Sayfa 516/985 İlkİlk ... 16416466506514515516517518526566616 ... SonSon
Arama sonucu : 7873 madde; 4,121 - 4,128 arası.

Konu: HURGZ - Hürriyet Gazetecilik

1.  Alıntı Originally Posted by ERHAN11 Yazıyı Oku
    Sayın balıkadam , tebliğdeki yönetim kurulundan , devir yapıldıktan sonraki yönetim kurulu kastediliyor . ( Yani şirketin % 50 den fazlasının hisselerini ele geçiren ve zorunlu çağrı yapmakla yükümlü olan kişi yada ortaklardan söz ediliyor.) % 50 yi geçen yeni sahibe deniyor ki , ''Genel Kurulu toplamadıysan veya yönetim kurulunu değiştirmediysen '' yani şirketin kaderiyle ilgili bir işlem yapmadıysan ,bu arada aldığın hisselerin % 50 den fazla kısmını satarak ( azınlığa düşerek ) veya tamamını satarak , zorunlu çağrıdan kurtulabilirsin. Diyor. Ama demirören devir günü 16.5 2018 de bir gün önce boşalan üç yeni yönetim kurulu üyesi atadı . Atananlardan biri de Milliyet gazetesinin icra kurulu başkanı . Yani demirören şirketinden . Ayrıca 6 haziran 2018 de Hürriyet gazetesinin Olağanüstü Genel Kurul toplantısı var. O toplantı gerçekleşirse yine b maddesi çalışır. Yani Demirören grubu çoğunluk paylarıyla genel kurul yapmış olur ki , o tarihten sonra çoğunluk paylarını satsa bile çağrı zorunluluğundan kurtulamaz. Esas mesele demirörenin şu anda parası yok . Doğan gurubuna 1 haziran 2018 tarihine kadar 61 milyon dolar ödemesi gerekiyor . ( satış sözleşmesindeki ''16.5 2018 de KAP a düşen '' incelerseniz görürsünüz.) Adam zaman kazanmak ve ekonomik durumunu toparlamak için bizi ve Doğan gazeteyi SPK ya havale etti . ( Bir işin uzamasını istiyorsan komisyona havale edersin .) Burada asıl iş SPK ya düşüyor. Bu zamanı demirören e kullandırmak istiyorsa 2-3 ay da karar verir . SPK Dürüst çalışıyorsa normal iş akışı içinde sonuçlandırır . Bunu biz dışarıdan anlayamayız.
    Sayın ERHAN11, çok anlaşılır açıklamalar için teşekkürler. Ama paranoyak yaptılar bunlar bizi acaba şurada bahsettiğiniz
     Alıntı Originally Posted by ERHAN11 Yazıyı Oku
    Devirin gerçekleştiği 16.5 .2018 tarihinde , Bir gün önceden istifa eden üç kişinin yerine , Demirören grubu yönetim kuruluna 3 üye atadı .
    bahsettiğiniz yönetim kurulu değişikliğini neden pay devrinden önce yaptılar acaba. Aklıma '' Bakın biz pay devrinden sonra yönetim kurulunda değişiklik yapmadık. yapılan değişiklik doğan holdingin iradesiyle yapılmış bir değişikliktir'' demek için mi pay devrinden önce yaptılar. Acaba resmi olarak şirketin demirörenin kontrolüne geçtiği tarih hangi tarih kabul edilebilir.

2. Sayın Balıkadam , Tartışmasız, şirketin demirören e geçiş tarihi 16.5.2018 dir. Yani pay devrinin sonuçlandığı tarih. Bunu da KAP a bildirdiler. Pay devrinden önce , eski yönetim kurulu üyelerinden vuslat sabancı ( aydın doğan ın kızı )ve iki yabancı isimli üye istifa etti. Pay devrinin yapıldığı gün boşalan üyeliklere yeni isimler atandı. Atanan Mehmet Soysal demirören grubunun personeli. Buda gösteriyor ki devirden sonra , yeni patronun atadığı adamı. Biraz sabredin , 6 haziran 2018 de ki genel kurul yapılırsa zaten b maddesi şartı bozuluyor.

3. arkadaslar sakin olun ne yönetim ne sermaye koyma ne de başka bi durum çağrı zorunluluğunu ortadan kaldırıp muafiyet alacak kriterleri karşılamıyor. şuanki durum sadece bir oyun.ve can sıkıcı.spk nın böyle durumlara izin vermemesi lazım.mevzuatı değiştirip satış sözleşmesi yapılrken halka açık şirketlerin pay alımının da baştan sözleşmeye yazılması ve o kapsam da onayların alınması gerekir.ödemeler de ana hissedarla eşzamanlı yapılması lazım.madem borsa sanayinin gelişmesi için bir yatrım aracı.borsadaki yatırımcıları şirketlerin insafına ,hıyarların aç gözlülüğüne bırakmamak lazım.nasıl kızlarının hisselerine anında ödeme yapıldı.yazık bizleri keriz yerine koyana da koyduruna lanet olsun.

