Sayfa 616/1006 İlkİlk ... 116516566606614615616617618626666716 ... SonSon
Arama sonucu : 8042 madde; 4,921 - 4,928 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) - II

1. Ben şunu anlamıyorum, sanki beceriksizlik ve liyakatsizlikten değil de, çok planlı, çok derin çok afili/havalı bir amaca hizmet için bilinçli bir şekilde kurun yüksek tutulduğunu söyleyenler,

Geçen ay ki 200 baz puan artışı ve hazinenin kamu bankaları aracılığıyla kura baskı için sattığı milyarlarca doları, ve sıkılaştırma için her gün daha yüksek oranlı fonlamayı nasıl açıklıyor ?

Yüksek tutmak istiyorsa dolar satacağına alsa idi, geçen ayda faizleri artırmayıp hatta düşürerek iyice uçursaydı ?

Occam'ın usturası var felsefede meshur, insanlar hep çok komplike çok karmaşık nedenler arıyor ama çoğu zaman nedenler öyle değil. Elbette düşürmek istediler ve beceremediler, hepsi bu aslında.

Bugün Alaattin'in sihirli lambasından bir cin çıkıp usd'yi 5'e düşürelim mi dese, yönetimden herhangi biri , yok sağol , biz memnunuz böyle rekabetçi mi diyecek ?

Bunu söyleyenler fikirlerini mantıki zeminle temellendirmeli, söylediklerine çelişkili aksiyonları açıklayabilmeli kanımca.
    Son düzenleme : hellistheothers; 29-10-2020 saat: 13:32.
    Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Alıntı Originally Posted by blue70 Yazıyı Oku
    Gunluk 10.85 veriyor burgan
    250 k ya kadar 13%

3. Yanlış konu başlığı. Mesajı sildim.

4.  Alıntı Originally Posted by ZzeusS Yazıyı Oku
    Yüksek kur ile cari fazla yaratılıp kurun kendini dengelemesi beklenecektir.Bundan sonra faiz arttırmak demek ekstra işsizlik ve ekstra batık işletme demek olurki bu yolu tercih etmeyecekleri belli oldu.Kur çıktıkça insanlar kademe kademe TL'ye geçip ev , araba veya harcama yapacaklardır.Faizi yukarı alırlarsa TL'ye geçen yüksek faize park ederki bu istenmeyen bir durum. Bu nedenle enflasyona paralel faiz artışı olabilir fakat kuru aşağı almak için yüksek bir artış beklemiyorum.YTD saygılar
    yüksek kur yüksek faizden daha fazla zarar verir bizim gibi ülkelerde,bu ülkede yüksek faizin hem de çok yüksek olduğu zamanlarda bile büyümesini gerçekleştirdi ama %80 i ara mal ithalatı ie yapılan üretim ve ihracat dengesinde kurun yüksekliği çok can sıkar,yönetimin sabit bir görüşü yok yüksek kur hedefleri vardıysa mb eksi40 milyar dolar rezerve gidecek kadar neden sattı rezervinden,kamu bankaları döviz açık pozisyonlarını neden tarihi seviyelere kadar yedi,bugün cephane olsa yine satarlar şu an çaresizler ve sarayın faiz enflasyonun sebebidir saçmalığına boyun eğildiği için oluyor,kimse yüksek kurdan bozup ev arabaya geçmez,genele yayılmaz,düşük kredi faizi olursa bu 2 kalem yine patlar,ayrıca döviz arttıkça araba maliyetleri yukarı gidiyor,halkın alım gücü inanılmaz düşmüş durumda doların dizgini muhakkak ele alınmalı yoksa hiperenflasyon ile venezuela bizim yol arkadaşımız olur,benim 3.40-5.15-5.70-6.98 ortalamalar ile elimde döviz tüm paramın yaklaşık üçte biri kadar,ama artık tl biriktirmiyorum gelen tüm parayla fiziki altın alıyorum veya borsa uygunsa hisse senedi alıyorum,zira mevduatta sorun sarayın merkez bankasını yönetmesi,erdoğan ikna olursa faiz artar olmazsa artmaz özeti bu,piyasa oyuncularını takmıyorlar.

5.  Alıntı Originally Posted by yorgun nihilist Yazıyı Oku
    yüksek kur yüksek faizden daha fazla zarar verir bizim gibi ülkelerde,bu ülkede yüksek faizin hem de çok yüksek olduğu zamanlarda bile büyümesini gerçekleştirdi ama %80 i ara mal ithalatı ie yapılan üretim ve ihracat dengesinde kurun yüksekliği çok can sıkar,yönetimin sabit bir görüşü yok yüksek kur hedefleri vardıysa mb eksi40 milyar dolar rezerve gidecek kadar neden sattı rezervinden,kamu bankaları döviz açık pozisyonlarını neden tarihi seviyelere kadar yedi,bugün cephane olsa yine satarlar şu an çaresizler ve sarayın faiz enflasyonun sebebidir saçmalığına boyun eğildiği için oluyor,kimse yüksek kurdan bozup ev arabaya geçmez,genele yayılmaz,düşük kredi faizi olursa bu 2 kalem yine patlar,ayrıca döviz arttıkça araba maliyetleri yukarı gidiyor,halkın alım gücü inanılmaz düşmüş durumda doların dizgini muhakkak ele alınmalı yoksa hiperenflasyon ile venezuela bizim yol arkadaşımız olur,benim 3.40-5.15-5.70-6.98 ortalamalar ile elimde döviz tüm paramın yaklaşık üçte biri kadar,ama artık tl biriktirmiyorum gelen tüm parayla fiziki altın alıyorum veya borsa uygunsa hisse senedi alıyorum,zira mevduatta sorun sarayın merkez bankasını yönetmesi,erdoğan ikna olursa faiz artar olmazsa artmaz özeti bu,piyasa oyuncularını takmıyorlar.
    - İhracattaki ara malı ithalatının yükselmesi geçmiş yıllardaki değerli TL'nin bir sonucudur.Kur olması gereken seviyede tutulursa ithalat pahalılaşacağından kapanan fabrikalar ,atölyeler açılmaya başlayacaktır.
    - Ekonomi yönetimi dolar satarak kuru dizginleyeceğini zannetti fakat başaramadı mecburen strateji değişilkiğine gittiler.
    -Bankalardaki mevduatın yarısından fazlası usd. USd öyle bir çıkış yaptıki emin ol doları olanlar ciddi manada huzursuz böyle bir karı yakalayıp kaybetmek istemeyecekler ve daha gitmeyeceğine kanaat getiren karını alacaktır ve usd bazında ucuzlayan gayrimenkul , hisse vs 'ye geçiş yapacaktır.
    -Son cümlelerinize şöyle bir görüş bildirebilirim.Covid mevzusu büyürse sıkışan ülkeler altın satışı yapabilirler , covid mevzusu gündemden düşmeye başlayınca da para geri çekilmeye başlayacağından yine altının düşme ihtimalinden söz edebiliriz.
    Örneğin kapalıçarşıda MB'nin altın sattığı dedikoduları var.
    YTD saygılar

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
    TL bir iluzyondur..

Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

Banka hesabındaki dövizde bir ilüzyondur

Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku