çağrı fiyatı hesaplamada 3-4 kademe yükseltiyor.
Sayın buhara, dikkatiniz için sizi tebrik ederim.
- Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş.'deki paylarımızın tamamının 155.000.000,00 Amerikan Doları,
%77.67 PAY 428.732.788 LOT HİSSE : 155.000.000 USD X 4.8298 = 750.200.000 TL = 1 LOT HİSSE FİYATI : 1,7461 TL
GÜNCEL FİYAT(19.7.2018) : 1.32 TL %32.28 ÇAĞRI POTANSİYELİ
Doğan Media International GmbH 4 milyon 42 bin dolara satıldı, bunun %42.42'si HURGZ'e aittir. Buradan 1.714.616 USD gelebilir. Bu durumda 155.000.000+1.714.616 = 156.714.616 USD / 428.732.788 = 0.3655298 USD x 4.8295 = 1.7653 TL olası zorunlu çağrı yapar. Fazla bir değişiklik yapmaz ama aklımızada olsun.
Biz çağrı fiyatı artar dedikçe hisseye verdiler. 1,35 - 1,29. SPK yetkilileri sizi hayırla anıyorum. Cuma yaptığınız hatayı pazar daha seans açılmadan düzelten hızınız , işin ucu kendinize dokununca mı oluyor? Beştepe daha hızlı işleyen bir sistem olacak derken, bu SPK yetkilileri herhalde işlerine gelince hızlanırız anlıyor
Yorumlarınızı bekliyoruz.(özellikle sn 1brah1m ve Borsavizyon)
http://www.hisse.net/topluluk/showth...38#post2425538
Yarın yada önümüzdeki hafta ici hareket olabilir. Grafikten çok anlamam ama fincan-kulp formasyonumu var gibi. Anlayanlar daha iyi yorumlayabilir. Çanak tamamlanacak inşallah.ytd
Spk haftalık bülteninde yine bişey yok
Kipa nin çağrı kararı ile bir hareketlendi ama yine verdiler.. Bugünkü kapanış nasıl olacak bakalım..
Kipada migros un istediği oran ve ayrılma akçesi fiyati (1.56tl) kanun ve tebliğlere uygun olduğu halde SPK ky lehine bir şart koşarak 2.56 tl fiyat belirledi.
Yani demek istediğim SPK kipa da hiçbir yasal zorunluluk olamamasına rağmen böyle bir karar alabiliyorsa hurgz da muafiyet talebini nasıl kabul edecek merak ediyorum.
Enterasan olan her 1,40 denemesinde bazı kurumların yüklü mal çıkması.. En çok dusunduren konu bu beni.. Bu 3. oluyor her defasında ciddi tutarlı hacimli satışlar gerçekleşti..
kipa da kaç günde belli oldu, hur gz de kaç gün de açıklanacak? bu hafta grafik olarak hisse al da. 1,37 üstü kapanış yapabilirse hedef çok yukarılar olur. Haftaya güzel geçer umarım. Haber yaklaştıkça heycan da artıyor. YTD
Kipa muafiyet başvusunu SPK üç ayda cevapladı ( 2017 mart başı - 2017 Haziran başı) . Bizde başvuru mayıs sonu, tahmini cevap Ağustos sonu. İşin ilginç tarafı şirketler ve yatırımcı tarafları için kanuni süreler kitapta yazılıyken SPK ( kamu ) için şu kadar sürede cevap verir diye kural yazılı değil. Geç gelen adalet adalet değildir. Geçen cuma çıkardıkları hatalı bülteni 2 günde düzelten spk isteyince hızlı karar verebildiğini gösterdi. Yeterki istesin beyfendiler.
Konuyla ilgili yapılacak yeni yorum kalmadı. Zorunlu pay alım teklifi ile ilgili tebliğ çok açık. Dgzte ve hurgz pay alım tarihindeki kur üzerinden çağrı fiyatı belirlenecek. Hurgz getiri marjı daha yüksek olduğu için dgzte 'den hurgz e çevirdim tüm portföyü. Liborun %50 fazlası faizde ekleniyor artık. Muafiyetin red kararı tebliğde çıktığı gün direkt tavan açar ertesi günde 1.70 lı fiyatları görür. Kipa kararından sonra burada hala muafiyetin kabul edilme ihtimalini düşünen kalmamıştır sanırım. Kipanın biraz daha karmaşıktı 3 ayı buldu karar. Benim tahminim bu hafta veya engeç öbür haftaya red kararı gelecektir.
Benim tahminim de şöyle , adamlar zamanlamayı iyi ayarlamışlar , hissenin grafiği , bilançonun son tarihi vs hepsi bayramdan sonraki hafta kesişiyor spk haberi bence o zaman gelir...
Ve şunu da ekliyim , inşallah düşmez ama haber gelmeden önce son bir kez 1,18 i tekrar göreceğini düşünüyorum ytd ytd...