4.  Alıntı Originally Posted by ERHAN11 Yazıyı Oku
    Sayın Balıkadam , Tartışmasız, şirketin demirören e geçiş tarihi 16.5.2018 dir. Yani pay devrinin sonuçlandığı tarih. Bunu da KAP a bildirdiler. Pay devrinden önce , eski yönetim kurulu üyelerinden vuslat sabancı ( aydın doğan ın kızı )ve iki yabancı isimli üye istifa etti. Pay devrinin yapıldığı gün boşalan üyeliklere yeni isimler atandı. Atanan Mehmet Soysal demirören grubunun personeli. Buda gösteriyor ki devirden sonra , yeni patronun atadığı adamı. Biraz sabredin , 6 haziran 2018 de ki genel kurul yapılırsa zaten b maddesi şartı bozuluyor.
    Teşekkürler sayın ERHAN11. Pay devri ile yönetim kurulu üye değişikliği aynı gün yapılmış evet. Olay burada bitiyor o zaman. Genel kurulda sağlaması olacak.

5.  Alıntı Originally Posted by hikmet52 Yazıyı Oku
    arkadaslar sakin olun ne yönetim ne sermaye koyma ne de başka bi durum çağrı zorunluluğunu ortadan kaldırıp muafiyet alacak kriterleri karşılamıyor. şuanki durum sadece bir oyun.ve can sıkıcı.spk nın böyle durumlara izin vermemesi lazım.mevzuatı değiştirip satış sözleşmesi yapılrken halka açık şirketlerin pay alımının da baştan sözleşmeye yazılması ve o kapsam da onayların alınması gerekir.ödemeler de ana hissedarla eşzamanlı yapılması lazım.madem borsa sanayinin gelişmesi için bir yatrım aracı.borsadaki yatırımcıları şirketlerin insafına ,hıyarların aç gözlülüğüne bırakmamak lazım.nasıl kızlarının hisselerine anında ödeme yapıldı.yazık bizleri keriz yerine koyana da koyduruna lanet olsun.
    İşte bizde bu yazdıklarınız sebebiyle tereddüt yaşıyoruz. tebliğ maddeleri yeterince ky yi koruyucu net maddeler içermiyor. Bizde acaba adamlar tebliğde bir açık mı buldu da böyle bir başvuruda bulundular diye beyin fırtınası yapıyoruz. Keşke işler sizin dediğiniz gibi olsa.

6. Yapilan sikayet ve basvurularin ve forumdaki yorumlarin hisseyi baskilamakdan kurtarip spegin de altina sicmasina öyle meydani bos bulup atini rahat oynatamamasina sebep olduguna inaniyorum. Yorumlara ve sikayetlere devam.
    Yorumlarim ve paylasimlarin kesinlikle "Yatirim tavsiyesi" niteliginde degildir!!!

7.  Alıntı Originally Posted by hikmet52 Yazıyı Oku
    arkadaslar sakin olun ne yönetim ne sermaye koyma ne de başka bi durum çağrı zorunluluğunu ortadan kaldırıp muafiyet alacak kriterleri karşılamıyor. şuanki durum sadece bir oyun.ve can sıkıcı.spk nın böyle durumlara izin vermemesi lazım.mevzuatı değiştirip satış sözleşmesi yapılrken halka açık şirketlerin pay alımının da baştan sözleşmeye yazılması ve o kapsam da onayların alınması gerekir.ödemeler de ana hissedarla eşzamanlı yapılması lazım.madem borsa sanayinin gelişmesi için bir yatrım aracı.borsadaki yatırımcıları şirketlerin insafına ,hıyarların aç gözlülüğüne bırakmamak lazım.nasıl kızlarının hisselerine anında ödeme yapıldı.yazık bizleri keriz yerine koyana da koyduruna lanet olsun.
    Oldukça sakinim. Muafiyetin kabul edilme riski bana göre 0. Talep sahibi istediğini talep etmekte özgür sonuçta onay makamının ne dediği önemli. Mevzuat o kadar açık yazılmış ki böyle ahlaksız tüpçülere karşı sadece sabretmek lazım. Muafiyet başvurusuna çok sevindim bu arada. Hem çağrı sürecini 1 ay daha kısalttı hem de bu fiyatlardan epey mal almamıza vesile oldu. Yani şimdi tüpçünün talebinde kurun 3 Tl olmasına ilişkin bir başvurusu olsaydı 1 TL yemi düşecekti. Doğan gazete de nasıl bu başvurulara inanılmadıysa burada da kabul edilme şansı yok. İş bilmedikleri taleplerinden belli. Dgzte de 22 Martın kurunu istiyor çakal. Burada da muafiyet. İkiside red olacak mevzuat açık. 4,4581 kurdan 0,36153 USD üzerinden 1,61 garanti çağrı fiyatımız olacak inşallah. Hadi bakalım kanunlarmı üstün bu tüpçümü üstün bekleyip görelim. SPK tebliğlerinin en iyi bilen SPK sonuçta. Batık Kipa bile kabul görebilirdi ki onu bile reddetti SPK. Burada piknik tüpü fiyatına büyük tüp toplamaya çalışıyor tüpçü olacak .......

8. Süreç nasıl 1 ay kısalmış oluyo muafiyet olmamış olsa önümüzde en fazla 2 ay varken şuanda spk nın ucu açık karar verme süresi, red olursa artı 1 ay var

Sayfa 516/985 İlkİlk ... 16416466506514515516517518526566616 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •