Originally Posted by
yorgun nihilist
yüksek kur yüksek faizden daha fazla zarar verir bizim gibi ülkelerde,bu ülkede yüksek faizin hem de çok yüksek olduðu zamanlarda bile büyümesini gerçekleþtirdi ama %80 i ara mal ithalatý ie yapýlan üretim ve ihracat dengesinde kurun yüksekliði çok can sýkar,yönetimin sabit bir görüþü yok yüksek kur hedefleri vardýysa mb eksi40 milyar dolar rezerve gidecek kadar neden sattý rezervinden,kamu bankalarý döviz açýk pozisyonlarýný neden tarihi seviyelere kadar yedi,bugün cephane olsa yine satarlar þu an çaresizler ve sarayýn faiz enflasyonun sebebidir saçmalýðýna boyun eðildiði için oluyor,kimse yüksek kurdan bozup ev arabaya geçmez,genele yayýlmaz,düþük kredi faizi olursa bu 2 kalem yine patlar,ayrýca döviz arttýkça araba maliyetleri yukarý gidiyor,halkýn alým gücü inanýlmaz düþmüþ durumda dolarýn dizgini muhakkak ele alýnmalý yoksa hiperenflasyon ile venezuela bizim yol arkadaþýmýz olur,benim 3.40-5.15-5.70-6.98 ortalamalar ile elimde döviz tüm paramýn yaklaþýk üçte biri kadar,ama artýk tl biriktirmiyorum gelen tüm parayla fiziki altýn alýyorum veya borsa uygunsa hisse senedi alýyorum,zira mevduatta sorun sarayýn merkez bankasýný yönetmesi,erdoðan ikna olursa faiz artar olmazsa artmaz özeti bu,piyasa oyuncularýný takmýyorlar.