https://resmim.net/f/YdREzr.jpg
Printable View
bu filmmi google bu çıktı
*abd ankara büyükelçiliği: Mevcut gerginliklere rağmen abd, türkiye’nin sağlam bir dostu ve müttefiki olmayı sürdürmektedir. ülkelerimiz, canlı bir ekonomik ilişkiye sahiptir
https://resmim.net/f/fIgyuw.jpg
bunlar bizi avlamaya çalışan bankerler sanırım..jp morgan meril doçe
ABD Ankara Büyükelçiliği: Bu nedenle, bir Amerikalı yetkilinin, Amerikan dolarının 7 TL olacağı tahmininde bulunduğu yönünde tamamen temelsiz ve sorumsuz haberlerin Türk medyasında yer alması çok talihsiz ve rahatsız edicidir. Bu, uydurulmuş ve temelsiz bir yalandır
Peki bu deyimin tam tercümesi ne avlanmak mı demek.Yani her türlü avlanmaya gavurlar kısaca turkey shoot mı diyor.İngilizcesi olan bir arkadaş tercüme etse de öğrensem çok makbule geçer.Forumda ingilizcesi muhteşem pek çok arkadaş yurt dışında yaşayan forumdaşlar da var.
ABD mutabakat yok, görüşme var.
bence abd türkiye den birşeyler istiyor (zaten biliniyor) bu süreçte (görüşme netleşene kadar) doları tl karşısında sakin tutacak söylemlerde bulunuyor.. bence abd görüşmeden türkiyenin somut adımlar atmasını isteyecek mesela papazın hemen bırakılması gibi.. karşılığında türkiye ye hiçbirşey vermeyecek.. (doların sakinleşmesinin dşında)
kısaca görüşmeden sonra papazın serbest bırakılması kararı hemen çıkmazsa abd nin söylemleri 180 derece dönebilir. ve bu dolar için tekrar bir uçuş olabilir.
birde bloomberght de abd ye gidecek heyet belli oldu diyor, fakat kimler açıklamıyor. belli olduysa neden isimler yok?
Sağlam bir dost olmadıkları ve müttefik olmadıkları bir gerçek.
Şimdi kimin haklı olup olmadığına dolara bakarak karar verebiliriz:))))) Dolar 7 olursa demirtaş hoca haklı olmazsa amerikalılar di mi.
çok doğru tespit, bu ülke de anlamadığım şu; türkiye de tatlı tatlı yiyenlerin reçetesini acı acı hiç kabahati olmayanlar öder..
adam kredi almış, bedavadan çatır çatır yiyiyor, diyelim banka battı faturayı banka da tasarrufu olana kestiler (bu türkiye de olur/olabilir başka ülkeler de olmaz)
ABD Türkiye nin yol haritasını hazırladığı yıl 1999 , AB tam üyelik başvurusu sonra onun kabulü tüm süreçleri ABD TR adına yürüttü...Fransa ve Almanya yı gözlerimin önünde fırçalamıştı ...Direksiyona geçirdiğiniz adamlar sizi AB yerine Arap dünyasının kaosuna sürüklüyorsa ABD nin bu işte ne suçu var anlamadım gitti....
AB fonlarından milyarlarca Euro hibe krediler ABD sayesinde bu ülkeye akıyor.... 450 milyar doları betona gömmenizi de ABD istedi ve Kanal İstanbul falan hepsini ABD yaptırıyor....
Dışarıda düşman aramak veya başarısız olunca günah keçisi bulma noktasında bayağı iyiyiz kimse elimize su dökemez.......
Neyse yazılacak çok şey var ama boşverin.......... Dolar 5.31 kapatır diyorum.....
Hiper enflasyon modunda ilerliyoruz.!!
Heybede bayagı büyük ayvalar duruyor.!!
Arjantin pezosunu kesinlikle yakalarız.!!
Bankaların içi bom boş
Batık krediler gırtlağa kadar.!!
Tulumbada zerre kadar su kalmadı.!!
Stagflayon tüm HIZIYLA YOLDADIR.!!
İşşizler ordusu bayagı bir tavan yapar.!!
Beleşe Makarna kömür işide karneye bağlanır..!!
3 çocuk yapma işi 3 den 5 e çıkartılır.!!
Milleti kekledikçe oylar tavan yapar..!!
Dolar TL dün bu saatlerde 5.18 iken şimdi 5.29 larda ama ekrana bakıyorum %1 eksi yazıyor . Şimdi ben salağım anlayamıyorum bu DOLAR düşmüşse niye dün 5.18 idi şimdi 5.29 ? TÜPÇÜ medyası haber yapıyor Dolar düştü diyor bidon kafalar seviniyor kriz herkesi inim inim inletiyor lahana beyinler bize ne Dolardan diyor.
o kadar da iyi değil,, pkk yı abd nin desteklediği çok açık ve net.. ben abd nin türkiyenin iyiliğini istedğini asla düşünmüyorum , türkiye sömürge ülke abd için, türk insanın alınteri, emeğinin büyük bir kısmını abd sömürdü /sömürüyor. (borsa,faiz vs)
ab den yapılan hibeye belki şu gözle bakabiliriz; dünyanın polisi birine şu adama para ver diyor, para verilen adamdan biraz önce sana para veren adamın verdiği parayı hemen çıkar diyor.
peki bunlar bahanemidir,? bunlara sığınıp yapacak birşey yokmu diyeceğiz.. tabi ki değil yine iş yönetim de bitiyor ve eleştiriler sonuna kadar haklı..
[emoji23] [emoji23] [emoji23] [emoji23]
Hocam gülmekten öldürdün. Birde heyet ucuz olsun diye Türkiye de yasak olan UBER çağırmış diyyollar . Malum dolar aldı başını gitti.
Redmi Note 4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
TD Securities EM Stratejisti Cristian Maggio, dolar/TL'de 4,9792 seviyesinde açtıkları uzun pozisyon için zarar-kes seviyesini TCMB’nin müdahale ihtimaline karşın 4,8650’den 5,10’a yükseltti.
Geçen hafta 5,25 hedefi ile pozisyon açtıklarını belirten Maggio raporu yazdıkları saatlerde kurun 5,19 seviyelerinde olduğunu kaydetti.
TCMB’nin TL üzerindeki baskıyı hafifletmek için Rezerv Opsiyon Mekanizması düzenlemesi ile bankaların 2,2 milyar dolar sunduğunu hatırlatan Maggio kur yükselişini önlemek için ROM oranlarında daha fazla düşüş gerekebileceğini ya da parasal sıkılaştırmaya gidilebileceğini yazdı.
TCMB’den daha kararlı bir hamle gelebileceği belirtilen notta zarar-kes seviyesinin yükseltilerek en az yüzde 2,4’lük bir getirinin garanti altına alındığı ifade edildi.
*abd'yi ziyaret edecek heyette adalet, enerji ve dışişlerinden 3'er isim olacak-ntv
Yıldız Tilbe dolar basmayı önerdi, sosyal medya dalgalandı
Pop müzik şarkıcısı Yıldız Tilbe, doların Türk Lirası karşısında aşırı yükselmesi karşısında, sosyal medyanın 'eğlence' ihtiyacını karşılayacak bir öneri getirdi ve "TL basıyorsak dolar da basarız, nedir yani?" diye yazdı.
Hanım ! temizlikçilikten bir yerlere getirilince kendini ekonominin üstadı azamı da görür elbet. Askerlikte bir terim vardır dötü kalkmak diye bu işte o misal iki kere iki kaç eder desen bilmeyen baayan ! bir şekil ünlü oldum haddimi bileyim şarkımı çığırtayım kafamın basmayacağı işlerde konuşmayayım diyeceğine kakmış yalakalık adına ekonomik çözüm üretiyor . Bu temizlikçi bayan zamanında uyuşturucu kullanmaktan hapis yatmıştı görülüyorki kullandığı uyuşturucular kıt olan beyin hücrelerinin tamamını yok etmiş.
Diyelim ithalat yaptınız mallar gümrükte bu gün malları gümrükten çekeceksiniz, sabah çekseniz 5.20 ler bir saat önce çekseniz 5.25 ler şimdiye kalsa 5.29 lar . Bize ne Dolardan :dvr:
Yıldız tilbeye cevap yetistiren ekonomistlerde ayrı bir kafadalar herhalde
G7-L01 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sesine bir şey demem müziği ise benim için yok hükmündedir lakin allah zaten yüzüne gülmüş , birileri elinden tutmuş onu diplerden buralara getirmiş buraya kadar her şey tamam da insan cahilliğini bilecek her moka maydanoz olmayacak, hele hem cahil hem yalaka ise ifrit olurum o zaman.
Yok hocam burda keyifli keyifli ölmekte haram bize haklısın gerçektende.
Redmi Note 4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hülya Koçyiğit ,Sezen Aksu bunları severdim saygımda vardı sanatlarına ama ne zaman her ikisi de YALAKALIĞI soyunda miktir ettim çizdim üzerlerini.